Şimdi Ara

Pearl Harbor (2001)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yönetmen

Michael Bay

Senaryo

Randall Wallace

Ben Affleck, Josh Hartnett,
    Kate Beckinsale, Cuba Gooding Jr., Alec Baldwin

Filmin Türü

Savaş Filmi, Drama

Vizyon Tarihi

08.06.2001

Konu

Rafe Mc Cawley (Ben Affleck) ile Danny Walker (Josh Hartnett), çocukluk yaşlarından itibaren, çok iyi dost olarak birlikte büyüyen cesur iki genç pilottur. Okuldan mezun olduktan sonra Amerikan Hava Kuvvetlerine yazılırlar. Rafe, Birleşik Amerika Donanmasında görev yapan güzel ve cesur hemşire Evelyn Stewart’a (Kate Beckinsale) aşık olmuştur. Ama onun savaş tutkusu bu iki sevgiliyi ayırır. İdealist bir genç olan Rafe, 2. Dünya Savaşının giderek kızışması karşısında Avrupa kıtasında Nazilere karşı mücadele eden Eagle Squadron birliğine katılmaya karar verir. Gönüllülerden oluşan bu birlikte Amerikalı, Kanadalı, Avustralyalı, İsveçli ve diğer tarafsız ülkelerden gelen pilotlar vardır. Döneceğine söz vererek sevgilisinden ve en yakın arkadaşından ayrılarak Manş Denizinin yolunu tutar. Aynı sıralarda Evelyn ile Danny’nin tayini Pasifik Cenneti olarak bilinen Hawaii’deki Pearl Harbor’a çıkar.

İmdb Sayfası

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

"Zekanın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür. İnsanlık umudunu yitirmedikçe ve hayal ettikçe başaramayacağı hiçbir şey yoktur."
    System.out.print("Beşiktaş JK");

• Filmi tam olarak hatırlamak için bugün tekrar izledim herşeyi ile güzel olmuş film hakkında ki yorumu mu yazmak için DH'ye girdim arattım Pearl Harbor ile ilgili konu bulamadım bende kendim açayım dedim...

İmdb'de ilk 250 de olmaması rezalet ve aldığı puan 5.3 bu ayrı bir rezalet bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 9 Eylül 2008; 17:17:29 >

"Zekanın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür. İnsanlık umudunu yitirmedikçe ve hayal ettikçe başaramayacağı hiçbir şey yoktur."
    System.out.print("Beşiktaş JK");
  • Ben filmi beğenmiştim, görsel efektler güzeldi. Filmi beğenmeyenler film tarihi doğru yansıtmadığı için ve Ben Affleck yüzünden beğenmiyorlar diye biliyorum. O yüzden puanı düşüktür. Ama bence en az 7 alır.

Fakat tarihi gerçeklerde sorun oldugundan puanı düşük.

7.5/10 bana göre.

^_^
  • Film görsel açıdan güzel, ancak amacı açısından kesinlikle izlenmeyecek bir film. Amerika, Hollywood yoluyla kitleleri etkilemeye, faaliyetlerini haklı göstermeye çalışıyor. Ki, başarıyor da.
    11 yıl önce açıldı
    Black Books (2000-2004)
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sinemada izlemiştim bu filmi ve filme gitmeden önce bir çok negatif yorum vardı.gidip gitmemekte tereddüt etmiştim velhasıl gitmiştim.neyse sinemada savaş sahneleri başlayınca, özellikle japonların pearl harbor'u bombalaması salonda böyle içim gıdıklandı bi gaza geldim,heyecanlandım.lan dedim adamlar yapmış.tabi sinema salonundaki ses ve kocaman perdenin cazibesi sizi filmi izlerken ana konudan uzaklaştırabiliyor zaman zaman.neyse tarihi bilgim o dönem pearl harbor olayını detaylı bilmeme yetecek kadar değildi.buna rağmen bombalama olayından sonra japon komutanlarının konuşmasında geçen bir replik "uyuyan devi uyandırdık" gibi birşeydi çok rahatsız edici.düşünün tarihi bir film çekiyorsunuz,japonlar gidiyor pearl harbor'u bombalıyor sonra da tırsıyor.olacak iş mi bu ?bu Japonlar mal mı , bilmiyor mu sonuçlarını... öyle de bir dramatize ediliyor ki bu saldırı, ister istemez Amerikalılar için gidip Japonlar'a ne yapsa yeri var diyesiniz geliyor.bu kadar taraflı bir tarihi yapım sanırım yoktur.dramatize üzerine dramatize.Amerikalılar o kadar masum ki sütten çıkma ak kaşık.sonra bu da yetmiyor gereksiz ve absürd bir aşk masalıyla film süsleniyor.Sanki Titanic'ten etkilenilmiş.hatta sanki değil Titanic'ten etkilenilmiş.aşk olayı o kadar saçma bi hal alıyor, yetmiyor meksika dizilerinde görebileceğimiz türden bir de karışıveriyor..Bu filme verilebileceğim en iyi not 10 üzerinden 4, o da efektleri hatırına.

• Sadece film olarak güzel bir filmdi :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

"Başka zeki uygarlıklar Breaking Bad den daha iyi dizi yapabilir mi?"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.