Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
AHCI mode?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: thiokol
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> AHCI mode? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
NefretZm

Sisteme Gözat

11 Eylül 2008; 19:02:03 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar benim hdd sorunum, SATAII hdd'mi IDE olarak görmesi yüzündenmiş. Bu yüzden 4mb kopyalama hızı ile uğraşıyorum..

BIOS ayarlarından AHCI modu açtığımda bu seferde HDD'yi görmüyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim acaba?

Biraz okuduğuma göre windows kurulum aşamasında F6'ya basarak bu sürücüleri yüklemem gerekiyormuş ama hem HDD'yi görmüyor, hemde o sürücüleri nereden bulacam. Ve benim disket sürücüm yok. Bunu flashdisk ile halledebilirmiyim? Veya başka bir yöntemi varmı?

Şimdiden çok teşekkürler. Bu son çarem.

byspayn

Sisteme Gözat

11 Eylül 2008; 21:12:07 

BIOS dan AHCI mode'u seçtikten sonra windows kurulumunda disket ile sürücü yüklemeniz gerekir bu doğru.
Ancak nlite ile bunu halledebilirsiniz. Sürücüleri entegre etikten sonra kurulum yaptığınızda diskinizi görecektir.
Sürücüyü de üreticinin sitesinden temin edebilirsiniz.

// Avuç İçi İle Direksiyon Çevirenler Kulübü \\

clarity
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

11 Eylül 2008; 21:26:09 

benimde ahcı mod disable enable yapınca vindows açılmıyor tam olarak ne işe yarıyorki benim hdd sata2 labtop bana göre hızı iyi gibi eger hızlandırmak içinse tabi ?
NefretZm

Sisteme Gözat

11 Eylül 2008; 21:45:41 

quote:

Orjinalden alıntı: byspayn

BIOS dan AHCI mode'u seçtikten sonra windows kurulumunda disket ile sürücü yüklemeniz gerekir bu doğru.
Ancak nlite ile bunu halledebilirsiniz. Sürücüleri entegre etikten sonra kurulum yaptığınızda diskinizi görecektir.

Hocam sürücüyü üreticinin sitesinden temin edebilirsiniz demişsin ama ben bir türlü bulamıyorum.

Gigabyte P35-ds3l

E şimdi AHCI driver bulamazsam olmayacakmı :S

bigmucit34

11 Eylül 2008; 21:50:26 

quote:

Orjinalden alıntı: NefretZm

quote:

Hocam sürücüyü üreticinin sitesinden temin edebilirsiniz demişsin ama ben bir türlü bulamıyorum.

Gigabyte P35-ds3l

ICH9 AHCI Driver'ını indireceksiniz kendi sayfasında destek sunmuyor intelden temin edebilirsiniz.

flow

12 Eylül 2008; 13:33:42 

vistaya entegre edebılırmıyız ahcı drıverını forumda bıraz arastırdım ama xpye gore olanı var vıstaya nasıl yapıcaz

FRED BAKER

Sisteme Gözat

12 Eylül 2008; 14:01:00 

vistada cd ıcıne engtre etmenıze gerek yok ahcı actıkdan sonra wındowsdanda drıver yukleyebılırsınız

T.C Tarih Kulübü
NefretZm

Sisteme Gözat

12 Eylül 2008; 19:23:05 

Bu ne iştir ya. evereste bakıyorum hdd'yi ide olarak görüyor. Biostan ide conrollerini kapatıyorum hdd'yi görmüyor. bu hdd kendini neden ide sanıyor anlamadımki

minimalist

17 Kasım 2008; 21:46:58 

Kimide diyor vista dvd sinde ahcı dirver mevcut

Aynası İştir Kişinin Lafa Bakılmaz.
darel-x

Sisteme Gözat

18 Kasım 2008; 16:45:34 

quote:

Orjinalden alıntı: bigmucit34

quote:

Orjinalden alıntı: NefretZm

quote:

Gigabyte P35-ds3l

ICH9 AHCI Driver'ını indireceksiniz kendi sayfasında destek sunmuyor intelden temin edebilirsiniz.

Gigabayte'ın "l" takılı anakartları raid desteklemez. Achi'de desteklemeyebilir, emin değilim...

Asus p5ql-e, e2180(3.2ghz) , ocz 2gb 1066 mhz ddr2 ram, msi hd 4850, seagate 160+200gb sata2 sbt disk, samsung 226bw
K0rkunc

Sisteme Gözat

18 Kasım 2008; 17:23:26 

ahci destekler muhakka ta ahci
kadar gereksiz bişe yok makinanın açılışını uzatıyor boş yere

bence senio kopyalama hızı sorunuda ondan değil hdd marka ve model ne ben şahsen ahci akpatıyorum hız aynı

Intel Core 2 Duo E7200@4.3 Ghz - Gigabyte P35-DS3R - Crucial Ballistix Tracer 2X1 Gb@1100 mhz 5-5-5-14 - Sapphire 4870HD@820-4000Mhz - Creative X-Fi Extreme Music - HighPower Plus+ 500w - Asus TA-211 - Thermaltake Bigwater 735 + 120 Radyatör
minimalist

18 Kasım 2008; 18:03:33 

Kopyalama hızı değil e-sata ile bağladığın hdd yi tak çıkar olarak çalıştırmak için kullanılan bi yazılım

Aynası İştir Kişinin Lafa Bakılmaz.
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> AHCI mode? Sayfa: [1]
Buraya git: