Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Şu "bit rate" işini bir iyice anlasam dediydim?!?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> Şu "bit rate" işini bir iyice anlasam dediydim?!? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
MIND GAMES

11 Eylül 2008; 13:17:16 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar,
şu bit rate işini bir iyice anlasam dediydim!

Ulead Video Studio 10 plus ile çektiğim fotoğrafları DV dosyası haline getirdim.
Fareyi üzerine getirince bir kaç bilgi, süresi falan, bir de "bit rate: 1536kbps" bilgisi çıktı.
Şimdiii.. bu, notebook'un, fotoğrafları video dosyasına dönüştürükenki hızı mı???

Peki bir de benim HC9e'nin 25 kbps'si var.
Sonuçta bu iki kbps aynı olayla mı ilgili? Video kameranın processor'ü bu hızda görüntü işlemekte???

Peki o zaman şöyle bişi yapsalar olmuyor mu:
Video kameralara şöyle bir seçenek koysalar:
a-video nun cpu sunu kullan,
b-bunu devre dışı bırak, notebook'un cpu sunun kullan??? (i-link'le falan bağladıktan sonra tabi)

Böyle şeyler var mı dünyada, sistemler falan?

forumnik

11 Eylül 2008; 23:38:44 

yanlış bilgiler edinmişsin. biraz daha teknik bilgilere bakman lazım olayı anlamak için www.videohelp.com u bir incele.
fotoğrafları nasıl dv yaptın açar mısın? 1.5kbps VCD formatıdır fotoğrafları VCD video yapmışsın hepsi bu. 25Mbps DV dir. bunlar sıkıştırma ile ilgili birimler. işlemci hızı ile falan alakası yok.
MIND GAMES

12 Eylül 2008; 0:49:13 

Saol, bakıcam ilk fırsatta... Bunlar zamanla kafamda yerli yerine oturacak tabi. "kbps" ile "mbps" yi karıştırmışım!
Ama en azından okumaya, daha iyi anlamaya nerelerden başlamam gerektiğini anlamış oldum.

Fotoğrafları şöyle DV yaptım.
Ulead. Fotoğrafları açtım. Araya geçişler.
Sonra "Share"
Create Video file.
Yukarıdan aşağıya ikinci olan. PAL DV (16:9). Baya bir yer tutuyor.
Tekrar mpeg2 dönüştürdüğümde, file size 4'te bir oranında azalıyor.
Ama gene de VCD oluyorsa... Günahı Ulead'in boynuna...

Peki mesela VCD'nin 1.5 kbps
DV nin kaç?
ya da mpeg2 nin?

nodar

12 Eylül 2008; 17:23:37 

Bilirsin Pal'de 1 saniyede ekrandan 25 kare, Ntsc'de ise 30 kare geçer... Bunu bildiğini sanıyorum.
Şimdi şunu göz önüne getir... Bu kareler bildiğim bağımsız bir resim karesi olsaydı dosya boyutu ne kadar olurdu?..

Ya da harddiskindeki daha önce çekmiş olduğun 25 adet resmi yan yana diz ve bu resimleri ekrandan çok seri bir şekilde
ekrandan akarsa hareket etkisi meydana çıkar. Yani bir filmi,n bir saniyelik kısmını ifade eder( Pal=25 Kare)
Peki, bu 25 adet resmi hepsini seç(Ctrl+A) ve sağ tıklayıp özelliklerinde dosya boyutuna bak.. hemen kendimden örnek vereyim.
Resimlerim altında ki klasörün içinde toplam 25 resim vardı.. ama çözünürlükleri 3072X2304(makine:Panasonic) olduğu için
toplam boyut 30.4 MB'mış
Artık özetleyeceğim.. Video kameranla çektiğin bir kaydın bir saniyelik kısmının boyutuna video terminolojisinde "bitrate" denir..
Bitrate oranı hem kapasite hemde akış hızı için kullanılır. Ama senin sorduğun konuda bitrate sadece kapasite,boyut anlamına
gelmektedir.
MIND GAMES

13 Eylül 2008; 13:15:19 

Çok teşekkürler Nodar! Çok güzel özetlemişsin olayı.

Bu konuda son bir şey daha sormak istiyorum. DVD yaparken, variable bitrate, constant bitrate, maximum bitrate 9600 gibi şeyler var!
Bu, artık, 4.7 GB ye hangi uzunlukta video ekleyebileceğim ile ilgili bir şey sanırım.
Yoksa HC9e, çekeceğini çekti, elinden geleni yaptı, bu çekilenler mpeg2 oldu, bu mpeg'ler de Video_TS dosyası olmak üzere... HC9e'den gelen görüntülerle (kalite açısından) fazla da bir ilgisi kalmadı !?!?

nodar

13 Eylül 2008; 16:54:52 

quote:

Orjinalden alıntı: MIND GAMES

Çok teşekkürler Nodar! Çok güzel özetlemişsin olayı.

Bu konuda son bir şey daha sormak istiyorum. DVD yaparken, variable bitrate, constant bitrate, maximum bitrate 9600 gibi şeyler var!
Bu, artık, 4.7 GB ye hangi uzunlukta video ekleyebileceğim ile ilgili bir şey sanırım.
Yoksa HC9e, çekeceğini çekti, elinden geleni yaptı, bu çekilenler mpeg2 oldu, bu mpeg'ler de Video_TS dosyası olmak üzere... HC9e'den gelen görüntülerle (kalite açısından) fazla da bir ilgisi kalmadı !?!?

Variable Bitrate, değişken bitrate oranı demektir.Faydası şudur; video daki karanlık ve tekdüze renklerin olduğu sahnede daha az bitrate
oluşturacak, fazla parlak ve renk cümbüşünün yaşandığı sahnede bitrate oranı artacak demektir.

Constant Bitrate, sabit bitrate oranıdır. Her kare sabit bir bit oranı ile kodlanır.Faydası ise hızlı render ve avi(divx,xvid)gibi
filmlerde, filmi kesip böldükten sonra çok hızlı direct stream copy yapılabilmesidir.

Aralarında ki fark ise variable bitrate değişkenliği nedeniyle constant bitrate oranına göre daha az dosya boyutu ve yüzde biri geçmeyen
renk kalitesi farkı.. Hepsi bu.
MIND GAMES

13 Eylül 2008; 17:07:47 

:) vay be... neler oluyormuş da hayatta, biz uyuyormuşuz burada...
Bütün bu bilgilerin sanki sonu yok gibi...
Ama hakkaten, yeni bişiler öğrenmek ne hoş bir olay...

Sağolasın Nodar, çok teşekkürler!

Starforces

13 Eylül 2008; 23:50:00 

DVD videoyu HD upscale etmek için bir program varmı?

nodar

14 Eylül 2008; 15:07:32 

Altta ki konuyu okursan sana göre bir cevap bulursun.

http://forum.donanimhaber.com/m_14092011/tm.htm
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> Şu "bit rate" işini bir iyice anlasam dediydim?!? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cebit 2008: ArtWin.Net Yazılım Standı
ArtWin.Net yazlımdan Sedat Bey bizleri ürünleri hakkında bilgilendiriyor.
MAGICOOL Sıvı soğutma sistemi
MAGICOOLun giriş seviyesi sıvı soğutması

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir