Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
*** LCD monitör görüntü kalitesi CRT mukayesesi ***

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör >> *** LCD monitör görüntü kalitesi CRT mukayesesi *** Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
pisina

9 Eylül 2008; 22:04:04 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Lcd monitörler ilk çıktığında berbattılar. görüş açıları dardı. renkler iyi değildi. ama zamanla tepkime süreleri, renk kalitesi vs.. bir çok yönden alınır hale geldi. tabii boyutları ve albenisi de var. yakın zamana kadar iyi bir crt yi her zaman lcd ye tercih ederdim. ama artık zamanı geliyor mu dedim kendi kendime. artık crt monitörler satılmaz oldu, satılanlar da stokta kalanlar. prof. serisi yok artık.
arkadaşımın samsung 22 inç dvi çıkışlı 2 ms lik oldukça şık bir lcd si var. başına oturunca genişliği, canlılığı insanı etkiliyor. biraz inceliyim dedim. evet titreme filan yok. görüş açısı sorunsuz.
ama ilginçtir ki sahibinden.com daki ekran kartlarını incelerken bir şey farkettim. ekran kartlarının minik görüntüleri inanılmaz derece kötü görünüyordu. yakından bakınca fazlaca detay kaybı var gibi gözüktü. fotoğraf baskısında çalıştığım için belki, çok bariz detay kaybı ve aşırı kontrast buldum.
acaba siteyi hazırlayanların resimlerinde mi sorun var dedim ve standart crt ile aynı siteye girdim. hayır, detaylar çok iyi ve yumuşaklık çok daha iyi.
ekran ayarlarından mı kaynaklanıyor, yoksa 8500 gt ekran kartından mı bilmiyorum. ama eğer tüm lcd lerde benzer durum varsa, bir süre daha crt ile devam edicem. sizin lcd ekranınızda da benzer kötü detay var mı? bakın bakalım
elimde digital bir makina olsa bariz farkı sizinle paylaşmak isterdim. sizce bunun nedeni ne olabilir? sonuçta dvi çıkışlı iyi sayılabilecek bir monitör.

teeKin

Sisteme Gözat

9 Eylül 2008; 22:24:02 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

benim actıgım bır konu ve halen CRT kullanıyorum
http://resim.donanimhaber.com/m_24531826/mpage_1/key_//tm.htm#24531826

Türk Yıldızları...Battlefield2...Mine...Senide Vururlar Bir Gün Ey Acı...Wind of Change...26.01.2008...Zap Suyu...Vatan Size Minnettardır
Birgün Dünyaya Ait Büyük Bir Derdin Olursa Rabbine Dönüp;Benim Büyük Bir Derdim Var! Deme,Derdine Dönüp;Benim Büyük Bir Rabbim Var!De.
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör >> *** LCD monitör görüntü kalitesi CRT mukayesesi *** Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Foxconn A7DA-S (AMD 790GX) anakart
AMDnin hamarat yonga seti 790GX, Foxconnun ellerinde
Sapphire HD4870 X2
2 adet HD4870nin gücü tek kart üzerinde!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar