Şimdi Ara

BOR POWER HAKKINDA (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
1
Favori
97.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bana yıllar önce yüksek makine mühendisi bir büyüğümüz bu ürünün ve benzerlerinin motora ne kadar zarar verdiğini detaylı şekilde anlatmıştı.Ben de defalarca bu tip ürün başlıklarına ve en başta motor silk olarak çıkan bu ürün başlığı hakkında paylaştım. Bizzat ben de motor silk ürününden kullandım ve o zamanlar temin ettiğim bir kimyasal ile motor temizliği yaptım. 2 yada3 kere yağ değiştirmeden yağ filtresi değiştirdim.

    Şimdi işin en büyük hinliğine gelelim. Yağ değişim periyodu gelmiş bir araca yağ filtresi ve yağ değişimi yapıldığında aracın nasıl ataklaştığını çoğu kimse tecrübe etmiştir. Bahsettiğim kişi bana araç gitme konusunda nazlanmaya başladığında yağ filtresini değiştir yağı değiştirme gör bak aracın gidişi nasıl değişiyor demişti. Dediği gibi de oldu. Yani kirlenmiş yağ nedeni ile tıkanan filtre aracın gidişini oldukça etkiliyor bu çoğu kullanıcının farkedebileceği bire durumdur.
    Adamlar da uyanık ya en iyi etki motor yağı değişiminde olur deyip insanları yönlendiriyorlar sonrada araç sahibi sahiden de çok güçlendi araba hatta bazıları gaza gelip mekanik olarak sabit olan değer değişebilirmiş gibi eskiden 3. vites 3000 devirde 80 km yaparken şimdi aynı viteste aynı devirde 90 km yapıyor gibilerinden mesajlar bile atıyorlar.

    Birde bunun yakıta katılanı var. Şimdi lpg ye katılanı 10 TL felan galiba hiç almadım. Siz bundan katsanız yakıt maliyeti artacak ama hadi yanıcı maddelerden oluştuğundan ki kurumları temizler vs dediğine göre solvent bazlı bir ürün. O da doğal olarak yanıcı madde olduğundan lpg ile yanarken ekstra güç sağlayabilir. Diyelim ki 20 km fazladan yaptınız bunu yakıt maliyetine ekleyince km de harcanan kuruş hesabınız ek katkı fiyatı ile yine aynı yada yakın değere gelecek katkısız hale göre.

    Yani amaç milletin cebinden ne yapsak ta biraz tırtıklasak mantığı çünkü arabalarını aileden bir parça olarak gören bir milletiz. Arabaya harcanan ek para asla göze batmaz




  • Suan bu mesaji okuyan arkadas o elindeki borpower denen sacmaligi bir kenara birak siparis verdiysen iptal et almayi dusunuyosan unut gitsin.. Emin ol bisey kaybetmezsin cok sey kazanirsin yasadim gordum.. Araban çekişden dustuyse cok yakiyorsa veya motorunun sesi arttiysa sorunlarinin cozumunu baska yerde ara.. Aman diyim o yag kapagini acip bu sacmaligi motorunun icine DÖKME..!!
  • Clio 1.5 2014 model aracına 4 gün önce şanzımana borpower gbx eklettim.vitesler kaymak gibi oldu.yarin yağ değişimi yapicam motor ve şanzıman yağını değiştirip sıfır yağa tekrar koyacağım.her ikisine de lubex marka yağ koyacağım tavsiye üzerine .tam sentetik partikullu yağ.y ağın yorumunu ayrıca paylaşırım.aracim daha 28000 de.motora iki şişe koymayı düşünüyorum.olumsuz yorumlara pek itibar etmeyelim arkadaşlar.sonucta koyacağınız şey yağ 250 ml.kimse tam bi fikir sahibi değil.urunu satan satucida koyan ustada .bi sorun mu var diye soruyosa usta oda fikir sahibi değil.urun motor tamir etmiyor.sadece ve sadece sürtünme katsayısını dusuruyor.aman aman bi sonuç beklemekte yanlış olur.motorda ve şanzıman da bi rahatlama olur.buda sana biraz performans biraz ekonomi olarak geri döner.saygilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce araştırmış ,kullanmış, faydasını görmüş biri olarak yeni araçlara koyulması taraftarı değilim. Yaklaşık 10 yıldır da bu konuyu takip ediyorum.
    Temas ettiği yüzeyde cam gibi bir tabaka oluşturduğu söyleniyor, yıpranmış motorlar için iyi olabilir ama yeni motorlar için muamma.
    Şanzuman katkısını merak ediyorum. Bizim memleketteki şanzuman yağı degismez, eksileni tamamlanır efsanesi yüzünden ikinci el araçların şanzumanları yıpranmış oluyor. Denemek lazım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Haklısınız.
    Bu tür katkıların işe yarayıp yaramadığını anlamak için benim gibi yağ değişiminden 300-500 km sonra koyup test yapacaksınız.
    Benim yararını gördüğüm de oldu görmediğim de.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni arabalarda 20-30000 de bikere degistirmek gerek.d isliler birbirine sürtünerek çevirme yaptığı için vede birbirlerine alışma esnasında metal,kiymik capak cikabilir.yagi değiştirerek bi nevi yikamis oluruz.degustirmesek olurmu olur.3 litresi 50 tl.motor yağıyla beraber değiştir gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olaya başka bir zaviyeden bakmak istiyorum adam en yaksek puanı alıyor tıp fakültesine giriyor orada 6 yıl dirsek çürütüyor ondan sonra 4 yıl uzmanlık (çalışma şartlarının ne kadar ağır olduğunun yakınlarımdan biliyorum)uzman vs prof oluyor diğer taraftan adam nereden prof olmuş belli değil diploması nı gösteremiyor ekranda bir anlatıyorki aklın şaşar otlardan gençleştiriyor ...............aynen bunun gibi o kadar marka araç firmaları milyonları arge için harcıyor da senin bor ligoru mu keşfedememiş arkadaşlar lütfen diyorum kanmayın kanmayın kanmayın.....
  • daha önce yazıldı çizildi.

    geçen biri sanayide geldi, "senin aracın neden bu kadar sessiz çalışıyor" dedi. bu tempralardan 3 tane kullandım bu kadar sessizini ilk defa görüyormuş.

    nedeni bor arkadaşlar.
    bunu kullandıktan sonra araya bir vites daha eklendi. araba kolay kolay bayılmıyor lpg de benzinde devirden düşmüyor. sıcak motora uygula zaten sessizligi ve arabanın ivmelenmesini arttıgını göreceksiniz.

    bunu 0 km araçtada 20 yaşında araçtada kullandım. eski araçlarda daha fayda gösterdigi gerçek. bir diğer faydası motor çabuk sogumuyor arkadaşlar.

    ne anlatırsanız anlatın. ben yıllardır yazıyorum.isteyen inanır, isteyen inanmaz.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.