Şimdi Ara

DTS yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar indirdiğim bazı wav ve dts uzantılı dosyalar hızlı çalıyor..diğer dts ler ve wav lar normal..bunun sebep ini bilen varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim...şimdiden saolun...



  • bende çözemedım frekans farklılıgından sanırım o yuzden 5500 de seri baglantıdan dınlıyorum mecburen o bıle yetıo ama çözebılrısek super olur
  • aynen yaa...bende 5500 kullanıyorum...aslında creative in mediasource player ında hızlı ve yavaş oynatma ayarı var ama, sesi 5500'e çözdürdüğümüz için playerdaki ayarlar direk iptal oluyo...analog dinlicez herhalde,başka çare yok..baksana bilen çıkmadı
  • Ac3 filteri denedinizmi peki arkadaşlar yazılımsal destek olarak dts kodlu verileriniz varsa ac3 filter ile dijital bağlantı ve ac3 sayesinde çözemeyeceğiniz dts ve wav dosyası yok şu linki biri inceleyin isterseniz ses kartınız olamsa dahi anakartınızın üzerindeki optic çıkış yada caox bağlantı ile dahi dinleyebilirsinizExternal decoder işinizi görecektir...Cevap bu sayfada ses kartınızın olmadığını varsayarsak dahi dediğim gb anakart üzerinde çıkış var ise dijital bağlantı için o şekilde dahi yapabilirsiniz en kolayı çekin k-lite codec kurun classic media player ile dinlerken play sekmesinden filter deyin ve resimlerdeki ac3 ayarlarını yapın tabi dijital bağlantı olmadan bunları unutun analog bağlantıda bu ayarlar olsa dahi hiçbirşey elde edemessiniz dts dolby sadece dijital bağlantı ile olmakta


    http://forum.donanimhaber.com/m_2973559/mpage_380//tm.htm#26464718




  • Arkadaslar bunun nedeni belli..
    Z5500 ile az ugrasmamistim bu yuzden :)

    Dinlediginiz ve hizli calan wav ve dts parcalar audiocdlerden cekilmis 44.1Khz parcalardir.
    eger bunu spdif passthrough ile direk cozmeden Z5500e gonderirseniz, Z5500bunu 48Khz parca gibi cozmeye caslisacak ve hizli calacaktir(ne kadar hizli caldigina zamansal oranlarsaniz 44/48 gibi bisiy cikar karsiniza.)
    Bazi dtsler dogru caliyor dedikleriniz 48Khz veya 96Khz dts lerdir (dvd audio veya DVD filmlerin icindeki audiolar)

    konu ustunde uzun sure ugrastim..(xfi gamer var bende)
    resample yaptim milyon tane..oolmadi :)



    DTS olarak dinleyemezmisiniz peki? dinlersiniz- analog cikis yapin olsun bitsin.
    xfi gamer optik cikisi pcmstereo oldugu icin bunda care yok.
    ha DTS olarak kodlayip (boylece 48khz yapabiliriz) digital olarak hoparlore gonderen ses karti var midir onu bilmem ( direk digital outtan bahsetmiyorum)




  • quote:

    Dts olarak dinleyemezmisiniz peki? dinlersiniz- analog cikis yapin olsun bitsin.


    Öyle gerçek dts değil ancak çakma dts olur.
  • Arkadaşlar ne çakme ne gerçek dts olur dijital ses formatı analog olursa alacağınız ses stereodan ibaret olur Dts dolby thx vb ses kodlarını optic yada caox bağlantı dışında hiçbir bağlantı ile ne çakmasını dinlersiniz ne gerçeğini olay şu analog bağlantı ile bu ses formatlarını kesinlikle dinleyemezssiniz çözüm maalesef olumsuz analog yapıp iş bitmiyor maalesef dijital bağlantı lazım analog bağlantı çözemez dijital kodları sorun burda...
  • tamam arkadaşlar ben olayı anladım bu sefer tam anladım...biz dts müzik dinleyeceksek 48khz lanı bulup dinliyeceğiz auda cd den çekilmiş 44.1khz leri 48 olarak çalmaya çalışınca omuyor olay budur peki 48khz leri nasıl bulucaz..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: STRIPES

    tamam arkadaşlar ben olayı anladım bu sefer tam anladım...biz dts müzik dinleyeceksek 48khz lanı bulup dinliyeceğiz auda cd den çekilmiş 44.1khz leri 48 olarak çalmaya çalışınca omuyor olay budur peki 48khz leri nasıl bulucaz..



    E Ben de ayni seyi yazdim yukarda.. net olarak ..44.1 ve 48khz nedeniyle boyle oldugu.. hatta bu 48/44 oraninda hizli calar zamana bakarsaniz dedim...biraz da incelir sesler..ve denedigim resamplelarin ise yaramadigini da yazdim..
    Konu ustunde zamaninda cok ugrastim ve bilgi vermek icin yaziyoruz ama dinleyen yok :P:P

    AYrica;
    DTS , DD
    Analog baglanti ile tabi ki de dinlenir!!!
    MAntigini tamamen yanlis anlamissiniz beyler...

    Digital sesi dinlemek havada ucusan 2lik sistemdeki dosya parcalarini- datalarini dinlemek degildir.. Ses eninde sonunda ANALOG sinyale donmek ve hoparlorlerden bize ses dalgasi olarak gelmek zorundadir.
    Yani digital veri yani (2lik sistemde kodlanmis dosyalar diyelim yoksa anlatmak zor olacak) eninde sonunda cozulup analoga donusturulmek zorundadir.
    degisik kodlamalar var,
    ***DTS bunlardan birisi- siz Bu kodlamayi - yani bu digital veriyi- ISTER HEMEN PC'de COZERSINIZ (burada decoder PC dir!) ve 3stereo cikis ile(3x2) cok kanalli olarak AMA ANALOG olarak iletilir pc den hoparlore kadar ve yine gercek sekilde cok kanalli dinlersiniz.
    ***isterseniz de, BU DTS kodlu digital veriyi PC yi sadece iletken olarak kullanip ellemeden yine digital olarak aynen HARICI DECODERE aktarir. (harici kaynakta digital ses girisi var demek decode edebilir demektir) ornegin Z5500 anfisi bu decode islemini Yapar ve YINE UYDULARA ANALOG OLARAKgonderir.

    ARADAKI TEK FARK decode islemini birinde PC de yapmak, Digerinde Harici DEcoderda yapmaktir! (analog iletide sinyal biraz bozulmaya ugrayabilir. digerinde hoparlore gelmeden hemen once decode islemi var)
    HER TURLU,,
    DINLEDIGINIZ DTS KODLU COK KANALLI SESTIR.

    Z5500 ekraninda DTS ibaresini de ancak Z5500 decode islemini yaparsa gorebilirsiniz- anliycak kendine dts veri geldigini cozucek ve sana belirticek..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 15 Eylül 2008; 19:08:09 >




  • Optic çıkışı baz alırsak ses kartının optic çıkışı anakrt optic den kat kat üstündür ve ayrıca kullanıcağınız ses kartının dünya piyasasında ki kullandığı dolby dts gb teknololjileri yada creative firması gb kendi geliştirdiği teknolojiler sayesinde 24 bit cmsss vb... özellikler ile de sesimiz analogdan dijitale geçiş yada dönüştürülme işine tabi tutulmakta.Bu işlemede ADC (Analog to Digital Convertor –Analog Dijital Çevirici) denmektedir...AYRIYETTEN BU DÖNÜŞÜM OLUŞABİLMESİ İÇİN (sapling) yani örnekleme kullanılmaktadır işte ses kartlarının birbirinden üstün olmak için örnekleme hızlarını geliştirmelerinin amacı budur.Örnekleme ne işe yarar:Sesin kalite standardını belirler yani o ses sizin kulağınıza gelene kadar bir sürü işin içinden geçmekte.Saniye içerisinde ne kadar örneklemelere gereksinim duyduğumuzu Nyquist teori kavramı ile elde ederiz.Yani anlatmak istediğim ses kartı ile örneğin kalite standardını belirleyen ana etkenlerden biride örnekleme derinliğidir.

    Bunlardan sonra anllatılmak istenen daclar ne kadar kaliteliyse o kadar iyi çeviri dts formatı bir sayısal veridir ve mutlaka ki kaliteli bir ses formatıdır bu yüzden anlogdan gelen dijitalden analoga dönüşmiş olan sesleri dijital bağlantı yapmaya gerek yok nasıl olsa analog geliyor derseniz yanlıştasınız YADA ANALOGDAN DİJİTALE DÖNÜŞEN SESLERİ YUKARIDA BAHSETTİĞİM GB BİRDE ADC (Analog to Digital Convertor –Analog Dijital Çevirici) DENEN BİR TEKNOLOJİ VAR YANİ DİJİTAL SES ALIP UYDULARINIZDAN SESİ DUYABİLİRSİNİZ işin tekniği var sizin deidğiniz digital to analog ŞÖYLE DÜŞÜNÜN ASIL FARK BURDA DTS DE SESLER sayısal verileri çözerek sizlere dijital ses sunmakta.YANİ STEREO SES ALMIYORSUNUZ ÇOĞU SESLER ANALOGA DÖNÜŞÜYOR DİYE ANALOG OLMUYOR MAALESEF ANALOGA DÖNÜŞEN VERİNİN KAYNAĞI NE ACABA ÖNEMLİ OLAN O İŞTE ODA DİJİTAL FORMAT BU YÜZDEN DİJİTALE GEREK YOK DEĞİL NASIL OLSA ANALOG DEYİP BASİT BİR MANTIK YÜRÜTME İLE İŞ OLMUYOR...Z5500 VE OPTİC ÇIKIŞA SAHİP KARTLARIN AMACI ZATEN BU ADC dediğimiz teknoloji... ALIN O ZAMAN BİR ANALOG SET BAKIN RAHATINIZA ANALOG TO ANALOG DİNLEYİN GEREK YOK SAYISAL VERİYİ DEĞİŞTİRİP DİJİTAL BAĞLANTI YAPIP 0 KAYIP İLE NATUREL BİR SES ALMAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 15 Eylül 2008; 19:06:58 >




  • @gimmeluck
    şimdi napcaz 48khz li dts müziklermi arıyacağım ben yada biz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: speedy35

    Optic çıkışı baz alırsak ses kartının optic çıkışı anakrt optic den kat kat üstündür ve ayrıca kullanıcağınız ses kartının dünya piyasasında ki kullandığı dolby dts gb teknololjileri yada creative firması gb kendi geliştirdiği teknolojiler sayesinde 24 bit cmsss vb... özellikler ile de sesimiz analogdan dijitale geçiş yada dönüştürülme işine tabi tutulmakta.Bu işlemede ADC (Analog to Digital Convertor �Analog Dijital Çevirici) denmektedir...AYRIYETTEN BU DÖNÜŞÜM OLUŞABİLMESİ İÇİN (sapling) yani örnekleme kullanılmaktadır işte ses kartlarının birbirinden üstün olmak için örnekleme hızlarını geliştirmelerinin amacı budur.Örnekleme ne işe yarar:Sesin kalite standardını belirler yani o ses sizin kulağınıza gelene kadar bir sürü işin içinden geçmekte.Saniye içerisinde ne kadar örneklemelere gereksinim duyduğumuzu Nyquist teori kavramı ile elde ederiz.Yani anlatmak istediğim ses kartı ile örneğin kalite standardını belirleyen ana etkenlerden biride örnekleme derinliğidir.

    Bunlardan sonra anllatılmak istenen daclar ne kadar kaliteliyse o kadar iyi çeviri dts formatı bir sayısal veridir ve mutlaka ki kaliteli bir ses formatıdır bu yüzden anlogdan gelen dijitalden analoga dönüşmiş olan sesleri dijital bağlantı yapmaya gerek yok nasıl olsa analog geliyor derseniz yanlıştasınız YADA ANALOGDAN DİJİTALE DÖNÜŞEN SESLERİ YUKARIDA BAHSETTİĞİM GB BİRDE ADC (Analog to Digital Convertor �Analog Dijital Çevirici) DENEN BİR TEKNOLOJİ VAR YANİ DİJİTAL SES ALIP UYDULARINIZDAN SESİ DUYABİLİRSİNİZ işin tekniği var sizin deidğiniz digital to analog ŞÖYLE DÜŞÜNÜN ASIL FARK BURDA DTS DE SESLER sayısal verileri çözerek sizlere dijital ses sunmakta.YANİ STEREO SES ALMIYORSUNUZ ÇOĞU SESLER ANALOGA DÖNÜŞÜYOR DİYE ANALOG OLMUYOR MAALESEF ANALOGA DÖNÜŞEN VERİNİN KAYNAĞI NE ACABA ÖNEMLİ OLAN O İŞTE ODA DİJİTAL FORMAT BU YÜZDEN DİJİTALE GEREK YOK DEĞİL NASIL OLSA ANALOG DEYİP BASİT BİR MANTIK YÜRÜTME İLE İŞ OLMUYOR...Z5500 VE OPTİC ÇIKIŞA SAHİP KARTLARIN AMACI ZATEN BU ADC dediğimiz teknoloji... ALIN O ZAMAN BİR ANALOG SET BAKIN RAHATINIZA ANALOG TO ANALOG DİNLEYİN GEREK YOK SAYISAL VERİYİ DEĞİŞTİRİP DİJİTAL BAĞLANTI YAPIP 0 KAYIP İLE NATUREL BİR SES ALMAYA



    abi cevap bile veremiyorum bu ne..
    daldan dala atlamissin.. bisiy anlamadim, tekrar yazar misin.

    DTS kodlu surround test dosyasi vardi nette onu bulup dene, buz gibi 6 kanal ses analog olarak dinlersin. Z5500 e cozdurusen biraz daha kaliteli alabilirsin (digeri PC de cozuldugu icin - ses kartinin kalitesine de bakar + ve kablo kalitesine bakar..
    Bu DTS sadece kodlama bicimi.. ve DD ye gore daha az kayipli. xxxkhz xxx kbps.. bu kodun nerde cozuldugu farki da hemen bir ust satirdaki cumlemdeki gibi!!

    SPEEDY sende ne ses karti var abicim?

    Ben bilgilere devam ediyim;

    XFIGAMER kart var bende ve Optik cikisi PCM STEREO dur.
    ses kartim digital sesi cozup ustunde gerekli (Crystalizer mesela) islemeleri yaptiktan sonra bunu tekrar digitale ancak pcm stereo oalrak cevirip Optik baglanti ile Z5500 e digital olarak yolluyor!
    DTS 6 kanal veri boylece digital gidiyor hatta icinde crystalizer gibi verileri de barindirarak amaaa 2 kanal olarak! Z5500 de bu kodu cozuyor.. ama stereo oldu ses..

    Ama
    bir de SPdif PASSthrough yani Digital ses kartimi SAdece bir iletken gibi kullanip (onboarddan farki kalmaz bu durumda)
    DTS kodlu datayi digital aynen optik baglanti ile Z5500e iletiyorsunuz , o cozuyor.. ekraninda da DTS isigi yaniyor. crystalizerdir eaxdir bisiy ekleyemezsiniz .. aynen gidiyor...

    AC3 Filterdan deneyerek gorebilirsiniz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: STRIPES

    @gimmeluck
    şimdi napcaz 48khz li dts müziklermi arıyacağım ben yada biz...


    abicim tabi ki Z5500 ekranina o DTS i yazdirmak ve yani decodere kadar sesi digital iletmek biraz daha ayri bir olay..
    ben de ozellikle 48Khz DTS aramistim. DVD audio ve DVD filmlerde 48khz veya 96khz (ikisi de olur Z5500 ile ) kullaniyorlar ama Cd lerde 44.1! oyle bir standart olmus.

    nette de bircok cdaudio var biliyorum..ben onlari dts dosyalara donusturup resample yaptim ama olmadi Z5500 hizli caliyor..bilgi ekraninda (Z5500un ozel modunda- ilgili konuda bulabilirsiniz) Z5500 ekraninda 44.1khz diyor ama hizli caliyor. Xfi gamerda 48 ve 96 kh cikis ayari var.. acaba xfidan kaynakli bir sekilde Z5500 yaniliyor mu nasil cozeceginde dedim..
    ben de gittim bunlari cdaudio olarak cdye yazdirdim.. DVD playerima taktim, playerdan da optik cikis ile Z5500e gonderdim ve sorunsuz!!!

    Ama daha sonra onca para verip aldigim ses kartimin ozelliklerini kullanmayi yegleyip DTS kodunu PCde cozup ustune crystalizer da ekleyebilerek yine cozulmus DTS kodunu ama analog oalrak ileterek 6 kanal olarak dinlemeye basladim.

    sendeki sistemler ne?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 16 Eylül 2008; 20:27:17 >




  • Abisi bende X-fi Elite Pro var direk optic bağlantı ışın iletisi 0 veri kaybı ve dijital ses sizler dönüştürücü kullandığınız için pcm stereo alıyorsunuz sesi benim bahsettiğim digital bağlantı optic çıkışıdır optic denilince caox anlaşılıyor çoğu zaman sizin kartınız pcm stereo olarak çözüp yollamakta dijital veriyi orda haklısınız anlogta ama bahsettiğim optic fiberoptic kablo olayı dts veriyi optic bağlantı yaptığımızda dts connect ile dijital oalrak elde edebiliriz demek istiyorum bu noktada anlaştık işte eyw ilgin için iyi dinlemeler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 16 Eylül 2008; 22:07:11 >
  • yine anlasamadik :)
    bizdeki de optik kablo.. bildiginiz isikli digital veri iletim icin.. ProfiGold marka.
    coaxial kablolarda iletiyor..

    ne yazik ki sizin kartinizin bu acidan bizimkinden farki yok.
    Asusun bu kartinda var mesela, digital sesi cozup isledikten sonra tekrar DD veya dTs kodlayip iletebiliyor..(bizimkiler tekrar kodlama islemini sadece pcmstereo olarak yapabiliyor) EKTEKI RESIM 1. SIRadaki ozellik..
    (tekrar soyluyorum - direk spdif passthrough yaparsaniz dts veya dd yi yine dinlersiniz ama kartiniz direk iletir islem yapmaz.)

    soyle gosteriyim:

    ASus:
    digital DTS veri geliyor ---->> cozuyor isliyor- --->>> tekrar DD veya DTS olarak kodlayip digital cikis yapabiliyor ve Z5500 bunu cozuyor sonra vsvs..

    creative
    digital DTS veri geliyor----->> cozuyor isliyor----->>>digital olarak tekrar kodluyor ama anca Pcm Stereo ya..ve Z5500 bunu cozuyor..ama 2 kanal.

    VEYA HER IKI kart BIRDEN:
    digital DTS veri geliyor----->>digital DIREK ILETIYOR (hangi arabilrimi kullaniyosa artik)--------------------------------->>> Z5500 cozuyor.(6 kanal-orjinal hali islenmemis)

    OPTIK veya COAXIAL BUNLAR digital cikisti.(spdif out)
    Simdi analogda; Her iki kart icin:
    DTS veri geliyor
    ------->>> cozuyor isliyor, ------>>> analog olarak(6kanal) hazir halde Z5500e getiriyor sesi.

    daha n et yazabiliseniz seviinirim, ben aslinda daha fazla bilgi alabilir miyim diye konualra geldim..
    ama cok farkli seyler yaziliyor burda.. bilgilerimden supheye dusmeye basladim :P








     DTS yardım




  • İşte bu dediğiniz olay dts connect olayıdır yani ddl ve dts copnnect 5.1 sesi tek kabloya sıkıştırma yapma işi siz hiçbirşeye karışmıyorsunuz kart hallediyor herşeyini bilgilerinizde şüpheye düşmeyin aynı mantık ama bu karşılaştırmalara kanmayın tamamen fiyasko eax 2 yi eax5 ten üstün göstermiş bu tablo ben katılmıyorum bu karşılaştırmaya ben size dts kodu dijitalde alabilirsiniz demek istedim analog olmuyor demek istedim donanımlarınız var ise eğerki yani dts connecte sahip bir kartınız var ise dts veri dinliyor vede z5500 ile alıyorsanız sesi ses ne olursa olsun analog gelmiyoru anlattım multich analog girişi varsa o ayrı o zaman ok ama bizim ses kartlarında dijital bağlantı şart maalesef yani dijital giriş olmadan dtsyi dijital alamazssınız dedimDts connecti çünkü analog bağlantı ile sağlayamazssınız...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 16 Eylül 2008; 22:23:03 >




  • @speedy35
    @gimmeluck

    aslında her ikinizde haklısınız olay tamamen kavram karmaşası.


    Digital ses tabi ki vardır ama insan için bunun bir anlamı yoktur. Biz digital sesi duyamayız analog olanı duyabiliriz. Digital ses sadece decoder dediğimiz aygıtlar için anlamlıdır. onlar digital sesi bizim anlamlı olarak duyabileceğimiz hale getirirler.

    bazen forum üyeleri digital ses yazarak digital ses aktarımını kastediyorlar,
    bazende çevresel sesi.
    fakat bunlar ayrı şeyler. Yani Digital ses yazmak tek başına anlamlı değil,
    lütfen kastınıza göre çevresel ses yada digital ses aktarımı yada bağlantısı yazalım.

    en iyisi 5.1 için; çevresel ses yazmak digital ses yazmayalım
    bunun için-digital aktarım için yazacaksak digital ses aktarımı yazalım kavramlar karışmasın.



    sonuç:

    5.1 çevresel sesi hem analog bağlantıyla hemde digital (optik yada coax) aktarabiliriz.

    analog bağlantıda aktarımda 5.1 ses için dolby yada dts tabirini kullanamayız. artık o çözülmüş haldir ve bu geçmiş özellik artık anlamsızdır.
    bu bir bilgisayar dosyasının rar yada zip olarak sıkıştırılması gibi bir şeydir. sıkışıklığı açtığınız zaman eskiden hangi tip sıkıştırma yapıldığının önemi kalmaz.
    (aslında ses dosyasında bunun kayıplar bakımından önemi vardır dts ile sıkıştırmada kalite kayıbı daha azdır. bu bir resim dosyasının bmp den jpg e sıkıştırılıp tekrar bmp e döndürülmesi gibi bir olgudur yani kayıplıdır. Ancak bir resim dosyası jpg formatından bmp dosyası haline geri getirildikten sonra artık o bir jpg dosyası değildir, bmp dosyasıdır.)




  • :))
    rar zip kayipsiz sikistirma, flac gibi..
    yok arkadaslar apayri seyler yazdi ilk yazilara bakarsaniz..

    bende diyorum ki resmi goruyorum sonucta :) --jpg(standart oranda sikistirma ile)-bmp farkini gozle anlamak zordur.
    hatta Raw formatiyla karsilastirmak daha uygun olur.. :)

    ornegin DTS kodlu bir parca-96khz xxxxkpbs( DTS de yuksek olur genelde)
    ben bunun,
    sadece cozme islemini daha erken yapiyorum -PC de. tabi ki digital veriyi sikistirma bicimi olan "hoparlore analog DTS gonderiyorum" gibi sacma bir cumle olamaz.

    ama fazla kavrama gerek yok; DTS kodlamasinin nimetlerinden aynen yararlaniyorum..
    harici decodere kadar digital iletmiyorum sesi.
    Yuksek bitdegerinden, 5+1 -kanalindan aynen kulagim ve ben faydalaniyoruz......

    yani DTS kodlanmis bu 2 liksistemdeki datayi cozup dinliyorum...
    buna DTS dinliyemiyorum diyemezsiniz ki, konu basinda baska ilginc cumleler de var..

    ayrica ses kartimi crystalizer ozelligini de boylece ekleyebiliyorum.
    hepimizin karti kendi PCm stereo cikis yapabiliyor sadece.. madem direk Z5500e cikicaktiniz xfi almayip yerine onboardla ciksaydiniz.. :)

    ***
    benim cozumunu merak ettigim soruma geldi sira,,
    yukarida yazdigim audiocd deki DTS 44.1khz -- Z5500 hizli caliyor Xfigamerdan optik cikisla. (kavramlar... SPdif out demek istedim- optik veya coax baglanti ile digital veri iletimi)
    ancak ayni cd DVD plyer optik cikisindan Z5500e ve Z5500 bunu normal caliyor.

    ilkdurumda neden 48khz gibi algilayip hizli caliyor? Xfi burda bi data eklemesi mi yapiyor spdif pass through yapmadan once..??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 17 Eylül 2008; 3:48:31 >




  • quote:

    benim cozumunu merak ettigim soruma geldi sira,,
    yukarida yazdigim audiocd deki DTS 44.1khz -- Z5500 hizli caliyor Xfigamerdan optik cikisla. (kavramlar... SPdif out demek istedim- optik veya coax baglanti ile digital veri iletimi)
    ancak ayni cd DVD plyer optik cikisindan Z5500e ve Z5500 bunu normal caliyor.

    ilkdurumda neden 48khz gibi algilayip hizli caliyor? Xfi burda bi data eklemesi mi yapiyor spdif pass through yapmadan once..??


    bende onu çok merak ettim ama sorun herhalde dts müziklerde baya bi indirdim dts müzik içlerinden bi tanesi normal olarak çaldı gerisi hep hızlıydı bide dolbu digital 5.1 simgesi olan dvd filmlerde filmlerde z5500 decoderinde dd digital yazısı çıkıyor ve gayet güzel ses ile filmi izliyebiliyorum...bende vista kurulu gamer'ın dts ve dolby menülerini aktif edemiyorum bide onları aktif edip bakmam lazım...onun içinde tekrar xp kurmam gerekiyor...




  • ben onu da anlamadim, o menuleri aktif etmek ne ise yariyor?
    dts ve dd yi sonucta islemciye cozduruyo xfi kendi cozmuyor yanilmiyorsam.

    konu dvd olunca 48khz sorun olmaz Z5500 de.

    AC3 filter kullaniyo musun?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.