Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
LCD Wide Screen Monitorlerde Full HD hakkında yardım lütfen.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör >> LCD Wide Screen Monitorlerde Full HD hakkında yardım lütfen. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ColdShadow

Sisteme Gözat

12 Eylül 2008; 4:59:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar 1080p filmler full hd tadı için 1920x1080 çözünürlük gerektiriyorlar. Fakat mevcut lcd ekranların max(doğal) çözünürlüğü 1920x1200 şeklinde. O zaman bu lcd ekranlarda izlediğim herhangi bir 1080p filmde nasıl tam olarak ekrana oturacak düzgün bir şekilde çözünürlüğü 1920x1080'e düşürmeden tam olarak anlamış değilim. Yani ufakta olsa dikeylemesine uzama olacaktır görüntüde.

Tabi bunu test etme fırsatım olmadığı için kendi mantığım doğrultusunda söylüyorum. Yanılma payım yüksek zaten maksat buradan doğru bilgiyi tam olarak almak.

Kısacası o kadar para verip alacağım 24" lcd ekranda max çözünürlüğü hd filmler için düşürmem mi gerekecek? Max çözünürlüğü düşürünce zaten görüntüde netlik kaybı oluyor lcd ekranlarda. Nasıl full hd oluyor bu ekranlar max çözünürlüğü daha fazlayken 1080p standartına göre? Ha birde 720p olayı ap ayrı tabi. 720p filmler içinde mi çözünürlüğü değiştirmem gerekecek? veya başka bir olay mı vardır? CRT monitorlerde kendi otomatik ayarladığı için hangi çözünürlük olursa olsun fark olmuyor. Tabi ekranın neredeyse yarısı boşta(siyah) kalıyor o ayrı :)

Bu arada yanlış anlaşılma olmasın yukarıda da dediğim gibi tamamen mantıksal şekilde düşünüp yazdım. Hata varsa düzeltin lütfen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColdShadow -- 12 Eylül 2008; 4:58:30 >

trulli

Sisteme Gözat

12 Eylül 2008; 10:54:10 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

kafaya takacak bişey yok aslında.
1080p film izlerken alttan ve üstten çok ufak siyah bantlar oluşacak hani sinamaskop dediğimiz olay. uzama dediğin olaya rastlamayacaksın yani.
720p de de lcd görünüyü hem dikey hemde yatayda orantılı olarak biraz genişletecek. bunun tek avantajı görüntüdeki netliğin biraz azalacak olması.
bu haliyle bile gene dvd den daha net görüntü alıyo olacaksın tabi.

o yüden 22' ve daha yüksek mönitörlerde 720p değilde 1080p görüntülerin izlenmesi tavsiye edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 12 Eylül 2008; 10:52:01 >

Sony Vaio VGN-FZ31E, PSP Slim, Playstation 3 40GB PAL
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör >> LCD Wide Screen Monitorlerde Full HD hakkında yardım lütfen. Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
HIS HD4830 Crossfire
ATI'ın orta alt seviyede yeni silahı HD4830 ve Crossfire performansı mercek altında
HIS HD4850 ICEQ TurboX Crossfire
Azıyla yetinmeyenler için; ICEQ TurboX Crossfire performansı mercek altında

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir