Beyler bende ThermalTake TOUGHPOWER QFan 650W güç kaynağı bulunmakta.. Bu PSU'nun şu gibi koruma özellikleri var; Yüksek Akım (OCP) Gerilim (OVP/UVP) Kısa Devre (SCP)
1) Bu korumalar elektrik kesintisinde işe yarıyormu??? 2) Ve yarıyorsa eğer elektrikler kesildiğinde pc bileşenlerinide koruyormu??? Yani HDD yi Rami falan da koruyormu yoksa bu korumalar sadece PSUnun kendisi içinmi geçerli???
Benimde elektrik kesintileriyle başım beladaydı;APC Back-UPS ES 700 aldım fiatı makul ve sistemim hiç etkilenmiyor artık ,ne olursa olsun koruyor (kesilmelerde sistemi yaklaşık 5-8 dakika kadar açık tutuyor)çok faydasını görüyorum. Gerek yok elektrikler arada bir gidiyor diyorsanız bilgisayarın hafızası dışında herhangi bir parçası arızalanacak kadar etkilenmiyor. Mesela benim pc yaklaşık 570 kere elektrik kesintisine uğradı, 137 kere düşük voltaj ,43 kere de dalgalanma yaşadı hala çalışıyor:)
Saymadım çünkü bu imkansız olurdu, elektriklerdeki kesilmeleri vb... olayları kayıt eden bi program kullanıyorum orda öyle yazıyor. Hatta sayılar değişti bile 573 oldu diğerleride 1'er arttı
lakin 60 ytl lik ups fazla dayanmaz ya sigorta atar ya bilmme ne daha iyi bişey al mesela 1000va lik al 99 -110 ytl ye 600va ler 500w ve üzeri (gercek)psu crt monitorlu sistemlerde cortluyo genelde .