kardeş haklısın orası öylede ama satarken 2000 motoru satmak çook zordur eminim ben oondan arkadaşa öyle dedim avensis accord tabi daha iyi üst sınıf ama eski olması dezavantaj ayrıca bizim eski araba marea idi 2001 elx taş gibi idi valla ama 2. eli kötü onunda
kardeş haklısın orası öylede ama satarken 2000 motoru satmak çook zordur eminim ben oondan arkadaşa öyle dedim avensis accord tabi daha iyi üst sınıf ama eski olması dezavantaj ayrıca bizim eski araba marea idi 2001 elx taş gibi idi valla ama 2. eli kötü onunda
Marea vede Elantranın ikinci elleri daha kötü
Daha uzun süre beklersin
Accord iyi bakılmış olsun satmayacak olsan bile sana soruyorlar satacakmısın aracını çok bakımlı satarsan haberimiz olsun diye
Arkadaşlar yakıt gibi sorunum yok zaten alınca lpg olayına girecem. İkinci elde piyasası olsun olmasın benim için farketmez alınca uzun süre binecem. Uzun süre binecem için sorunsuz olmasını istiyorum sadece bu iki araçtan birini düşünüyorum marea yı tabi daha düşük rakamlara alabilirim mesela 15-16 gibi ama elantra 17 civarı değişiyor. birde genişlik benim için önemli 3 çocuk var eşimle ben toplam 5 kişilik bir aile bagaj ların geniş olmasıda kararımı etkileyen faktörler arasında araştırmalarıma göre gönlüm elantradan yana ama yinede kararsızım marea da aklımı karıştırıyor
Aslında birbirine denk araçlar denebilir. Elantra biraz daha iri ve görünüş olarak da daha oturaklı bir araba, iç hacmi daha geniş ve daha ağır olmasına rağmen yakıt olarak Marea'dan pek farkı yok. Marea'nın en büyük üstünlüğü ise performansı. Bagaja gelince Marea biraz daha geniş (430 lt vs. 415 lt) ama her ikisi için de bagajı geniş araç denemez.
Gerçi ille de bagaj çok büyük olsun dersen git Albea al, o paraya 2007 model multijet bile bulunabilir. Neticede ne kadar yüksek model, o kadar az sorun demek.
Bu iki seçenek arasında kaldıysan Exclusive olduktan sonra tabiki Marea derim
quote:
Orjinalden alıntı: akg58
Arkadaşlar yakıt gibi sorunum yok zaten alınca lpg olayına girecem. İkinci elde piyasası olsun olmasın benim için farketmez alınca uzun süre binecem. Uzun süre binecem için sorunsuz olmasını istiyorum sadece bu iki araçtan birini düşünüyorum marea yı tabi daha düşük rakamlara alabilirim mesela 15-16 gibi ama elantra 17 civarı değişiyor. birde genişlik benim için önemli 3 çocuk var eşimle ben toplam 5 kişilik bir aile bagaj ların geniş olmasıda kararımı etkileyen faktörler arasında araştırmalarıma göre gönlüm elantradan yana ama yinede kararsızım marea da aklımı karıştırıyor
mareanın o donanımını kaçırma bence çok donanımlı arabadır biz 0km almıştık 4 sene sorun çıkarmadı 5. senede yavaş yavaş sorun çıkardı sonra yaptırmıştık. oturaklı donanımlı bir arabadır marea tip ise görecelidir ben olsam mareayı tercih ederdim inş kafanıza yatanı alırsınız saygılar...
Marea +Motor sesi(Muhteşem Alfa Remo nun kardeşi olduğunu haykırır) +Orta sert süspansiyon ile dengeli ve zevkli sürüş +Sınıf ortalamasında yakıt (bilinenin aksine basmassanız marea çok yakmaz) +Yumuşak ve kaliteli ön göğüs plastiği +Plastik tıkırtısı yapmaz
-Motorun bazı parçaları kronik sorunludur (Gaz kelebeği ve rolanti motoru, klima kompresoru) -Süspansiyon serttir çukurlarda ses yapar ve darbeyi içeri verir -Yüksek hızlarda Rüzgar sesini alır -Ön farları zayıftır ve reflektorlerin uzeri zamanla tozla kaplanır. (Kışın özellikle tehlike yaratıyor) -Bazı parçaları pahalıdır.
Yukarıdakileri 1 yıl kullandığım marea ya göre yazıyorum. Elentranın en büyük eksikliği çok kalitesiz olan plastik malzemeleridir hemen çizilir ve renk değiştirir, motor sesini yol sesini çok alır vites geçişleri hiç hoş değildir bunların dışında problemsiz ve iyi yol tutan bir araçtır.
Kusura bakma ama bindiğin halde bilmiyorsun bu dediklerinin bazıları yanlıştır
Bilinenin aksine kronik arızası yoktur. Yeni nesil araçların hepsi zamanla malum ülkemiz yollarında tozdan dolayı boğaz kelebeğini kirletir. LPG takılmadığı taktirde rölanti motoru ( Boğaz kelebeği ile birlikte komple parçadır) sorun açmaz. Klima kompresörüde aynı şekildedir. Ses yaparsa rulmanlarından yapar. Süspansiyon olayı amortisöre göre değişir. Bende bu dediklerinin hiçbirisi yok ( Lastikler 205/45/17 olduğu halde) Rüzgar sesi alıyorsa kapı fitillerinde sorun vardır. Mercekli farlar daha iyi aydınlatma sağlar ama parabol'lerde kolay kolay cam acılmadı veya hava landırma hortuöu yerinden çıkmadıysa kirlenmez. Evet bazı parçaları pahalıdır.
quote:
Orjinalden alıntı: AO -Motorun bazı parçaları kronik sorunludur (Gaz kelebeği ve rolanti motoru, klima kompresoru) -Süspansiyon serttir çukurlarda ses yapar ve darbeyi içeri verir -Yüksek hızlarda Rüzgar sesini alır -Ön farları zayıftır ve reflektorlerin uzeri zamanla tozla kaplanır. (Kışın özellikle tehlike yaratıyor) -Bazı parçaları pahalıdır.
Marea +Motor sesi(Muhteşem Alfa Remo nun kardeşi olduğunu haykırır) +Orta sert süspansiyon ile dengeli ve zevkli sürüş +Sınıf ortalamasında yakıt (bilinenin aksine basmassanız marea çok yakmaz) +Yumuşak ve kaliteli ön göğüs plastiği +Plastik tıkırtısı yapmaz
-Motorun bazı parçaları kronik sorunludur (Gaz kelebeği ve rolanti motoru, klima kompresoru) -Süspansiyon serttir çukurlarda ses yapar ve darbeyi içeri verir -Yüksek hızlarda Rüzgar sesini alır -Ön farları zayıftır ve reflektorlerin uzeri zamanla tozla kaplanır. (Kışın özellikle tehlike yaratıyor) -Bazı parçaları pahalıdır.
Yukarıdakileri 1 yıl kullandığım marea ya göre yazıyorum. Elentranın en büyük eksikliği çok kalitesiz olan plastik malzemeleridir hemen çizilir ve renk değiştirir, motor sesini yol sesini çok alır vites geçişleri hiç hoş değildir bunların dışında problemsiz ve iyi yol tutan bir araçtır.
yani + işretliler marea - işaretliler elantranın mı demek istedim birde marea nın plastik malzeme kalitesi vasat diye duymuştum siz yumuşak plastik diyorsunuz yani wolkswagen araçlardaki gibi mi ? Elantranınki nasıl kıyaslayacak olursa getz ile aynımıdır malzeme kalitesi daha önce getze bindimde ondan soruyaorum.
yani + işretliler marea - işaretliler elantranın mı demek istedim birde marea nın plastik malzeme kalitesi vasat diye duymuştum siz yumuşak plastik diyorsunuz yani wolkswagen araçlardaki gibi mi ? Elantranınki nasıl kıyaslayacak olursa getz ile aynımıdır malzeme kalitesi daha önce getze bindimde ondan soruyaorum.
Benim gözlemim; Elantra'nın iç mekan kalitesi Getz'den çok daha iyi. Gerçi her ikisinin de sadece içine oturduğum için tıkırtı yapma konusunda falan yorum yapamam ama aracın insanda bıraktığı genel kalite izlenimi olarak Elantra Getz'den çok üstün. Benzer şekilde Marea da Getz ile kıyaslanmaz ama Elantra kadar iyi bir izlenim bırakmamıştı bende.
ben olsam elantrayi tercih ederim. eski arabalarin donanimlari zaten gun gectikce bozuluyor sadece adi kaliyor.. elantra daha oturakli birde ben fiat kullanicisiyim ama fiat su kullanim kolayligindan vazgecmezse bir daha zor binerim. cok basit kullanim arabaya olan sayginizi alip goturuyor.
accord fikrini tavsiye ederim sonucta japon arabalari her zaman hayranlik uyandirici bir teknolojiye ve sorunsuzluga sahiptir. hele ki honda..
Konunun dışına doğru gidiyoruz herhalde deiğim gibi yakıt önemli değil lpg taktıracam arkadaşlar. birde bu marea da arabam .com da otomatik klima olduğu yazılıyor aceba bu oto. klima dijital klima gibi bir işlevimi var? Aklımda iyice karıştı şimdi almerada bakar oldum...
Marea 15.5 hocam 17 olan elantra o resimdeki motor ne öyle ya kanatları varmı? Valla buna aklım karışmaz işte honda city tarzım değil saol arkadaşım. Valla helal olsun Audi nin tozunu aldı ama turbo var araçta sonuç itibari ile. Birde akadaşlar almera da triger kayışı yok deniliyor açıklamanın birinde zincir varmış doğrumudur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akg58 -- 12 Eylül 2008; 21:04:53 >
Arkadaşlar 17000 ytl bütçe ile iki araçtan hangisini tercih etmeliyim sizce. Birbirlerine göre üstünlükleri nelerdir kafam çok karışık lütfen yardım.
iki aracıda aktif olarak kullandım elentra biraz daha oturaklı marea ise daha seri yakıt tüketimleri ise ortlama 1.6 araçlara göre fazla... ama bi tanıdığımız marea aldı liberty donanımlı olanını 2006 model 55.000 km'de sıralı sistem ve 2 çamurluğu boyalı 15.800.. birde şunu belirtmek isterim satıcı değil binici iseniz mantıklı düşüncedesiniz...
satıcı değilim aldımı binecem inşallah onun için ince eleyip sık dokuyorum, her ikisi içinde en çok hangisi hoşunuza gitti?
mareaya lpg atarsaniz 2 bin ytl tutacak.. bu parayi gomun siz topraga ayni sey. satarken bir artisi olmayacak. eger yilda 10 bin km yapiyorsanizda kendini bile amorti etmeyecek. ben hyundai derim fiat kullandigim icin belkide aklim hyundaiye kayiyor
teyzemin elentrası war 2006 model inan araba ultra temizlikte bakımı felan hiç aksatılmaz.. araba uzun yolda mareaya göre daha rahat ama elentra motoru çok hantal bide yol pc ortalam km'yi 9.9 gösteriyor marea ile en az 11 lt yakarsın fren performansları aynı sayılır bu bole uzar gider.. ama ben alacak olsam elentra alırım daha rahat bi araba ayrıca ikinci eli de fiata göre bi nebze daha iyi.. senin işin zor gibi başka bi model de düşünebilirsin iyi eçimler..
2 senede bir araç değiştiren babam bir arabayı ilk defa 5 sene kullanmıştı o da Marea'dır.
Yalnız pek az yakmaz. Tabi siz LPG taktıracağım diyorsunuz o başka. Elantra hakkında fazla bilgim yok ama Marea daha oturaklı bir araba gibi geliyor bana ne bileyim. Çok uzun yola gittik çok konforludur hem sürücü hem yolcu açısından.
Hele birde Exclusive olduğunda öff diyorum. Hatta biz şu anda sahip olduğumuz arabayı almadan önce tekrar Marea düşünüyorduk.
Arkadaşlar sorulan sorulara cevap vermek yerine Marea da ısrar ediyorsunuz bugün deneme şansım oldu koltukta rahat edemedim iyimi benim getzin koltuğu bile ondan dha geniş ve ferah biraz iri yarı bir yapıya sahibim getz küçük bir raç ama koltuk benim için çok rahattı gerçi arkada pek yer kamıyordu ama
Yorumlarım Sadece Marea içindi. Bir de yakıt konusunda bir yanılgı var zannımca oda şöyle. marea 1.6 larda iki tip motor vardır. Yani Liberty ve Exclusive olarak adlandırılan kasaların motorlarında değişikliklere gidilmiş ateşleme sistemi ve egzantirik mili ile oynanarak tork biraz daha yükseltilmiş ve yakıt biraz daha azaltılmıştır. Eski kasa Marea lar (italyan) evet baya fazla yakar takriben 11 litre civarı ama yerli montajlar 9.5 litre civarı yakar ki buda bu sınıf için normal.
Malzeme kalitesine gelince wv den kadar iyi değill ama bence Opel'e yakın bir malzeme kullanılmıştır. Ön göğüsün malzeme ve dokusu benim çok hoşuma gidiyor.
Elentra malzeme kalitesi kesinlikle Vasattır. Bunu bir hyundai aracı sahibi olarak söylüyorum. O yıllarda üretilen tüm hyundai ların plastikleri rezildir hemen çizilir formunu kaybeder kirli görünür ve soluk durur. Getzin malzeme kalitesi bile o kasa Elentradan iyi emin ol. Elentranın tek avantajı Tam otomatik hava temizlemeli bir klima sistemi olmasıdır ve kolay kolay arıza yapmamasıdır onun dışında bir artısı yoktur.
Arkadaşlar sorulan sorulara cevap vermek yerine Marea da ısrar ediyorsunuz bugün deneme şansım oldu koltukta rahat edemedim iyimi benim getzin koltuğu bile ondan dha geniş ve ferah biraz iri yarı bir yapıya sahibim getz küçük bir raç ama koltuk benim için çok rahattı gerçi arkada pek yer kamıyordu ama
Dostum Mareların oturma pozisyonu bazı insanları rahtsız eder doğrudur. Bende oldukça iriyim yani Boy 1.85 kilo 88 oyle olunca koltuk ayarını hiç bir zaman istediğim gibi yapamazdım. özellikle pedalların bir birine çok yakın olması ve biraz garip bir açı ile durması bazen iki pedala birde basmama sebeb oluyordu. Şimdiki aracım Era ve yaylada oturur gibi oturyorum nerdeyse ayak ayak üstüne atacam yolda o kadar rahat yani.
ben de senin gibi iki araç arasında kalmıştım..tercihimi elantradan yana kullandım ve çok memnunum...hyundainin en sorunsuz araçlarından biri..gerçekten de öyle...iç malzeme kalitesi ise mareayı katlar..mareadaki deri döşeme bnece bi dezavantaj...çok yıpranıyor...
elantranın hoşuma gitmeyen özellikleri ise şehir içi performansının iyi olmaması (kalkış ve ara hızlanmalar)..o da aracın ağırlığından kaynaklanıyor...fakat bunun yanında yol tutuşu ve uzun yol keyfi gerçekten çok güzel...oturma pozisyonunun alçakta olması bana keyif veriyor...kokpit güzelliği de cabası
sonuç olarak elantra derim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erro -- 16 Eylül 2008; 12:15:09 >
ben marea kullanıorum marea dicem elantrada kullandım ii hos ve oturaklı araba ama marea gibi gercekten deil elantranın malzeme kalıtesı mareadan nasıl olurda ii olur yaa 2006 model elantranın havalandırma ızgaraları suanda dökülmüş bi vaziyette göğüsün rengi solmus bi vaziyette bahsettıgım 2006 elantra daha 55 bınde bide elantranın bos agırlıgı tam olrak nedır bilen yazsın lütfen performans konusuna hiç deyınmıcem kıyaslamaya gerek yok
Usta ve Servis görmek istemiyorsan Elentra Kullanım zevki olsun ama ara sıra ufak problemler önemli değil diyorsan Marea ama bir daha söylüyorum kilometre yapmış (90.000 üzeri) ve 5 yaşına yaklaşmış bir Marea da Ufak Tefek Problemlerede hazır olmak gerekir.
Bir marea kullanıcısı olarak objektif olmaya çalışacağım:) 2004 senesinde araç almak için 3-4 araba markasının bayisine gittim.Elentrada seçeneklerim arasındaydı...eleye eleye bütçeme uygun ya elentra yada marea alacaktım... Fiat almak aklımda pek yoktu açıkçası,hyundaiyi severim...bir önyargım yok...
Fakat 2004 senesinde elentra ile marea arasında çok malzeme kalitesi farkı gördüm..bunu objektif olarak yazabilirim.. çünkü o zaman maream yoktu:) SAc kalınlığından tutun,kapı tokluğuna,cam elektroniğinden,motora kadar her yönden marea daha üstündü elentradan... fiyatları elentra 25 bin küsür,mareada 24 bin ytl idi. Donanım olarakda marea daha üstündü...tasarımı zaten anlatmaya gerek yok...marea spor bir tasarıma sahip... Tam hatırlamıyorum karşılaştırmamı ama belirgin bir şekilde marea daha dolu ve sağlamlık kalite hissi vermiş olmalıki bana gidip marea almışım... Üstelik fiate önyargısı olan biri olarak... 2004 den sonra üretilen elentralar nasıl bilemem...
edit:imla ayrıca ben başlığı elentramı mareamı olarak görmüşüm.... sen exculsive gibi bir donanımdan bahsediyorsun kardeşimm...elentraya binmek bile istemezsin..sorumu bu elentramı excusivemi diye allah allah:)? o donanımı şimdi satın almaya kalksan 35 bin ytl lik araba alman lazım... kesinlikle marea excusive... Ben kolay kolay böyle karşılaştırma topiklerine girip mareamı vs mi yorum yapmam... Ama zamanında almak istediğim iki model karşı karşıya olduğu için yazmak ihtiyacı hissettim...umarım yardımcı olmuşumdur....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozi17 -- 17 Eylül 2008; 23:43:44 >
Çok teşşekürler arkadaşlar. Şu anda kendi aracımı sattım bu arada fikrimde değişti iki aracıda düşünmüyorum artık. Seat toledo, 2003 üzeri cordoba renault scenic yada opel zafira uygun fiyata bulabilirsem tabi. Yinede bu arçlar hakkında fikri olan varsa cevap yazarsanız sevirim. Herkese saygılar sevgiler.
mareanın performansının elantradan daha iyi olacağını tahmin ediyorum...ama içine oturup biraz kullandığında hangisinde güvende olacağını sorarsan tabi ki elantra...