Şimdi Ara

Ön Çapraz Bağ Yırtılması (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.880
Cevap
60
Favori
354.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar gecende yazdim bende 1 yili biraz gecti on capraz bagi koptu ve meniskus yirtik var ameliyati ertrledim bayagi ama dun yine ters bir hareket sonucu dizim fena derecede agriyor suan ve ameliyat olmaya karar verdim istanbulda bu isle ilgili onerebileceginiz hastane ve doktor varmi devlet hastanesi tercihim maddi nedenler ile ilgili herkese cok tesekkurler ALLAH acil sifalar versin insaallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar bı sorum olacaktı sentetık greft kullanılan arkadas var mı yada o konuda bılgısı olan ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, 11 mart 2014 tarihinde şişli etfal hastanesinde ön çapraz bağ ameliyatı oldum. Üç gün hastanede yattım. Ağrı eşiğim düşük olduğu için ilk hafta çok sıkıntılı geçti. Fakat gün ve gün daha iyiye doğru gidiyor. İlk hafta çift değnek ile dolaştım daha sonra bastona geçtim. 10. Gün dikişlerim alındı ve sonrası bastonuda bıraktım. Tabi yürümeyi önceleri daha çok topallayarak şimdi daha az topallayarak yapıyorum. Ama yinede çok dışarı çıkmak ve ayakta kalmaktan sakınıyorum. Ağrım hala var ama ilk günlerdeki gibi değil ve ödem devam ediyor. Gelelim egzersiz bölümüne, epidural, spinal anestesi ile ameliyat oldum. Odama gelince anestesinin etkisiyle çok rahat ayağımı kaldırıp hareket ettirebildim. Fakat anestesinin etkisi bitince bacağıma dokunmak bile şiddetli bir ağrı arttırıcıydı. İlk gün ameliyatlı ayağımın topuk kısmına yüksek yastık koyup bacak kaslarımın gergin durmasını sağladılar. İkinci gün yatar pozisyondayken yukarıya doğru 10-15 cm kaldırma ve uyluk kaslarımı sıkıp bırakma egzersizleri verildi. 3. Gün dizi 90 derece havaya kaldırıp yavaşca bacağımın aşağıya doğru salınma hareketi eklendi. Birkaç tane daha klasik bahsedilen hareketlerle taburcu oldum. Doktorum mutlaka fizyoterapiye gitmemi önerdi. Fakat ben evde kendim egzersizlerimi yapmaya karar verdim. Sonuçta gitmekte başlı başına bir iş. Youtube tan ve daha önceki spor tecrübelerimden faydalanarak egzersizlerimi hergün gibi yapıyorum. Bazen daha uzun bazen daha kısa. Buraya yazanlarla hemfikirim ameliyat süresi bir saat , iyileşme süreci altı ay.... Bu ameliyatı olan ve olacaklara geçmiş olsun. Not: ameliyatımı şişli etfal hastanesinde doç.dr. Osman Tuğrul Eren bey yaptı. Kendisine ayrıca buradan da çok teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikaya_219

    Hocam oldunuz mu?

    Benim menisküsün bir parçasını aldılar şu an 10.günümdeyim ve pek bükemiyorum dizimi ayrıca çok bükmeye çalıştığımda veya bastırdığımda da garip seslergeliyor sanki su akıyormuş gibi hissediyorum dizimde.

    Diğer bacağımda da dizimin arkasındaki damarlar falan ağrıyor.Onun için de mr çekeriz dedi doktor,inşallah sorun çıkmaz dizlerimde.

    Bugün gittim dikişleri aldırdım sormayı unuttum doktora bende bacağımi bükümce arkada damarlarım sanki sıkıyor gibi ağrıyor ondan tam bükemiypiorum sizdede aynı sorun vardi galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zorbey27 kullanıcısına yanıt
    O normalmiş şu an daha rahatım ayrıca bnm diğer bacağımda da aynı şekilde yırtık çıktı,anlamadım ki ne yaptık da yırtıldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikaya_219

    O normalmiş şu an daha rahatım ayrıca bnm diğer bacağımda da aynı şekilde yırtık çıktı,anlamadım ki ne yaptık da yırtıldı.

    Hm geçmiş olsun hocam bende nerden baksaniz 2 yildir futbol oynamiom ama nasıl oldu anlamadım sağ ayağım olsa yine derdim futbol oynarken oldu ama sol ayak daha onunla topa bile vuramiyorun :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 9 Nisan da ön çapraz bağ ameliyat oldum. 2 tane egzersiz verdi doktor. 1- ayağı düz indirip kaldırma. 2- bükme hareketi.

    başka hareket tavsiyesi olan arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim.
  • 4 ay evvel gene klasik bir halı saha maçın da dizimin dönmesiyle başladı her şey.

    ilk 1 ay düzgün yürüyemedim, sürekli ağrılı ve topallayarak yürüdüm. 4 ay geçmesine rağmen hala lavabo da otururken ve uzun yürüyüşler de epey sıkıntı çekiyorum. Daha ameliyat olmadım 2 ay sonra inşAllah.

    İlk başta menisküs yırtılması denildi ancak MR sonucu çapraz bağ yırtığı teşhisi konuldu. Ameliyat olacağım zaman tekrar gidip mr çektirmek en iyisi. İnşAllah sağ salim şekilde atlatırım. Ameliyat olan ve olacaklara şimdiden acil şifalar.
  • arkadaşlar benimde 10 gün önce halı saha maçında sağ dizime yandan gelen darbe sonucu ön çapraz bağ yırtığı teşhisi kondu..10 gündür ilaç kullanıourum..10 gün sonra da kontrole gidicem..ilk zamanlar dizimi bükemezken şimdi tamamen kıvırabiliyorum.fakat kıvırdıktan sonra üstüne yüklenince bir ağrı giriyor..inşallah düzelir.ameliyat olanları görünce korktum açıkçası :(
  • s.a arkadaşlar bende 16 nisan itibari ile öçb ameliyatını oldum şuan hala hastanedeyim ameliyatın ilk günü drain bağlı idi bacağa bi kaç yatakta verilen egzersizler dışında bişey yaptırmadılar paso yattım bugün 2. gün doktor ayağa kaldırdı ve yükünü ver bas dedi korkudan tam yük veremedim 2 diz hareketi verildi bana ve normal ayağının üstüne bas dedi şaşırdım sizede ayağa kaldırıp bastıran oldu mu acaba aranızda ???
  • gkara17 G kullanıcısına yanıt
    ben sabaha karşı ameliyat olmuştum aynı günün (yaklaşık ameliyattan 12 saat sonra filan) gecesinde walker aletiyle yavaş yavaş dolandım(doktorum tavsiye etmedi yürümek zorundasın dedi,neden diye sorduğumda açık açık pıhtı atma riskini ortadan kaldırmak için dedi) hemşireler direni tutmuşlardı hastane içinde 10 metreyi 30 dakikada gidebilmiştim.Açıkçası bu ameliyat sabır işi ve şunu söylemek isterim tüm bu sakatlığı ve süreci yaşayan arkadaşlara çalışın tembellik yapmayın ameliyat sonrası kısa dönemde olmuyor vs. gibi düşünüyor olsa bile 1 sene içinde düzenli ve en önemlisi devamlı çalışarak bacağınızı eski halinize getirebilmek sizlere kalmış.
  • Arkadaşlar herkese geçmiş olsun ben öçb ve menüsküs ameliyatı olalı 9 buçuk ay oldu. Öncelikle tavsiyem ameliyat sonrası egzersizlerinizi ihmal etmeyin fizik tedavi şart. iyi bir rehabilitasyon gerekiyor. ben 15. günde fizik tedaviye başladım sonrasında da bir ay salona gittim sonrasında da sadece yüzme anladım ki spor salonunda ağırlığa devam etmek gerekliydi bende şöyle bir sıkıntı vardı topuğumu kalçama anca 4 ay sonra falan değirebildim od çok zorlamayla. hala dizim kısıtlı topuğu kalçama ısındırmadan değdiremiyorum ısındırdıktan sonra çok rahat değiyor ama hala dediğim gibi sağlam bacak gibi dğil ameliyat sonrası uzun dönemde hala böyle sıkıntısı olan var mı acaba? m Ben şunu itiraf edeyim 4. aydan sonra kesinlikle tembellik ettim.
  • Herkese Merhabalar,

    Forumda bu mesajımı okuyorsa herkimse, %98 ihtimalle bu sakatlığa bulaşmış demektir. O yüzden herkese geçmişler olsun.

    Yaklaşık 3 hafta önce "malum" halısahada en olmadık yerde ters basıp ön çarpraz bağımı kopardım. Mr ı sakatlığın olduğu gün hemen çektirdim. yoğun ödeme rağmen 4 farklı doktor bağın koğuk olduğunda hem fikirler.
    1 haftadır değneksiz, ama aksayarak yürüyebiliyorum şu an, dize fazla yüklenmeden. ama herkesinde belirttiği gibi dize yüklenmeden yürürken dizin bi anda öne arkaya fırlayacakmış hissi var.

    Yaşım 30, 15 yıldır basketbol oynuyorum, amatörde olsa lisanslı basketbolcuyum, hatır rica için bi futbol turnuvasına katıldım, ama bu sakatlık hic beklemediginiz bi anda oluyor, maç öncesi ısınma hareketlerimi yapmama, ve genel anlamda antremanlı, kilo problemim olmamasına ragmen.

    şu an için dr. umu belirlerim, bir aksilik olmazsa 2 hafta icerisinde amleiyat olacağım.
    ameliyat öncesi quadriceps i olabildigince güçlendirmemi söylediler, bende evde işyerinde 5 kiloluk dumbel ile güçlendiriyorum.
    ameliyata kadar bunun ötesinde yapmam ya da yapmamam gereken neler vardır. Bilgilendirirseniz çok memnun kalıcam.

    Herkese tekrardan geçmişler olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanshan -- 24 Nisan 2014; 13:33:11 >




  • herkese tekrardan cok gecmıs olsun yardımcı olan arkadaslarada cok tesekkurler amelıyatımın ustunden 1 hafta gectı suan 90 dereceyı gecebılıyo bukerken doktorun verdıgı egzersızlerı eksıksız yapmaya calısıyorum amelıyat sonrası gercekten cok zor bı surecmıs psıkolojık olarak arkadaslar degneklerı bırakmanız ne kadar surdu merak etttım cevaplayabılırsenız cok tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bundan 4 ay once ANkara da amalıayat oldum ... ben ıkıncı gun deyneksız olarak yurudum ama ılk 7 gun tedbır amaclı tek deynek ıle yurudum 8 cı gun tamamen kullanmamaya basladım .....amelıyatın 2 cı gunu 97 derece 3 gun 115 derece 4 gun 122 derece 7 dun 130 derece actım cok sukur amalıyatın 12 cı gunu valız ımı alım kendı yuruyerek otagar a gıttım sımdı uzerındeen 4 ay gectı sadece kosmada zorluk cekıyrm oda guclendırme ekseklıgınden sanırım ac ma kalcaya degdırmede dız oturmada hıc bır sorunum yok ... fızık tedaavıye sadece 8 seans gıttım ılk 12 gun de onun dısnda sadece 1 ay haraket ve guclendırme yaptım ve sonradan sureklı yurudum ıns daha ıyı olacak
  • 23 Nisan da bnde ACl ameliyatı oldum. Acıbadem Kadıköy de oldum. Doc dr Alper kaya yaptı ameliyatı dr araştıranlar için yazıyorum. Ben Özel sağlık Sigortası ile hallettim (26.000tl) Alper bey diz üzerine uzman.
    Bnde Ekim 2013 de klasik halı saha dizde zorlanma daha sonra şişme ve Mr da Parsiyel(Kısmi) yırtık. ve o zaman Fiz Ted Dok telkini ile ameliyata gerek yok dedi ve 6 ay sonra kendimi de iyi hissederken tekrar bi deneyim dedim kendimi ve maaelsef 10 dakika da kendimi saha kenarında buldum. Burada futbol oynarken çok fazla ani dönüş hareket vs yapardım ve sonuç parsiyel yırtık complex ruptur(tam yırtık) a döndü.Hem top oynayamadığım için hem de dizim için nerdeyse hırsımdan ağlıyacaktım.
    Arkadaşlar gardaşlar tekrar Mr bu sefer destansı 3 sayfa rapor velakin raporun sonuç kısmına bakmanız yeterli ; gRADE 3 complex ruptur vs (Artık diz ile ilgili rapor okuyabiliyorum amatör olarak :) ) ve salı gunu alper bey ertesi gun benimde ısrarlarımla (bir hafta atacaktı) ameliyat bir gun sonra :)
    Suan 9.gun şişler inmeye sağ bacağımı tekrar kaldırmaya dizimi tam açabilmeye 90 derece bükebileye başladım çok sükür.
    Benim naçizane birkaç yorumum olacak bu ACl menisküs vs ile ilgili (Yaş 35)
    1- Parsiyel yırtık bile olsa hayatınız srtık eskisi gibi olmuyor bendeniz hayatı boyunca spor yapmış birisi olarak söylüyorum parsiyel yırtık artık potansiyel kopma ihtimali olan bir bomba gibi oluyor. Ben Ekim 2013 ile Nisan 2014 arasında sürekli Fitness ağırlık vs çalıştım velakin 10 dakika halısaha yetti:)
    2- Acl kopmuş ise kesinlikle iyi bir doktorda ameliyat olun ameliyat sonrasını düşünerek ertelemeyin çünkü sizin yaşam kalitenizi doğrudan etkileyen bir konu bu.
    3- Eğer diz ile ilgili bir Süphe duyuyorsanız ödem indikten sonra MR Çektirin (not tomoğrafi röntgen ) Rapor da zaten hepsi yazıyor MR Cdsi bir fikir verir ama öneml olan rapordur.
    4- damdan düşeni damdan düşen anlar herkesin ameliyat sonrası rehabilitasyonu farklıdır buradaki yorumlar ben dahil kendi süreçlerimizle ilgilidir ve sadece fikri verir dolayısı ile kesinlikle doktorunuzun protokolu nun dışına çıkmsayın çünkü her ameliyat bir vakadır benzerdir fakat aynı değildir.
    5- Genel olarak fizik tedavi fitness ne derseniz deyin ameliyat %30 fizik tedavi güçlendirme vs %70 dir ve sabır gerektiren işin içinde kilo kontrolu moral vs sağlam bir psikolojiniz olması gerekir. o yuzden moralinizi yuksek tutun

    Herkese tkr geçmiş olsun




  • ameliyattan sonra şu kadar günde şöyl e yürüdüm, böyle açı ile büktüm, söyle koştum böyle kalktım gibi yorumlar tamamen sizin fiziksel kapasiteniz/ yaralanma dereceniz/bünyeniz vs ile alakalı.

    Dr um bana öçb ile beraber meinsküslerindede sıkıntı var dedi, menisküslerdeki duruma göre koltuk degnegini bırakma haftan değişecek dedi.

    Yukarıda da belirtildigi gibi, her vaka, hasar derecesine göre, dr un ameliyat kabiliyetine göre, hastanın fiziksel yeterlililerine göre değişkenlik gösteriyo. Tek ortak nokta, halısahaların canı cehenneme :) moral motivasyon sabır, onlar her daim olmalı

    Saygılar.
  • Arkadaşlar bu sakatlığı yaşayan herkese geçmiş olsun dilerim.

    Bende bu acıyı yasayanlardan biriyim biraz izah edeyim yardımcı olursanız sevinirim.
    11 nisan 2014 te halı saha maçında dizimi sakatladım korkunç bir acı hissettim dizimin her yanında.Oyuna devam edemedim dizim şişti ağrı sürekli oldu
    buz koydum Özel bir hastanenin aciline gittik röntgen çekildi rötgende birşey çıkmadı.(tedbir amaçlı).Dizimi tam açamıyorum tam bükemiyorum geceleri ızdırap hafif bükmeye çalışsam tekrarlıyor.
    oluşan ödemden dolayı 3 gün sonra yani 14 nisan P.tesi MR çektirdim.

    MR sonuçları:

    - Tibia medial ve lateralinde posteriorda T1 hipo, T2 hiperintens kemik iliği ödemiyle uyumlu.
    - Popliteus adalesinde ve tendonunda belirgin sinyal.
    - Medial menisküs posterior honrda alt yüze ulaşan yırtık.
    - ACL' de akut rüptür
    - Lateral kollatral ligaman minimal sinyallidir.
    - Medial kolateral ligaman superfisyel segmenti minimal sinyallidir.
    - Suprapateller bursada sıvı izlenmiştir.

    Doktor dizinizde agır ödem var diyerek bir sürü şey saydı belli başlı ise Ö.Çapraz bağımın ve iç menisküsümün YIRTIK oldugunu dış yan baglarda esneme kıkırdakta zedelenme,
    kemik iliğinde akma,arka boynuzlarda ayrılma oldugunu ve en erken 3 hafta sonra ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Ameliyat olmak istemediğimi belirttim bu şekliyle düzelmez dedi.(ayrıca başka bir doktorda öçb kopmuş dedi)
    Yaklaşık bir aydır evdeyim dizimin durumu neredeyse aynı bükemiyorum kahrediyor bu durum.Çogunlukla ameliyat öneriliyor. TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM futbolu çok sevmeme ragmen umrumda degil oynamasamda olur.Yaş:33
    - Ameliyatsız düzelmez diyor doktor ameliyat şart mı?
    - Gittiğim özel hastanede 4500 TL ye olur dediler. Ameliyata karar verirsem devlet hastanesinde olmak istiyorum İSTANBUL da tavsiye edebileceğiniz doktor ve hastane varsa bilgilendirseniz sevinirim.
    VAKİT AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM




  • Arkadaşım 23 Nisan ameliyat oldum benim de yaşım 35.. ACL koptuğundan istersen 38 doktora git sana su soruyu soracak. Sakin bir yaşam mı süreceksin yoksa aktif spor yaptığın bir yaşam mı süreceksin yani senin beklentlerini soracak. İstersen ameliyat olmayabilirisn velakin hayat boyu dikkat etmen gerekecek ilerde de kıkırdak aşınması kireçleme vs problemleri olma ihtmali çok yuksek olacak.
    İyi bir doktor bulursan ameiyat 1,5 2 saat zaten hiçbirşey anlamaıyorsun ameliyat sonrası asıl dikkat etmen ve fizik tedavi vs 1 yıllık bir iyileşme sürecine gireceksin.
    Ben yaşım 35 olmasına rağmen çok sevdiğim için tekrar futbol oynayabilmek için ve tabi kide ilerde de sağlığımı da düşünerek ameliyat oldum zaten.
    En nihayetinde kararı sen vereceksin forumları oku için rahat edecekse iyi bir ortopedist 'e daha (diz üzerine uzman) daha görün ama sonuç değişmeyecek.
    Acibadem Kadıköy Alper bey'i öneririm diz ve spor yaralanmaları üzerine uzman.
    ACL kendi kendini tamir edemiyor şimdiden kendini zihnen hazırla ve iyi bir doktor bul derim.

    Şimdiden geçmiş olsun




  • tolgak1905 T kullanıcısına yanıt
    çok tesekkur ederim sanada çok geçmiş olsun hocam bir aydır gece yatarken kaygıyla yatıyorum 1-2 defa

    başıma geldi farketmeden dizi büküyorum inanılmaz agrıyor, bir araştırıp devlet hastanesinde ameliyat olmayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.