Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
el yapımı notebook soğutucu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> el yapımı notebook soğutucu Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ultraslan911

11 Eylül 2008; 23:23:48 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

notebook soğutucumun tasarımı tamamen kendime ait olup 2mmlik saç bıçak bükümde bu hale getirilmiştir.
Fan olarak tigar markasının 12cm lik fanları kullanılmıştır.2 adet fan deliğide frezede kesilmiştir.
Üzerindede yarı mat siyah renkli elektrostatik boya kullanılmıştır.
Gücünüde 500mA lik bi adaptörden almaktadır.

yorumlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslan911 -- 14 Eylül 2008; 23:14:29 >

HP PAVILION dv5158EA servis problemi olmasa güzel ama servisi berbat bu yuzden bir daha hp hayır

SATILIK WASHBURN D10S-BLACK!!!
EmRe-Gs

Sisteme Gözat

11 Eylül 2008; 23:32:02 

Çok güzel yapmışsın arkadaşım eline sağlık... Ben de buna benzer birşeyler yapmaya çalıştım 1 hafta kadar önce, ayakkabı kutusundan İşlemci ısısında 5-10 derece arası ısı farkı gözlemledim.

Sizin bu soğutucuyu taktıktan sonraki ısı değerleri ne kadar fark etti?

1 Aylık Rapid Premium Hesap 12 YTL (Devamı...)
GigaByte P35 DS3L | Core2Duo e8400 @3.0GHZ (ZeroTherm BTF90) | OCZ 2GB @800MHZ DDR2 CL4 | Palit 8600GT Sonic+
320GB Seagate SATA II + 160GB Seagate PATA | OCZ GameXStream 600W | Enermax Chakra
Nanoxia FX12-1250 + Noiseblocker XL1
ultraslan911

11 Eylül 2008; 23:34:56 

teşekkürler dostum.işlemcide 8-9 derece harddiskte 6-7 derce ekran kartındada 5-6 derece düşüş yaşadım.

HP PAVILION dv5158EA servis problemi olmasa güzel ama servisi berbat bu yuzden bir daha hp hayır

SeVeRaL

Sisteme Gözat

12 Eylül 2008; 4:03:38 

Eline sağlık, çok güzel ve yararlı olmuş.

Kişisel olarak böyle bir soğutucu & stand yapmak çok iyi, çünkü masa yüksekliğine ve oturma yüksekliğine göre dizüstünün eğimini siz ayarlayabiliyorsunuz.

Güle güle kullan.

Intel C2D E8400 # Gigabyte GA-P35-DQ6 # 2*1 GB CellShock 1000
Sparkle Geforce 8800GT # Samsung 250 GB Sata II # Samsung 80 GB Pata
Asus 1814BLT Sata DVD-RW # Silverstone 500W ST50EF # Philips 190S 19" LCD
CoolerMaster Stacker # Sunbeam Silent Whisper

Su Soğutma (5359 MHz)
ultraslan911

13 Eylül 2008; 22:30:05 

quote:

Orjinalden alıntı: SeVeRaL

Eline sağlık, çok güzel ve yararlı olmuş.

Kişisel olarak böyle bir soğutucu & stand yapmak çok iyi, çünkü masa yüksekliğine ve oturma yüksekliğine göre dizüstünün eğimini siz ayarlayabiliyorsunuz.

Güle güle kullan.

yorumun için teşekkür ederim dostum.notebookun masanın konumundan yüksek yerde ve eğimli bi stantta olması kullanımımı çok daha rahatlattı özelliklede yazı yazarken

mesutsurf

13 Eylül 2008; 23:30:33 

ellerine sağlık çok orjinal olmuş .

yolcular

14 Eylül 2008; 5:20:54 

arkadaşım bende böyle birşey yapmak istiyorum fanları birbirine nasıl bagladın vede adopteri nereden temin ederim fotograf koyarmısn adaptörün

alodiyanet

14 Eylül 2008; 18:51:04 

el emeğiii çok ii işcilik güzel gözüküyor acabaa 22cm lik bi fan atsaydınız sacın ortasına nasıl olurdu veya olurmuydu

ultraslan911

14 Eylül 2008; 23:26:01 

quote:

Orjinalden alıntı: mesutsurf

ellerine sağlık çok orjinal olmuş .

teşekkürler dostum

quote:

Orjinalden alıntı: yolcular

arkadaşım bende böyle birşey yapmak istiyorum fanları birbirine nasıl bagladın vede adopteri nereden temin ederim fotograf koyarmısn adaptörün

fanları birbirine paralel olacak şekilde bağladım yani + uça + ; - uça - olacak şekilde adaptöru herhangi bir elektronikçiden temin edebilirsin Ankaradaysan ulus konya sokakta çok rahatlıkla bulabilirsin.Benim elimde baya eski bi adaptör vardı voltajı ayarlanabilen onu kullandım bi problem yaşamadım.tavsiyem 1000mA lik bi adaptör kullanman ve mutlaka 12v olsun fanlar bu voltajta çalışıyor.

buda benim kullandığım adaptör baya eskidir böyle bişi bulabileceğini sanmıyorum.

http://img118.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0404zf5.jpg

quote:

Orjinalden alıntı: alodiyanet

el emeğiii çok ii işcilik güzel gözüküyor acabaa 22cm lik bi fan atsaydınız sacın ortasına nasıl olurdu veya olurmuydu

yorumun için teşekkürler dostum

sacı ortadan kestirip 22 cmlik fan koymayı bende düşündüm yalnız 22 cmlik fanların fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı vazgeçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslan911 -- 14 Eylül 2008; 23:31:51 >

levocan987

18 Eylül 2008; 0:37:12 

kablolara usb takıp notebook a bağlayabilirmiyiz olabilirmi bu şekilde?

ultraslan911

18 Eylül 2008; 1:17:39 

quote:

Orjinalden alıntı: levocan987

kablolara usb takıp notebook a bağlayabilirmiyiz olabilirmi bu şekilde?

bu konuda tam bilgi sahibi değilim.galiba usb den 5V elde etmek mümkündü yalnız 5V la da fanın deviri yarısına inecektir ondan dolayı bu kadar performans beklenmez.

ultraslan911

18 Eylül 2008; 1:22:50 

buda bugun elde ettiğim sıcaklık uzun süreli çalıştırınca baya düşürüyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslan911 -- 18 Eylül 2008; 1:22:25 >

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> el yapımı notebook soğutucu Sayfa: [1]
Buraya git: