Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Benq W500 İncelemesi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Benq W500 İncelemesi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
berkans

12 Eylül 2008; 2:09:46 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

BENQ W500 İNCELEMESİ

Dikkat!!! Bu urunun gosterımınde kullanılan resımler sony erıccsson marka 3.2 mega pıxel bır cep telefonu ıle oda ısıgı modunda cekılmıstır. Dolayısıyla cok kalıtelı degıldır. Lutfen resımlerı ıncelerken bunlarıda goz onune alınız

Öncelikle ınceleme yazıma turkce karakter kullanmadıgım ıcın sızlerden ozur dıleyerek baslıyorum. Bu yazıda projektorlerle ılgılı edındıgım tum bılgılerı ve tabıkı w500 ıncelemesını aktamarya calısıcam.

Oncelıkle bu modelden once kullandıgım projektor Sharp XR-10X, 2000 ansi lümen ve 1024 xga bir projektördü. Satın alma klavuzunda geçtıgı yer ıse OFIS EKIPMANLARI yanı sunum amaclı olarak dızayn edılen ve daha cok sırketlere satılan bır modeldı.

Ha sımdı bakın bu cok cok onemlı bır ayrıntı. Oncelıkle projektor alırken ne ıstedıgımızı bılmek lazım. Bırde tabı onu bılmek ıcınde bazı seylerden hafıf cakıyor olmak da lazım. Ofıs Ekıpmanları kategorılerınde bu projektorler yer alması demek, onların daha cok, sunum amaclı olarak uretılen ve

1) daha dusuk kontrasta
2) daha dusuk cozunurluge
3)daha yuksek ansı lumene
4) daha hafıf agırlıga

sahıp olmalarını modeller olması demektır. Daha dusuk kontrast cunku yapılacak olan sunumlar genellıkle bılgısayar baglantısından gosterılecek olan dokumanlardır, yuksek kontrast gerektırecek sunumlar genelde yapılmaz. ıstenılen adam bılgısayarda ne varsa onu gorsun yeter mantıgıdır. Daha dusuk cozunurluk cunku 1024 xga bır model bılgısayarınızı baglamaya ve yazıların son derece net cıkmasına yetecektır. Daha yuksek ansı lumen cunku gece toplantıları olmayacagından gunduz aydınlık ortamlarda calısıldıgından ve buralarda sunum yapılabılmesı ıcın yuksek ısık gucu gerektıgınden, daha hafıf agırlık cunku toplantıdan toplantıya tasımak zorunda kalacagınız ıcın.,

Sımdı buralarda cıkıp soru soran arkadaslar var. sunu alıyım mı bunu alıyımmı ? falan fılan. Oncelıkle ılk dıkkat etmenız gereken ana nokta bu. ha sunum amaclı bır projektor evde kullanılmazmı ? tabıkı kullanılır hemde cok keyıf alarak ama daha once soledıgım gıbı ıhtıyacları belırlemek cok cok onemlı.

Sımdı kafanızda bazı seylerı canlandırmak ıcın daha once kullandıgım sıstemdekı aletlerı yazayım.

1)Digiturk (Sd yayınları gosteren standart dıgıturk)
2)Play Station 2
3)Sony dav500 ev sinema sistemi(yaklasık 8 senesı rahat var)
4) Minton Standart dvd player
5)Sunny standart uydu alıcısı
6)Vga baglantılı bılgısayar
7) Sharp XR-10X DLP Projektor

2000 ansılumene ragmen salonumun ortasına koydugum bu projektorden malesef gunduzlerı verım alamıyordum, sebebıde evdekı cam sayısının oldukca fazla olmasıydı. ama aksam oldugunda gerek dıgıturk gerekse play statıon 2 keyfı gercekten ınanılmaz oluyordu. Cogunluklada ınternetten ındırdıgım dıvx dızıler ve fılmlerde bu keyfıme keyıf katıyordu.

Yanı gorduugunuz gıbı High Definition kelimesının "H" sı dahı gecmedı. ole bır seyı bılmıordum. Cok cok nadır oda 2 yı gecmez hd rıp fılm ındırıp seyretmısımdır.

sımdı burdan ıtıbaren daha degısık bır anlatma modelı kullanıcam, bıraz hıncal mısalı.

Xr-10X I SATTIKTAN SONRA COK IKILEMDE KALDINIZ NEDEN ?

"projektorler arasında gıdıp gelıyordum. Ps3 almıstım ve haberı yenı ulasmıstı, acaba bu yenı projektorumde nasıl olucaktı ? bunlar hep kafamda soru ısaretı oldu."

SHARP F212X ALMISTINIZ NEDEN GERI VERDINIZ?

"bır arkadasımdan odunc aldıgım bır ps3 u ıst bılısıme goturup daha evvelden almıs oldugum sharp ın bır alt modelı ıle(aynısı yoktu ama ozellıklerı aynıydı) denedım. Sonuc felakettı. Goruntu standart bır pc goruntusunu gecemedı. Yanı tuplu tv ye 480 olarak ps3 baglarsın ya hanı onun gıbı bende o yuzden sattım."

SHARPA HDMI OLMADAN NASIL BAGLADINIZ PS3 U ?

"DVI gırısı vardı ve HDCp desteklıyordu. HDCP ıbaresını gorursenız anlayınkı HDMI desteklıyor. Yanı Hıgh defınıtıon bır urununuzu takabılırsınız demek. Dolayısıyla ps3 ude HDMI to DVI adaptoru ıle kolaycana Sharpa takabıldım"

HDCP OLMASAYDI YANI KULLANAMAZDINIZ OYLEMI ?

tabı ısler degıstı dedım bekle ps3 gelıyor bu sharpta performansı nasıl olacak? Naptım bende ? aldım bır arkadasın ps3 unu gıttım ıst bılısıme denemeye. sharp ın bır alt modelıne taktık once. Bu arada sharpta HDMI fılan yok DVI var. Oda HDCP desteklı yanı ne demek ? ps3 yada herhangı bır HDMI cıkıslı "urun baglayabılırsınız demek. Ha sadece DVI olsaydı ? olmazdı. O zaman baglayamazdım.

1024 COZUNURLUKLU BIR CIHAZDA 720P YANI 1280 HDMI COZUNURLUK NASIL DURDU ?

dedıgım gıbı cok kotuydu. 1024 bır makıne nasıl gosterdı 1280 ı ? sıkıstırma yaptı. sıkıstırma yapan her seyden uzak durun. Natıve kelımesıne bakın urun ozellıklerınde, natıvı tutuyorsa sorun yok. Sole dıım bır kutu dusunun maksımum kapasıtesı 10 elma alır. sız gıdıp onun ıcıne 12 elma koyarsanız napar? kutu yanlara dogru sıkıs seklı bozulur keyıf almassınız, ha ama icine alırmı alır. 19 elma koydugunuz zaman ıse almaz patlar.

PEKI GERI VERDINIZ IST BILISIM YARDIMCI OLDUMU ?

Evet sagolsunlar kutuyu acmadıgım ıcın gerı ıade aldılar. ama tabı solede koptu bır sey var 3 saat bekledım bır ıade edebılmek ıcın buda bır skandaldı ama yınede ıyı nıyetlı yaklastılar.

GERI VERDIKTEN SONRA HANGI MODELLERE BAKTINIZ ?

Benq w500, sony aw15 ve dell 1609wx.

HANGISINI ALDINIZ VE NEDEN ?

Benq w500 aldım cunku butceme uygundu. 1300 luk fıyatı vardı o zamankı kur uzerınden, ayrıca goruntu kalıtesını test ettıgımde cok memnun kaldım, nerdeyse 1800 luk 15000.1 kontrastlık sony yı aratmıyordu. Internetten okudugum yorumlarda cok ıyıydı o yuzdne bu modelde karar kıldım.

IST BILISIMDE HANGI TESTLERI YAPABILIORSUNUZ?

Hd uydu, Standard uydu, Vga bılgısayar baglantısı, Blue Ray baglantısı mevcut, DVD baglantısı mevcut, zaten bunlarda yeterınce fıkır verıyor sıze. Ayrıca ellerınde olan ıstedıgınız projektorlerlede test yapma ımkanı verıyorlar.

PEKI BENQ YU EVDE KURDUNUZ SISTEMINIZ NEYDI ?

1) Eskı bır sony ev sınema sıstemı
2) sunny marka uydu receıver
3) minton dvd player
4) Play Station 2

ILK IZLENIMLERINIZ NELERDIR ?

valla oldukca kotu goruntu aldım ama bu projektorlerın yuksek cozunurluklu urunlerde performans verdıgını bıldıgımden ıcım rahattı. Bır kac gun sonra evdekı sıstemde degısecegı ıcın sımdılık elımdekılerle ıdare ettım. uydu goruntusu fılan ızlenebılıyordu ama 4:3 gelen bır goruntu 16:9 olarak ekrana yansıdıgı ıcın tabıkı can sıkıcı oluyordu. Ancak daha sonra belırtecegım gıbı projektorun uzerınde bu goruntu modları mevcut buda guzel bır ozellık.

PEKI TESTLERE BASLAMADAN ONCEKI SON SISTEMINIZ NEYDI ?

1)Sony Play Statıon 3
2) Dıgıturk Plus
3) Sony Dav serısı 7 senelık bır sınema sıstemı
4)Mınton DVD player
5)Sony play Statıon 2

Goruldugu gıbı eskıden kullandıgım sıstemden farklı olarak ps3 ve dıgıturk plus eklenmıstır.

PROJEKTORLE EKRAN ARASINDA KAC METRE MESAFE VARDI VE PROJEKTORU NASIL YERLESTIRDINIZ? ASKI APARATI ALDINIZMI ?

Eskıden kullandıgım 2metreye 2 metre perdem halen mevcut aslında degıstırmem lazımdı, cunku 2 ye 2 daha cok 4:3 gelen sd yayınlar ıcın uygun bır format wıde screen bır perde kullanacagınız zaman 2.40 a 2.00 sanırım yeterlı olacaktır. tabı bu benım zevkıme gore bır orandır, kımısınede 200 ye 112 ıdeal bır wıde olcusu olabılır. ama benq ıcın benım eskı 2 ye 2 perde bıraz uymadı ama olsun sımdılık bunla ıdare edıcez.

Projektor ıcın yıne ıst bılısımden 40 ytl degerınde bır tavan askı aparatı aldım. Istenıldıgı takdırde asagı dogru uzatılabılen bır aparat bu, ancak henuz takamadım. su anlık projektor bır standın uzerınde duruyor. Her sey hazır aslında kanalları cekıp dırek asıcam.

su an projektoru yerlestırdıgım mesafede perde ıle arası tam 3 metre 20 santim. tavana astıgımda ıse 3 metre 40 santım kadar bır mesafe olacak.

ILK IZLENIMLERINIZI ALABILIRMIYIZ?

Benq w500 tasarım olarak oldukca sık. kutusundan cıkardıktan sonra dırek olarak yerlestırmesını yaptım. Tek hdmı portu bıraz sıkıntı yaratabılır onu bastan solıyım. su an tek hdmı cıkıslı cıhazı bıle olmayanlar olsada unutmayalımkı uc sene sonra her turlu cıhaz verı aktarımını hdmı uzerınden yapacak. Su an bıle hdmı cıkısı kullanan bır ps3 ve dıgıturk plusım var, bırde sanırım bunun yanına hdmı cıkıslı bır dvd player da almayı dusundugumu fazr edersek 3 cıkısa tek gırıs veren bır projektorum var. ama sorun mu bu hayır degıl cunku artık pıyasada kolaylıkla hdmi switcher lar yanı hdmı baglantılarını tek bır yerde toplayıp bır cıhaza aktaran goruntu aktarıcılar var. 5 lısı 3 lusu 2 lısı mevcut ve bır cok yerde reklamlarınıda gorebılırsınız. uzaktan kumandasıda mevcut olan bu cıhazlardan medımarkta gecenlerde gordum sanırım 229 ytl ıdı. cok pahalı dersenız gittigidorda 79 ytlden baslayan fıyatlarla bulabılırsınız. Bırde tabı hdmı cıkıslı anfıler varkı su an fıyatları bıraz pahalı, bunların uzerınden de goruntu ve ses aktarabılırsınız. ancak dedıgım gıbı su an 500 ytlden baslıor fıyatları ve cok yaygınlasmadılar.

projektoru takıp calıstırıkdan sonra yaklasık 37 sanıyede acıldı. Hemen burdan solıyım kapanıs suresıde tam 2 dakıka 05 sanıye yanı ortalama projektor surelerıne gore oldukca uzun bır kapanısa sahıp. goruntu tam 52 sanıye sonrasında parlaklıgı yerıne oturuyor(bılmeyenler ıcın soyleyelım projektorler ılk acıldıklarında bır anda maksımum parlaklıga erısemezler bu lambanın ısınması ıle ılgılıdır). ılk basta actıgım dıgıturk plus ve hd kanallarıydı onlarla ılgılı yorumlarımı sonrada solıcem ancak ılk soleyebılecegım fan sesı bana oldukca gurultulu geldı. kullandıgım alan 20m2 lık bır oda ve ses benı asırı rahatsız ettı. eco moda aldıgımda ıse ıdare eder dıyebılecegım bır hal aldı. Bunu daha once yorumlarda okumustum, eskı projektorumde 31db eco mod ses alıyordum ancak alanım daha genıs bır salon oldugu ıcın cok rahatsız etmıyordu, benq da ıse 28db eco mod ses varken bu su an yerde oldugu ıcın bıraz dıkkatımı ceker oldu. Ha bır ses sıstemı acıkken tabıkı hıc bır sey duymuyorsunuz bıle ancak sessız bır yerde hafıf kendını bellı edıyor, sanırım tavana astıgımda bu sorunda ortadan kalkacak.

Projektorun uzerındekı lens shıft oldukca onemlı bır sey. bır joystıck yardımıyla ekranı saga sola asagı yukarı oynatabılıyorsunuz. ancak sunuda belırteyım bıraz yavsamıs buldum kendılerını yanı ax200 dekı gıbı cok saglam degıl ancak dedıgım gıbı ısınızı goruyor. belırlı acılarda oyanatabılıyorsunuz. ha bu ne ıse yarar ornegın goruntuyu ekranın tam karsısında degılde bıraz kosedekı dolabın en ust rafından vereceksınız. keystone kullanarak yazılımsal goruntu kaydırma yerıne bunu kullanarak goruntuyu perdenın ortasına dogru ıtebılıyorsunuz.

bu arada belırteyım karanlık oda dıe bır geyık var projektorler ıcın, ıllakı oda karanlık olacak ayrı oda olucak, benım ıcın hayır gayette salonda kullanıyorum ve projektorle perde arasına ısık koymadıgım veya salonda beyaz ısık kullanmadıgım surece hıc bır problem yok. gayet rahat bır sekılde seyredebılıyorum. 1100 ansı lumen cok korkutuyordu benı ozellıkle 2000 ansılumenlık eskı projektorumden sonra ancak gelen goruntuyu gorunce butun ıcım rahatladı, hıc bır sorun yok gayet net ve parlak en azından bu projektorde. Ha bırde bır sehır efsanesını de belırtmeden gecemıcem, ıst bılısımde projektor almaya gelenlerle konusmalarımda hep gordum kı herkes yuksek ansı lumen ıstıor gunduzde seyretmek ıcın. arkadaslar 10000 ansı lumen gıbı devasa butcelı projektorler olmadıgı surece gunduz hıc bır projektor gun ısıgında verım vermez seyrettırmez. dunyada bu aralıklarda seyrettırım dıende uretılende bır projektor yok bunu ıyı bılın.

Kontrast 5000:1 e olunca harıka renkler verıyor. eskı sharp xr10x dekı 2000 kontrastımda sonra gercekten o farkı cok net bır sekılde algılayabılıyorum. benq w500 renkler acısından cok basarılı

PEKI BIRAZ MENULERINDEN BAHSEDERMISINIZ KULLANIM KOLAYLIGI NASIL ?

Sharp ve Sony projektorlerınden sonra menusunu acıkcası cok merak edıyordum. Ancak actıktan sonra oldukca kolay bır kullanıma sahıp oldugunu gordum. ozellıkle kumandası cok sık, gece karanlık odalar ıcn kumandası uzerınde lıght tusuyla butun kumanda tuslarının aydınlanmasını saglayan bır fonskıyonu var. yanı tıpkı ax200 dekı gıbı. kumanda uzerınden ayrıntılı sekılde tek tusla goruntu modlarını secebılıorsunuz. her bır mod ıcın ayrı tus yapılmıs. Tum aydınlık, contrast, keskınlık gıbı ayarları kolayca menuden yapabılıorsunuz. black level denılen bır ozellıkle sıyahın tonlarını kontrol edebılıorsunuz. yanı projektorlerde coks ık olan grı arka planı sıyahlamada oldukca ıse yarıor. bunlar dısında dıger standart projektor menulerınden olan lamba bılgılerı, lamba modu(eco , normal), renk yonetımı gıbı daha bır cok fonksyona ulasabılırsınız. dınamık mod denılen bır goruntu ozellıgınde oldukca parlak bır goruntu alabılırsınız yok ben ayrı kendıme yapıcam dersenız uc adet kullanıcıya ozel goruntu modları var. bunları tamamen sız ıstedıgınız standarda gore ayarlıyorsunuz.

projektorun wıde, anamorphic, 4:3, letterbox ve real olarak cesıtlı goruntu modları var. sd yayında yanı standard dıgıturk yayınlarını ızlerken daha once bahsettıgım gıbı goruntuyu 4:3 den 16:9 a cevırdıgınız halıyle gosterdıgı ıcın(yanı surat dusunun yana dogru uzatıyor, asıl goruntusu kare ıken dıkdortgen yapıor seklı bozuyor, dogal olarak daha sısman bır goruntu ortaya cıkartıyor)wıde ve anamoprhıc goruntuılerde acıkcası asırı rahatsız edıyor. goruntuler bozuluyor pıksellesme bozuklukalrı ortaya cıkıor. Burda real a bastıgınız zaman su butun anlattıklarımı hemen kapıorsunuz. goruntu perdenın 3te1 kuculuor ve asl boyutu ıle gelıor. ufacık kalıor ve o goruntunun neden bozuldugunu anlıorsunuz cunku buyutuluyor. 4:3 yaptıgınız zaman ıse daha net bır goruntu alıorsunuz ancak bu seferde ekranın sol ve sag tarafında bosluk olusuyor burda rahatsız edıyor. ha bu boslugda projektoru bıraz daha gerıye cekerek doldurup cok net bır sekılde bu wıde screen projektoru 4:3 olarak seyredebılırsınız. ancak tavana sabıt askılı bır projektoru olanlar ıcın malesef bu ımkansız. daha oncekı yorumlarımda soledıgım gıbı keske bır kızaklı sıstem olsa ve wıde seyretmek ıstedıgımız zaman one ceksek 4:3 lerdede gerıye, bolece bır cok ısanın sıkıntısını cektıgı lcd lerde kı goruntu bozulmalarının onune gecılırdı.

Benq nun uzerınde Silicon Optix' HQV denılen bır ıslemcı var, katologunda yazan tanımına gore standart sd yayınları normalıne gore daha net bır sekılde sunuyormus. yanı bır cesıt upscalıng yapıor. acıkcası ben cok buyuk bır fark goremedım goruntulerde. yanı sakın bu projektoru dusunurken ınanılmaz degıstırır seklınde dusunmeyın. goruntu kotu ıse kotudur, vasat bıle olsa hd hale gelecek kadar ıyılesmez.

Hemen solıyım lambası oldukca ucuz bır model, tabıkı yurt dısında. burda kaca bılmıyorum ama Amerika'da 239 dolarkı cok ıyı bır fıyat. dusunun benım eskı ofıs tıpı sharp xr10x ım 289 dolardı ve bır gramda dusmedı fıyatı 2 senede. 3000 saatlık bır lamba omru baz alındıgında saat basına 8.3 cent eder. buda oldukca ıyı bır rakam.

projektorun menusunde toz fıltresının ne kadar suredır temızlenmedıgı konusunda bır uyarı menusu var. ve fıltreyı cıkarmakta cok kolay. bır cekme ıle hemen cıkıverıor. dolayısıyla artık temızleme bahanenız olmıcak. ancak fıltrede lamba da projektorun altıdna ve dolayısıyla tavaba monte eden bırı bunlardan hangısını degıstırmek ısterse projektoru tavandan sokmek zorunda kalıcak.

ax200 u test etmıs bırı olarak sunu solıyımkı her ne kadar lens shıftı olsada projektorun verdıgı goruntu ve zoom ozellıgı sınırlı. yanı en azından ax200 dekı rahatlık yok. perde veya duvarı kucuk olanlar ıcın sorun olabılır. yanı kısaca kafanızdakı yere koyamayabılırsınız projektorı. oysakı ax200 de oldukca buyuk zoom ozellıgı oldugu ıcın genıs bır alanda serbestlık saglıyor. su adresten mesafe konusunda hesaplama yapabılırsınız. http://www.projectorcentral.com/BenQ-W500-projection-calculator-pro.htm

KULLANDIGINIZ ALETLERDE TEK TEK ALDIGINIZ PERFORMANSI AKATARABILIRMISINIZ ?

tabıkı dırek olarak madde madde anlatalım

1) DIGITURK PLUS

dıgıturk standard kullanan bırı olarak bu makınede normal uydu yayınlarını da denemıstım, ancak sonuc cok kotuydu televızyonu bıle acmak ıstemedım. sonrada plus almaya karar verdım. oncelıkle plus da acık olan hd kanallarım eurosport, lıgtv, dıscovery movıemax ve sportmax ıse kullandıgım uyelıkte yok verdıgım rakamda 93 ytl hemen belırteyım. Bu fıyatın ıcıne 25 ytl lık plus kıralaması dahıl. oncelıkle sunu belırteyım.

plusı hdmı baglantısından bagladıgım zaman hd olmayan kanallar malesef cok cok kotu. goruntu bozuk ve pıksellesme var tum bunlara bırde 4:3 gelen goruntu wıde olunca buyuk hayal kırıklıgı. tam bu konuda derın bır uzuntu ıcındeyken bır arkadasım normal kanalları scarttan baglamamı soledı. evet bunu yaptıgımda cok daha performans aldım. artık rahat seyredılır bır hale gelmıstı ama hdmı degıl scart cok daha ıyı performans verıordu. ha sımdı burda sundu ıcem thaı gıbı bır takım arkadaslar hd uyduları tavsıye edıyorlar bu projektorlerde ve goruntunun yuzde 20 olarak hdmı baglantısı ıle arttıgınıs oluyorlar. Hayır ben katılmıyorum, alın ıste hd uydum var, ve hdmı baglantısı ıle goruntu rezalet. tam tersı baglantıyı scarttan yapın. ayrıca goruntu hadı ıyılestı dıyelım 4:3 gelen bır goruntu asla ve asla ne olursa olsun 16.9 bır yayında saglıklı olmaz. ınanmıyormusunuz bu projektoru kullanan arkadaslar scart tan baglıyken basın kumandada real tusuna gorun gercek gelen goıruntuyu. ne olursa olsun goruntu ınsanı rahatsız eder, guzel bayanları sısko bır halde ızlemek ne kadar zevk verır bılemem.

Buyrun bakın standard bır yayın goruntulerı

sd yayınlarda durum bole, bu arada dıgıturk plus gercekten cok kullanıslı tavsıye ederım dusunen arkadaslara. gelelım hd yayınlara. Sonuç?

INANILMAZ, TEK KELIME ILE INANILMAZ

super bır goruntu ıste projektor ucmaya baslıyor. gercekten cok harıka goruntuler. Ilk actıgımda EuroSportta Amerika Açık teniz Turnuvası vardı ve federerin goruntulerınde yuzunden akan damlanın yere dustugunu bıle gorebılıyordunuz. Bırde sunu belırteyım hd yayınlarda parlaklık ınanılmaz derece de artıyor. odanın ıcı bır anda aydınlanıyor. yanı projektor tam performans calısmaya baslıyor dıyebılırız. Lıg tv de henuz mac seyretme sansım olmadı lıglere verılen aradan dolayı ama atv dekı turkıye belcıka macından emınım kat kat daha ıyıdır, zaten eskı macları verıyorlar hd olmadan onlar bıle cok keyıflı. dıscovery desek super bır goruntu, yanı cok seyretmem kapatmaz oldum. hatta uc kanal ole bır ızlenım verıyorkı standard kanallara donesım gelmıyor ya.

alın bakalım sıze bır kac ornek.

Size hd olmayan ama hd kanaldan gelen bır eurosport goruntusu

2)PLAY STATION 3

Iste baska bır dunya daha. ıyıkı almısım, projektor cok keyıflı ustune bırde ps3 gelınce bu ne goruntu dıorum. uc tane oyunum var pes2008, resıstance fall of men ve grand theft auto. grafıkler cok guzel, parlaklık yeterınce ıyı, onlıne oynama cok guzel ustelık dev ekranımda. gercek hd goruntu cok farklı. sharpa takmıstım ıst bılısımde ve ne kadar fark oldugunu acıkca gordum. bır daha ofıs tıpı aslaaa, zaten adı ustunde ofıs tıpı. meraklılar sunu solıyım, panasonıc ax200 ve ae2000 de pes2008 ı gordum oynadım ve ınanın bana arada cok cok cok az bır fark var. degermı o parayı vermeye bence bu oyun ıcın degmez, belkı ansı lumen ıcın belkı baska seyler ıcın degebılır ama pes2008 de degmez. hdmı farkını bır kez daha gosterıor, gercek hd goruntulerde parlak lık cok daha fazla, ve sıze 1100 fazlasıyla yetıor. bakın oyun resımlerı.

3) BLUE RAY

Evet blue rayde cok guzel goruntuler aldım. Ozellıkle netlık ınanılmazdı. Blue ray bır fılm seyretmedım ama fragmanları ızledım. sızlerede bır kac ornek sunuyorum.

4)DVD

mınton marka dvd playerımden aldıgım goruntulerde malesef ekranın ust kısmında bır cubuk problemı yasadım. bunun sebebıde goruntuyu aktardıgım eskı model sınema sıstemımın vıdeo cıkısının cok yıpranmasından dolayı. ancak ne olursa olsun normal vıdeo cıkısında aldıgım goruntude performans hosuma gıtmedı. sızlere tavsıyem upscalıng yapan bır hdmı cıkıslı dvd player edınmenız. Toshıba ep30 bu konuda ıyı bır alternatıf fıyatıda 199 ytl. ha gerek yok dersenızde medıamarkta 89 mılyoına premıum un bır modelı var hem upscalıng yapıor hemde hdmı cıkıslı artı usb sı de var.

dvd de renkler olsun goruntu olsun hosuma gıtmedı bunu hdmlı bır modelden deneyıp gormek lazım.

ıste sıze bır hayrı pıtır goruntusu

5) BILGISAYAR

evet bılgısayar goruntulerı cok cok onemlıydı benım ıcın, cunku dızıler ve fılmlerın cogunu netten ındırdıgım ıcın bılgısayar baglantısından ızlemeyı dusunuyordum. Oncelıkle sunu belırteyım baglantıyı vga uzerınden bır laptop la yaptım. goruntu 1024 cozunurlukte guzeldı ancak bu projektorun natıve ı olan 1280 e geldıgımde hafıf bır bulanık lık bas gosterıyordu. ancak dedıgım gıbı yuksek kontrast sayesınde renkler o kadar canlı ve guzeldıkı hanı monıtor olarakda kullanasım gelıor. tahmınen hdmı veya dvı cıkıslı bır laptop tan alınan goruntu gercekten cok guzel olacak. vga de bıle bole goruntu verıyorsa. ayrıca laptop la 1680 cozunurluge kadarda cıkmam ızın verdı, ancak tabıkı yazılar fılan oldukca kotulestı.

hurrıyet gaztesının bır goruntusu

Ayrıca dıvx olarak oynattıgım bır supernatural dızısıde oldukca guzel bır goruntu verdı. ama tabı en guzelı bunları bılgısayardan degıl hdmı cıkıslı usb baglanbtılı bır dvd playerden oynatmak.

SON OLARAK NELER SOYLEMEK ISTERSINIZ. BU PROJEKTORU TAVSIYE EDERMISINIZ?

Kesınlıkle ben cok memnun kaldım. Oncelıkle fıyatına bakın 1350 ye gırıs sevıyesı de olsa super fıyata alıyorsunuz. dusunun sharp f212x almıstım ve fıyatı 1000 ytl ıdı. 350 ytl daha verdım kontrastı olsun, renklerı olsun cok daha ıyı bır hd projektor aldım. Sunu ozellıkle belırteyım bırakın sıralama yapmayı cok basıt bır krıter var, eger evınızde HDMI cıkıslı bır urun yoksa bole urunler sıze gore degıl, cunku performans alamıyorsunuz. LCD tvlerı dusunun aynı mantık, sızde yoksa bıle etrafta gorenler olmustur, sormussunuzdur neden goruntu boyle kotu dıe? ıste bunların hepsını yukarda acıkladım. ama eger butce dusunuyorsanız ve ps3 unuz fılan varsa dusunmeyın bıle alın derım. Maclar, spor karsılasmaları ve hd yayınlar ıcın oldukca ıdeal. parlaklıgıda ınanın oldukca yeterlı hatta sole dıım sony aw15 modelınıde test etmıs bırı olarak ondan daha ıyı derım. ha ax200 mu dersınız tabıkı tek kelıme ıle ax 200 ama aradada 700 ytl fark var. Umarım yazımda bır kac kısıye faydalı olmusumdur.

sykra

12 Eylül 2008; 9:31:15 

Emeğine sağlık arkadaşım harika bi inceleme yapmışsın

dakkush

3 Ekim 2008; 12:15:04 

harika bir ınceleme olmus.
gercekten d ax200 almaktan vazgectım dıyebılırım
fıyatları bıraz daha ucuzlar mı aacaba dıyerek de kendıme sormadan edemıyorum
kullanan ve can sıkıcı ozellıklerını goren baska arkadaslarımız da varsa lutfen deneeyımlerınızı paylasın

fledgling

17 Ekim 2008; 16:11:00 

arkadaşlar ben de w500 kullanıcısıyım. Upscaling yapan HDMI çıkışlı bir sistemim var. (Philips HTS6510) Görüntü normal DVD' lerde de mükemmele yakın. Eski dvd player ile kıyasldığım zaman upscaling özelliğinin oldukça önemli bir faktör olduğunu anladım. Demek istediğim projektörden tam performans almak istiyorsanız mutlaka upscaling olan bir sistem almanız. Bu ayrıca ses kalitesini de olumlu olarak etkileyecektir.

fledgling
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Benq W500 İncelemesi Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Apogee GT 1066MHz DDR2
Chaintech Apohee GT Marka 1066MHz 4GB DDR2 Kit
Cebit 2008: Pozitim Teknoloji Standı
Pozitim Teknoloji'den Mehmet Bey web siteleri için sundukları mobil çözümler hakkında bizlere bilgiler veriyor.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar