Şimdi Ara

BOR POWER HAKKINDA (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
1
Favori
97.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, piyasada adında bor eklenmiş ya da nano eklenmiş birçok taklit ürün var. Ama şuana kadar BorPower'ın içeriğini ve teknolojisini, bırakın Türkiyede, Dünyada bile taklit edemediler.

    Bunca ürün satılıyor piyasada, giriyorum sitelerine, BorPower'ın sitesi hariç hiçbiri bilimsel raporlar sunamıyor... ya üretim tesisi ile alakalı kalite belgesi ya da kutu tasarımı için aldığı ödül ve belgeyi sanki ürün kalite belgesiymiş gibi öve öve yazanlar var. Girin bakın BorPower'ın http://www.nnt.com.tr/Sertifikalar.html resmi sitesindeki bu linke, hem Türkiyedeki üniversitelerde yapılmış test sonuçlarına hem de Uluslar arası resmi kuruluşlarda yaptırdığı testleri ve aldığı sertifikaları baştan sona inceleyin. Eminim farkı siz de anlayacaksınız.

    Biraz zaman ayırıp ön yargıları bir kenara bırakıp belgeleri detaylı incelerseniz eminim farkı sizlerde göreceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AcarBey -- 4 Nisan 2011; 8:40:16 >




  • sn acarbey,


    şahsınızı tanımam ve sizinle bir sorunum yok, ama bahsi geçen ünv raporları kolaylıkla pazaralama yapan firma lehinde hazırlanabilir.. bizim istediğimiz şey resmi kurum ve güvenilir ve tanınır kişilerin bu ürünün yararını ispat etmeleridir.. ne yazık ki yazınız bor power ın başka bir reklamında öteye gidememiş..
  • Sn. meteg ustam, öncelikle bilmenizi isterim ki, forumdaki yazılarınızı ve yorumlarınızın beğenerek okuyorum. Otomotiv konusundaki tecrübe ve deneyimlerinizden ben de istifade etmekteyim. Bu arada ben de uzun yıllar otomotiv sektörünün içerisindeyim. 15 yılım bir distiribütör firmada eğitim departman sorumlusu olarak geçti. Şuanda, kaporta boya ekipmanları ithal eden ve otomotiv sektöründeki birçok markaya kaporta onarım eğitimleri veren bir firmada teknik servis müdürü olarak görev yapıyorum.

    Konumuza dönecek olursak; bizler bu sektörde deneyimli insanlar olarak elbetteki sadece kendi yorumlarımızla birşeyler yazmak yerine sizinde dediğiniz gibi resmi kurum ve güvenilir ve tanınır kişilerin bu ürünün yararını ispat ettikleri raporları da göz önüne almalıyız. Ben de bunu yapıyorum. Siz her ne kadar Ülkemizin saygın bilim adamlarımızdan biri olan Prof. Dr. Ali Okatan'ın altında imzası olan Üniversite raporlarını hiçe saysanız da. Üniversite raporlarının dışında uluslar arası saygın ve bağımsız kuruluşlarca yapılan test ve sonuçlarını da dikkate almamanıza bir anlam veremedim.

    ASTM (American Society for Testing and Materials), otomotivden inşaata hemen hemen her alanda birçok test standartları oluşturmuş uluslararası bir kuruluştur. Akreditasyon merkezleri, materyaller üzerinde test yaparken ASTM nin belirlediği standartlar doğrultusunda testler yaparak, bu testlerin hangi test standartlarında yapıldığını belirterek onay verirler.

    BORPOWER NANOYAĞLAYICILARI, Amerika’nın en saygın araştırma merkezlerinden biri olan SWRI Texas’ta , ASTM4172 / ASTM5183 Sürtünme ve aşındırma testlerine tabi tutulmuş ve sertifikalandırılmıştır.

    TÜV NORD SERTİFİKASI: BORPOWER´in yüksek kalitesi TÜV Nord-Hannover tarafından, 98/69/EG ve 1999/100/EG Normları altında, fabrikadan yeni çıkmış Mercedes S320 CDI üzerinde denenmiştir. Bu çok detaylı denetim ve ölçümler sonucunda; TÜV Nord, BORPOWER´in atik gaz emisyonunu azalttığını ve yakıt tasarrufu sağladığını bir sertifika ile onaylamıştır.

    MIRA (Motor Industry Research Association) SERTİFİKASI: İngiltere Kraliyet Motor Araştırmaları Enstitüsü" MIRA" nın test parkurlarında 18 tonluk bir kamyon uzun süreli "BORPOWER" kullanılarak testlere tabi tutulmuştur.Mira'da yapılan testleri dünyaca ünlü uzman Roger Dennis gerçekleştirmiştir.Testlerin sonucunda BORPOWER'ın %10.8 yakıt tasarrufu gerçekleştirdiği sertifikalandırılmıştır.

    BAM ( Malzeme kontrolü ve araştırması federal dairesi): BORPOWER´de bulunan aktif maddelerin nano kristal yapıda olduğu, röntgen diffraktometrisi ile deneysel olarak onaylanmıştır.

    RÖNTGENLABOR Dr. Ermrich, Reinh: BORPOWER´de bulunan nanobor ve MCDP aktif maddelerin nano kristal yapıda olduğu, röntgen diffraktometrisi ile deneysel olarak onaylanmıştır.

    LORY LOGIC'in Terry Bushell Travel raporunda otobüste yaptığı testlerde yakıt tasarrufunun yanında Alcontrol Laboratories tarafından yapılan yağ analizleri sonucunda motorun aşınma oranının makul seviyede olduğu ve yağda kirlenme olmadığı raporlandırılmıştır.

    Yukarıdaki bilgileri daha önceki yazımda verdiğim NNT'nin resmi web sitesinde yer alan sertifika ve testler bölümünden derledim. Raporların aslı da web sitesinde yer alıyor. Piyasadaki hangi ürünün bu kadar kapsamlı test raporu var?

    Yorumu sizlere bırakıyorum. Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AcarBey -- 3 Nisan 2011; 12:03:02 >




  • Millet olarak her şeyde bir kötü taraf görmeye çalışırız. Borpower ve NanoTech katkı maddelerini 1992 model 210.000 km'lik benzinli ve LPG takılı olmayan Renault Broadway aracımda kullanmış biri olarak ziyadesiyle memnun kaldığımı belirtmek isterim. Özellikle NanoTech yakıt katkı maddesinin daha ilk seferinde depoyu temizlediğini, bundan sonra arabanın rahat bir rahat çalıştığını, deponun dibe inmesine rağmen önceki gibi arabanın asla stop etmediğini söyleyebilirim. Kimsenin kul hakkına girmek istemem. Yaşadığım tecrübeler bunlar.

    Şunu da söyliyim. Borpower yağ katkı maddesi daha ziyade uzun km yapmış motorlarda etkisini gösteriyor. Arabanın performansını, çekişini artırdığı gibi hararetini düşürüyor. Motorun sesi bariz şekilde azalıyor.
  • Valla arkadaşlar bende birkaçgün önce koydurdum ama bakımdan sonra olan iyileşmeden farkı varmı? yok mu ? bilmiyorum,fazlada kullanmadım zaten.Değişiklik görürsem paylaşırım.NOT:katkıyı koyalı birkaçgün oldu , bu konuyu ilk defa bugün okuyup yorum yapıyorum.Yani ne satıcı nede muhalefetim, orjinal kullanıcıyım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: borpower

    Selamlar değerli üyeler,
    Bor Power Nanoteknoloji ürünler hakkında en doğru ve resmi bilgileri sizlerle paylaşmak ve sorularınıza cevap vermek isterim.Bazı yorumlar kasıtlı olarak yapılmış olup (çeşitli ürün satan veya tanıtımını yapan kişilere ait olacağı görülecektir) dikkate alınmaması gerekmektedir.

    ----bla bla bla bi sürü gereksiz ayrıntı, safsata----

    BOR MADENİ TÜRKİYENİN GELECEĞİDİR.
    GELECEĞİMİZLE OYNATMAYALIM.
    SEVGİLER.



    İnsanlar kime ve neye inanacağını siz simsar satıcılara mı soracak haddini bil be adam. Sentetik yağa pahallı deyip kalitesiz yağ kullanan hatta yağını zamanında bile değiştirmekten aciz insanların gidip de böyle safsata ürünlere bu meblağları bayılması da ayrı bir ironi olsa gerek.

    Türkiye'nin geleceğinden bahsetmişin de Türkiye'nin geleceğinde sizin gibi bir lafı tekeline alıp da milliyetçi duyguları sömürerek ticaret yapmaya kalkışan zavallılara yer yok asıl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edilhan -- 7 Nisan 2011; 16:09:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ten10

    Valla arkadaşlar bende birkaçgün önce koydurdum ama bakımdan sonra olan iyileşmeden farkı varmı? yok mu ? bilmiyorum,fazlada kullanmadım zaten.Değişiklik görürsem paylaşırım.NOT:katkıyı koyalı birkaçgün oldu , bu konuyu ilk defa bugün okuyup yorum yapıyorum.Yani ne satıcı nede muhalefetim, orjinal kullanıcıyım.


    Kullanma talimatlarına uygun koydurdunuz mu? Motor yağ değişimi yapıldıktan sonra araba yeni yağ ile 10 dakika çalışacak. Motor epey bir ısınacak. Sonra Borpower iyice çalkalanıp motor yağına konacak. Sonra araba bir 15 dk. daha çalışacak. O kadar. Tabi yağ filtresi, hava filtresi yeni değişmiş olursa etkisini daha çabuk görebilirsiniz.
  • Arkadaşlar bu ürün hakkında piyasada gözümü korkuttular
    aracıma katkı koymadım daha sonra bu borpower konusunu iyice araştırdım
    araştırmalarım sonucunda bunları buldum.
    Reklam kurulunun bu ürün hakkında yanlış reklam vermekten dolayı kararı resmi gazetedede yayınlanmış kararını buldum.sayfada bor diye arama yaptığınızda direk karar metni çıkıyor.
    http://www.resmi-gazete.org/gundem/duyurular/reklam-kurulu/reklam-kurulu-163--basin-bulteni.html
    gerçek bor hangisi bilen varmı,ben araştırıyorum elde ettigim
    bilgileri paylaşacam sizden destek bekliyorum.




  • Gerçek bor, Borpower marka bor.
  • arkadaşlar merhabalar bende 1.6 1996 model sxak tempra var geçenlerde yağ değişimini yaptım,aradan 1 ay geçti sonra metro alışveriş merkezinden nnt bor power aldım ve aracıma kattım araca hakikaten hiçbir yan etkisini görmedim bilakis araç yakıtı az yakmaya başladı hararet azaldı beygir gücünde bir artış var sanırım araç çok rahatladı.yalnız şuna dikkat edin taklit ürün olmasın aldığınız tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar konuya ben iyice araştırdım piyasada gözümü korkuttular
    aracıma katkı koymadım,araştırmalarım sonucunda bunları
    buldum.
    Reklam kurulunun bu ürün hakkında yanıltıcı reklam vermekten dolayı kararı resmi gazetedede yayınlanmış.enerji bölümünde.linki aşağıda;
    http://www.resmi-gazete.org/gundem/duyurular/reklam-kurulu/reklam-kurulu-163--basin-bulteni.html
    sizde inceleyin...

    RESMİ GAZETE DE Kİ METİN:

    V- ENERJİ

    1) 2008/250- NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri ve Seramik Malzemeler Ar-Ge Sanayi Tic. A.Ş. adlı firmaya ait tanıtım broşürlerin ve anılan firmanınwww.nnt.com.tr adresli internet sitesinde yer alan "S 250 Gold, Marine, Nanolube, MS 250, MS 600, GBX" adlı ürünlere ilişkin tanıtımlarda yer alan "BORPOWER ® bor elmas tozu (MCDP) ve nanobor´un eşsiz özelliklerinden yararlanarak hareketli motor parçalarındaki Sürtünmeyi yüzey kaplama ve bilye yatağı etkisi ile en az seviyeye indirir. BORPOWER ®'nin etkinliği aktif maddelerinin (MCDP ve nanobor) nanokristal özelliklerinden kaynaklanır. Bu nano parçacıklar NNTnin üstün tecrübe ve birikimi ile benzeri olmayan nano teknolojik yöntemlerle üretilmiştir. BORPOWER ® kati yağlayıcılar sınıfındaki en etkili Nano yağlayıcı katkı maddesidir. Örneğin içerdiği aktif maddelerden biri olan nanobor katı yağlayıcı maddeler arasında en düşük sürtünme değerine sahiptir (…)" şeklindeki ifadeleri ispatlar nitelikteki 'bilimsel' çalışmaların gerçeği yansıtmaması dolayısıyla bahsi geçen tanıtımların tüketicileri aldatıcı nitelikte olması gerekçesiyle Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik'e uygun olmadığına,

    Bu durumun, 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri ve Seramik Malzemeler Ar-Ge Sanayi Tic. A.Ş. hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.




  • bu şekilde bi karar varsa hayatta arabama borpower kullanmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synapsis_tk -- 13 Temmuz 2011; 12:33:14 >
  • Arkadaşım konuyu iyice araştırdım diyorsun, dönüp dolaşıp aynı konuyu her yerde yazıyorsun. Madem iyice araştırdın NNT firmasına da bu konuda soru sordun mu? Zahmet etme ben sordum ve bana mail ile BorPower Genel Müdürü Mehmet Can Arvas dan gelen cevabı noktası ve virgülüne dokunmadan ekliyorum. Bu cevaba ne diyeceğini de merak ediyorum.

    Sn. Müşterimiz,

    Öncelikle konuya gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz.

    Son zamanlarda firmamızla ilgili, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulunun Kararı art niyetli kişiler tarafından kasıtlı olarak sağda solda anlatılmaktadır. Bu konu reklam-rekabet kurumu tarafından 2008 yılında tarafımıza tebliğ edilmiş olup, hemen akabinde gerekli dokümantasyon ile karşı itirazda bulunulmasına rağmen, savunmamız bile alınmadan art niyet ile , nanoteknoloji ve malzeme bilimi ile ilgisi olmayan sözde bilirkişiler tarafından verilen bu karara itirazımıza müteakip, TÜKETİCİNİN VE REKABETİN KORUNMASI Gen.Müd.lüğünde toplantı yapılmış, o zamanki kurum genel müdürü Sn.Özcan PEKTAŞ ile konunun yanlış anlaşıldığı üzerine mutabakata varılmış, ancak reklam unsurlarımızda (broşür-katalog-web) kullandığımız tasarruf oranlarını MIRA ve TUV verileri doğrultusunda beyan etmemizi istemişler ve reklamlarımıza devam etmemiz konusunda olur almışızdır.

    Aksi halde iki yıldan bu yana her gün artarak devam eden reklamlarımız neticesinde herhalde şimdiye kadar topyekun şirketimizi kapatırlardı veya trilyonlarca reklam cezası kesilirdi veya böyle bir ceza almış olsak reklamlarımızı durdururduk veya reklamlarımızı döndüren kanallar RTÜK kanalıyla reklamlarımızı yayınlamama kararı alırdı.

    Türk insanının başarısını çekemeyen, kompleks sahibi art niyetli insanlar tarafından Sanayi Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü'ne yapılan birçok şikayetten hiçbir sonuç çıkmamış ve bu şikayetlerden sadece birinin neticesinde savunmamız alınmadan verilmiş bu yanlış karar, düzeltilmiş ve şirketimiz alnı ak bir biçimde o günden bugüne çalışmalarına devam etmektedir.

    Firmamızla ilgili Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Kararının yüzlerce benzeri, iletişim, gıda, sağlık, turizm, enerji, bankacılık ve daha birçok sektörde, bilinen ve tanınan ünlü markalarında yanında devlete ait bazı kuruluşların da yer aldığı birçok firmaya, yaptıkları reklamlar için benzer kararlar verilmiş olup, bunlardan başta Petrol Ofisi A.Ş, BP Petrolleri A.Ş., OPET Petrolcülük A.Ş., Türk Telekomünikasyon A.Ş., AYGAZ A.Ş., T. İş Bankası A.Ş., Vestel Elektronik ve Ticaret A.Ş., Pınar Süt Mamulleri Sanayi A.Ş., Sabancı Gıda San. ve Tic. A.Ş. ve Renault Mais Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş. gibi bazı ünlü firmalar hakkında da farklı tarihlerde alınan benzer kararları bahsedilen sitede görebilirsiniz. Neticede bu büyük firmalar da tüm Türkiye'nin tanıdığı ve kalitelelerini kanıtlamış firmalar olup, bu yazılanların ürünlerin kötü olduğu yada bu firmaların da sattığı ürünlerin kullanıcılara zarar verdiği anlamına gelmez.

    Milli madenimiz Bor'u nanoteknolojiyle işleyerek Askeri savunma sanayiinden tıp alanına varıncaya kadar, katma değeri yüksek uç ürünlere çevirerek, ülkemizin de geleceğine katkı sağlayan ve tamamı yerli sermaye olan firmamıza yönelik başlatılmış bu karalama kampanyasına alet olmamanızı önemle rica ederiz.

    Saygılarımızla.
    Mehmet Can ARVAS
    BorPower Genel Müdürü


    Yorumu tüm forum sakinlerine bırakıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AcarBey -- 13 Temmuz 2011; 22:54:41 >




  • bu borpower konusunu direk ustaya sordum ustanın söylediği şuydu evet km si yüksek araçlarda bi nebze işe yarıyor olabilir fakat uzun vadede motoru çok yıpratıyor dedi.bunu eklemek isterim.
  • usta saçmalamış. bir yandan motora iyi gelen bir ürünün , uzun vadede motora kötü gelmesi kendi içinde tutarsız.

    herşeyin fazlası zarardır mantığıyla yaşıyor usta, bunun adı mekanik, bunun adı motor teknolojisi,yediğin içtiğin pasta börek değilki, o usta ispatayabilirmi uzun vadede zarar verdiğini ? hayır. veremez.

    ha bana sorarsan tamirat amacıyla bu yağı kullanmam, varza bozuk bişiy verir parasını yaptırırım. sağlam motorumu belki koruyodur diye de motor yağına ekleyebilirim. fazla bişiy de beklemem açıkçası. güvenmiyorum bu piyasaya. vaad satıyolar
  • 184. Toplantı Basın Bülteni-11.01.2011 tarihli reklam kurulunun vermiş olduğu karar aşağıdaki linktedir.fazla söze gerek yok.

    http://www.tuketici.gov.tr/source.cms4/index.snet?etdid=42B0C0A2-9A79-4A92-8EF0-2F3B958C3B10

    7) 2010/539- NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri ve Seramik Malz. Ar-Ge San. Tic. A.Ş.’ye aitwww.nnt.com.tr adresli internet sitesinin 20/08/2010 tarihli görünümünün “Sertifikalar ve Testler” başlıklı bölümünde yer alan tanıtımlarda; “İngiltere Kraliyet Motor Araştırmaları Enstitüsü, MİRA’da uzun süreli yakıt tasarrufu testlerine tabi tutulan Borpower ürünleri, 18 ton sabit yüklü tırda sağladığı % 10,8 yakıt tasarrufu ile dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başardı. Dünyaca ünlü bir kuruluş olan MIRA, otomotiv endüstrisinde gerçekleşen her türlü yenilikçi teknolojilerin test edildiği ve Mercedes, BMW, Aston Martin, Jaguar gibi üreticilerin geliştirdikleri yeni teknolojileri test ve onay ettirdikleri bir akreditasyon kurumudur.” biçiminde ifadelere yer verilmiş olup, anılan kuruluş tarafından firma adına herhangi bir hizmet üretildiği ve rapor düzenlendiğine dair resmi ve bilimsel nitelikte herhangi bir bilgi, belgenin sunulmaması nedeniyle söz konusu tanıtımlarda bahsi geçen ifadelerin gerçeği yansıtmadığı ve tüketicileri yanıltıcı nitelikte olduğuna, dolayısıyla bu reklamların Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğe uygun olmadığına,


    Bu durumun, 4077 sayılı Kanunun 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri ve Seramik Malz. Ar-Ge San. Tic. A.Ş. hakkında anılan reklâmları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.




  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F35A24E11 -- 8 Mart 2016; 16:46:30 >
  • sırf buraya cevap verip herkezi bilgilendirmek için üye oldum ben peugeot 106 yeni bir araç aldım araç 137 binde aracımda hiç bir sorunum yoktu fakat tam gaz yaptığımda çok fazla duman attığını gördüm bi an tereddüte girdim 2 tane motorcuya gösterdim sorun yok aracın yakıtından filtresinden yapar falan dediler....

    Neyse aracımı yeni aldığım için kafam rahat olsun diye yağ değişimine gittim yağ+filtre+hava filtresi =55TL tutuyordu yağ satıcısı bor atmamı önerdi bende bu tarz şeylere inanmadığımı motora zarar verdiğini söyledim oda üzerini oku ben eski yağı boşaltana kadar karar ver dedi düşündüm 45TL 1 yıl kullanıcam bi denemekte fayda var aslında dedim ve koydurdum...

    Biraz gezdim aracımla yaklaşık 25 30 km yaptım şu an motor kapağını açtım simsiyah olan metaller şu an bembeyaz oldu ayrıca tam gaz yapıyorum duman falan kalmadı bir miktar güç artışı yaşadım motorda yakıt konusunda bir fikrim yok sonuç olarak kesinlikle duman atmayı kesti motor kapağının orayı bembeyaz tertemiz yaptı çekiş arttı ben denedim 45TL bir yıl sonuçta 100bin üzeri araçlarda gerçekten işe yarayacağına inanıyorum

    Herkeze iyi forumlar kesinlikle bu ürün satıcısı değilim kullandım ve kullanmak isteyenlere yaşadıklarımı yazdım. Sıfır arabalarda kullanın yazıyor üzerinde ama ben kesinlikle kullanmam sıfır aracım 4bin kmde 3 yıl garantili neden kullanıyımki zaten yılda onla 3bin yada 4bin yapıyorum 2. el araçta kullanın ama tavsiye ederim.




  • 15 bin ilk bakıma verdim arabayı bu sabah, Citroen servisi önerdi ben de ekleyin dedim, farkını görebilecek miyim kullanınca izlenimlerimi aktarırım.

    Ama Citroen servisinin eklemesi, önermesi bana o kadar da kolpa değil gibi geldi.
  • Ben yaşadığım bir olayı anlatayım. Aracım yetkili serviste şanzıman -diferansiyel yağları değişirken bu ürünü önerdiler ve ısrarcı oldular daha önce motora deneyip hiç bir fayda ve zararını görmediğim için istemediğimi söyledim. Ama muhatabım yetkili servis olunca ısrara dayanamayıp tamam dedim.
    45 bin km sonrasında yine ısrar, yine razı oldum.
    10 bin km kadr gittikten sonra 1-2-3 ve 5. viteslerde şanzıman sesi başladı. Bu sefer yine bor muhabbeti olur diye yetkili servise değil ama en az yetkili servis kadar bu işi bilen bir ustaya gittim. Şanzımanı değiştirmek zorunda kaldık sonuçta.....
    Bordan mıdır değil midir bilemiyorum ama bir daha asla.....
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.