1-2 ay önce YKM'den yaptığımız Braun alış-verişine diş fırçası hediye ettiler. Banyoya monte edip kullanmaya başladık. 2'li satılan değiştirilebilir uçlarından da aldık. Uçların 4 renkli halkaları var istediğimiz rengi takıp karıştırmadan kullanıyoruz. Sürekli şarjda durabiliyor (6 ayda bir şarjını boşaltmak gerekiyormuş). Elektriğe temas eden yeri plastik. Nasıl akım alıyor anlamadım. Açıkta metal yeri olmadığından her kullanımdan sonra her yeri rahatlıkla yıkanabiliyor. Uçlar oval, dönerek değil, sağa sola sallanarak çalışıyor. 1-2 günden sonra kanama olmuyor.
Şunu söyleyebilirim, 2 ayda dişlerim önemli ölçüde beyazladı. Herkese tavsiye ederim.
Ben de sizler gibi düşünüp almayı aklımın ucundan bile geçirmem aslında. Ama bedava gelince kullandım ve çok memnun kaldım. Bir kaç kanamadan sonra dişetlerinde kanama kesildi. Zaten uçları isteğe göre seçilebiliyor.
quote:
çok hızlı döndüğünden diş etleri için iyi değil demiş diş doktoru
Dediğim gibi braunda uçlar dönmüyor, sağa sola titriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 12 Eylül 2008; 21:05:26 >
Üniversitedeyken almıştım 1 yıl falan kullandım, 8 uıl oldu hala duruyor taş gibi ama kullanmıyorum artık. Güzel alet ama fırçaları pahalı biraz. Fırçalarken kolu yorulanlar için birebir.
Elektrikli diş fırçasını kullanamadan yorum yapmak çok doğru olmasa gerek. Bu tip fırçaların tek olumsuz yönü fırçalarının pahalı olması. Hiçbir düz fırça ile özellikle arka alt ya da üst dişinizi elektrikli fırçada temizlediğiniz oranda temizleyemezsiniz, hatta erişemezsiniz. Ben her ikisinide kullanıyorum ve hayatında hiç elektrikli fırça kullanmayan arkadaşlara (kafasının pahalı olduğu fikrine katılarak) en azından bir kaç defa usulüne uygun kullanıp ondan sonra fikir beyan etmelerini istiyorum. Zira ben de otomatik şanzumanlı araba kullanmak bayanlara göredir, can sıkıcıdır, saçmadır derken kullanınca söylediğim lafları yemek zorunda kaldım.
Benzer ürünlerden birini bende kullanıyorum (braun 4736) ürünü 4 sene önce aldım hala kullanmaktayım bence rahatlığından ziyade manuel fırçalamaya nazaran %70 oranında daha iyi temizlik sağlaması. Ayrıca fırça ucu 30 000 devir/dk dönmüyor sadece yukarı aşağı hareket ediyor ve bunu diş doktorları tavsiye ediyor.
Bende şu 12 ytl lik colgate var ben hiç memnun değilim..Dediğiniz gibi çok kısa mesafeyle sağa sola dönüyor ve en önemlisi fırçası bana çok küçük geliyor..Ağzımda titreşen birşeyden başka faydasını görmedim bence klasik fırçalar hem diş etlerine masaj yaıyor hem de daha kapsamlı temizliyor..
dostum sen ciddimisn? hayatımda ilk kez pilli diş fırçası kulancktım ve dün gidip bilinçli olarak değil tesadüfen bunun aynısını aldım...22 senedir n9rmal kulalanan ben bu sefer pilli alim dedim....daha paketi açmadım...ayrıca bu adamlar fırçalarından para kazanıyor yani yedek parçadan o yüden oahalı oalcak tabi ypoksa nerden kazancak.... gidip geri vermelimiyim? :D
quote:
Orjinalden alıntı: дltuğ
Bende şu 12 ytl lik colgate var ben hiç memnun değilim..Dediğiniz gibi çok kısa mesafeyle sağa sola dönüyor ve en önemlisi fırçası bana çok küçük geliyor..Ağzımda titreşen birşeyden başka faydasını görmedim bence klasik fırçalar hem diş etlerine masaj yaıyor hem de daha kapsamlı temizliyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crime -- 20 Eylül 2008; 8:05:56 >
Asus P5LD2 - Asus N 6600 LE 256MB - Seagate 200GB SATA II+Samsung HD501LJ SATAII 16MB 500GB - OCZ Platinum Ed. 1gb800mhz x2 - Asus 1608P-2 DVD-WR - LG 52x CD-ROM - FeeL Hurricane II 460W - MS Black klavye - A4Tech x750F Laser - Lifeview PrimeTV 32FM - Airties RT-101 - Skystar2 PCI - Windows XP Pro SP3...
Arkadaşlar almış oldugunuz ürünü braunlarla karıştırmayın lütfen. Çünkü fiyat olarak zaten yaklaşık olarak 100-120 ytl civarından başlıyor. Dolayısı ile zaten kıyas kabul etmez. Bilginize...
tabi ki farklılık vardır ben yanlızca kullandığım ürün için dedim genelleme yapmadım..Vardır tabi ki iyi olanları zaten 12 ytl lik pilli fırçadan pek birşey beklememek gerekir..Ha daha fazla verirmiydim vermezdim bir diş fırçasına gerek yok o kadar paraya gider altı ayda bir dişçimie görünürüm ona vereceğime..Ama tercih meselesi tabi saygı duyarım..
Son olarak bu colgate in 12 ytlik üstte resmini (ekleyemediğim ) fırçadan uzak durun kardeşim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi дltuğ -- 20 Eylül 2008; 21:18:07 >
elektrikli fırçalar ile bu çok önemli hareket nasıl yapılıyor (yapılıyor mu) merak ediyorum..