Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Asus EEE 1000H İncelemesi (Detaylı ve Bol Resimli)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: serkanbaba
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Asus >> Cevap: Asus EEE 1000H İncelemesi (Detaylı ve Bol Resimli) Sayfa: <<   < önceki  5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
_-_

10 Ekim 2008; 17:33:32 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: taskma

3 çizgi sağol verdiğin bilgiler için, birşey sormak istiyorum, hangi modun hangi hızda çalıştığını kendin mi tespit ettin, bir kaynaktan mı öğrendin?

Kendim ölçtüm hocam Kesin ve doğru bir bilgidir.

quote:

Orjinalden alıntı: Conqueror_Pasha

Biosu varsayılan ayarlara döndürmüştüm ki webcam varsayılan ayarlarda kapanıyormuş...

Üç Çizgi hocam inceleme için teşekkür etmeyi unuttuk :)

Yardımseverliğin de cabası :) Allah razı olsun.

Aynı hataya ben de düşmüştüm zamanında Allah sizden de razı olsun haftalardır konuma gösterdiğiniz ilgi ve alaka için

quote:

Orjinalden alıntı: sadays

160 gb olanı stoklara girmiş maalesef dolar kurunun etkisi ile 925 ytl civarında yazıcıoğlu civarında daha ucuza bulunur kanaatimce iki arkadaşa aldıracaktım ama bu fiyatla ne kadar mantıklı bir hareket olur bilmiyorum

finanskartta vade farkı %0 imiş 12 taksit 900 ytl düşünenler yazıcıoğluna bir baksın ben de arkadaşları bir arayayım bakalım

ne diyorsunuz bu fiyatlara vallahi ikinci elde satan arkadaş bile duysa fiyatı yükseltir herhalde

160 GB olan modeli 850 civarı falan olsaydı daha iyi olurdu ama doların nereye gittiğini kestiremiyorum yani ilerde ne olur bilgim yok.

Hayat sadece üç çizgiden ibarettir...
_-_

10 Ekim 2008; 17:41:49 

Hocam super performance modundaki hızı 1.7 ghz miş çok pardon şimdi farkettim bende Düzelttim önceki sayfada da

Tek-nolojik

10 Ekim 2008; 19:54:42 

quote:

Ewet arkadaşım söylediğin programı kurdum ve o sesin fanlardan geldiğini anladım teşekkür ederim, hızı 2.0ghz yaptığım zaman ise ilk başta çalıştı ama sisoftware sandra açıkken bilgisayarı kitledi, daha sonrada hiç. 2.0 ghze çıkartmadım. Bir tespitimde bu program açıldığında fan otomatik modda olmasına rağmen fan hızını programı çalıştırmadanki haline göre daha fazla düşürüyor, bu işlemcinin daha fazla ısınmasına neden oluyor, bu program bana çok sağlıklı gelmedi açıkçası. Benim anladığım kadarıyla hybrit programında üç tana güç modu var ve bunlar işlemcinin hızını değiştiriyor ama hangisi kaç ghz'e denk geliyor onu anlayamadım, sizin fikirleriniz nedir bu konuda? son olarak bir arkadaş atom işlemcinin 1.3ghz pentium 3'e denk olduğunu söylemiş ama şunu belirtiyim pentium 3- 1.3ghz işlemci normal pentium 3 işlemci değildir bunlar tualitin server işlemcilerdir ve bu işlemcilerin performansı 1.7 ghz pentium 4 işlemciye denktir, bu işlemcilerin testini kendim de yapmıştım.

Sadece yukarı kısım alıntı aşagısını ben yazdım ama karıştı :))

Arkadaşım mesajını görür görmez ister istemez cevap verme isteği doğdu içime doğru p3 1.3 ghz işlemciler tualatin işlemcilerdir yalnız belirttiğin gibi serverla falan alakası yoktur (tualatinin coppermine çekirdekli p3 lerden farkı 0,18 mikrondan 0,13 mikron üretimine geçilmiştir ve üzerlerine bir soğutucu tabaka eklenmiştir bu sayede ısınma azaltılmıştır ve paketleme tekniği değiştirilmiştir , performansta söylediğin kadar bir artış olmamıştır yani)
normal sistemlerdede fazlasıyla kullanılmıştır ve hala kullanılıyordur şu anda elimin altındaki makinede de ( müşterinin işi görülsün diye oluşturduğumuz içinde celeron 1.3 ghz tualatin işlemcili bir makinedir bu işlemcide p3 çekirdeği kullanılmıştır yalnızca frekans p3 teki gibi 133 değil 100 mhz dir onun dışında bildiğim kadarıyla herşey aynı, elimde 1 ghz p3 tualatinde var yani aralarında pek bir performans farkı göremedim ) yani okadar abartılacak bir şeyi yoktur, yok serverlarda kullanılmıştır ve performansıda p4 1.7 ye denktir dersen çok yanlış olur insanları yanıltmış olursun , herhalde sen bu işlemcileri p3 s serisi işlemcilerle karıştırdın ve bu kadar emin konuşuyorsun ama benim söylediğim 1.3 ghz hızındaki p3'e denk dediğim işlemci normal p3 işlemci s serisi değil bildiğin tualatin işlemcidir zaten p3 1.3 ghz hızına denkmiş iddiasını ben atmadım bir donanım sitesindeki incelemede insanların bilgisi olsun diye karşılaştırmışlardı. Şimdi p4 1.7 ghz işlemcilerle p3 1.3 'ün farklarınıda teker teker anlatmama gerek yok herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek-nolojik -- 10 Ekim 2008; 19:51:54 >

Kendim için birşey istiyorsam namerdim Allah'ım Anneme güzelbir gelin nasib et!!Aminnnnn
Burakts

10 Ekim 2008; 20:13:50 

http://cornedbeefhash.files.wordpress.com/2008/05/roger-federer-frenchopen08practice2.jpg
åziz

10 Ekim 2008; 20:21:55 

Selamlar

12MB EXCEL dosyası Rarlı halde 160 Kb

Açılma süresi ve değişilik kaydetme süreleri nedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 11 Kasım 2008; 16:17:02 >

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦ åzizåzizåzizåzizåzizåziz åzizåzizåzizåzizåzizåziz ◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦
Ramyth

10 Ekim 2008; 20:35:27 

Bu alet 720p bir mkv dosyasını takılmadan rahat oynatabiliyor arkadaşlar, kafada soru işareti kalmasın.

K-Lite Mega Codec Pack 2.15 kullanılmıştır. Bu versiyon CoreAVC içeriyor. O zamanlarda CoreAVC ticari değildi. İlerleyen versiyonlarda K-Lite'den CoreAVC çıkarıldı.

Cem

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

10 Ekim 2008; 20:44:58 

Arkadaşlar, yarın laptop alacam. 700-800 ytl arasında bütcem var. Normal laptoplarda bu fiyata düzgün birşey yok bende buyüzden minipclere yöneldim. Bu fiyatlara üzerinde kamera bulunan en uygun hangi marka ve model önerirsiniz. İzmirde nerede bulabilirim.

Chi of love
JusTBeST

10 Ekim 2008; 20:58:21 

Çıkalı bi aya yakın olmuş ama güzel inceleme eline saglık

_-_

10 Ekim 2008; 21:03:23 

quote:

Orjinalden alıntı: åziz

Selamlar

http://rapid share.com/files/152723410/N__304_SAN_HAMMADDE.rar.html

Hemen indirip deniyorum sonucu tekrar yazacağım

quote:

Orjinalden alıntı: Ramyth

Bu alet 720p bir mkv dosyasını takılmadan rahat oynatabiliyor arkadaşlar, kafada soru işareti kalmasın.

K-Lite Mega Codec Pack 2.15 kullanılmıştır. Bu versiyon CoreAVC içeriyor. O zamanlarda CoreAVC ticari değildi. İlerleyen versiyonlarda K-Lite'den CoreAVC çıkarıldı.

Ben son versiyonununda da hiçbir takılma almıyorum hocam ama dediğin versiyonu da ne olur ne olmaz diye çekiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: Cem

Arkadaşlar, yarın laptop alacam. 700-800 ytl arasında bütcem var. Normal laptoplarda bu fiyata düzgün birşey yok bende buyüzden minipclere yöneldim. Bu fiyatlara üzerinde kamera bulunan en uygun hangi marka ve model önerirsiniz. İzmirde nerede bulabilirim.

Asus EEE 1000H

Bu topcte başka bişey önereceğimi düşünmezsin herhalde Ama aradığın fiyat aralığında bu özelliklere sahip başka bir makine yok. 1 milyara çıkartırsan fiyatı 12" makineler var.

quote:

Orjinalden alıntı: JusTBeST

Çıkalı bi aya yakın olmuş ama güzel inceleme eline saglık

Çok teşekkür ederim dostum

_-_

10 Ekim 2008; 21:13:32 

quote:

Orjinalden alıntı: åziz

Selamlar

http://rapid share.com/files/152723410/N__304_SAN_HAMMADDE.rar.html

Dosyayı inceledim hocam. Öncelikle dosyayı masaüstü bilgisayarımda açtım. Tıklar tıklamaz açıldı. Dedim dual core'nin faydaları herhalde sonra attım dosyayı eee ye. Hızını 1.2 ghze düşürdüm yani power saving moduna geçtim ki sınırları zorlayalım dimi. Ve çift tıkladım dosyayı. Ama o da nesi dosya tak diye açıldı Herhangi bir yavaşlık takılma falan olmadı sayfalar arasında geçişi de çok hızlı. farklı kaydet dedim. başka isimle laydettim ve altta bir çubuk doluyor ya 1 saniyede hızlıca doldu ve dosya kaydedildi. super performance modunda 1 saniye sürmeyecek sanırım Yani sonuç olarak beklentilerini karşılar.

taskma

10 Ekim 2008; 21:13:47 

Hocam hayatt en kötü şey birşey bilmeyip, bildiğini zannetmektir, söylediklerinin çoğu yanlış.
1) Tualatin işlemcilerin hepsi celeron değildir, celeron olanlar 256 kb L2 ve 100 mhz bus hızıvarken P3-S tualatin benim bahsetiiğim olanlarda 512 kb L2 bulunur ve 133 mhz dir. Senin eline celeron olan geçti diye tüm tualatin işlemcileri celeron zannetme.

2) Tualatin p3-s işlemcileri ilk çıktığı zamanlarda çok pahalıydı ve server makinaları için üretilmiştir aradan 7 yıl geçtikten sonra fiyatı ucuzlayıp senin eline de geçmesi onun server işlemcisi olmadığı anlamına gelmez çok komik birşey yazmışsın. Eğer ingilizcen varsa aşağıdaki işlemci açıklamasını oku bu işlemciler "Server-class processors" olarak geçer, bu yazıyı alıntı yaptığım adres ise http://www*cpu-world.com/CPUs/Pentium-III/TYPE-Pentium%20III%20Tualatin.html okuyabilirsin

There were two variations of Pentium III Tualatin microprocessors. Desktop version of Pentium III Tualatin CPUs had 256 KB L2 cache. Server-class processors had 512 KB L2 cache and were branded as "Pentium III-S". You can see on the picture that the processor is marked as Pentium III-S. The difference between desktop and server Tualatin microprocessors was not only in L2 cache size. Desktop processors didn't support dual-processing, and only Pentium III-S CPUs could work in dual-processor systems.

quote:

Orjinalden alıntı: Tek-nolojik

quote:

Ewet arkadaşım söylediğin programı kurdum ve o sesin fanlardan geldiğini anladım teşekkür ederim, hızı 2.0ghz yaptığım zaman ise ilk başta çalıştı ama sisoftware sandra açıkken bilgisayarı kitledi, daha sonrada hiç. 2.0 ghze çıkartmadım. Bir tespitimde bu program açıldığında fan otomatik modda olmasına rağmen fan hızını programı çalıştırmadanki haline göre daha fazla düşürüyor, bu işlemcinin daha fazla ısınmasına neden oluyor, bu program bana çok sağlıklı gelmedi açıkçası. Benim anladığım kadarıyla hybrit programında üç tana güç modu var ve bunlar işlemcinin hızını değiştiriyor ama hangisi kaç ghz'e denk geliyor onu anlayamadım, sizin fikirleriniz nedir bu konuda? son olarak bir arkadaş atom işlemcinin 1.3ghz pentium 3'e denk olduğunu söylemiş ama şunu belirtiyim pentium 3- 1.3ghz işlemci normal pentium 3 işlemci değildir bunlar tualitin server işlemcilerdir ve bu işlemcilerin performansı 1.7 ghz pentium 4 işlemciye denktir, bu işlemcilerin testini kendim de yapmıştım.

Sadece yukarı kısım alıntı aşagısını ben yazdım ama karıştı :))

Arkadaşım mesajını görür görmez ister istemez cevap verme isteği doğdu içime doğru p3 1.3 ghz işlemciler tualatin işlemcilerdir yalnız belirttiğin gibi serverla falan alakası yoktur (tualatinin coppermine çekirdekli p3 lerden farkı 0,18 mikrondan 0,13 mikron üretimine geçilmiştir ve üzerlerine bir soğutucu tabaka eklenmiştir bu sayede ısınma azaltılmıştır ve paketleme tekniği değiştirilmiştir , performansta söylediğin kadar bir artış olmamıştır yani)
normal sistemlerdede fazlasıyla kullanılmıştır ve hala kullanılıyordur şu anda elimin altındaki makinede de ( müşterinin işi görülsün diye oluşturduğumuz içinde celeron 1.3 ghz tualatin işlemcili bir makinedir bu işlemcide p3 çekirdeği kullanılmıştır yalnızca frekans p3 teki gibi 133 değil 100 mhz dir onun dışında bildiğim kadarıyla herşey aynı, elimde 1 ghz p3 tualatinde var yani aralarında pek bir performans farkı göremedim ) yani okadar abartılacak bir şeyi yoktur, yok serverlarda kullanılmıştır ve performansıda p4 1.7 ye denktir dersen çok yanlış olur insanları yanıltmış olursun , herhalde sen bu işlemcileri p3 s serisi işlemcilerle karıştırdın ve bu kadar emin konuşuyorsun ama benim söylediğim 1.3 ghz hızındaki p3'e denk dediğim işlemci normal p3 işlemci s serisi değil bildiğin tualatin işlemcidir zaten p3 1.3 ghz hızına denkmiş iddiasını ben atmadım bir donanım sitesindeki incelemede insanların bilgisi olsun diye karşılaştırmışlardı. Şimdi p4 1.7 ghz işlemcilerle p3 1.3 'ün farklarınıda teker teker anlatmama gerek yok herhalde

P4 820 2.8 Ghz Çift çekirdek, 1GB Ram, Gigabyte 945 P-G anakart, Leadtek 6600GT , Creative Audigy 2 ZS ses kartı, Logitech X-530 5+1, 430W TAGAN, Aopen H600-B13 KASA, 19" SAmsung 997Mb mönitör
taskma

10 Ekim 2008; 21:23:38 

3)Bahsettiğim p3-s tualatin işlemcilerin 512 kb l2 belleği vardır ve söylediğim p4 1.7 işlemcilerim 256 kb l2 önbelleği vardır, biraz zahmet edip performans testlerine bakarsan tualatin 1.3ghz 512 kb l2 p3-s işlemcinin çoğu test p4 1.5 ve 1.7 256 l2 işlemcileri geçtiğini görürsün.

4) Celeron ve p3-s tualatin işlemcilerin çeşitli hızlardaki tipleri şu anda benim elimde mevcut. Bir p3-s 1.4 işlemcinin fiyatı p4 1.7 işlemcinin fiyatının nerdeyse 1.5 mislidir ebayi araştır. Lütfen buraya sırf kendinizi haklı çıkartmak için bilmediğiniz şeyleri biliyormuş gibi yazmayın

P4 820 2.8 Ghz Çift çekirdek, 1GB Ram, Gigabyte 945 P-G anakart, Leadtek 6600GT , Creative Audigy 2 ZS ses kartı, Logitech X-530 5+1, 430W TAGAN, Aopen H600-B13 KASA, 19" SAmsung 997Mb mönitör
taskma

10 Ekim 2008; 21:28:55 

İŞlemcinin resmi de burda üzerini okuyabilirsiniz

Ekteki dosya (1)

_-_

10 Ekim 2008; 21:33:15