Şimdi Ara

Su soğutma için en uygun kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni bir kasa alarak bunu su soğutma kurmayı düşünen benim gibi birçok arkadaş vardır.. Peki su soğutma için en uygun ve kullanışlı kasa modelleri hangisidir?

İç hacminin geniş olması, radyatörlerin sığması, üst kısmında fan bulunması vs gibi özellikler ve daha önce bu tip kasalara su soğutma kurmuş arkadaşların yorumlarıyla, su soğutma kurmayı düşünenlere belirli modelleri tavsiye edebilirsek herkes için çok yararlı olur..

Saygılar

CoolerMaster Cosmos S - Asus Rampage Formula - Q6600 - Sapphire 5770 Vaporx - Western Digital Caviar Black 1TB - Patriot Viper 1066 4gb - Samsung 226BW - Logitech Z5500 - Razer Imperator - Razer Destructor
    http://www.keykan.com/
  • THERMALTAKE XaserVI ATX KASA serisine bi goz atmanızı tawsiye ederim...yada sopranoda olabilir....

Şu anda piyasada bulunan gerek yapım kalitesi gereksede üst seviyede su soğutmaya en uygun kasa CoolerMaster Cosmos S.

Cosmos S in üst paneli (ızgaralı panel) tek klips ile açılıyor ve oraya standart olarak 3 adet 120mm fanı hemen monte edebiliyorsunuz altınada 360mm radyatörü monte edebiliyorsunuz (Not: Üst kısma fan yerine 360mm radyatör ilave edicekseniz alacağınız radyatörün kalınlığının 30mm yi geçmemesi lazım aksi takdirde standart hali ile ızgaranın altına sığmaz.)
    Yani üstte fan altta radyatör olucaksa üste standart 25mm kalınlığında 3 adet 120mm fan sığıyor altada maks 45mm kalınlığında radyatör sığıyor.
    Yok alta fan üste radyatör ise o zamanda üstteki radyatör 30mm kalınlığını geçmemesi lazım (ızgaralı paneli problemsiz/modifiye etmeden kullanmak istiyorsanız.

Üstteki radyatöre ek olarak tabana en altada hafif bir kaç özelliştirme ile promlemsizce 240mm radyatör sığıyor (Tabiki 120mm de sığıyor)

Bu kasanın ayrıntılı foto vb leri için bu linke bakabilirsiniz :

http://www.techpowerup.com/reviews/CoolerMaster/Cosmos_S/3.html

Yandaki grill i istemiyorsanız kasanın içi görünsün diye 25-30 ytl ye pleksi takma opsiyonunuzda var.

Bunlardan başka LianLi V2000 ve Tagan A+ da önerebileceğim kasalardır.(A+ LianLi V2000 nin biraz Tagana özelleştirilmişi) fakat bu ikiside su soğutmaya Cosmos S kadar 'hazır' değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 12 Eylül 2008; 5:31:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

TT Yapım kalitesi çok iyi değil ve içleride standart hali ile hdd kafeslerini vb iptal etmediğiniz zaman malesef pek geniş değiller.

Şu anda piyasada bulunan gerek yapım kalitesi gereksede üst seviyede su soğutmaya en uygun kasa CoolerMaster Cosmos S.

Cosmos S in üst paneli (ızgaralı panel) tek klips ile açılıyor ve oraya standart olarak 3 adet 120mm fanı hemen monte edebiliyorsunuz altınada 360mm radyatörü monte edebiliyorsunuz (Not: Üst kısma fan yerine 360mm radyatör ilave edicekseniz alacağınız radyatörün kalınlığının 30mm yi geçmemesi lazım aksi takdirde standart hali ile ızgaranın altına sığmaz.)
    Yani üstte fan altta radyatör olucaksa üste standart 25mm kalınlığında 3 adet 120mm fan sığıyor altada maks 45mm kalınlığında radyatör sığıyor.
    Yok alta fan üste radyatör ise o zamanda üstteki radyatör 30mm kalınlığını geçmemesi lazım (ızgaralı paneli problemsiz/modifiye etmeden kullanmak istiyorsanız.

Üstteki radyatöre ek olarak tabana en altada hafif bir kaç özelliştirme ile promlemsizce 240mm radyatör sığıyor (Tabiki 120mm de sığıyor)

Bu kasanın ayrıntılı foto vb leri için bu linke bakabilirsiniz :

http://www.techpowerup.com/reviews/CoolerMaster/Cosmos_S/3.html

Yandaki grill i istemiyorsanız kasanın içi görünsün diye 25-30 ytl ye pleksi takma opsiyonunuzda var.

Bunlardan başka LianLi V2000 ve Tagan A+ da önerebileceğim kasalardır.(A+ LianLi V2000 nin biraz Tagana özelleştirilmişi) fakat bu ikiside su soğutmaya Cosmos S kadar 'hazır' değiller.

Evet dediğiniz gibi bende TT yerine CoolerMaster kasaları daha çok gözönünde bulunduruyorum.. Yalnız CoolerMaster Cosmos (RC-1000) olan modeli de çok güzel gözüküyor.. Fakat siteden bir arkadaşla mesajlaştığımızda bir kaç problem yaşadıklarını söylemişti bu kasaya su soğutma yerleştirirken.. Kullanan arkadaşlar tecrübelerini yazarlarsa daha iyi öğreniriz ne sorunlar yaşadıklarını..

Bu arada Cosmos sessizlik, Cosmos S performans odaklı tasarlandı diye biliyorum.. Tercihimizi buna göre de belirleyebilirz herhalde..
    CoolerMaster Cosmos S - Asus Rampage Formula - Q6600 - Sapphire 5770 Vaporx - Western Digital Caviar Black 1TB - Patriot Viper 1066 4gb - Samsung 226BW - Logitech Z5500 - Razer Imperator - Razer Destructor

• Cosmos S topladık arkadaşımla beraber Cosmos (RC-1000) kadar 'sessiz' bir kasa değil ama yinede iyi.Su soğutma için bir önceki neslinden daha 'hazır' ve problemsiz diyebilirim.Normal şartlarda en sorunsuz kasa Cosmos S (Gelişmiş su soğutma sistemleri için)

Kullanmadım ama Antec 1200 de gayet hoş bir kasa bu iş için.Fiyatıda bahsettiğim rakiplerine göre nispeten ucuz.
  • Cosmos RC-1000 i ben kullaniyorum ve soyle soyleyeyim. Ama once Vipracingcim saol kasami onerdigin icin o kadar begendigini bilmiyordum Ama alta 240mm rad sigmiyor.Cunku 240mm rad'in uzunlugu 27cm ve su sansa bakki tabandaki bosluk 25cm.Bende oraya koymayi dusundum sonra 120mm taktim.Ust tarafada 360mm sigmaz (Bu soylediklerim Cosmos RC-1000icindir)**(Vipracing arkadasim Cosmos S i soylemistir ikisi distan ayni boyut olsalarda icten farklilar).Ben 240mm ile idare ediyorum. Kasa cok buyuk ve şik ayricana bazi yerleri kendine gore kesip bicersen bu kasadan daha iyisi de yoktur diye dusunuyorum

• cosmos yada cm stacker
  • kaslarınızın fotolarını 'Sıvı Soğutma Kasa Galerisi'ne bekliyoruz. Orada belli olacak sıvı soğutma için en güzel kasa hangisi.
    DFI LP UT CFX3200 DR-G | AMD Opteron 170 | HIS HD4670 IceQ 512 MB | Corsair TWINX2048 | Seagate 250 GB | Seagate Free Agent 1 TB | ASUS DRW-1814BLT | Thermaltake Armor VA8000BWS | Thermaltake ToughPower CM 750W | Thermaltake GammaPad | LG L1970HR-BF | Logitech G15 | Logitech G3 | Logitech S-220
  • Cosmos S i öyle bir incelemiştimki bu su soğutmalı pc yi toplarken alan herhangi birinden daha iyi tanıyorumn kasayı sanırım
    Daha sonra A+ da karar kıldım.İç hacmi şaşırtıcı(Ek olarak anakart takılma şeklini daha çok seviyorum) Silverstone TJ 07 de güzeldir o nada bakmıştım.Evet Berikonunda belirttiği gibi iç hacimleri ve hdd yuvalarının konuşlandırması farklı.O yüzden S olanı daha avantajlı su soğutma konusunda diye yazdım.Alta 120 mm radyatörü hem yatay hemde hdd kafesinin arkasına dikey olarak takma şansıda var.(240mm yide)

Beriko : Peki bunu denedinmi? :PSU nun altında fanı da kullanarak psu yu biraz yükseltip onun altına 240mm nin bir bölümünü yerleştrip geri kalanınıda normal bir 120mm ile soğutmayı?Bu şekilde sığar senin kasanın da altına.Yada anlattığım şekilde arka saçı filan modlamak yerine : kasanın altındaki 120mm fan yerini ve psu yuda kullanarak kasanın dış alt kısmında yerleştirebilirsin (Belki ayakları yükseltmek gerekebilir)

Yasika : Yakında gönderirim fotoları az kaldı toplamaya EK kuzey köprüsü ve HD 4870x2 bloğuda geldi bir tek pompa ile bir kaç zamazingo kaldı sidewinder sağolsun acaip yavaşlar biliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 13 Eylül 2008; 5:51:31 >

• Sidewinder a laf yokBenim siparislerim en gec 7gunde geldi.Buyuk ihtimal gumrukte tutuyolardir seninkileri.
    Dedigin cok ilginc bi ara denerim ama sigsada egimli olacaktir cunku psu hava akisi saglansin diye hafif bi cikinti var psu yuvasinda tabii oraya o kalinlikta bi parcayla esitlik saglanabilir.Deniyecegim sana soz.
    Dik yerlestirmeyi denemedim denemem de .. Yerim aslinda cok hatta bi resim koyayim.Psuyu gorebilirsin resimlerde

• Bende bu yorumları ve kasaları inceledikten sonra Cosmos S aldım kendime.. Tabi tüm parayı kasaya verince su soğutma için şu anda elimde birşey kalmadı, önümüzdeki aylarda yavaş yavaş kurmayı düşünüyorum artık..
  • Hayirli olsun super bi kasa aldin , Cosmos serisinden kalite aktigini da gormussundur

pm attım hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 30 Eylül 2008; 19:21:26 >

Orjinalden alıntı: Beriko

Hayirli olsun super bi kasa aldin , Cosmos serisinden kalite aktigini da gormussundur

Evet hocam ben kaliteliyim diye adeta bağırıyor kasa..

Bu arada kasayı alırken şansıma distribütör firmadan birisiyle konuştum, iki ay sonra yeni bir CoolerMaster kasa getireceklerini söyledi.. Bakalım nasıl birşey gelecek..
  • CM in sayfasindan bi bakalim, kimmis bu yeni gelen
    Sony Ps3 80gb Ntsc/u - PSN:keykan
  • Cok kaba ve tipsiz bence ama yinede sogutmada ve genislikte hakkini vermek lazim
  • Kasa olarak şu anda xclio a380 kullanıyorum sıvı soğutmayı içine sığdırmak imkansız :) birkaç aya kadar TT Xaser VI almayı düşünüyorum okuduğum kadarıyla Cosmos S bu iş için çok iyi ama ben görünüşünü beğenmiyorum çok sade bana göre. TT Xaser VI bana daha hoş geliyor görünüş bakımından.
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.