Arkadaslar merhabalar. Su an ev kuruyorum. Tum esyalarimi hallettim ama televizyon icin hala kararsizim. Gunlerdir gecelere kadar LCDleri plasmalari inceleyip forumlari okuyorum artik kafam bayagi bir karisti. Ben guzel bir televizyon almak istiyorum. Genellikle tv seyretmek ve laptopumu ya da blurayimi baglayarak film seyretmek icin televizyonu kullanacgaim. Secemedigim ve arada kaldigim bayagi bir urun var. Oncelikle LCDlerden bahsedeyim. Sony 40X3500, Samsung 40A656, 46A956, 40A856, 40A756 ayrica Philips 42PFL9603. Plasmalar konusunda ise hicbir fikrim yok. Sadece cok fazla elektrik tuketimi uyguladiklari icin sanirim tercih etmem diyorum ama plasmalari tavsiye ediyorsaniz o zaman onlardan da incelemem icin tavsiye edebileceginiz urunleri bekliyorum. Normal sartlarda 2500-3000 ytl civari bir urun bakiyordum ama 4500 seviyesine kadar belki biraz daha yukari sinirlarimi zorlayabilirim. Ama gercekten alindiginda 2500-3000 ytllik urunden daha fazla performans alacaksam. Ustadlarin cevaplarini bekliyorum lutfen yardimci olun.
Sonuc olarak oncelikle plasmami LCD mi ve bunlardan birisi ise hangi model ve markaya yonelmeliyim? Tesekkur ederim.
Aslında arkadaşım söyle ayırt edebilirsin ilk başta 3 marka arasındaki farklar olarak algıladığında: eğer göz yapın daha doğal ve gerçekçi renklere yatkın ise ? sony'den vaz geçme derim ama göz yapın daha çok renkli "bazen biraz abartı bile olabiliyor" ve canlı renklere yatkınsa bu seferde samsung'dan vaz geçme derim eğer düşüncelerin de kararsız kalırsan ve her ikisinin ortası dersen ozaman Philips markasını önerebilirim philips ne çok canlı nede çok doğaldır seçmiş olduğun cihazlar zaten hi-end modellerden neredeyse oluşuyor ama samsung modellerinin bir çoğu hatta 6 serisi hariç burda bulunan seriler olduğunu zannetmiyorum yani henüz gelmediler diye biliyorum ? ""yalnış olabilir buralarda değildim bir süredir"" ama benim kişisel tercihim olarak sony'den vaz geçme çünkü X serisi doğallık ve gerçek görüntüde bence bir çok televizyondan farklı zaten herhangi bir showroom'da X serisi ve başka marka ama aynı klasmanda olan bir cihazı eşleştirdiğinde farklılıkları göreceksin
Arkadaslar merhabalar. Su an ev kuruyorum. Tum esyalarimi hallettim ama televizyon icin hala kararsizim. Gunlerdir gecelere kadar LCDleri plasmalari inceleyip forumlari okuyorum artik kafam bayagi bir karisti. Ben guzel bir televizyon almak istiyorum. Genellikle tv seyretmek ve laptopumu ya da blurayimi baglayarak film seyretmek icin televizyonu kullanacgaim. Secemedigim ve arada kaldigim bayagi bir urun var. Oncelikle LCDlerden bahsedeyim. Sony 40X3500, Samsung 40A656, 46A956, 40A856, 40A756 ayrica Philips 42PFL9603. Plasmalar konusunda ise hicbir fikrim yok. Sadece cok fazla elektrik tuketimi uyguladiklari icin sanirim tercih etmem diyorum ama plasmalari tavsiye ediyorsaniz o zaman onlardan da incelemem icin tavsiye edebileceginiz urunleri bekliyorum. Normal sartlarda 2500-3000 ytl civari bir urun bakiyordum ama 4500 seviyesine kadar belki biraz daha yukari sinirlarimi zorlayabilirim. Ama gercekten alindiginda 2500-3000 ytllik urunden daha fazla performans alacaksam. Ustadlarin cevaplarini bekliyorum lutfen yardimci olun.
Sonuc olarak oncelikle plasmami LCD mi ve bunlardan birisi ise hangi model ve markaya yonelmeliyim? Tesekkur ederim.
sd yayın ve dvd, hd film izlemek için Pioneer'ın 8. jenerasyon kuro serisini tavsiye ederim.Muadillerine göre biraz pahalıdır ama onun kadar hiç bir tv senin memnun etmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 12 Eylül 2008; 7:05:22 >
Sony,den sonra Pioneer,da plazma sektöründen çekilme kararı aldı LCD yapımına döndü Arkadaşın önerdigi Kuro iyi bir seçimdir Kuro bu arada Son moikan gibi Her pz diyene bu diyoruz Güzel oyuncak ama Bu teknoloji son çırpınmalarında Bende Samsunglarla girmiştim buraya ama okuduklarımdan sonra Sony ve Toshiba dedim Sony yeni modelleride yolda Ama önce ne alıcaksın ona karar vermen gerekli LCD-PLAZMA
Arkadaslar su durumda LCD almak konusuna karar vermis bulunuyorum. Peki hangisi? Yazmis oldugum Samsungun 8 ve 9 serileri ibde mevcut gozukuyordu. Maliyet performans analizi yapmaktan cok oncelikle gerekten keyif alacagim bir televizyon olsun istiyorum. Ama cogu yerde gordugum kadariyla Sony 40X3500 modeli cok methedilmis. Bu aleti 3500 YTL civarinda alabiliyoruz artik. Samsung'un 40A656 serisi ise 2500 YTL. Simdi bunlar arasinda 1000 YTL fazla odenecek kadar fark var ve deger mi? Bu arada diger 8 serileri 70000:1 contrast oneriyor ve fiyati 4000YTL civari. 9 serisi ise 200000:1. Ayrica 120 Hz. Fiyati 5000 YTLye yakin. Sonuc olarak kafam karisik arkadaslar. Artik yoruldum da. Bir karar vermem lazim. Seyrederken mest edecek goze hitap edecek bir televizyon onerin lutfen. Cok tesekkur ederim yorumlariniz icin.
Kardes cogunlukla televizyon seyredilir diye tahmin ediyorum ama evde oldugum muddetce genelde bilgisayarimdan ve blurayimden film seyrederim diye tahmin ediyorum. Oran istersen %65 tv, %35 blueray ve laptop.
Kardes cogunlukla televizyon seyredilir diye tahmin ediyorum ama evde oldugum muddetce genelde bilgisayarimdan ve blurayimden film seyrederim diye tahmin ediyorum. Oran istersen %65 tv, %35 blueray ve laptop.
arkadaşım git bir bak x3500 nasıl görünütü veriyor ben olsam x3500 alırdım ama para sorunu var malum
eğer philips in 9 lu serisini alacak imkanın varsa işte tercih sıran
1- Philips 42pfl9603 (SD yayında çok başarılıdır. fotolarını görmek için işte link http:/****.com/files/133234381/tv_goeruentue.rar.html) r.a.p.i.d.s.h.a.r.e olacak noktalı yerler
Arkadaslar acikcasi su anda okudugum gordugum kadariyla ve fiyata da dikkat edince Samsung 40A656 modeli mantikli gibi duruyor. Sizlerin de fikrinizi almak istiyorum. Philips gercekten cok pahali bir urun. Sony 40X3500 modeli ile Samsung 40A656 sanirim daha mantikli urunler su durumda. Eger bu iki model arasinda cok fark yoksa gercekten ki kitabi olarak bakildiiginda Samsung daha ustun duruyor, Samsung'u mu Sony'i mi tavsiye edersiniz? Tesekkur ederim. Yorumlarinizdan sonra artik siparisi verecegim.
Sony,den sonra Pioneer,da plazma sektöründen çekilme kararı aldı LCD yapımına döndü Arkadaşın önerdigi Kuro iyi bir seçimdir Kuro bu arada Son moikan gibi Her pz diyene bu diyoruz Güzel oyuncak ama Bu teknoloji son çırpınmalarında Bende Samsunglarla girmiştim buraya ama okuduklarımdan sonra Sony ve Toshiba dedim Sony yeni modelleride yolda Ama önce ne alıcaksın ona karar vermen gerekli LCD-PLAZMA
sn.Cannibal Corpse yandaki linkte bitmiş olan plazma teknolojisini görebilirsin http://forum.donanimhaber.com/m_26312516/mpage_3/tm.htm birçok hatırı sayılır panel tv değerlendirme sitelerinde plazma tv ler hala en üst sıralarda.Lütfen milleti kandırmayalım.Bir defa pioneer plazma sektöründen çekilmedi panel üretimini panasonic'e bıraktı artık panasonic'ten panel alıcak.Ayrıca lcd işine girdi onlarıda sharp'tan alıcak.Pioneer gerçekten plazmadan büyük zarar etmiştir.Ancak bunun sebebi elbetteki, yüksek fiyat politikasıdır.Pioneer plazmaları ve herhangi bir marka plazma ve lcd leri aynı fiyatta olsa insanların bir çoğu pioneer plazmalara yönelir.Sony herşey değildir o plazma yapmıyor diye plazma bitmez.Ayrıca şu da bir gerçek sony, philips gibi firmalar plazma üretiminde başarılı olamadır.Panasonic plazma pazarından hepsini sildi, sony nin istediğinden bırakmadı bu işi beceremedi.Tv alıcak arkadaş ise ister lcd ister plazma alsın bu kişisel tercihtir.Ama tavsiyem mutlaka sn.ogameci'nin dediği gibi showroom da görmeden almayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 13 Eylül 2008; 12:37:22 >
kardeşim bana kalırsa samsung al bende 40f serisi var ufak tefek sorunlarım oldu ama çok memnunum görüntü kalitesinde hele ps3 oyunları ve hd filmler mükemmel derecede beni doyuruyor 40a656 serisi de olabilir fiyat farkı fazla yoksa 8 seriside olabilir...