Şimdi Ara

OCZ'nin Core serisi 32GB kapasiteli SSD'si 99$

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OCZ'nin Core serisi 32GB kapasiteli SSD'si 99$


    İşlemci, ekran kartı, bellek ve diğer sistem bileşenlerini düşündüğümüz de kapasite açısından olmasa da performans noktasında gelişimi diğer donanımlara göre aynı tempoda ilerleyemeyen parçanın sabit diskler olduğunu söyleyebilmek mümkün. Günümüzde yaygın olarak kullanılmakta olan mekanik tabanlı depolama çözümlerinin önümüzdeki yıllarda yerini flash bellek teknolojisini temel alan SSD yani katı halli disklere bıracağına kesin gözüyle bakılıyor. Zira performans anlamında sürekli gelişen SSD'lerin geleneksel disklere göre düşük güç tüketimi, veri güvenliğii ve sessiz çalışma gibi önemli avantajları bulunuyor. Zaten son olarak sektör devi Intel'in de pazara giriş yapması aanalistler tarafından ortaya konan büyüme potansiyelini de adeta doğrular nitelikte. SSD pazarının önde gelen oyuncularından biri de yüksek performanslı bellekleri ile tanıdığımız OCZ. Firma yeni depolama teknolojisini son kullanıcılar arasında yaygınlaştırmak adına Core adını verdiği ve benzer çözümlere göre kısmen daha uygun fiyatlı olan SSD modellerini duyurmuştu. Elimize ulaşan bilgilere göre 32GB'lık Core serisi SSD (Okuma hızı 120MB/sn, yazma hızı 83MB/sn, arabirim SATA-II) için yeni bir fiyat avantajı doğmuş durumda. Ülkemizde 250$ seviyesinden başlayan fiyatlar ile satılan modelin fiyatı sektörün en büyük elektronik ticaret sitelerinden biri olan Newegg üzerinde mail-in-rebate programı çerçevesinde 99$'a çekilmiş durumda.

    Newegg fiyatı;
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227343

    Donanım Haber video inceleme (64GB'lık model);
    http://forum.donanimhaber.com/m_25917935/tm.htm







  • Bu fiyat güzel ama yinede fiyatlar çok yavaş aşağı iniyor.Umarım önümüzdeki günlerde biraz daha hızlı bir şekilde fiyat düşüşleri olur.
  • bu fiyatları türkiyede gördümüzde ben torunlarımı seviyo olurum ki ben 15 yaşındayım
  • 64GB'lık modelin newegg'deki yorumlarında çok sorunlu olduğunu belirtiliyor. Kitlenmeler, bazı çipsetlerle uyumsuzluklar gibi. Bu kadar ucuz olmasının bir sebebi vardır diye düşünmeden edemiyorum. Almayı düşünenler iyice araştırmadan almasınlar derim. Core V2 serisininde OCZ sitesinde duyurusu var, biraz daha geliştirilmiş okuma yazma hızı varmış. Birde 32GBlık model aslında 30, 64lük modelde aslında 60GB.
  • hakkaten niye düşmedi bu ssd lerin fiyatları, bu kadarmı maliyetli bunun üretimi, herşey tamam bu eksik oda alınası değil ...
  • fiyat iyi ancak kapasiteleri en az 100 gb üğstüne çıkmalıkı alalım, sadece işletim sistemini kurdukdan sonra yer kalmaz , ee çalıştıoğımız programlar ve oyunlarıda mekanik diske yükledikten sonra pek bir artısı kalmaz en azından benim gibi 1 tb lik yerlerin yetmediği kullacılar için
  • fiyatların daha da düşmesi lazım yeterli diil
  • Düşer zamanla ayrıca 32Gb için bu fiyat çok fazla download için 500gb yetmiyor bir windows için bu kadar paraya yazık 2 tane 160 al raid yap daha iyi.
  • Abicim fiyatlar cok yavas assagi iniyor diyosunuz da ben katilmiyorum bu goruse. Gecen sene duyurulmustu sanirim ilk ssd ler yada 2006 da. 700 dolar bir fiyati vardi. O gunden bugune kadar henuz piyasada cok nadir bulunan bir teknoloji olmasina ragmen fiyatlar 100 dolara dustu. Dusunun daha yaygin olarak kullanilmiyor bile. Bence gayet hizli dusuyor (piyasada olmayan bir urune nazaran)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoreXXX

    fiyat iyi ancak kapasiteleri en az 100 gb üğstüne çıkmalıkı alalım, sadece işletim sistemini kurdukdan sonra yer kalmaz , ee çalıştıoğımız programlar ve oyunlarıda mekanik diske yükledikten sonra pek bir artısı kalmaz en azından benim gibi 1 tb lik yerlerin yetmediği kullacılar için

    Performans için RAID 0 yapan kullanıcılar, işletim sisteminin bulunduğu diskte, tüm programlar ve oyunları kurulabilir, bunun dışında herhangi bir arşiv bulundurulmasına gerek yoktur. Dolayısıyla 100GB fazlasıyla yeterlidir. Tavsiyem 64 x 2'dir. Fiyatları uygun olduğunda Intel'in SSD'leri ile Core v2 arasındaki fiyata göre bir tercih yapmak gerekecek.
  • bence bu aşamada kapasiteden çok ssd lerin performansı öne çıkıyor.günümüzde ssdleri veri depolamak için kullanan çok az olsa gerek. ssdler şimdilik işletim sistemi kurmak için ve işlemlerin bu hızlı disk üzerinden yapılması daha öne çıkıyor. yoksa 1 tb hdd 170$ gibi fiyata varken depolama için hdd kullanımı daha doğru.
  • hızlarındaki düşüklükten kaynaklana bir indirim var bence
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaleci07

    bu fiyatları türkiyede gördümüzde ben torunlarımı seviyo olurum ki ben 15 yaşındayım

    O zamana bilgisayar mı kalır yahu ne SSD'si
  • Gayet güzel olmuş böyle bi kart diğer firmalardan geldiği taktirde bence indirim çok raahat olr.
  • Bence bu 99 dolarlık ssd bile gayet yeterli 30gb vista yada xp'yi rahatlıkla kurabilirsiniz ayrıyetten bikaç oyun ve program daha nolsun..Ayrıca HTPC'ler içinde güzel bi alet sistemin açılışı hızlı olacağı gibi düşük güç tüketimiyle şu günlerde %50 lere varan zamlara karşı durmada baya bi etkili olcakatır :)Arşivcilerin pek işine yaramayabilir ama olsun ben olsaydım 30gb ssd'nin yanında 1tb hdd alırdım mis gibi...(tabi bu benim düşüncem :D)
  • Bende imkan olursa 30gb felan demeden bir adet edinip içine sistemimi,2 tane oyunumu ve gerekli programları kurup artık sata2'nin hakkını vermek istiyorum. Kesinlikle değer diye düşünüyorum; çünkü sistem açılışı ve oyunlardaki yükleme kısımlarında inanılmaz bir hızlanma olacağı kesin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: furkipurki

    Gayet güzel olmuş böyle bi kart diğer firmalardan geldiği taktirde bence indirim çok raahat olr.



    dediğin gibi rekabet olmadan indirim zor. misal kimse amd-ati yi kara kaşına kara gözüne sevmiyor :D
  • yeni kasalar görür gibiyim 2,5 inch 7 tane disk takılabilir vs gibi...
  • Benim düşüncem SSD nin 1-2 seneye daha ihtiyacı var hem fiyat hemde her sistemde stabil çalışma açısından...
  • Fiyat düşüşü gayet iyi bence. Her yeni teknolojinin böyle karın ağrıları olur ki blu ray teknolojisine bakın. Bu ondan çok daha köklü bir değişiklik ve neredeyse paralel gelişiyor. 30 gb da başta netbooklar olmak üzere laptoplar için de gayet yeterli. İhtiyaca göre harici disk ile takviye yapılabilir. İnsanlar günümüzde 1300$a dizüstü alıyorlar. 160gb harddiskli ki okuma hızı da 30mb/sn civarı. Bu durumda 700$lık bir dizüstü yanında ayrıyetten ssd alıp onu taktırmak daha mantıklı ki, dizüstülerin en çok sorun yaşadığı nokta harddiskleri. Gecikmeli 30 mb/sn nerde, ssd 120 mb/sn nerde. Aynı fiyata hem, aman salladım derdi olmayan, daha az ısınan, daha uzun sarj süreli, en az 3 kat performanslı bir laptopu herkes ister tahminim. Bazı arkadaşlara performans düşük gelmiş, benim 160x2 raid sistemim 127mb/sn hızında çalışıyor ki tek disk 67mb/sn. Gecikme süresini de eklersen bu diskin daha performanslı olacağı kesin. Hızında ne sorun var anlayamadım doğrusu.

    Gönül ister ki fiyatlar masaüstü için şu anki teknoloji seviyesine gelsin, fakat daha zaman var buna. en az 2 yıl.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.