bu laptoptan aldim amd core duo1.9 1 gb ram 160 hard disc nvidia 7000 ekran karti falan filan bunlari modeli anlayin diye yazdim sorum su vista gercekten cok kasiyor 3gb ram yapmak istiyorum ama bimeksteki eleman bunda 2 tane 512 var onlari cikartip 1 1 takabilirsin yada 2 2 takabilirsin dedi bu dogrumudur yani 1 tane 1 gb olsa yaninda 2 gb koyacaktim birde sunu dedi 2 gb yaninada 1 gb takamazmisim yani ya 1 1 yada 2 2 gb ram oluyormus..
ve birde sunu sormak istiyorum sisteme girdigimde ram olarak 756 ram diyor sanirim bu 1 gb ramden 256 cikartilmis hali herkeste boylemidir yani paylasimli ekran karti olmanin bir sonucumudur:?
iyi aksamlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djnone -- 11 Eylül 2008; 18:46:56 >
ekran kartın paylaşımlı ise dogrudur ram düşük görünecektir ekran kartının kullandıgı miktar kadar orda bir sorun yok
ama ram konusunda destekli sallamış ordaki temsilci zaten bu müşteri temsilcileirne çokda güvenerek mal almayın onlar sadece sattıkları ürünün parasına bakarlar sonuçda komisyon usulu çalışıyorlar büyük çogunluguda sattığı ürün hakkkında çok kısıtlı bilgiye sahiptir. Rami istediğin gibi takabilirsin yani ister 512 yanına 2 gb tak ister 1+2 tak hiç farketmez. ram çalışacaktır tabi ram desteğin 4 gb ise yani bilmiyorum elindeki model ne destekliyor 2 gb ise 1+2 şeklindeki ramler 2 gb olarak görünecektir. 1+2 şeklinde ram takmanın tek sıkıntısı ramler eş özelliklere sahip olmadığı için dual modda çalışmayacaktır.
benim makinadada 1+2 ram var yani toplamda 3gb ve hiç bir sorun yok rahatlıkla 1+2 takabilirsin ancak önerim 2+2 yapman ve ramlerin dual çalışmasını saglamandır sana maliyeti olacaktır tabi ama bu miktar 30 ytl civarı olur. ramlerinde dual modda çalışır. tabi 32 bit işletim sistemi kullanırsan kullanacagın ram miktarı 3.2 gb civarı olacaktır.
bilmiyorum senin makinada nasıl pogramlar var ama acer emprovering varsa orda dişli şeklinde sembolü olan esetting managementi çalıştır bellek kısmına bak orda görebilirsin slotlarda yüklü olan ram miktarlarını
kardeş arkadasın da acer 5520g amd 64 var. bluetooth u aşılmıyor. 32 bit vista var üzerinde ama xp görünümlü sanki. entresan bi makına. driveri kuruyon acmıyor.bluetooth tusuna basınca aygıt yok diyo? yardım edersenız severım. e. posta numu33@hotmail.com