Adamlar günlük 10 kontöre 30 mb internet kampanyası başlatmış.aman ne güzel sayelerinde dağda bayırda nete girdik.İşin kolpa yanına gelelim.limit aşılırsa mb başına 0,62 YTL yani 4 kontör gittiği belirtilmiş sitelerinde.aldığımız paket 30 mb kadar harcarsak 120 kontör bayılırız.el insaf be bela okuduğumuz turk telekom bile kotalı da 29 ytl lik pakette en fazla 65 ytl fatura gönderiyor bu da yüzde 130 zamma tekabül eder. turkcell ise aynı mb ye yüzde 1200(yüzde tam binikiyüz) zam yapıyor.30 mb ye 10 kontör alıyorsun aşarsak aynı 30 mb ye 120 kontör alıyorsun.bu resmen soygun.hadi kotamıza sahip çıkalım aşmayalım.ama aşarsak zanediyor musunuz ki kota aşımı mb başı 62 kuruştan olacak.hayır.60 kb de 1 kontör mb de tam 17 kontör düşecek.itiraz edince paşa paşa kontörleri geri yüklüyorlar.itiraz etmeyenlerden kaç kontör kaldırıyorlar kim bilir.
kardeş benimde önceden başıma gelmişti böyle bişe. kotayı geçmişim bi baktım 40 kontör uçmuş. aradım müşteri hizmetlerini 1 gün sonra geri aradılar efendim kotörlerinizi iade edelim ee dedim sizi aradım onada gitti 2 kontör. onuda iade edelim dediler. eyvallah dedim. sesiniz çıkmazsa kanınızı emerler valla
12 Eylül 2008; 1:35:20
quote:
Adamlar günlük 10 kontöre 30 mb internet kampanyası başlatmış.aman ne güzel sayelerinde dağda bayırda nete girdik.İşin kolpa yanına gelelim.limit aşılırsa mb başına 0,62 YTL yani 4 kontör gittiği belirtilmiş sitelerinde.
Arkadaşlar Lütfen Farklı kitleye hitap eden şirketleri aynı kefeye koymayalım. Bu durumu kıyaslarken Turkcell önceden nasılmış şimdi nasıl diye soralım. Geçen yıl bu zamanlar GPRS'i kimse kullanamazdı. 10 DK GPRS i kullanmak demek 250 kontörün gitmesi demekti. Bugün 10 Kontöre 30MB internet kullanmak mümkün oldu. Kaldı ki 30MB cep telefonu için de azımsanacak bir miktar değil. Telsim yıllarca sınırsız GPRS aboneliğini sınırsız 5YTL yaptı da ne oldu. Pakete üye olup kullanmak isteyenler yoğunluktan dolayı bağlantı bile kuramıyorlardı.
TürkTelekomun servisi santralleri farklı - Turkcell in farklı. Bir yandan kablo bağlantısı bir yandan Şebeke bağlantısı. Bu iki şey bir değil. G4 servisi ve Wi-Max servisi başladığında internet hızı 100MB lere ulaşacak. Ücret daha da düşecek. Kota diye bir şey kalmayacak.
İkili karşılaştırmalar geçmişe ve gelecek teknolojiye bakılarak yapılınca daha da iyi anlaşılacağını sanıyorum.
Adamlar günlük 10 kontöre 30 mb internet kampanyası başlatmış.aman ne güzel sayelerinde dağda bayırda nete girdik.İşin kolpa yanına gelelim.limit aşılırsa mb başına 0,62 YTL yani 4 kontör gittiği belirtilmiş sitelerinde.
Arkadaşlar Lütfen Farklı kitleye hitap eden şirketleri aynı kefeye koymayalım. Bu durumu kıyaslarken Turkcell önceden nasılmış şimdi nasıl diye soralım. Geçen yıl bu zamanlar GPRS'i kimse kullanamazdı. 10 DK GPRS i kullanmak demek 250 kontörün gitmesi demekti. Bugün 10 Kontöre 30MB internet kullanmak mümkün oldu. Kaldı ki 30MB cep telefonu için de azımsanacak bir miktar değil. Telsim yıllarca sınırsız GPRS aboneliğini sınırsız 5YTL yaptı da ne oldu. Pakete üye olup kullanmak isteyenler yoğunluktan dolayı bağlantı bile kuramıyorlardı.
TürkTelekomun servisi santralleri farklı - Turkcell in farklı. Bir yandan kablo bağlantısı bir yandan Şebeke bağlantısı. Bu iki şey bir değil. G4 servisi ve Wi-Max servisi başladığında internet hızı 100MB lere ulaşacak. Ücret daha da düşecek. Kota diye bir şey kalmayacak.
İkili karşılaştırmalar geçmişe ve gelecek teknolojiye bakılarak yapılınca daha da iyi anlaşılacağını sanıyorum.
tamam servisi veriyorlar iyi güzel.ona birşey demiyorum.30 mb yi aşınca kalan 30 mb de yüzde 1200 zam yapmak kadar maliyetin artacağını sanmıyorum.bunda maksat ararım.ayrıca faturalı hatlarda edense kalan kotanızı bir türlü öğrenemiyorsunuz.kalan mb yazın hep işleminiz gerçekleştirilemiyor cevabı geliyor.kontörlüde en fazla kontörünüz bitene kadar düdüklenirsiniz.ama kontörlü hatta sorgulama yaptırılıp faturalı hatta yaptırılamıyorsa bunda da da maksat ararım.ayrıca hava durumu maç durumu cart durumu curt durumu gibi mesajlar atan şirketin kotanız bitti gibi bir bilgilendirme mesajı atmasının ek bir yük getireceğini sanmıyorum.bunu yapmıyorsa maksat ararım.hepsini geçtim taahhüt ettiği kota aşım ücretini uygulamamak bizzat arayınca kişisel bazda iade gerçekleştirmek zaten niyeti ortaya koymatadır.herşeye rağmen işimi görüyor mu görüyor.ama dürüstçe olsa keşke.
12 Eylül 2008; 4:32:42
quote:
ayrıca faturalı hatlarda edense kalan kotanızı bir türlü öğrenemiyorsunuz.kalan mb yazın hep işleminiz gerçekleştirilemiyor cevabı geliyor.
Yukarıda belirtmiş olduğunuz ve tüm maksat aradığınız sorunlar tamamen çözüldü. Faturalı ve Kontörlü Hatlarda Eğer ki Paket Aboneliğiniz var ise Paket aboneliğinizde kalan MB her GPRS Kullanımınız sona erdiğinde yazıyor.
Bakın tekrar diyorum. KALAN MB HER GPRS BAĞLANTISI KESİLDİĞİNDE YAZIYOR. Yani Arama yaptığınızda ya da mesaj attığınızda nasıl kalan kontörünüz yazıyor bu sistem de aynı o şekilde işliyor. Üstelik bunu yapan tek operatör de Türkiye'de sadece Turkcell dir.
Siz neyi nasıl kötüleyeceğinize sanırım karar veremediniz. Maksat aramak yerine biraz düşünseniz diyorum. Karşılaştırdığınız TTelekom ADSL İle Turkcell GPRS bir mi? Siz ADSL servisine sadece tek bir yerden yani kablo bağlantılı yerden yapabilirken, bugün Turkcell in Türkiye geneline yayılmış 14.250 baz istasyonundan 13.000’den fazla baz istasyonu, 300’ü aşan anlaşmalı yurtdışı operatörü ve üstün bağlantı kalitesiyle internete istediğiniz yerden EDGE hızı ile bağlanıyorsunuz. ( Sayısal veriler Turkcell 'in resmi sitesinden alınmıştır. )
Size verilmiş olan 30MBlık paket ise 30MB lık kullanın diye veriliyor. Demişsiniz ki :
quote:
30 mb yi aşınca kalan 30 mb de yüzde 1200 zam yapmak kadar maliyetin artacağını sanmıyorum.
%1200 zamı neye göre koydunuz? Neye göre bu rakama ulaştınız. Paket ücreti üzerinden değerlendirerek bu şekilde bir hesap yapmanız doğru değil. Zira Paket almayıp normal GPRS tarifesinden yararlanacak olan birisi sizin hesabınıza göre %1200 fazla ücret ödüyor anlamına gelir ki bu da kabul edilemez.
piri.reis
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 3 günü kaldı.
12 Eylül 2008; 4:52:45
tartışmadan konu hakkında görüşlerinizi yazmanızı takdir ediyorum.
dostum aynı sorunu ben yaşadım itiraz da ettim fakat bir yararı olmadı adama o kadar laf anlattım max. 5 mb kotayı geçtim adamlar benden 95 kontör düşmüşler bir anda... sonra da bana diyorlar ki büyük boyutlu sayfalara girmişsiniz ne büyük boyutu be adam ben resimleri bile göstermeyi seçiyorum ne yaptığımı bilmiyor muyum ya da zaten yazıyor kaç mb kullandığım bilgisayarda... adama bir türlü anlatamadım vesselam gitti o kadar kontör zehir zıkkım olsun...
tksharmely
Uzaklaştırılmış 12 gün cezanın 8 günü kaldı.
12 Eylül 2008; 12:23:42
quote:
zaten yazıyor kaç mb kullandığım bilgisayarda
Bilgisayarda kullandığınız MB Hesaplama programları, Telefonda bulunan Paket Veri Sayaçları ile Operatörden almış olduğunuz Paket Miktarı birbirine uymaz. Bu yüzden Paket veri sayacına bakıp, bilgisayarda kullandığınız Kota ölçüm programına aldanıp da işlemlerinizi yapmayınız. Bu programlar sadece nu-metrik ölçümler yapar. Servis Sağlayıcısı ile aranızda oluşan bağlantı hızı tespitini yapamadığı için bazen arada uçurumlar oluşturacak seviyede farklılık gösterebilir. Almış olduğum 100MB lık Pakette 77MB Kaldı. Yani ben 23MB kullanmışım. Ama Paket Veri Sayacım bana 20MB kullandığımı söylüyor. Bu aradaki fark ben kullandıkça artacak.
Dediğim gibi Bu Paketler Siz Limiti aşasınız diye verilmiyor. Aldatma değildir. Kandırmaca da değildir. Sadece kullanımda biraz daha dikkatli olmak gerekir.
Ben bu kampanyayı sadece telefonumdan gprs'e bağlanmak için kullanıyorum. Bilgisayar bağlantıları için bir şey diyemeyecem.. Ancak telefondan bir gün boyunca gprs'e bağlı kalarak yurt dışındaki arkadaşlarımla sınırsız olarak görüşmek imkanım oldu. Önceden 2-3 dakikalığına gprs'e bağlanmak istediğimizde 10 kontör giderdi.. Bu kampanya o yüzden ilaç gibi geldi bana.. Kota aşımı durumunda Turkcell'in gprs ücretlendirmesini yine standart bağlantı ücreti üzerinden yapması kadar doğal bir şey yok.. O zaman şöyle düşünelim.. Bir kampanyada her yöne 5000 sms hakkımız bittiğinde çektiğimiz her mesajdan 2 kontör düşülmesi durumunda % bilmem kaç zammı yapılmış oluyor.. Bu yanlış bir düşünce bence.. Bilgisayar kullanıcıları için kota gerçekten sınırlı olabilir.. Ama şöyle düşünmek gerek, kötünün iyisi.. Ayrıca gprs bağlantım ne zaman kesilse bana bilgilendirme mesajı geldi.. Bu beni çok şaşırttı ve sevindirdi.. Çünkü kotayı aşınca başıma neler geleceğini biliyordum..
Uzun lafın kısası ben memnunum bu hizmetten.. Umarım ilerleyen zamanlarda bağlantıda yavaşlık ya da kesilme olmaz..
Yukarıda belirtmiş olduğunuz ve tüm maksat aradığınız sorunlar tamamen çözüldü. Faturalı ve Kontörlü Hatlarda Eğer ki Paket Aboneliğiniz var ise Paket aboneliğinizde kalan MB her GPRS Kullanımınız sona erdiğinde yazıyor.
Bakın tekrar diyorum. KALAN MB HER GPRS BAĞLANTISI KESİLDİĞİNDE YAZIYOR. Yani Arama yaptığınızda ya da mesaj attığınızda nasıl kalan kontörünüz yazıyor bu sistem de aynı o şekilde işliyor. Üstelik bunu yapan tek operatör de Türkiye'de sadece Turkcell dir.
Siz neyi nasıl kötüleyeceğinize sanırım karar veremediniz. Maksat aramak yerine biraz düşünseniz diyorum. Karşılaştırdığınız TTelekom ADSL İle Turkcell GPRS bir mi? Siz ADSL servisine sadece tek bir yerden yani kablo bağlantılı yerden yapabilirken, bugün Turkcell in Türkiye geneline yayılmış 14.250 baz istasyonundan 13.000’den fazla baz istasyonu, 300’ü aşan anlaşmalı yurtdışı operatörü ve üstün bağlantı kalitesiyle internete istediğiniz yerden EDGE hızı ile bağlanıyorsunuz. ( Sayısal veriler Turkcell 'in resmi sitesinden alınmıştır. )
Size verilmiş olan 30MBlık paket ise 30MB lık kullanın diye veriliyor. Demişsiniz ki :
quote:
30 mb yi aşınca kalan 30 mb de yüzde 1200 zam yapmak kadar maliyetin artacağını sanmıyorum.
%1200 zamı neye göre koydunuz? Neye göre bu rakama ulaştınız. Paket ücreti üzerinden değerlendirerek bu şekilde bir hesap yapmanız doğru değil. Zira Paket almayıp normal GPRS tarifesinden yararlanacak olan birisi sizin hesabınıza göre %1200 fazla ücret ödüyor anlamına gelir ki bu da kabul edilemez.
bir haftadır turkcell sayfasından söz sizde bölümünden mail atıyorum ama bi geri dönüş olmadı bugün müşteri hizmetlerini aradım o bölümle alakamız yok dedi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu 34milyon aboneyle övünüpte abonenin isteklerine cevap veremeyen bi şirketi savunmanız şaşırttı beni yaklasık on senelik turkcellliyim ama son zamanlarda tamamen sinir etmeye basladı beni
Koskoca şirketin böyle bir saçmalık yapmasına anlam veremiyorum. Eğer doğruysa, yaptıkları madem teknik bir hata ki kendileri de kabul ediyor ve kontörleri geri veriyorlar. Bu nasıl bir saçmalıktır? Yazık.