Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
hyundai elantramı marea exclusive mi???

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Otomobil Genel >> Araç tercih-kıyaslama >> hyundai elantramı marea exclusive mi??? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
akg58

11 Eylül 2008, 22:09:56  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar 17000 ytl bütçe ile iki araçtan hangisini tercih etmeliyim sizce. Birbirlerine göre üstünlükleri nelerdir kafam çok karışık lütfen yardım.

dkerem2

12 Eylül 2008, 12:16:22  

marea elentra çok yakar

historiyst_45

12 Eylül 2008, 12:22:23  

Marea tip olarak daha güzel bence ama Elantra daha az yakar tahminim ...

EFSANELER ÖLMEZ ANCAK ŞEKİL DEĞİŞTİRİR ...

Türk ve Osmanlı Tarihi Kulübü
desiya

12 Eylül 2008, 12:27:37  

İkiside olmasın :)
O paraya gidip 2000 model honda accord ex almaya çalışısın
Yada euro accord alın
İnanın çok daha keyifli bir aracınız olur

dkerem2

12 Eylül 2008, 12:33:07  

accord çok yakar vergisi çok herşeyi çok bence marea+lpg işinizi görür o paraya baya lüks bi arabadır donanımlıdır konforludur

desiya

12 Eylül 2008, 12:38:20  

quote:

Orjinalden alıntı: dkerem2

accord çok yakar vergisi çok herşeyi çok bence marea+lpg işinizi görür o paraya baya lüks bi arabadır donanımlıdır konforludur

Yahu bizde ikiside var :)

İkiside lpgli

Vergi olarak arada 5 yıl olduğu için çok bir fazla ödenmiyor.

Lpg ile yakıtları aynı desem inanırmısın?

Konforunu kıyas etmeme gerek yok sanırım.

Birde bu fiyatta avensis d4ler var

Sen daha iyi bilirsin belki eski avensisleri

Onlarda çok konforlu vede sağlam araçlardır.

17bin liraya alacak olsam kesinlikle 2-3 yıl eski ama d sınıfı araç alırdım

Sonuçta mareanın teknolojisi 1996dan kalma

Her ne kadar iyileştirmelerde olsa Ne bir avensis nede bir accord eder

dkerem2

12 Eylül 2008, 12:43:46  

kardeş haklısın orası öylede ama satarken 2000 motoru satmak çook zordur eminim ben oondan arkadaşa öyle dedim avensis accord tabi daha iyi üst sınıf ama eski olması dezavantaj ayrıca bizim eski araba marea idi 2001 elx taş gibi idi valla ama 2. eli kötü onunda

desiya

12 Eylül 2008, 12:47:28  

quote:

kardeş haklısın orası öylede ama satarken 2000 motoru satmak çook zordur eminim ben oondan arkadaşa öyle dedim avensis accord tabi daha iyi üst sınıf ama eski olması dezavantaj ayrıca bizim eski araba marea idi 2001 elx taş gibi idi valla ama 2. eli kötü onunda

Marea vede Elantranın ikinci elleri daha kötü

Daha uzun süre beklersin

Accord iyi bakılmış olsun satmayacak olsan bile sana soruyorlar satacakmısın aracını çok bakımlı satarsan haberimiz olsun diye

Bu şekilde en az 3-5 kişi ile muhabbet geçti

Arkadaş ne alırsa şimdiden hayırlı olsun

hi-jackers

12 Eylül 2008, 8:11:11  

Eğer tercih ikisinden birine olacaksa Marea exclusive derim ama arkadaşların diğer belirttiği seçeneklerde güzel. Karar sana kalmış

Forewer HLX
HI-JACKERS
www.trmareaclub.com

Tacox

12 Eylül 2008, 8:32:33  

iki araçtan birini alacaksanız marea tabikide ama 17 bin e daha iyi araçlar bulursunuz...

oneMoreaCupofCoffee

12 Eylül 2008, 8:32:47  

quote:

marea elentra çok yakar

+
history

arkdaşlar neyin hesabını yapmışsınız. diğerleri 100 marea elantra 300 mü yakıyor? işin ucunda bide lpg var. fazla yaratıcısınız

17 bine başka araç alırdım ama marea elantra dersen tipinden dolayı elantra derim. daha oturaklı duran bi araç.

avensis olayına gelince. marea ve elantranın piyasası zaten çok yavaş. temiz bi avensis d4 daha sağlam olabilir. ben olsam focusu çekerdim o ayrı

A.K.Ü

N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78
akg58

12 Eylül 2008, 10:38:34  

Arkadaşlar yakıt gibi sorunum yok zaten alınca lpg olayına girecem. İkinci elde piyasası olsun olmasın benim için farketmez alınca uzun süre binecem. Uzun süre binecem için sorunsuz olmasını istiyorum sadece bu iki araçtan birini düşünüyorum marea yı tabi daha düşük rakamlara alabilirim mesela 15-16 gibi ama elantra 17 civarı değişiyor. birde genişlik benim için önemli 3 çocuk var eşimle ben toplam 5 kişilik bir aile bagaj ların geniş olmasıda kararımı etkileyen faktörler arasında araştırmalarıma göre gönlüm elantradan yana ama yinede kararsızım marea da aklımı karıştırıyor

oneMoreaCupofCoffee

12 Eylül 2008, 11:00:07  

accent mi marea mı veya astra mı marea mı desen anlardım da hacim oalrak.. elantra biraz daha iyi görünüyor. kullanmadım ama..

A.K.Ü

N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78N78
oflazca

12 Eylül 2008, 11:45:50  

Aslında birbirine denk araçlar denebilir. Elantra biraz daha iri ve görünüş olarak da daha oturaklı bir araba, iç hacmi daha geniş ve daha ağır olmasına rağmen yakıt olarak Marea'dan pek farkı yok. Marea'nın en büyük üstünlüğü ise performansı. Bagaja gelince Marea biraz daha geniş (430 lt vs. 415 lt) ama her ikisi için de bagajı geniş araç denemez.

Gerçi ille de bagaj çok büyük olsun dersen git Albea al, o paraya 2007 model multijet bile bulunabilir. Neticede ne kadar yüksek model, o kadar az sorun demek.

Son cümle; bence Elantra.

2005 SCENIC II DYNAMIC OV
hi-jackers

12 Eylül 2008, 24:04:58  

Bu iki seçenek arasında kaldıysan Exclusive olduktan sonra tabiki Marea derim
quote:

Orjinalden alıntı: akg58

Arkadaşlar yakıt gibi sorunum yok zaten alınca lpg olayına girecem. İkinci elde piyasası olsun olmasın benim için farketmez alınca uzun süre binecem. Uzun süre binecem için sorunsuz olmasını istiyorum sadece bu iki araçtan birini düşünüyorum marea yı tabi daha düşük rakamlara alabilirim mesela 15-16 gibi ama elantra 17 civarı değişiyor. birde genişlik benim için önemli 3 çocuk var eşimle ben toplam 5 kişilik bir aile bagaj ların geniş olmasıda kararımı etkileyen faktörler arasında araştırmalarıma göre gönlüm elantradan yana ama yinede kararsızım marea da aklımı karıştırıyor

Forewer HLX
HI-JACKERS
www.trmareaclub.com

dkerem2

12 Eylül 2008, 13:53:43  

mareanın o donanımını kaçırma bence çok donanımlı arabadır biz 0km almıştık 4 sene sorun çıkarmadı 5. senede yavaş yavaş sorun çıkardı sonra yaptırmıştık. oturaklı donanımlı bir arabadır marea tip ise görecelidir ben olsam mareayı tercih ederdim inş kafanıza yatanı alırsınız saygılar...

bagator816

12 Eylül 2008, 15:50:49  

illa ikisinden birisi diosun.o zaman bencede marea

AO

12 Eylül 2008, 15:59:37  

Marea
+Motor sesi(Muhteşem Alfa Remo nun kardeşi olduğunu haykırır)
+Orta sert süspansiyon ile dengeli ve zevkli sürüş
+Sınıf ortalamasında yakıt (bilinenin aksine basmassanız marea çok yakmaz)
+Yumuşak ve kaliteli ön göğüs plastiği
+Plastik tıkırtısı yapmaz

-Motorun bazı parçaları kronik sorunludur (Gaz kelebeği ve rolanti motoru, klima kompresoru)
-Süspansiyon serttir çukurlarda ses yapar ve darbeyi içeri verir
-Yüksek hızlarda Rüzgar sesini alır
-Ön farları zayıftır ve reflektorlerin uzeri zamanla tozla kaplanır. (Kışın özellikle tehlike yaratıyor)
-Bazı parçaları pahalıdır.

Yukarıdakileri 1 yıl kullandığım marea ya göre yazıyorum. Elentranın en büyük eksikliği çok kalitesiz olan plastik malzemeleridir hemen çizilir ve renk değiştirir, motor sesini yol sesini çok alır vites geçişleri hiç hoş değildir bunların dışında problemsiz ve iyi yol tutan bir araçtır.

AO
hi-jackers

12 Eylül 2008, 16:23:23  

Kusura bakma ama bindiğin halde bilmiyorsun bu dediklerinin bazıları yanlıştır

Bilinenin aksine kronik arızası yoktur. Yeni nesil araçların hepsi zamanla malum ülkemiz yollarında tozdan dolayı boğaz kelebeğini kirletir. LPG takılmadığı taktirde rölanti motoru ( Boğaz kelebeği ile birlikte komple parçadır) sorun açmaz. Klima kompresörüde aynı şekildedir. Ses yaparsa rulmanlarından yapar.
Süspansiyon olayı amortisöre göre değişir.
Bende bu dediklerinin hiçbirisi yok ( Lastikler 205/45/17 olduğu halde)
Rüzgar sesi alıyorsa kapı fitillerinde sorun vardır.
Mercekli farlar daha iyi aydınlatma sağlar ama parabol'lerde kolay kolay cam acılmadı veya hava landırma hortuöu yerinden çıkmadıysa kirlenmez.
Evet bazı parçaları pahalıdır.
quote:

Orjinalden alıntı: AO
-Motorun bazı parçaları kronik sorunludur (Gaz kelebeği ve rolanti motoru, klima kompresoru)
-Ön farları zayıftır ve reflektorlerin uzeri zamanla tozla kaplanır. (Kışın özellikle tehlike yaratıyor)

Forewer HLX
HI-JACKERS
www.trmareaclub.com

akg58

12 Eylül 2008, 16:57:43  

quote:

Orjinalden alıntı: AO

Marea
+Motor sesi(Muhteşem Alfa Remo nun kardeşi olduğunu haykırır)
+Orta sert süspansiyon ile dengeli ve zevkli sürüş
+Sınıf ortalamasında yakıt (bilinenin aksine basmassanız marea çok yakmaz)
+Yumuşak ve kaliteli ön göğüs plastiği
+Plastik tıkırtısı yapmaz

Yukarıdakileri 1 yıl kullandığım marea ya göre yazıyorum. Elentranın en büyük eksikliği çok kalitesiz olan plastik malzemeleridir hemen çizilir ve renk değiştirir, motor sesini yol sesini çok alır vites geçişleri hiç hoş değildir bunların dışında problemsiz ve iyi yol tutan bir araçtır.

yuakarıda yazan - ler elantranın özelliklerimi?

akg58

12 Eylül 2008, 17:01:04  

yani + işretliler marea - işaretliler elantranın mı demek istedim birde marea nın plastik malzeme kalitesi vasat diye duymuştum siz yumuşak plastik diyorsunuz yani wolkswagen araçlardaki gibi mi ? Elantranınki nasıl kıyaslayacak olursa getz ile aynımıdır malzeme kalitesi daha önce getze bindimde ondan soruyaorum.

oflazca

12 Eylül 2008, 17:10:28  

quote:

yani + işretliler marea - işaretliler elantranın mı demek istedim birde marea nın plastik malzeme kalitesi vasat diye duymuştum siz yumuşak plastik diyorsunuz yani wolkswagen araçlardaki gibi mi ? Elantranınki nasıl kıyaslayacak olursa getz ile aynımıdır malzeme kalitesi daha önce getze bindimde ondan soruyaorum.

Benim gözlemim; Elantra'nın iç mekan kalitesi Getz'den çok daha iyi. Gerçi her ikisinin de sadece içine oturduğum için tıkırtı yapma konusunda falan yorum yapamam ama aracın insanda bıraktığı genel kalite izlenimi olarak Elantra Getz'den çok üstün. Benzer şekilde Marea da Getz ile kıyaslanmaz ama Elantra kadar iyi bir izlenim bırakmamıştı bende.

2005 SCENIC II DYNAMIC OV
emtue

12 Eylül 2008, 18:25:59  

ben olsam elantrayi tercih ederim. eski arabalarin donanimlari zaten gun gectikce bozuluyor sadece adi kaliyor.. elantra daha oturakli birde ben fiat kullanicisiyim ama fiat su kullanim kolayligindan vazgecmezse bir daha zor binerim. cok basit kullanim arabaya olan sayginizi alip goturuyor.

accord fikrini tavsiye ederim sonucta japon arabalari her zaman hayranlik uyandirici bir teknolojiye ve sorunsuzluga sahiptir. hele ki honda..

Otomobil 100 yili askin suredir kullanilan bir ulasim aracidir. Hindistan inegi muamelesi yapip tapmaya gerek yoktur!
turan37

12 Eylül 2008, 19:11:24  

bence nissan almera al. Almera almassan herhangi bir japon. Accord da iyi bir seçim.

SHIFT_to one
2001 Grimet. Almera Luxury
Zayber

12 Eylül 2008, 19:56:30  

Her arabada normal devirleri geçince fazla yakar bu millet neye göre her şeye bu araba çok yakar diyo anlamıyorum
akg58

12 Eylül 2008, 20:37:23  

Konunun dışına doğru gidiyoruz herhalde deiğim gibi yakıt önemli değil lpg taktıracam arkadaşlar. birde bu marea da arabam .com da otomatik klima olduğu yazılıyor aceba bu oto. klima dijital klima gibi bir işlevimi var? Aklımda iyice karıştı şimdi almerada bakar oldum...

!!!Chinogolog!!!

12 Eylül 2008, 20:48:25  

şaka mı yapıyorsunuz yaşını başını almamış bir araba sahibi olacaksınız sonuçta amerikan arabası almıyorsunuz yaş önemli marea tavsiyem olur

alfanın kardeşimi abisimi tartışılır

http://videos.streetfire.net/video/Audi-rs3-vs-Fiat-marea_9684.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !!!Chinogolog!!! -- 12 Eylül 2008; 20:47:15 >

|Canon EOS 40D| + |Canon EF 50mm f/1.8 II| + |Tamron AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]| + |Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS|
|Yashica CS-220 Auto Flash x2| + |Blazzeo PT04 RF Wireless Flash Trigger x2 (Yakında)| + |Lowepro Slingshot 200AW|
Zayber

12 Eylül 2008, 20:48:42  

http://www.sahibinden.com/_acil_WQQaXQQ10639561WQQpXQQdisplayitem
biraz daha aklını karıştıralım ama bana sorarsan 17bin ytl marea için çok çok fazla üretimi bitmiş piyasası nedense pek olmayan bi araca 17bin fazla
akg58

12 Eylül 2008, 20:50:44  

Marea 15.5 hocam 17 olan elantra o resimdeki motor ne öyle ya kanatları varmı? Valla buna aklım karışmaz işte honda city tarzım değil saol arkadaşım. Valla helal olsun Audi nin tozunu aldı ama turbo var araçta sonuç itibari ile. Birde akadaşlar almera da triger kayışı yok deniliyor açıklamanın birinde zincir varmış doğrumudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akg58 -- 12 Eylül 2008; 21:04:53 >

dkerem2

12 Eylül 2008, 21:51:27  

marea kaç model?

akg58

12 Eylül 2008, 21:56:11  

2003 model exclusive deri döşeme var ayrıca

dkerem2

12 Eylül 2008, 21:57:51  

bnce 15e anlaşın kaç bin kmde tüp varmı?

akg58

12 Eylül 2008, 22:09:45  

15 e razı olacak gibi araç 80.000 binde tüp yok

dkerem2

12 Eylül 2008, 22:14:28  

15 iyi bnce 2milrada tüpe say 17 iyi işte bence al.

akg58

12 Eylül 2008, 22:18:14  

elantrada tüpte var aynı hesaba geliyor anlıyacan.

berqo_01

Sisteme Gözat

12 Eylül 2008, 22:26:06  

quote:

Arkadaşlar 17000 ytl bütçe ile iki araçtan hangisini tercih etmeliyim sizce. Birbirlerine göre üstünlükleri nelerdir kafam çok karışık lütfen yardım.

iki aracıda aktif olarak kullandım elentra biraz daha oturaklı marea ise daha seri yakıt tüketimleri ise ortlama 1.6 araçlara göre fazla...
ama bi tanıdığımız marea aldı liberty donanımlı olanını 2006 model 55.000 km'de sıralı sistem ve 2 çamurluğu boyalı 15.800..
birde şunu belirtmek isterim satıcı değil binici iseniz mantıklı düşüncedesiniz...

akg58

12 Eylül 2008, 22:28:19  

satıcı değilim aldımı binecem inşallah onun için ince eleyip sık dokuyorum, her ikisi içinde en çok hangisi hoşunuza gitti?

emtue

12 Eylül 2008, 22:33:26  

quote:

satıcı değilim aldımı binecem inşallah onun için ince eleyip sık dokuyorum, her ikisi içinde en çok hangisi hoşunuza gitti?

mareaya lpg atarsaniz 2 bin ytl tutacak.. bu parayi gomun siz topraga ayni sey. satarken bir artisi olmayacak. eger yilda 10 bin km yapiyorsanizda kendini bile amorti etmeyecek. ben hyundai derim fiat kullandigim icin belkide aklim hyundaiye kayiyor

Otomobil 100 yili askin suredir kullanilan bir ulasim aracidir. Hindistan inegi muamelesi yapip tapmaya gerek yoktur!
akg58

12 Eylül 2008, 22:43:15  

evet yılda 10 bin ile 15 bin arası değişiyor yaptığım kilometre, şu an almera da bakıyorum arkadaşların sayesinde aklıma kılçık attılar...

MZR34

12 Eylül 2008, 23:40:09  

elantra al derim

akg58

13 Eylül 2008, 12:04:38  

Sorun artık şu: marea mı elantra mı almera mı??? Hadi buyur bakalım.

berqo_01

Sisteme Gözat

13 Eylül 2008, 12:06:43  

quote:

teyzemin elentrası war 2006 model inan araba ultra temizlikte bakımı felan hiç aksatılmaz..
araba uzun yolda mareaya göre daha rahat ama elentra motoru çok hantal bide yol pc ortalam km'yi 9.9 gösteriyor marea ile en az 11 lt yakarsın fren performansları aynı sayılır bu bole uzar gider..
ama ben alacak olsam elentra alırım daha rahat bi araba ayrıca ikinci eli de fiata göre bi nebze daha iyi..
senin işin zor gibi başka bi model de düşünebilirsin iyi eçimler..

[dodo]

Sisteme Gözat

13 Eylül 2008, 1:25:58  

2 senede bir araç değiştiren babam bir arabayı ilk defa 5 sene kullanmıştı o da Marea'dır.

Yalnız pek az yakmaz. Tabi siz LPG taktıracağım diyorsunuz o başka. Elantra hakkında fazla bilgim yok ama Marea daha oturaklı bir araba gibi geliyor bana ne bileyim. Çok uzun yola gittik çok konforludur hem sürücü hem yolcu açısından.

Hele birde Exclusive olduğunda öff diyorum. Hatta biz şu anda sahip olduğumuz arabayı almadan önce tekrar Marea düşünüyorduk.

Mevzubahis vatan ise, gerisi teferruattır.

Doğukan Uyguner
eggys

13 Eylül 2008, 2:22:49  

Dostlar tartışmayınız bu şartlar içerisinde bu topikte ne elentra denir ne honda tek bir isim geçer oda MAREA

kafiyeli oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eggy13 -- 13 Eylül 2008; 2:36:16 >

akg58

13 Eylül 2008, 19:10:32  

Marea nın arka oturumu nasıldır 3 kişi rahat yolculuk yaparmı???

xceza94

13 Eylül 2008, 20:11:36  

MAREA MAREA MAREA

dkerem2

13 Eylül 2008, 22:14:25  

quote:

Marea nın arka oturumu nasıldır 3 kişi rahat yolculuk yaparmı???

evet kesinlikle

akg58

13 Eylül 2008, 22:49:33  

Arkadaşlar sorulan sorulara cevap vermek yerine Marea da ısrar ediyorsunuz bugün deneme şansım oldu koltukta rahat edemedim iyimi benim getzin koltuğu bile ondan dha geniş ve ferah biraz iri yarı bir yapıya sahibim getz küçük bir raç ama koltuk benim için çok rahattı gerçi arkada pek yer kamıyordu ama

AO

16 Eylül 2008, 9:31:03  

quote:

Yorumlarım Sadece Marea içindi.
Bir de yakıt konusunda bir yanılgı var zannımca oda şöyle. marea 1.6 larda iki tip motor vardır. Yani Liberty ve Exclusive olarak adlandırılan kasaların motorlarında değişikliklere gidilmiş ateşleme sistemi ve egzantirik mili ile oynanarak tork biraz daha yükseltilmiş ve yakıt biraz daha azaltılmıştır. Eski kasa Marea lar (italyan) evet baya fazla yakar takriben 11 litre civarı ama yerli montajlar 9.5 litre civarı yakar ki buda bu sınıf için normal.

Malzeme kalitesine gelince wv den kadar iyi değill ama bence Opel'e yakın bir malzeme kullanılmıştır. Ön göğüsün malzeme ve dokusu benim çok hoşuma gidiyor.

Elentra malzeme kalitesi kesinlikle Vasattır. Bunu bir hyundai aracı sahibi olarak söylüyorum. O yıllarda üretilen tüm hyundai ların plastikleri rezildir hemen çizilir formunu kaybeder kirli görünür ve soluk durur. Getzin malzeme kalitesi bile o kasa Elentradan iyi emin ol. Elentranın tek avantajı Tam otomatik hava temizlemeli bir klima sistemi olmasıdır ve kolay kolay arıza yapmamasıdır onun dışında bir artısı yoktur.

AO
AO

16 Eylül 2008, 9:37:19  

quote:

Arkadaşlar sorulan sorulara cevap vermek yerine Marea da ısrar ediyorsunuz bugün deneme şansım oldu koltukta rahat edemedim iyimi benim getzin koltuğu bile ondan dha geniş ve ferah biraz iri yarı bir yapıya sahibim getz küçük bir raç ama koltuk benim için çok rahattı gerçi arkada pek yer kamıyordu ama

Dostum Mareların oturma pozisyonu bazı insanları rahtsız eder doğrudur. Bende oldukça iriyim yani Boy 1.85 kilo 88 oyle olunca koltuk ayarını hiç bir zaman istediğim gibi yapamazdım. özellikle pedalların bir birine çok yakın olması ve biraz garip bir açı ile durması bazen iki pedala birde basmama sebeb oluyordu. Şimdiki aracım Era ve yaylada oturur gibi oturyorum nerdeyse ayak ayak üstüne atacam yolda o kadar rahat yani.

AO
erro

16 Eylül 2008, 24:16:58  

ben de senin gibi iki araç arasında kalmıştım..tercihimi elantradan yana kullandım ve çok memnunum...hyundainin en sorunsuz araçlarından biri..gerçekten de öyle...iç malzeme kalitesi ise mareayı katlar..mareadaki deri döşeme bnece bi dezavantaj...çok yıpranıyor...

elantranın hoşuma gitmeyen özellikleri ise şehir içi performansının iyi olmaması (kalkış ve ara hızlanmalar)..o da aracın ağırlığından kaynaklanıyor...fakat bunun yanında yol tutuşu ve uzun yol keyfi gerçekten çok güzel...oturma pozisyonunun alçakta olması bana keyif veriyor...kokpit güzelliği de cabası

sonuç olarak elantra derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erro -- 16 Eylül 2008; 12:15:09 >

2005 Hyundai Elantra 1.6 GLS+Sony KDL 40D3500+Sony DAV-DZ260+Acer Aspire 5920G+Toshiba EP 30 HD DVD Player+Korax 66000 Cas USB
volkanmarea

16 Eylül 2008, 18:27:29  

ben marea kullanıorum marea dicem
elantrada kullandım ii hos ve oturaklı araba ama marea gibi gercekten deil
elantranın malzeme kalıtesı mareadan nasıl olurda ii olur yaa 2006 model elantranın havalandırma ızgaraları suanda dökülmüş bi vaziyette göğüsün rengi solmus bi vaziyette bahsettıgım 2006 elantra daha 55 bınde bide elantranın bos agırlıgı tam olrak nedır bilen yazsın lütfen
performans konusuna hiç deyınmıcem kıyaslamaya gerek yok

Ahbikan

Sisteme Gözat

16 Eylül 2008, 21:18:18  

Elantra'nın boş ağırlığı 1278Kg LPG takıldıktan sonra 1310kg falan geliyor..

İki tercih arasında kalsam elantra derim..

_opeth

16 Eylül 2008, 22:02:08  

fiyat performans oranı olarak en uygun hangisi çıkarsa onu alın bence ikisi de güzel araçlar fakat marea'nın donanımı daha zengin.

AO

17 Eylül 2008, 11:06:40  

Usta ve Servis görmek istemiyorsan Elentra
Kullanım zevki olsun ama ara sıra ufak problemler önemli değil diyorsan Marea ama bir daha söylüyorum kilometre yapmış (90.000 üzeri) ve 5 yaşına yaklaşmış bir Marea da Ufak Tefek Problemlerede hazır olmak gerekir.

AO
dozi17

17 Eylül 2008, 11:42:22  

Bir marea kullanıcısı olarak objektif olmaya çalışacağım:)
2004 senesinde araç almak için 3-4 araba markasının bayisine gittim.Elentrada seçeneklerim arasındaydı...eleye eleye bütçeme uygun ya elentra yada marea alacaktım...
Fiat almak aklımda pek yoktu açıkçası,hyundaiyi severim...bir önyargım yok...

Fakat 2004 senesinde elentra ile marea arasında çok malzeme kalitesi farkı gördüm..bunu objektif olarak yazabilirim..
çünkü o zaman maream yoktu:)
SAc kalınlığından tutun,kapı tokluğuna,cam elektroniğinden,motora kadar her yönden marea daha üstündü elentradan...
fiyatları elentra 25 bin küsür,mareada 24 bin ytl idi.
Donanım olarakda marea daha üstündü...tasarımı zaten anlatmaya gerek yok...marea spor bir tasarıma sahip...
Tam hatırlamıyorum karşılaştırmamı ama belirgin bir şekilde marea daha dolu ve sağlamlık kalite hissi vermiş olmalıki bana gidip marea almışım...
Üstelik fiate önyargısı olan biri olarak...
2004 den sonra üretilen elentralar nasıl bilemem...

edit:imla
ayrıca ben başlığı elentramı mareamı olarak görmüşüm....
sen exculsive gibi bir donanımdan bahsediyorsun kardeşimm...elentraya binmek bile istemezsin..sorumu bu elentramı excusivemi diye allah allah:)?
o donanımı şimdi satın almaya kalksan 35 bin ytl lik araba alman lazım...
kesinlikle marea excusive...
Ben kolay kolay böyle karşılaştırma topiklerine girip mareamı vs mi yorum yapmam...
Ama zamanında almak istediğim iki model karşı karşıya olduğu için yazmak ihtiyacı hissettim...umarım yardımcı olmuşumdur....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozi17 -- 17 Eylül 2008; 23:43:44 >

Ne Mutlu TÜRKÜM DİYENE...
akg58

17 Eylül 2008, 17:57:18  

Çok teşşekürler arkadaşlar. Şu anda kendi aracımı sattım bu arada fikrimde değişti iki aracıda düşünmüyorum artık. Seat toledo, 2003 üzeri cordoba renault scenic yada opel zafira uygun fiyata bulabilirsem tabi. Yinede bu arçlar hakkında fikri olan varsa cevap yazarsanız sevirim. Herkese saygılar sevgiler.

Elbistan 46

17 Eylül 2008, 19:46:29  

Kesinlikle Hyundai Elantra almalısın.17.000 Ytl para marea'ya verilmez

erro

17 Eylül 2008, 22:45:26  

konuşun arkadaşlar:) aslına bakarsan http://www.arabam.com/ikinciEl/FastSearch.aspx?aracTipId=1&markaId=20&marka=MITSUBISHI&modelGrupId=227&ilkModel=2006&sonModel=2006&kurTipi=6 bu seçenekler de düşünülebilir...

mareanın performansının elantradan daha iyi olacağını tahmin ediyorum...ama içine oturup biraz kullandığında hangisinde güvende olacağını sorarsan tabi ki elantra...

2005 Hyundai Elantra 1.6 GLS+Sony KDL 40D3500+Sony DAV-DZ260+Acer Aspire 5920G+Toshiba EP 30 HD DVD Player+Korax 66000 Cas USB
akg58

16 Temmuz 2009, 22:02:35  

Bir yıldır Elantraya biniyorum iyiki almışım.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Otomobil Genel >> Araç tercih-kıyaslama >> hyundai elantramı marea exclusive mi??? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Dente Fusion: ION tabanlı MiniPC
CD-ROM kadar alanda tam teşekküllü PC!
Samsung NV100 HD
14 Mega Piksel Fotoğraf, 1280x720 piksek video kaydı!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız