Geçtiğimiz günlerde seagate proagent 1tb harici disk aldım. Sorunum şu normal işlem esnasında herhangi bir sorunum yok birkaç program ile kontrol ettiğimdede sorun göremiyorum birde siz gözgezdirin lütfen.
Anakartım biostar p4m900-m 478 pin 2 sata girişi var ben esata kullanamadığım için sata esata kablo ile diskimi bağlıyorum aşağıda testte screenshotları olan programlarda her şey normal fakat kullandığım seagate 7200.7 st3160827as diske bir şey atarken yada alırken kasılma ve yavaş atma sorunum var.. güncel driverlar yükledim sorunum xp ve vistada devam ediyor. Sanıyorum diske usb ile daha hızlı veri aktarabilirim aşağıda teracopy sonucunda gözüken 12 mb sonucu yine iyi bir sonuç 30 40 la başlayıp 0.8 lere düştüğünü bile gördüm fakat bu yazıyı yazarken yaptığım teste denk gelmedi
kusra bakma comiser seninde keyfini bozmuş bulundum umarım en kısa süre içerisinde çözeriz. okuduğum bir yazıda jmicron kontrolcülerde böyle bir durum yaşayanlar olmuş şimdi image silicon kontrolcülü kart arıyorum bulursam alıcam onunla deniyeceğim. onda sorunun çözüldüğü yazısını okudum. linkleri bulabilirsem yayınlarım burda. benim gözüme çarpmayan şeyleri bilrkte çözebiliriz.
Evet jmicron yonga seti bulunan anakartlarda bu sorun hala çıkıyor.Yapıcak birişey yk bu konuda.Bunu aşmanın yolunuda biliyorum.Write cache belleği iptal etmek. Bendeki diski henüz kurcalamadım iptal edin öyle deneyin.Bu arada benım yongada jmicron
Teracopyde test alcam ama ne zaman hdde bir işlem yaparsam saniyelik kasma oluyor.Kendi dahili hdd de sağ tıkladım test dedim 40 mb gösterdi.Ama öyle olmuyor sanırım.Hdd min seagate sembolude gitti siyah şekilde.Bugun birşeyler oldu.
evet sorunu disk cache ni kapatarak çözebiliyoruz fakat performanstan gözle görülür şekilde ödün vermiş oluyoruz.. anakartımı değiştirmeyi düşünüyorum silicon image kontrolcülü bir anakartı varmıdır satışta bilen varmı arkadaşlar????
quote:
Orjinalden alıntı: kadtas
Evet jmicron yonga seti bulunan anakartlarda bu sorun hala çıkıyor.Yapıcak birişey yk bu konuda.Bunu aşmanın yolunuda biliyorum.Write cache belleği iptal etmek. Bendeki diski henüz kurcalamadım iptal edin öyle deneyin.Bu arada benım yongada jmicron
write cacheyi kapatmak konusunda aşağıdaki screenshot sanırım yardımcı olur. bende herhangi bir kasılma olmuyor fakat kullanım esnasında disk beklemedeyken (herhangi bir alışveriş olmadığı süreçte) bahsettiğin ses gibi ses geliyor fakat tüm seagatelerde böyle bir durum olduğunu düşünüyorum farklı 1 2 seagate disktede aynı durumu yaşamıştım...
sistemim zaten değişmesi gerekiyordu buda sebep olucak sanırım. bugün anakart baktım asus (M3A78-EM) bir kart alıcam sanırım üzerinede amd 5200 beni 1 2 yıl götürsün diyorum yoksa canım sıkılıcak gibi bu yüzden yarın alıcağım anakartı diskim deneme imkanım olucak amd kontrolcülü bir kart ordada testlerimi yapıp gece eklerim...
HGU dan 6 eylülde sipariş verdiğim 1 TB e-satalı seagate bugün geldi. Benimde testlerde sonuç iyi çıkmasına rağmen e- sata ile bağlıyken kopyalarken süre düşeceği yerde uzuyor. WD My book home var 500 GB onda böyle bir sorun yok. Anakartın e-sata sürücüsü marvell olduğu için disklede çakışma yapmadı.
USB ile aktarım yaptım yavaşlık söz konusu değil. e-sata ile tekrar bağladım , tekrar test yaptım okuma yazma hızı 2 MB/sn kadar düştü. Galiba anakartın e-sata sürücüsü ile diskin e-sata sürücüsü çakışıyor. Yoksa bu kadar anormallik olmaz. Diski test yaptım kendi test programı ile normal çıktı. herhangi bir arıza olsa gösterirdi. Uğraşacağız galiba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krkmz -- 18 Eylül 2008; 16:31:52 >
HGU dan 6 eylülde sipariş verdiğim 1 TB e-satalı seagate bugün geldi. Benimde testlerde sonuç iyi çıkmasına rağmen kopyalarken süre düşeceği yerde uzuyor. e- sata ile bağlıyken. WD My book home var 500 GB onda böyle bir sorun yok. Anakartın e-sata sürücüsü marvell olduğu için disklede çakışma yapmadı. Kopyalam yaparken diski elimle tutuyorum okuma yazma esansında arasıra küt küt ses geliyor. Arena sorunlu diskleri ithal edip HGU da bu yüzden ucuza satıyor olmasın. Diskin şu anki durumu hiç hoşuma gitmedi.
Kardeş aynı sorun bendede var.Yazarken duruyor kıvamına geliyor sonra küt küt ses geliyor.Kopyalama kitleniyor.
arena izmirden birisine mail attım bugün cevap bekliyorum. sistem konfigürasyonumu falan gönderdim olmadı burdan değişimini yaptırırım. fakat ben pro 500gb dada aynı sorunu yaşadım. hp 1040 notebooka esatadan benim 1tb bağladım sorun yaşadım ardından 500 gb lık seaagete bağladım ondada aynı sorun vardı. onu getiren şirket arenamı bilemem ama hp dede jmicron var.
HGU dan 6 eylülde sipariş verdiğim 1 TB e-satalı seagate bugün geldi. Benimde testlerde sonuç iyi çıkmasına rağmen kopyalarken süre düşeceği yerde uzuyor. e- sata ile bağlıyken. WD My book home var 500 GB onda böyle bir sorun yok. Anakartın e-sata sürücüsü marvell olduğu için disklede çakışma yapmadı. Kopyalam yaparken diski elimle tutuyorum okuma yazma esansında arasıra küt küt ses geliyor. Arena sorunlu diskleri ithal edip HGU da bu yüzden ucuza satıyor olmasın. Diskin şu anki durumu hiç hoşuma gitmedi.
Kardeş aynı sorun bendede var.Yazarken duruyor kıvamına geliyor sonra küt küt ses geliyor.Kopyalama kitleniyor.
Benim anakart asus P5K SE . Dikkatimi çekti senin anakartta asus. Asus anakartların -sata kontrolcüsüyle uyumsuz galiba. Bende wd 500 GB var, e-satalı model canavar gibi. toplu akatarımları e-satadan kısa sürede kopyalıyorum. Seagatede bir gariplik var ama anlayamadım. Çözen varsa yardımcı olsun.