Arkadaşlar benim hdd sorunum, SATAII hdd'mi IDE olarak görmesi yüzündenmiş. Bu yüzden 4mb kopyalama hızı ile uğraşıyorum..
BIOS ayarlarından AHCI modu açtığımda bu seferde HDD'yi görmüyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim acaba?
Biraz okuduğuma göre windows kurulum aşamasında F6'ya basarak bu sürücüleri yüklemem gerekiyormuş ama hem HDD'yi görmüyor, hemde o sürücüleri nereden bulacam. Ve benim disket sürücüm yok. Bunu flashdisk ile halledebilirmiyim? Veya başka bir yöntemi varmı?
BIOS dan AHCI mode'u seçtikten sonra windows kurulumunda disket ile sürücü yüklemeniz gerekir bu doğru. Ancak nlite ile bunu halledebilirsiniz. Sürücüleri entegre etikten sonra kurulum yaptığınızda diskinizi görecektir. Sürücüyü de üreticinin sitesinden temin edebilirsiniz.
benimde ahcı mod disable enable yapınca vindows açılmıyor tam olarak ne işe yarıyorki benim hdd sata2 labtop bana göre hızı iyi gibi eger hızlandırmak içinse tabi ?
BIOS dan AHCI mode'u seçtikten sonra windows kurulumunda disket ile sürücü yüklemeniz gerekir bu doğru. Ancak nlite ile bunu halledebilirsiniz. Sürücüleri entegre etikten sonra kurulum yaptığınızda diskinizi görecektir. Sürücüyü de üreticinin sitesinden temin edebilirsiniz.
Hocam sürücüyü üreticinin sitesinden temin edebilirsiniz demişsin ama ben bir türlü bulamıyorum.
Hocam sürücüyü üreticinin sitesinden temin edebilirsiniz demişsin ama ben bir türlü bulamıyorum.
Bu ne iştir ya. evereste bakıyorum hdd'yi ide olarak görüyor. Biostan ide conrollerini kapatıyorum hdd'yi görmüyor. bu hdd kendini neden ide sanıyor anlamadımki