İki bilgisayar arasında oyun oynamak vb. amaçlarla ağ kurmak istiyorum. Mümkünse "Cross" kablo döşeyip ikisini birbirine bağlamadan halletmek istiyorum.
Birisine ethernetten Airties kablosuz modem bağlı (Modeli 205 sanırım) Diğeri yine airties usb adaptör ile internete sorunsuz çıkıyor. IP numaraları birbirinin devamı ve aynı grupta doğal olarak.
LAN üzerinden Unreal vb. oyun oynayabilmek için ne yapmam lazım ? Mutlaka kablo ile bağlantı gerekir mi yoksa mevcut cihazlarla kablosuz olarak bir LAN oluşturabilirmiyim ?
Mevcut durumda birisinde server olarak oyun başlatsanız bile diğeri onu görmüyor.
İki Pc den de ağ bağlantılarımdan ağ kurman gerekiyor. Çalışma grup isimlerini aynı yap. Norton falan yüklüyse pc de firewall ağ kurmanı engelliyo olabilir kapatıp dene. xp ile vistayı bağlıcaksan xp için lltd protoköl güncellemesi gerekiyor ( kb922120 ) indir yükle.
PC ler aynı IP bloğundaysa hiç bir şey yapmaya gerek yok. Biliyorsunuz bu oyunlarda, IP no.suna bağlanıyorsunuz direk. Görmüyorsa, güvenlik yazılımı sebebiyle falandır.
bende yeni laptop aldım 2 gün önce onunla masa üstünü birbirine baglayıncaya kadar canım çıktı ama sonunda başardım şimdi 2 side birbirini görüyor ve dosyalarımı paylaşıyorum yalnız antivürüs yazılımını firewall yazılımına dikkat edin sorun ordaymış gerekli izinleri verince gördü kolay gelsin
ASUS 400W PSP KASA ASUS P5LD2SE ANAKART CORE2DUO 1.8 ISLEMCI 4*1GB KINGSTON RAM 320*2 WD + 250 WD HDD ASUS EAX1650 512-HP-1024MB EKRANKARTI AVERTV A700 DVB-S ASUS 1814BLTDVDRW LG DVDRW PHILIPS 20'' LCD MONİTÖR SONY STRDG500 EV AMFİSİ 600W 8'' LCD TV VESTEL DVD PLAYER ARTİES RT 205+WUS300 2*50W SUBWOOFER
İlgilenenlere çok teşekkür ederim. Kablosuz ile biraz uğraştım yapamayınca Airties switch aldım, zaten anten, telefon vb. kabloları için kablo kanalları döşemiştim oradan birde ethernet kablosu geçirdim.
Şimde şöyle bir problemim oldu, aynı switch'e birde PS3 bağlı IP aynı grupta. Unreal 3 oynamak istediğimizde PC ve PS3 birbirini bulamadı. PS3 ile ilgili başka bir ayar varmı bilmiyorum, ilgili kısımda bir araştıracağım.
arkadaşlar benim sorunum evdeki wireless ile internete bağlı iki bilgisayardan birinde yazıcı war diğeriyle ona direk yazdırma talimatı vermek için bir ağ kurmam gerekiyor nasıl yaparım denedim olmadı yapamadım :(
ilk önce yazıcının oldugu pc den yazıcıyı agda paylaşıma aç daha sonra diger bilgisayardan yazıcı ekleme tıkla yazıcı agda de görmesi lazım olmazsa daha ayrıntılı bir şekilde yaparız
ASUS 400W PSP KASA ASUS P5LD2SE ANAKART CORE2DUO 1.8 ISLEMCI 4*1GB KINGSTON RAM 320*2 WD + 250 WD HDD ASUS EAX1650 512-HP-1024MB EKRANKARTI AVERTV A700 DVB-S ASUS 1814BLTDVDRW LG DVDRW PHILIPS 20'' LCD MONİTÖR SONY STRDG500 EV AMFİSİ 600W 8'' LCD TV VESTEL DVD PLAYER ARTİES RT 205+WUS300 2*50W SUBWOOFER
bende meraktan soruyorum, osidinin 1. mesajda yazdığı sistemde usb adaptör kullanan sistemin internet bağlantısı usb üzerinden mi, ethernet üzerinden mi gerçekleşiyor? yada böyle bir sistemde usb adaptör aracılığıyla ethernet bağlantısı mümkün mü?
usb wireless ile ag kurula bilir biz oyun oynuyorduk kablosuz olarak ethernet üzerinden saglanmış olmuyor ama aynı modeme baglandıgın için 2 bilgisayarda birbirini görür tabi gerekli ayarlar yapılınca daha sonra ag baglantılarından diger pc yi görüyor mu kontrol edersin
pcı olan ürün kasanın içinde sabit kalıyor vede kasa kuytu köşede bir yerde kalıyorsa çekimi azalabilir bunun için daha yüksek kazanca sahip anten takılabiliyor usb wirelesslerde ise modemle aynı marka olması daha iyi oluyor mesela airties 125 mbps hızında baglana biliyor ayrıca usb wirelessi usb uzatma kablosuyla 5 metre kesin olarak arada usb hub vs güçlendirici kullanarak 10 metre ve daha uzaga taşıya bilirsiniz ama bu 10 metre konusunda fazla bilgim yok ayrıca usb yi istediginiz zaman söküp takma şansınız ayrıca kolaylıklada başka bir makinaya baglama olanagınız var