betayı oynadım , oyunu sırf cod2 ye benzetmek için uğraşmışlar cod 4 oyun motoru üzerinde ki bu bana baya iğrenç geldi siz beğenirmisiniz bilemem ama oyun berbat olmuş bence zaman geçince alışılır ama berbat ..... tam tembellere göre camper denilen oyuncu türüne göre yapılmış mapler gibi duruyor . daha diğer mapleri perkleri silahları vede araçları görmedik biraz daha oynayıp bakacağım artık ama sanırım bu oyun pek bir şeye benzemedi sırada cod 6yı beklemek var ama cod 6 2010 dan önce çıkmayacak gibi haberler çıkıyor umarım doğru değildir ve bu cod5 felaketinden kısa zamanda kurtuluruz .
NOT :oyunun beta versionunu beğenmedim diye bana laf atacaklar lütfen önce benim oynadığım kadar oyun oynayıp beni ondan sonra eleştirin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |PASHA|TR-WOLF -- 29 Ekim 2008; 7:32:17 >
@pasha atari oyununa benzememişmi hele o colt 1911 tabanca aynı kurusıkı silah gibi atıyo ve silahta hiç tepme, ses, efek gibi şeyle yok tanka bindim oyunda çok saçma ve iğrenç sesler çıkartıyo, aynı oyuncak gibi tabi daha beta sürümü olduğu için bekleyip göricez.belki zamanla güzel gelir.
atari oyununa benmzemişmi benzememişmi birşey diyemem ama bu oyun cod2 cilerin gönlünü almak için çıkmış sanırım gördüğüm mapler camper denilen oyuncu türüne göre gibi geldi bana maalesef . özellikle maçlarda herkes bir yere pusarsa artık çileden çıkılır ona göre modlarla ayarlar yapılır ama bu ayarlar cfg den yapıldığından pb ninde pek etkisi kalmıyor çünkü pb ancak orjinal oyunlardaki hileleri engelliyor cfg de yapılan her değişiklik hilelerin önünü biraz daha açıyor modları çıkaranlarda her hangi bir şekilde kendilerine göre bir ayarı gayet iyi yapabilir bunu engelemek içinde esl gibi ligler bu maç serverlarını başka yerler stream ettiriyorlar ama ne kadar güvenilirdir bilemem pb varken başka bir anti hile programı bile olmayan sitelere güvenmek .
Counter Strike oynayarak büyüyen jenerasyon, maalesef "camper" dedikleri ama aslında gerçek hayattaki çatışmalarda yaşanan davranışlara alışamadı. Ne zaman öğreniyorlar? Yaşları büyüyp askere gidince bir de bakıyorlar ki hoplaya hoplaya ateş edip adam vurulamıyor.
Adam gibi uygun mevzi bulmak, düşman ateşinden sakınırken onları ateş altına alıp ekibini koruyabilecek bir noktadan ayrılmamak asıl beceri ve hayatta kalmak için şart olan.
Eh tabii bu da biraz zeka ve tecrübe gerektiriyor. İkisi birden olmayınca, camper mamper lafları başlıyor ki "ben beygir gibi koşayım karşıma çıkana da zıplaya hoplaya ateş edeyim vururlarsa nasıl olsa respawn var, çıkar devam ederim hoplamaya zıplamaya" diyen yaş grubu kullanıyor genellikle camper lafını.
Gerçek bir iki server de oynayın bakalım bu oyunu, hakim mevziyi tutup diğer ekibe vur-kaç için tim gönderen clanlar var. Orijinal oyun alıp adamların oyunlarını spect. olarak izleyin de feyz alın . Ya da bekleyin biraz da askere gidince gerçeğini görün.
quote:
Orjinalden alıntı: |PASHA|TR-WOLF
betayı oynadım , oyunu sırf cod2 ye benzetmek için uğraşmışlar cod 4 oyun motoru üzerinde ki bu bana baya iğrenç geldi siz beğenirmisiniz bilemem ama oyun berbat olmuş bence zaman geçince alışılır ama berbat ..... tam tembellere göre camper denilen oyuncu türüne göre yapılmış mapler gibi duruyor . daha diğer mapleri perkleri silahları vede araçları görmedik biraz daha oynayıp bakacağım artık ama sanırım bu oyun pek bir şeye benzemedi sırada cod 6yı beklemek var ama cod 6 2010 dan önce çıkmayacak gibi haberler çıkıyor umarım doğru değildir ve bu cod5 felaketinden kısa zamanda kurtuluruz .
NOT :oyunun beta versionunu beğenmedim diye bana laf atacaklar lütfen önce benim oynadığım kadar oyun oynayıp beni ondan sonra eleştirin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enistgok -- 30 Ekim 2008; 20:00:02 >
Counter Strike oynayarak büyüyen jenerasyon, maalesef "camper" dedikleri ama aslında gerçek hayattaki çatışmalarda yaşanan davranışlara alışamadı. Ne zaman öğreniyorlar? Yaşları büyüyp askere gidince bir de bakıyorlar ki hoplaya hoplaya ateş edip adam vurulamıyor.
Adam gibi uygun mevzi bulmak, düşman ateşinden sakınırken onları ateş altına alıp ekibini koruyabilecek bir noktadan ayrılmamak asıl beceri ve hayatta kalmak için şart olan.
Eh tabii bu da biraz zeka ve tecrübe gerektiriyor. İkisi birden olmayınca, camper mamper lafları başlıyor ki "ben beygir gibi koşayım karşıma çıkana da zıplaya hoplaya ateş edeyim vururlarsa nasıl olsa respawn var, çıkar devam ederim hoplamaya zıplamaya" diyen yaş grubu kullanıyor genellikle camper grubunu.
Gerçek bir iki server de oynayın bakalım bu oyunu, hakim mevziyi tutup diğer ekibe vur-kaç için tim gönderen clanlar var. Orijinal oyun alıp adamların oyunlarını spect. olarak izleyin de feyz alın . Ya da bekleyin biraz da askere gidince gerçeğini görün.
quote:
Cod2 için yabancı bir clanla bir süre beraber oynadım özel bir serverda.
İki clan vardı ve şifreli olarak girilebiliyordu. bir gün ondan bir gün bundan olma şansımız da yoktu. Hemen her gün oynardım, gerçi oyunculuğum çok iyi değildi hala da çok iyi sayılmaz ama her oyuna göre farklı strateji uygulardık. Birisi makinalının başına geçerse diğeri o bölgeyi korumakla yükümlü olurdu falan...
Çok sıkı oyunlarımız olmuştu. Gerçek hayatın fiziki ve günlük koşullarını en iyi yansıtmayı başaran serilerden birisi olduğu için COD serisini seviyorum aslında.
Eh tabii bu da biraz zeka ve tecrübe gerektiriyor. İkisi birden olmayınca, camper mamper lafları başlıyor ki "ben beygir gibi koşayım karşıma çıkana da zıplaya hoplaya ateş edeyim vururlarsa nasıl olsa respawn var, çıkar devam ederim hoplamaya zıplamaya" diyen yaş grubu kullanıyor genellikle camper lafını.
quote:
ben 30 yaşındayım hiç askerlikten falan bahsetme ok birde ben hiç counter strike oynamadım oynamayada niyetim yok sen camperlığına devam et :P
arkadaslar tabi ilk görünüste beğenemessiniz zaten istenesinizde alısmadiğinizdan dolayi fakat cod 4 e de böle demişlerdi işte modern savas yakısmazz filan yerden yere vurmuslardi ama su an dünyanın en fazla oynanan multi fps oyunu bunada alısıp oynicağimizi umuyorum
ben 30 yaşındayım hiç askerlikten falan bahsetme ok birde ben hiç counter strike oynamadım oynamayada niyetim yok sen camperlığına devam et :P
Pek 30 yaş ifadesine benzemiyor ama neyse...
Benim demek istediğim, sizin oynadığınızın gerçek hayatla pek alakası yok. Madem gerçekci oyun diye oynuyorsunuz, haberiniz olsun. Ha askerliği orduevinde yaptıysanız yapacak birşey yok anlatsak da anlamazsınız.
Batllefield 2'nin çoğu serverinde beygir gibi koşup hoplaya zıplaya ateş edenlere "bunnyhopper" denir ve anında atılır oyundan. Severim o yüzden o oyunu.
Sonuçta oyunlar zekaya da hitap ediyor, biraz da zekanızı kullanın. Bakın millet haritaların krokileri üstünde taktik çalışıyor, mevzi seçiyor. Siz hala koş, hopla, zıpla.. Hep aynı. Biraz da taktik katın şu oyuna, TDM'de maçlar yapın yabancı klanlarla.
ortaya elbombası sallayıp koş babam koş, nereye kadar ..?
Her yeni çıkan versiyonlarda oluyor bunlar ama sonra bayıla bayıla da oynanıyor... Sonuçta yeni şeyler var. Yeni mapler.. Farklı bir atmosfer... Grafikler çok iyi olmamış ben de katılıyorum ama umarım o vasat grafikleri yürütmek için hayvani bir sistem istemiyordur oyun. O zaman daha da manasız olacak... Cod 4 çıktığı zaman da neler denmişti...
Eğer rastgele bir serverda tanımadığınız oyuncularla, hadi koşalım önümüze geleni devirelim'i seviyorsanız problem yok ama bir takım maçı yapıyorsanız ve rakip takımı yenmeniz gerekiyorsa pusmakta lazım, kimilerinin saldırması da lazım... mapine göre şerbet vermek lazım işte. Sınırlamalar anlamsız geliyor bana...
Her yeni çıkan versiyonlarda oluyor bunlar ama sonra bayıla bayıla da oynanıyor... Sonuçta yeni şeyler var. Yeni mapler.. Farklı bir atmosfer... Grafikler çok iyi olmamış ben de katılıyorum ama umarım o vasat grafikleri yürütmek için hayvani bir sistem istemiyordur oyun. O zaman daha da manasız olacak... Cod 4 çıktığı zaman da neler denmişti...
Eğer rastgele bir serverda tanımadığınız oyuncularla, hadi koşalım önümüze geleni devirelim'i seviyorsanız problem yok ama bir takım maçı yapıyorsanız ve rakip takımı yenmeniz gerekiyorsa pusmakta lazım, kimilerinin saldırması da lazım... mapine göre şerbet vermek lazım işte. Sınırlamalar anlamsız geliyor bana...
+1 Benim söylemek istediğimi daha yalın dile getirmiş Sn. Kingonur.
Benim demek istediğim, sizin oynadığınızın gerçek hayatla pek alakası yok. Madem gerçekci oyun diye oynuyorsunuz, haberiniz olsun. Ha askerliği orduevinde yaptıysanız yapacak birşey yok anlatsak da anlamazsınız.
Batllefield 2'nin çoğu serverinde beygir gibi koşup hoplaya zıplaya ateş edenlere "bunnyhopper" denir ve anında atılır oyundan. Severim o yüzden o oyunu.
Sonuçta oyunlar zekaya da hitap ediyor, biraz da zekanızı kullanın. Bakın millet haritaların krokileri üstünde taktik çalışıyor, mevzi seçiyor. Siz hala koş, hopla, zıpla.. Hep aynı. Biraz da taktik katın şu oyuna, TDM'de maçlar yapın yabancı klanlarla.
amma felsefi konuşmuşun ha.yok askerlik yok camperlik.adamlar oyun yapıyo işte maksak bizi eğlendirmek hoş vakit geçirtmek.ister zıpayarak vur istey hoplıyarak ister amuda kalkarak. sonuç olarak oyunu bende beğenmedim atari oyunu gibi silahlar falanda çok dandik.
beyler sakin olaki grafikler vasat filan demeyin zaten fps yi arttırmak icin coğu kisi en low ayarlari kullaniyor configler filan indiriyor multide isinize yaramiyor zaten bence grafikler cod 4 ten kötü ama oyun bence güzel
hep söylerim bu cod serisini en başından oynuyorum.sadece 3 oynamadım malum sebepten.ve bu Cod waw ın en fanatik savunucusu oldum clanımızda.fakat beta bir hayal kırıklığından da öte oldu maalesef...camperlik falan oyunun oynanış tarzıyla ilgili oraya hiç girmem ama üzülerek söylüyorum oyun berbat olmuş arkadaşlar..CallOfDuty serisine yakışmamış maalesef.nasıl cod4 grafik motoru anlamadım.tüm ayarlar full oynuyorum ama düşük cfg cod4teki grafikler çok daha güzel.silahlar ve sesleri komik olmuş.ilk gün bir çok arkadaş haklı olarka silahlar için "boncuk atar" tabirini kullandı."rifle"lar ayrı bir felaket.üzgünüm, kırgınım,yılgınım anlayacağınız....
Pek 30 yaş ifadesine benzemiyor ama neyse...
Bizim serverlardan birine gel de kapışalım tabii gelebilirsen oyunun kopyadır konuşuyorsun burda . Gel beklerim gelebilirsen ip'ler :82.96.91.113:3000 diğer server ip :77.75.37.213:28963 Xfire adresim alttadır eklersin gelmeden önce . serverlar orjinal ve PBBans'a stream yapıyorlar bilgin olsun sonrada benim oyun cracked , cracked servera girelim hiç deme bana o cracked serverlarda Pb ne halde hileciler nasıl cirit atıyor iyi bilirim maalesef çoğu oyuncu normalmiş gibi bunları serverlarda bile konuşuyor onun için biz ancak PBBansa stream yapan serverlarda o'da olmazsa en azından orjinal olan serverlarda oynuyoruz . Yurtdışında Türkiyeyi temsil ediyoruz biraz saygı beklemekte hakkımızdır , diyeceğimde budur sonradan ekleyeceğimde başka bir şey yoktur . Diğer clanların (yurtdışındakilerin) neden her soruya her lafa atlamadığını şimdi kendim çok iyi bir şekilde görmüş ve öğrenmiş oldum ......
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |PASHA|TR-WOLF -- 1 Kasım 2008; 7:21:37 >
Daha önceki yazılarımı okuyan bilir korsan ve kopya hakkında ne düşündüğümü. Bence tanımadığınız kişilere oyunun kopyadır vs. diye genelleme yapmayın.
"Gel serverde kapışalım"????? takım oyunu yahu bu..!! okul çıkışı parka gel gibi birşey oldu sizin dediğiniz.
90 adam vurup 70 kere ölmek mi iyidir 30 adam vurup 2 defa ölmek mi? bu tartışmayı 3 yıl önce de burada yine COD 2 için açmıştım. Yine soruyorum. Takım mı kazanacak şahıs mı ..? 90 a 70 ise ben berbat oynarım. Sizinle de kapışamam.
Sn. Kingonur'un söylediği gibi, isteyen öyle oynar isteyen böyle. Ben oyun tarzımı söylüyorum.
Sizin tezinize karşı kendi tezimi "Böyle de oyun tarzı var. Gerçekçi oynamak istiyorsanız bence böyle oynayın, bakın dışarıda böyle oynanıyor" diyerek savunuyorum.
Çok da kasmayın sadece oyun bu.
EDİT: TR-Wolf'muş tekma adınız,kusura bakmayın PASHA clan isminizmiş. Yanlış yazmışım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enistgok -- 1 Kasım 2008; 7:30:06 >
beyler sakin olaki grafikler vasat filan demeyin zaten fps yi arttırmak icin coğu kisi en low ayarlari kullaniyor configler filan indiriyor multide isinize yaramiyor zaten bence grafikler cod 4 ten kötü ama oyun bence güzel
sen de diyorsun ama. nasıl olacak şimdi :)) Doğru diyorsun ayarlar kısılacak falan ama insan bunca zaman çıkan bir oyundan daha iyisini doğal olarak bekliyor...
Arkadaşlar bir sorunum var.. X-fire options ta cod-5 beta diye listede görüyorum. Ama favori serverlar kısmında server ekle dediğimde açılan kutucukta cod-5 çıkmıyor. neden olabilir acaba. Siz X-fire da nasil server ekliyorsunuz cod-5 için ?
öncelikle cod 5 değil, Call of Duty: World at War(codwaw)dır. evet xfire oyunu görsede ne xfire programıyla oyuna girebiliyoruz, ne de server ip'i arata biliyoruz.
punkbuster tarafından oyun cod5 olarak adlandırılıyor
öncelikle cod 5 değil, Call of Duty: World at War(codwaw)dır. evet xfire oyunu görsede ne xfire programıyla oyuna girebiliyoruz, ne de server ip'i arata biliyoruz.
ne tesadüf, oyunun yapımcılarıda Call of Duty: World at War olarak adlandırıyor.
ne tesadüf, oyunun yapımcılarıda Call of Duty: World at War olarak adlandırıyor.
punbuster exe den punkbuster güncelleştirmelerine gir add game de cod5 yazdığını görürsün
edit : Call of Duty: World at War olarak değiştirilmiş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |PASHA|TR-WOLF -- 1 Kasım 2008; 23:03:10 >
sen de diyorsun ama. nasıl olacak şimdi :)) Doğru diyorsun ayarlar kısılacak falan ama insan bunca zaman çıkan bir oyundan daha iyisini doğal olarak bekliyor...
hyr ben kötü diyorum ama grafikler kötü diye oyunu beğenmemezlik yapmiyorum bazıları bakıyor grafik kötü tmm oyunu oynamiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeanBack -- 2 Kasım 2008; 0:26:29 >
hyr ben kötü diyorum ama grafikler kötü diye oyunu beğenmemezlik yapmiyorum bazıları bakıyor grafik kötü tmm oyunu oynamiyor
Orjinalden alıntı: |PASHA|TR-WOLF punbuster exe den punkbuster güncelleştirmelerine gir add game de cod5 yazdığını görürsün edit : Call of Duty: World at War olarak değiştirilmiş
punkbusterdan banane? oyunun yapımcıları mı daha iyi bilecek yoksa, punkbuster mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alésta -- 2 Kasım 2008; 15:05:54 >
server listesindeki hiç bir servera giremiyorum sebebi ne olaki.. Server doğrulanamadı hatası veriyor.
ben 31 ekimde sayfaya uye oldum halen betakey gelmedinden oyunu kuramadım...nasıl deli oldum anlatamam.yetiştiremiyorlar heralde...bana key gönderene kadar adamlar full sürümü çıkartıcaklar.rezillik...
GIGABYTE - GA-X48-DQ6 X Intel Core 2 Quad Extreme QX9650 Yorkfield 3.0 GHz @ 4.2 Ghz X 2x2 GB Muskhin 1066 MhzX 250 gb Seagate 8mb Buffer X 512 MB Palit Sonic 8800 GT X 40' Samsung 40A656 X M-Audio Revolution 5.1 High Defination Sound Card X 7 x 1 TB Maxtor Basic External Disc 32 MB Cache
valla ben indirdim yüklüyorum simdi eger girmezse co-op icin arkadaslarla orjinal almayi düsünüyoruz tam bir cod hastasiyiz modern warfare da güzeldi ama 2nci dünya savasının canlandırılmasi süper olmus bu oyunda bana gore tam not alir bu oyun.o cod 5 i begenmeyen arkadaslarada hak vermek lazım bi yerde modern warfare daki silahlara ve grafiklerine alismislar umuyorum budur nedeni begenmemelerinin ama sole bisi de var cod 5 de cod 4 deki gibi grafik yapsalar 2nci dünya savasi oyunu olmaktan cıkardi ben sadece silahlar üstünde biraz daha calisilabilrmis onu bek begenemedim buda cod 4 oynamamdandır uzun zmaandir...