Değerli arkadaşlar, gerçekten ihtiyacı olan bi komuşumuzun pc si bu.. Ona da bi tandığı hediye etmiş bi ara bu pcyi.. Yardımcı olan mübarek ayda hayır duası alacak şimdiden söyliym. :) Şaka bi yana durum zor hakikaten
Pc haçlı seferlerinden kalma veezy 1000 upgrade edilmiş hali.. geçen gün çalışıyordu, oyun istedi benden bende arşivimin derinliklerinden ne kadar eski 97-98-99-2000 yıllarından kalma gameshow/level/pcnet demo cdleri falan varsa toparladım 1 çanta cdyi verdim.. ama açamadan geri getirdi..Çalışan pc o gün açılmayacağı tuttu..
neyse bu kısa girişten sonra sadede geleyim, açtığım gibi siyah ekran çıkıyor ne bios ne bişiy. fanlar manlar çalışıyor ama görüntü yok. dedim yazılımsal çözülcek bişiy yok, bunu bi bilgisayarcıya götürmen şart ki denesin parçaları, götürdü bizimki adamın teşhisi anakart sorunu olduğuydu. ekran kartı, psu, ramleri denemiş.. gidip ikinci elini alcam bulabilirsem ama işlemcim ne olabilir?
nasıl bir anakart almalıyım? bambaşka pc yada bambaşka ikinci el parça mı alsam bana nerden bulurum yardım edecek birileri çıkarsa forumdan şöyle cüzi bişiy anında alabilrim yardım diyorum çünkü arkadaş fiziksel engelli yarıyolda bırakmak istemiyorum ama bende de hiç eski pc kalmadı bağışladım hepsini.. kıyıda köşede kalmış bir şey varsa bu engelli dostumuza yardımcı olmak istiyorum.
makinada windows 98 yüklü, o bile yeter açıkçası.. kadıköy göztepede benim işyerim, bu arkadaşım da, burada oto yedek parçacısında çalışan engelli bi arkadaşım yardımcı olun bana, alıyım buluym şu parçayı acilen sevinsin.. vaktim olsa kadıköye gidicem ama vaktim yok pc başından halletmeye uğraışıyorum.. Uranyum pc yi arıym bi bari ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi river24 -- 12 Eylül 2008; 11:45:56 >
hocam o makinelerin anakartını 2. elde bile bulman çok zor.benim eski makinemde bunların 800mhz lik olanlarındandı. işlemci de soket değil slot tasarımlı olduğu iin anakartın uyumluluk sorunu iyi artıyo.
bence yapılacak en iyi şey 2. elden soket A bi anakart ve işlemci alıp kullanmak. atyhlon xp 2500+ ve norfce2 gibi bi ikiliyi gayet uygun fiyatlara bulabilirsiniz. bu şekilde değil 98, xp bile kullanabilirsiniz. diğer parçalarda zaten bu anakarta rahatlıkla uyacaktır.
Bu anakartın markası ne soketi kim? nasıl öğreneceğim?
ak 74 rev.b2 yazıyor üstünde markaya dair bişiy yok. üstündeki işlemci amd mi? celeron mu bilemiyorum çıkartamadım bir türlü kıracağım neredeyse.. ama veezyle 1000mhz amd işlemci veriliyordu herhalde..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi river24 -- 12 Eylül 2008; 13:03:09 >
Anakart slot mu soket mi? veezylerin soket işlemcili modelleride vardı ,ilk önce onu kesinleştirin ondan sonra anakart ararsınız .Bu arada soket işlemcili ise illa sdram için ısrar etmenize gerek yok . DDR ram slotlu soket 462 anakartlar birde 256 ddr ram alırsınız işinizi görür.Ama burda sorun bunlara ne kadar para vereceğiniz , astarı yüzünden pahalı gelmesin dikkat edin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 12 Eylül 2008; 16:24:43 >
bence uğraşmayın değmez, ben de bilgisayarcıyım, bir şirketten çıkma pentium3 600 pc ler var casper, en azından çalışıyorlar, 256 ramli falan anakartlarını hiç bilmiyorum,fazla ram slotu varsa elinizdeki rami de takabilirsiniz üzerine. bir tanesi size hediyem olsun, ancak gidip almam lazım o da en erken salı veya çarşamba olur sanırım, uygunsa haber verin bana, görüşmek üzere.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cupra -- 12 Eylül 2008; 23:29:46 >
Sevgili Cupra son derece uygundur zira windows 98 çalışsa dahi bizim için yeterli.. Gerçekten acayip sevinecek.. Haber bekliyorum senden. Haber verdiğin zaman gelir alırım senden. Monitörümüz var. Sadece kasa yeterli yani. Çok yavaşsa bi şekilde RAM bulurum ona ben boş slot varsa.. Hadi iyi geceler. Mail adresimi pm olarak yolluyorum.
@cupra. Hocam size PM atmaya çalışıyorum ama forumda geçici bir sorun var sanırım. Gönderdiğiniz PM yi okudum ama cevap yazamıyorum bilginiz olsun. Cevap vermeye tnezzül etmedi diye düşünmezsiniz inşallah.
quote:
Orjinalden alıntı: cupra
bence uğraşmayın değmez, ben de bilgisayarcıyım, bir şirketten çıkma pentium3 600 pc ler var casper, en azından çalışıyorlar, 256 ramli falan anakartlarını hiç bilmiyorum,fazla ram slotu varsa elinizdeki rami de takabilirsiniz üzerine. bir tanesi size hediyem olsun, ancak gidip almam lazım o da en erken salı veya çarşamba olur sanırım, uygunsa haber verin bana, görüşmek üzere.