merhaba arkadaşlar Uzun zamandır bekliyorum ama z5500 alacak parayı bir türlü denkleştiremedim.bu yüzden z2300 e yöneliyorum.bı setin ses kalitesi nasıl ? Dinleme şansım olmadan alacağım ,basslarının z5500 kadar iyi olduğu deniliyor ama mid ve tizler çok kötü diye yorumlarda oluyor. ben genellikle müzik ve arasıra film izleyeceğim bu yüzden 5+1 lere fazla para yatırmak istemiyorum. çok uçuk ses kalitesi beklemiyorum ama x230 dan daha iyi bir ses kalitesi olan 2+1 bir set arıyorum.
Bir arkadaşım logitech z4 kullanıyor onu önerdi ama onunda ses gücü çok az, ucuz yoldan x230 alsam diyorum oda ot gibi ses verir gibime geliyor.
bütçem 250 ytl ve odamın büyüküğü 15 metrekare
başka markaların modellerini de önerebilirsiniz.
sizce ne yapmalıyım.alacağım setin kısık seste ve yüksek seste, sistemin ses kalitesi yüksek olmalı
genellikle pop müzik dinliyorum arasırada metallica dinliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 12 Eylül 2008; 7:59:55 >
ses gücü konusunda ve kalite konusunda i-trigue,fx4021 seni tatmin eder ama illa z2300 alcam 200w la çoşcam diyosan o senin zevkine kalmış.evet doğrudur tizler kötü midler vasattır her ne kadar ses kartıyla oynasan da beklediğin kristal tizleri unut .ama bass konusunda kimsenin laf etmeye hakkı yoktur. şu an Mariah Carey-Butterfly dinliyorum düşük seste verdiği mükemmel yumuşak ve derin bassla insan hoş oluyor.sesi biraz köklesem arkamdaki camlar titriyor .bu arada bss karşılaştırması olarak z5500 vs z2300 dersen odanın büyüklüğü 20m2 nin üzerine çıkmadığı sürece iki sub arasında fark yoktur z5500 diyaframı daha büyük olmduğundan dolayı z2300ün bass refleksi daha fazladır.
not:odam 16m2 ve z2300'ü kullanacak arkadaşlar 15m2 ve üstü odalarda kullanırlarsa daha fazla verim elde ederler.
Az önce z2300 aldım ,bilgisayara bağladım ve hüsrana uğradım basslar çok boğuk geliyor tizlerde öyle herkesin bahsettiği gibi kötü değil ama basslar beni hüsrana uğrattı, demek ki ben uzayan bassları sevmiyormuşum. birde ses sisteminin sesi az geliyor neden öyle, sesi sonuna kadar açtım öyle bahsedildiği gibi aşırı yüksek bir ses çıkmadı. onboard ses chipi ile kullanıyorum acaba bu yüzden mi basslar ve ses yüksekliği beni tatmin etmedi.
anakartınız yeni anakartlardan değilse eğer ses kartı aldığınızda farkı hissettirir eq ayarlamarı,dinlediğiniz müziğin kbps değeri hepsi önemli tabiki..
equalizerden ve kontrol kumandasından bassı tamamen kapatsam bile bass bir türlü kapanmıyor. sadece tiz seslerin duyulacağı yerde bir gereksiz bass dinlemek zorunda kalıyorum.
bunun ses kartı almadan başka bir çözümü varmıdır.?
anakartım 2007 yılında üretilmiş muhtemelen kullanılan ses chipide yeni sayılır.
Birincisi ben z2300 ü beğenmeyenlerdenim.Aldığınıza göre yapacak fazla bişey yok hayırlısı olsun.Ancak ses kartınızının onboard olması yüzünden de böle bir problem yaşmanız normal o yüzden size tavsiyem minumum audigy value 24bit(50ytl) alıp x-mod ile modlamanız.Ayarlarınızı doğru yaparsanız Şu anda aldığınız performansdan daha ii performans alırsınız.Ayrıca size tavsiyem player olarakda jetaudio plus ı kullanmanızdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnigM@ -- 11 Eylül 2008; 20:05:42 >
P4 3.0Ghz / Asus P5GD2-X LGA775 / Seagate 120GB SataII / OEM(512MBx2)-Kingston(1GBx2) /Asus GeForce 6600 Silence/ LG CD-RW / LG DVD-RW / Samsung 740N 17" / Logitech MX3200 Wireless / Creative Audigy Value 7.1/24Bit (x-fi audio mod)/ Creative GigaWorks G500
subwoofer müziğe katkı yapmaktan çok etrafa titreşim yayıyor. tamam kapı pencere zangırdıyor ama benide havaya sokmuyor.birkaç ay kulllandıktan sonra satıp başka markaların ürünlerine göz atacağım.sanırım z5500 in de z2300 gibi titreşim yaymaktan başka birşey yaptığı yok.onuda ileride almaktan vazgeçtim. keşke trapspeed rumuzlu arkadaşımızın önerdiği altec lansing markasının ürünlerine baksaydım.
z2300 almayı düşünenler ,kapı zangırtdatmak için almak istiyorsanız sizin için çok iyi bir seçim olacaktır. ama müzik dinlemeyi kesinlikle düşünmeyin,20 ytl lik creative höparlölerim ile müzik dinlerken bundan daha fazla zevk alıyordum.
20 ytl lik creative höparlölerim ile müzik dinlerken bundan daha fazla zevk alıyordum.
güzel abartmışsın. en başda da sölemişsin zaten bass sevmiormuşum die bunu göz önünde bulundurman gerekirdi görünüşünden belli oluor böle bi ses ve sub olacağı.herkese aynı şey sölenior ve bende tekrardan sölüorum dinlemeden almayın ses sistemlerinizi die
şu forumda kaç kez yazdım. kaliteden anlıyorsanız z2300 den uzak durun diye. sadece film ve oyun amaçlı yapılmış bir sistem üstelik ülkemizde diğer ülkelere göre çok pahalı. bu logitech in en iyi kazandığı ülke Türkiye ne yazıkki... ama yine bu logitech tavsiye edilecek... yine bazıları alacak ve bunların hepsi pişman olacak... yazık.. uyan memleketimin insanı....
saygılar.....
z2300 bence cok iyi bir ses sistemi,farkı ancak bi ses kartıyla anlarsın.z2300 den gercekten verim almak istiyorsan kesinlikle creative ses kartı alman şart derim bütcen X-Fİ almaya yetiyorsa o cok daha iyi sonuc verir,onboard olarak Z5500 ü bile baglasan igrenc bir ses verir ve gercek verimi alamazsın.
şu forumda kaç kez yazdım. kaliteden anlıyorsanız z2300 den uzak durun diye. sadece film ve oyun amaçlı yapılmış bir sistem üstelik ülkemizde diğer ülkelere göre çok pahalı. bu logitech in en iyi kazandığı ülke Türkiye ne yazıkki... ama yine bu logitech tavsiye edilecek... yine bazıları alacak ve bunların hepsi pişman olacak... yazık.. uyan memleketimin insanı....
Benim deneme şansım olmuştu bu sistemi..Bassları iyi fakat bass'ı yarımdan biraz fazla sesi de yarımdan fazla açınca boğuluyor sistem..Tiz konusunda birşey söyleyemeyeceğim zaten biliyorsunuz ki logitech firması sistemlerinde tweeter kullanmaya başlamadığı sürece bass tiz uyumunu sağlayamayacak..
aego da bu tür sistemlerden onda dinleniliyor ama z2300 ü savunuyor değilim logitech in ses konusunda alınırsa sdece z5500 ü alınır o da film ve oyun için alınır