arkadaşlar monitörüm bu zamana kadar hiç böyle olmadı. birkaç haftadır ekranda karıncalanma yapıyordu bazen. az evel bayağı bi görüntü bozuldu. ekranı full genişlettiğim halde böyle kısık gösteriyor. yani şuan görüntüde bozukluk yok ama sadece dar gösteriyor. nasıl genişletip düzeltebilirim ? monitörü alalı 7-8 sene falan oldu.
Monitörün altında ayarlar falan var ise onlarla uğraş bi bak bakalım, Monitör düğmeleriyle olur diye düşünüyorum.
monitör tamirinden anlıyorsan sökün kapağını, sağ veya solunda tornavida ucu girecek şekilde yerler var, tornavida aracılığı ile monitörllerde düğmelerle yapılmayan ayarlar ordan da yapılabiliyor.
10 yıllık crt monitörümün başına gelenleri anlatayım biraz empati kursun senin Crt
10 yıl önce aldığım CRT monitörüm 4 ay önce bir gün ekranı küçülme ve yamulma başladı önce ayarlarda bir sorun var diye kurcaladım olmadı ilk açıldığından belli bir süre sonra küçülüyordu sonra virüs vs. derken format attım ama olmadı aradan 2 hafta geçmedi bidaha acılmadı
Eğer monitör deki ekran görüntüsü her açtığında farklı boyut yada değişik şekillerde ise monitörün tüpü bitmiştir bence
Sen şimdiden hangi LCD alayım diye araştır... 17"CRT den sonra 28" LCD ye geçmek iyi oluyor
arkadaslar bi sorum olacaktı.Elime bi arkadastan anakart geçti. ama bu ana kartın monitör girişi normal olanlardan farklı.giriş yeşil renkte ve erkek.fakat benim kullandığım anakart üzerindeki giriş mavi renkte ve dişi.yani standart olanlardan.Anakartımı değiştirmeyi düşünüyom ama mönitörü nasıl takacağım.bunun için ne yapmalıyım.Dönüştürücü bir parça var mı?varsa adı nedir.yardımcı olursanız sevinirim.
arkadaslar bi sorum olacaktı.Elime bi arkadastan anakart geçti. ama bu ana kartın monitör girişi normal olanlardan farklı.giriş yeşil renkte ve erkek.fakat benim kullandığım anakart üzerindeki giriş mavi renkte ve dişi.yani standart olanlardan.Anakartımı değiştirmeyi düşünüyom ama mönitörü nasıl takacağım.bunun için ne yapmalıyım.Dönüştürücü bir parça var mı?varsa adı nedir.yardımcı olursanız sevinirim.
Dostum donusturucu oLmasa zaten oyLe yapmazLardi onu. Bir cafeciye goturde baksin en azindan. Yada biLgisayar maLzemeLeri satan bir yere. Oda oLmadi resim cek oyLe goster.