tek başına pixel bişe ifade etmez; özellikle dijital makinelerde önemli olan ccd yada cmos denilen görüntü işlemcisidir. Kötü bi ccd olduktan sonra isterse 20mp olsun iyi fotolar çekemezsiniz. Sonra objektif gelir; objektifin ışık geçergenliği ve büyüklüğü kaliteyi belirleyen ikinci önemli unsurdur. eski fotoğraf makinelerinde yani analogda objektif çok önemliydi ancak şimdi ccd ön plana çıkıyo. Kamera yada telefon alacak arkadaşlara tavsiyem bunları dikkate almaları. Bu mega pixel olayı tamamıyla dikkat çekmek ve pazarlama maksadıyla önplana çıkartılıyo.
Çinlilerin 2mp li 0,3 çıkıyor.ona göre hesaplayın..hesabıma göre:1,95 yani 2mp çıkyor basit bir denklemle: 2mp 0,3 ise 13mp X(kaçolur)=0,3*13/2=1,95 kullanılan lensde önemli
ben kalkıpta 13 milyonluk bir sensör koyacaklarını sanmam, muhakkak interpolasyon değeridir ki saçmalığın önde gideni. tamamen gereksiz, 13 MPix fotoğrafı nerede kullanacaksınız...
Ayrıca adam gibi optik bir düzeneği olmayan cihaz düzgün fotoğraf çekemez. SLR makinalara bakın, firmalar salak mı o kadar büyük yapıyor, koysunlar bizim Türk TTN in lensten ohhh mis.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 13 Ekim 2008; 21:51:20 >
arkadaşlar bu telefon yalan oldu sanırım attılar ortaya bişi herhalde .bilgisi olan yokmu haber olan gören duyan
arkadaşlar bu telefon yalan oldu sanırım attılar ortaya bişi herhalde .bilgisi olan yokmu haber olan gören duyan
sitesinde bütün özellikleri yazıyo
tamam yazıyor hatta bugün itibarı ile yani modeller de eklendi ama ne zaman çıkacak çıkacakmı satılacakmı kaç para gibi şeylere cevap vermiyorlar cevağp alabilen varsa yazsın ltf