Şimdi Ara

zyban (sigarayı bırakma ilacı) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
7
Favori
229.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aguila1903

    quote:

    Orijinalden alıntı: samilabi

    nerden satın alabilirim bu ilacı

    İlaçlar nerede satılıyor bilmiyormusun gerçekten. ?

    öğrendim :S
  • Bırakmak isteyen herkese tavsiye ederim ben bu ilaç ile 10 gündür sigara içmiyorum hiç bir yan etkisini görmedim. Sigarasız sağlıklı günler :)
  • fark ettim veya kendimi zorladım diyelim paketimdeki isgara sayısı da o kadardı akşam 8 gibi paketimdeki en son sigarayı içtim ve son izmariti yeniden bardağa attım bu son sigaramdı artıkBir sağlık personeli olarak mücadele ve deneyimlerimi sizlerle paylaşayım.

    Bu ilaçla ilgili deneyimlerimi bende aktarayım istedim 17 nisanda zyban a başladım kendime 14, gün ( 1 Mayıs ) bırakma günü seçtim (22 yıllık sigara tiryakisiyim) ancak ilaca başladığım 4, gün ağzım öyle bir bozulduki sanki sigara içmiyorum ağzıma pislik almışı gibi bir izlenim yaşadım. bu sigarayı bırakmayı yıllardır kafama koymuştum kendi kendime bu sefer olacak diyordum. 4 günden sonra ya bu tada alıştım yada sigara beni bırakma diye bana yalvardı sanki içmeye ve daha fazla içmeye başladım sanki depoluyordum. bir akşam yani ilacın 5, günü akşam 6 dan gece 12 ye kadar. 14 adet sigara içtiğimi fark ettim ağzım berbattı tiksinti geldi midem bulandı....

    Bu arada bu ilaca başlamadan önce yaklaşık 6 ay önce ilaçsız bırakayım dedim incelemelerim araştırmalarım okuduklarımdan bir bırakma yöntemide şöyleydi anlatayım belki sizde denersiniz faydalı olur. gece en son içtiğiniz sigaranın izmariti yanar durumda iken söndürmeden bir bardak suya atın (su içilebilir olmalı soğuk olması iyidir.) gece yatıp uyuyun sabah kalktığınızda muhtemelen canınız sigara isteyecek (bende öyle oluyordu)
    o suyu elime aldım önce kokladım aman Allahım o ne koku o ne kötü bir görüntü düşündüm kendi kendime ulan sen bu suyu normalde içiyorsun bu sigarayıda içiyorsun eeeee vücudumuzun 4/3 de su bu pis kokulu suyu iç dedim kendime, suyu elime aldım 2 yudum içtim..... mutlaka deneyin ama fazla içmeyin birde buna alışmayın doğru lavaboya sanki ben sigara içmeyen biriyimde midem kalktı gerisi malum o gün öğle vaktine kadar yaklaşık 7-8 sigara içen ben sigara içemedim ne zaman aklıma sigara gelse o iğrenç su ve tadı aklıma gelir midem bulanırdı.... bir tiryaki olarak bunu aşmam gerekiyordu aştımda öğleden sonra sigaraya geri döndüm o suyu bir daha denemedim taki ciddi bırakma girişimime kadar.

    zybana gelince 5. gün içtiğim fazlaca sigara sayısı ve içimdeki bırakma isteği içimde bir fırtınaya döndü tekrar kendimle kavgaya başladım.... ulan sigarayı bırakacaksın bu nasıl iş daha fazla içiyorsun lanet herif dedim. ertesi gün buna biraz ara vereyim dedim ve akşama kadar 7 sigara içtiğimi daha fazla beklemenin bir anlamı yok 1 mayısı bekleme daha erken terket dedim kendime ve terkettim 23 nisan akşamı sigarayı o gün bugündür içmiyorum içmeyeceğim içmeyeceğim içmeyeceğim galiba başaracağım kendime güvenim var.... o suyu naptığımı soracaksınız o gün bardakta bekledi canım sigara çektikçe onu kokladım canım sigara istemek yerine tiksinti gelmeye başladı ardından terapiye başladım 3 gün terapi yaptım kendime ve inanın ilaçdan daha çok etkili bence 72 saat doldurunca nikotin bağımlılığı bitiyor alışkanlık sebebiyle zihinsel kriz başlıyor onu kazanırsanız sizde sigarayı bırakırsınız işte ilaç burada devreye giriyor terapiye gelince mutlaka izleyin ( http://www.youtube.com/watch?v=T3WTIgtpjOc ) inanılmaz başarılı süper bir terapi yöntemi bunu ilk 3 gün izleyin ardından mutlaka bunu izleyin ne kadar etkili ve faydalı olduğunu göreceksiniz (http://www.youtube.com/watch?v=A-z4CnNcqdA&feature=related ) buna rağmen sigarayı bırakamıyorsanız bence henüz hazır değilsiniz pes etmeyin tekrar deneyin hazır olduğunuzda bu dediklerimi yapın ben bunca zaman sigarayı bırakma adına neler yaptım onlarıda anlatayım.

    tütüne son var dediler kullandık bana zerre faydası olmadı ama bırakanlar çok
    Nikotin bantları kullandım bana faydası olmadı
    nikotin sakızı çiğnedim bana faydası olmadı
    tütüne son çağrı merkezinden aradılar size özel kampanyamız var 2 kutu alırsanız şu fiyat falan filan dedimki oradaki sekretere arkadaşım ben sayısız yöntem kullandım başka bir yöntem varmı dedim ben bilmiyorum dedi o zaman dua biliyosan dua et bana başka türlü bırakamıyorum dedim. oradaki kız güldü beyefendi eve t size duadan başka çare kalmamış dedi ben yılmadım zybanla tanıştım bana göre kullanan kesin bırakır demiyorum ama faydasızda değil diğer saydıklarım gibi herşeyden önce hazırlıklı olmalısınız bu kanser çubuklarından kurtulmak için savaşmalısınız kimse savaşmadan bırakacağını zannetmesin Herkese dumansız bir hava sahası diliyorum ilaç ve sigarayı bırakma ile ilgili deneyimlerimi aktarmaya devam edeceğim saygılar.
  • 4 gün önce sigara bırakma polikliniğinde doktorum vergi sabah 1 tok akşam 1 tok fakat ilacı sigarayı aynen içmem gerektiğini söyledi yaklaşık kendine 10 gün süre ver dedi ve sigarayı bırak ilaca devam edersin dedi. 2.gününde sigarayı iki çekip atmaya başladım zorla içmeye çalıştım midem bulandı, ve 3.gününde sigarayı bıraktım. Hala canım çok sigara istiyor fakat sigara kokusundan midem bulanıyor. Bence denemeye değer arkadaşlar. Zyban ssk karşılamıyor yaklaşık fiyatı 70 tl 60 tablet var bu bir ay kullanım demek fakat bazı yan etkileri var ama sigaranın uzun vadede insana yapacakları yanında esamesi bile olmaz diye düşünüyorum.
    Karmaşık rüyalar görmek, kulaç çınlaması ve asabiyetlik oldu bende ama yan etkileri giderek minimum seviyeye düştü bu günlerde artık bir son verdim bu sigara işine önce sizde kararlı olun bu sigarayı bırakın.

    İlaç sigaradan nefret ettiriyor isteği azaltmıyor. Fakat içtiğinizde sigara içemiyorsunuz ve bırakıyorsunuz. Dr. zamanla isteğin gidecek dedi. O günleri umutla bakliyorum. Allah sizide bu iletten kurtarsın inş. Birde olayın maddi boyutu var 17 senedir sigara kullanıyorum ben bunu haydi 15 değim 15 sene 5.400 gün yapar çarp ortalama 5 TL ile 27.000 TL yapar birikmiş o kadar param olsa neler yapmazdım :)
    Side kendiniz için bir şey yapın ve sigarayı bırakın.İnş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: angajem


    Zyban kullanarak bırakanların sayısı çok olduğu için bende denemek istedim.Sigarayı günde 1 paket içen biriyim.
    İlk etapta Doktora görünerek bu tedaviye başlamanız daha sağlıklı olur. Bana EKG ve Akciğer filmi işlemleri uygulandı,tedavimin 3 cü günü Zyban kesinlikle işe yarıyor şöyleki, Nezle Gripli gibi olduğumuz dönemlerde içilen sigara tadı almağa başlıyorsunuz.Zyban ilk 3 gün günde 1 tane tok karnına, 4cü günden itibaren sabah akşam 8 saat aralıklı olarak 2 tane içilecek. Doktorum ilk 10 gün boyunca tedavin devam ederken Sigara içebilirsin dedi Fakat 11ci gün içmemelisin Bu 3cü günümde sigara içimlerimde azalma kesinlikle oldu İçiyorum fakat eski tadını almadan o keyfi hissetmeden içiyorum Benim hedefim 2 nisan

    3 gün boyunca aşırı yan etkileri boy göstermedi bende sadece Uykum zor geliyor Gördüğüm rüyaları net hatırlıyorum,geç yatsamda sabahları erken uyanıyor ve dinç kalkıyorum Zyban kullanımında Araç kullanılmaması tavsiye ediyor bilginize.

    Selam Arkadaşlar
    1Nisandan bu yana şükürler olsun sigara içmiyorum Artık içmemde. Açıkça söylemek gerekli ise dönem dönem sigara içmek istedim. E kolay değil neticede sigarada içsek birer bağımlıyız Bu bağımlılığı yenmek Zybanla daha rahat oldu sanıyorum desteksiz bu illetten kurtulamazdım kendimce Zybanın yan etkilerinden en çok beni uykusuzluk etkiledi, arada bi kalp çarpıntılarımda olmadı değil Şükür bunların hepsi bitti. Zybanda kullansak dediğim gibi dönem dönem sigara içmek istediğimiz anlar oldu İşte bu anlarda sakın ama sakın 1 taneden bir şey olmaz diye düşünüp yenilmeyin. Günden güne sigaradan uzaklaştığınızın farkına varacaksınız. Zyban veya başka bir ürün Sigarayı bırakma yolunda size çok yardımcı olacaktır.. ESENKALIN
  • 12 yıllık tiryaki olarak bende zyban a başladım bakalım ne olacak.bugün 5. günüm sigara isteği düşmedi şimdilik hatta arttı diyebilirim.ben 10.gün ve sonrasını merak ediyorum ne gibi etkisi olacak inşallah işe yarar.
  • bir sene geçmeden tekrar başladım
    etrafımdakilerde başladı
    dr söyledi kafada bitirmeden bu iş zorrrr
  • Herkese Merhaba,

    68TL'ye 60tabletlik kutuyu aldığımın ertesi günü kullanmaya başladım. Bugün 5. günüm.

    Size geçiş aşamalarında ki etkilerinden bahsedeceğim.

    Hapı kullanmaya başladığınız ilk 7 gün sigara sınırsız!
    İlk 3 gün, günde 1 adet kullanıyorsunuz.
    Bu aşamada Zyban'ın herhangi bir yan etkisiyle karşılaşmıyorsunuz.
    4. gün itibariyle 8 saat'te bir olmak üzere günde 2 adete çıkartıyorsunuz. (benim kullanım saatlerim 09:00 ve 17:00)
    4. gün siz farkında olmadan normalin üstünde bir algı açıklı ++pozitif duygular içerisinde günü MÜKEMMEL İYİ tamamlıyorsunuz
    5.gün, sabah uyandığınızda çene eklemlerinizde uyuşmalar bolca sigara içme isteği ve tokluk hissiyle güne başlıyorsunuz.
    Ayrıca her şeyi yapmaya yönelik bitmek bilmeyen bir enerji ile güne devam ediyorsunuz.
    Bu enerji patlamasını iyi kontrol ederek normal gün enerji sarfiyatınızda tutar, bol bol su içer, yemek yeme alışkanlığınızdan kendinizi alıkoymazsanız herhangi bir problemle karşılaşmayacaksınız demektir.
    ---------
    5.gün itibariyle karşılaştığım bu ciddi ilaç etkilerine kişinin tepkileri çok önemli.
    Aslında kilo vermek isteyen kişiler içinde bu ilaç bir yöntem olabilir. Fakat kilosundan memnun olanların mutlaka yemek yeme rutinlerinden sapmamalarını
    ÇOK CİDDİ TAVSİYE EDİYORUM.
    -------
    Sigarasız ZyBan kullanma günlerim geldiğinde etkilerinden yine haberdar edeceğim.
    ------
    Herkese Sağlıklı Sigarasız bol sporlu günler diliyorum.


    10 Temmuz 2012
    İtibariyle aşağıda belirttiğim etkilerinden dolayı Bu hapı bıraktım. İradeyi kullanarak günde 1.5 paketten sadece krize girdikçe yakmaya başladım (5 -6 adet)
    -Aşırı enerji tüketimi sonrası yoğun bitkinlik
    -İletişim bozukluğu
    -Yer yer göğüs kafesinde kramplar
    Sonuç; yasa dışı X hapların gösterdiği neredeyse tüm etkiler! karaciğer ve böbreğimi seviyorum. Zyban kullanmayı bıraktım. Kutu çöpte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zggypop -- 10 Temmuz 2012; 16:16:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canavarus

    bir sene geçmeden tekrar başladım
    etrafımdakilerde başladı
    dr söyledi kafada bitirmeden bu iş zorrrr

    Aynen öyle... sinir olurdum şu kafada bitireceksin diyenlere ama öyle...

    Kafada bitirmek için ise Allen carr
  • slm arkadaşlar zyban ilacını üniversite hastanesinden alalı 3 ay kadar oldu ama kendimi bırakmaya daha hazır hissetmedigimden ilac işini sigara bırakmam daha kolay olsun diye ramazan 1. gününe bıraktım bugün itibariyle ramazanın 8. günündeyim ilacı iftarda ve sahurda olmak üzere kullanıyorum.ilk 3 günümde pek bir değişiklik farketmedim 4. gün çift dozlara başladım sigaranın tadı sanki saman sarıp içer gibi hiç haz vermemeye başladı bu durumla beraber sigara içme duygumun azaldığını hissettim hatta az önce sahuru yaptıktan sonra paketi görünce midem bulandı bu ilaç bende bulantı yaptı şimdilik kendimi 10. gün olarak ayarlamıştım ama 10. günüme ulaşmadan heralde içmeye son verecekmişim gibi his var içimde .ben bu pisliğe bulaştığımda henüz lisedeydim şuan 35 yaşındayım yani ortalama 20 yıllık bir içiciyim hep arkadaş çevremden dolayı özenti olarak başlamıştım daha dün gibi hatırlıyorum sigarayı ilk içime çekişimi. kamu spotu olarak tvde yatakta bir amca cıkıyordu hatırlarsanız bırakın felan diye .4 yaşındaki kızım onu izlemiş ve bana baba bak bu amca sigara içmiş hasta olmuş sende hasta olursun içme dedi.okadar dokunduki bana bu düşünsenize dünyalara değişmeyeceğim kızımı erkenden bırakıp gitmekte var çok bırakma girişimlerim oldu her sene ramazanda bırakacağım diye kendimi kandırıyordum ama 2012 ramazan ayı farklı olacak Allahın izniyle bitireceğim bu arkdaşlığı bu yazıları okuyan herkesin en kısa zamanda bırakması dileğiyle iyi yarınlar hepinize.
    28.07.2012 sahurumu yaptıktan sonra ne ilacı nede sigara içebildim aşırı bir bulantım vardı bir günlük ara verdim ama devam edicem denemeye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theforce -- 28 Temmuz 2012; 19:22:50 >
  • Arkadaşlar ZYBAN kullanarak 10 gündür sigara içmiyorum, malum Ramazan olduğundan gündüzleri sigara aklıma gelmiyor, ancak akşam iftar sonrası çok zorluyor meret, hele gergin bir gün geçirmişsem aklımdan çıkmıyor . İşin ilginç yanı sigaranın kokusu iğrenç geliyor, yanımda içilince rahatsız oluyorum ve ulen bende iki fırt çeksem ne iyi olurdu gibi hiçbir düşünce aklıma gelmiyor ama "sigara içince rahatlayacağım-gevşeyeceğim" düşüncesini bir türlü aklımdan silemiyorum. Daha kaç gün süründürecek bizi bu illet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: broker3443

    12 yıllık tiryaki olarak bende zyban a başladım bakalım ne olacak.bugün 5. günüm sigara isteği düşmedi şimdilik hatta arttı diyebilirim.ben 10.gün ve sonrasını merak ediyorum ne gibi etkisi olacak inşallah işe yarar.

    fazla uzun sürmedi tekrar başladım kafada bitirememişiz demekki.malesef bu seferde başarısız oldum
  • arkadaşlar sigara konusunda epeyce faydalı bir bitkisel şeker tavsiye edebilirim size. adı bıraktiks. 100 liraya satılıyor ama size direk fabrikadan alabilirim. bu şekerle sigarayı bırakan bir sürü kişi tanıyorum. kilo aldırmıyor yan etkisi falan yok. isteyenler bana ulaşsın gidip alayım sizin için. fabrikası istanbul iki tellide benim iş yerimin hemen yanında.
  • BAZI ARKADASLAR DOKTOR ARKADASLAR DAHIL ZYBANIN BIR ISE YARAMADIGINI VEYA ETKILI OLMADIGINI SOYLEMIS MADEM ETKISI YOK SUAN SAGLIK BAKANLIGININ SIGARA BRAKTIRMA POLITIKASI KAPSAMIN DA UCRETSIZ DAGILITILIYOR ILAC HERKESTE AYNI ETKIYI GOSTERMESINI KIMSE BEKLEMEZ AMA DENEMNIN NERESINDE ZARAR BEN AYILDIM BAYILDIM BENI HASTANELIK ETTI DIYENLERE ZATEN INANASIM GELMIYOR BEN KENDIM SINIR HASTASI OLDUGUM HALDE KULLANDIM BU ILACI SIGARAYI BIRAKTIM BIR ZARARINI GORMEDIM BU ARKADASLAR YA COK ABARTIYORLAR YADA SIGARAYI BIRAKMAYA NIYETLERI YOK KIM NE DERSE DESIN DOKTORUNUZA BAS VURUN UYGUN GORDUGU TAKTIRDE ZYBAN KULLANIN BRAKMAYA CALISAN ARKADASLAR SIZ KENDINZI BILDIGINIZ SURECE SIZE HIC BIRSEY ZARAR VEREMEZ SIGARADAN KURTULDUM NE SINIR KALDI NE STRES SIGARA ICERKEN 87 KILOYDUM 1.85 BOYUM VAR SIGARAYI BIRAKTIM SPORA BASLADIM SUAN 78 KILOYUN SON DERECE DE FIT BIR VUCUDA SAHIBIM ARTIK KENDIME SAYGIM VAR ÖZ GUVENIM TAM SIGARA ILE KENDINIZI BITIRMEYIN BIRAKIN BU MERETI HAFTADA 3 GUN SPOR YAPMAYI DENEYIN ILAC GIBI GELICEK SIZE ZATEN CEVREMDEN ARTIK HEP SUNU DUYAR OLDUM 2 3 YIL ÖNCEKI SEN IL E SU HALIN ARASINDA DAGLAR KADAR FARK VAR HEM FIZIK OLARAK HEM KARAKTER OLARAK INSANIN KARAKTERI BILE DAHA BI DINGIN DAHA BI SAKIN DAHA BI OZ GUVENLI OLUYOR BU MERETTEN KURTULDUKTAN SONRA LANET OLSUN BU SIGARA ILLETINE IYIKI BIRAKMISIM YENIDEN DOGDUM SANKI
  • quote:

    Orijinalden alıntı: utkumuz45

    Arkadaşlar ZYBAN kullanarak 10 gündür sigara içmiyorum, malum Ramazan olduğundan gündüzleri sigara aklıma gelmiyor, ancak akşam iftar sonrası çok zorluyor meret, hele gergin bir gün geçirmişsem aklımdan çıkmıyor . İşin ilginç yanı sigaranın kokusu iğrenç geliyor, yanımda içilince rahatsız oluyorum ve ulen bende iki fırt çeksem ne iyi olurdu gibi hiçbir düşünce aklıma gelmiyor ama "sigara içince rahatlayacağım-gevşeyeceğim" düşüncesini bir türlü aklımdan silemiyorum. Daha kaç gün süründürecek bizi bu illet

    yukarıdaki mesajımdan sonra yaklaşık 1,5 ay geçti Bitti sigara benim için çok şükür. Ne kriz kaldı ne stres Aynı odada çalıştığım arkadaşa hapın kalanlarını verdim (30 adet kullanmıştım) o da 12 gündür içmiyor...
    Bırakmayı düşünüyorsanız cidden hadi eczaneye ...
  • arkadaşlar daha önce mesaj atmıstım tabex ile bırakamadım ağzımın içinde acayip yaralar çıktı doktora gittim aile hekimine sağ olsun çok ilgilendi sigaraya başladım yenıden ve ağzım iyileştikten sonra doktor kontrolünde yenıden bırakmayı planladım bu olay geçtiğimiz yılbaşında olmuştu nisan 24 te aile hekimine gittim sigarayı bırakmayı çok istediğimi fakat ne yapsam başarılı olamadığımı söyledim beni muayene etti ciğerlerimi dinledi sonra zyban kullanmamı söyledi daha önce bırakırken sakinleştirici hapın hafif geldiğini(insidon) daha etkili olan prozac ilacını zybanla kullanmam gerektığini söyledi 7 hafta kullandım zyban ı 10 gun de kestım sıgarayı tabı yıne yaralar cıktı oncekı kadar etkılı olmadı yaralar bu sefer su an baktım kurban bayramının 1. gunu 7 ay bıtecek mucadeleye başlıyalı en uzun içmedıgım zaman oldu sımdıye kadar ama benım ıcın bıttı dıyebılırım allaha cok sukur formu sureklı takıp edıyorum pek hareketlı degıl bır cok arkadas cesaret bıle edemıyo denemek bıle ınsan ıcın buyuk gelişme bence nıyetıne gırmek bırakmak ıcın en buyuk adıım ve cesaret herkese başarılar bu arada agzımda yaralar ara ara cıkıyo gargara kullanıyorum doktor bır yıl surebılecegını soyledı ama hafıf oluyo yaralar cabuk ıyılesıyo zaten artık sorun etmıyorum eskıden yara oldumu sebebı sıgara oldugunu dusunup moralım bozulurdu şevkim kırılırdı artık agzım yara oldugu zaman sıgaradan kaynaklı oldugu aklıma gelmıyo sıradan bı hastalık gıbı dusunmeye basladım bu arada paraya kıyıp hayatımda ilk defa tatile çıktım eşimle altın oluktan basladım antalyaya kadar butun sahılı gezdım 1000 lıra harcadım hepsı ınsan sıgara olmayınca gezerken bıle para harcamıyo sonra kendıme 2000tl ye leptop aldım eve ınternet baglattım harcıyorum harcıyorum sıgara kadar butcemı sarsmıyo esimde bıraktı ıkımızın aylık 500 tl sıgara masrafı oluyodu 7 ay olmus ıcseydık 3500 tl sıgaraya harcıycaktık onca gezdık leptop aldık 3000tl 500tl daha limıt var onumuzdekı ay da 40 ınc plazma aldımmı mukemmel en buyuk karım ıse saglıgım ne hırıltı ne horlama kaldı aksam yatıyorum kaltımmı dınc ve dınlenık bı sekılde kalkıyorum yataktan yuruyus yapıyorum aksamları kıloda arttı bıraz 94 gelıyodum 98 e kadar cıktım sımdıde kıloyla mucadeleye basladım su an 92 gelıyorum hedef 85 ınsana donduk be hayatımı sıgara yasıyomus her seyımı sıgaraya gore yapıyomusum benı sıgara kontrol edıyomus artık ozgurum her yerde rahatım strese sokan da sıgara ıcememekmıs alıstım artık stresımde hıc kalmadı gıbı bır yılı doldurdugumda artık hıc aklıma gelmıyecegını dusunuyorum eskıden markete gıderdım gunkuk alısverıste 3 paket sıgara 2 ekmek ıvır zıvır 30lıra gıderdı sımdı ıkı akmek cerez cop 10 tl yı gecmıyo oda hergun degıl herkese basarılar
  • Selam arakadaşlar ben 25 yıl fiilen sigara içen birisiyim çok çeşitli yöntemlerle bırakmayı defalarca denedim ama olmadı. bir türlü bırakamadım daha sonra zyban (1.5 ay kullandım) ile yaklaşık 20 ay bıraktım sonra bir samimi olduğum bir arkadaşın puro ikramıyla tekrar başladım (nasıl olsa bırakırım bir taneden bir şey olmaz diye) sigaraya devam ettim. şimdi 4 gün önce Wellbutrin denilen ve içeriği zyban ile aynı olan sadece fiyat olarak daha ucuz olan ilacı aldım ve zyban ile aynı etkileri verdi sonuç olarak tekrar bıraktım şu an içmiyorum.Tabi bu tür ilaçlar destek amaçlı oluyor asıl insanın kendinin bırakmayı istemesi lazım. İnşaallah bir daha içmeyeceğim.Sigara bu dünyada yasal olan uyuşturucudur. Herkesin bırakması dileğiyle
  • Arkadaşlar önceki mesajlarda görmüşsünüzdür. 8 haziran 2011 den beri içmiyor. zyban sayesinde 15 yıl içtiğim sigara illetinden kurtuldum. aynı ilaçla annemde artık sigara kullanmıyor. Ama malesef babama bıraktırtamadım. ve şu anda babamda akciğer kanseri tespit edildi. belki o zaman ikna edebilsek daha farklı olabilirdi.

    Arkadaşlar zyban, champix yada bir başka bir ilaç. ne olursa olsun şu sigarayı bırakın. para her türlü gelirde sağlık hiçbir zaman gelmez. çocuklarınıza, sevdiklerinize acı yaşatmak istemiyorsanız SİGARAYI BIRAKIN...
  • herkeze guzel gunler dılıyorum hala içmiyorum bitti bu iş artık sadece ruyalarıma gırebılıyo sıgara kendımle nekadar ovunsem azdır kendımın bıle ınanmadıgım bır seyı basardım olabılıyo demek yılmak yok yola devam bırakmaya calısan arkadaslar bırakamasanızda denemeye devam edın bır denemenızde muhakkak basarılı olacaksınız etrafımda bı suru ınsan var basaramıyo ben onlardan farklıyım onlardan gucluyum dıye dusunup kendınıze boyna gaz verın cok etkılı oluyo benım bu 4 uncu denemem
    her denememın sonun da daha guclendıgımı hıssettım sıgaraya karsı bırakma tarıhım 25 04 2012 bu gunku tarıh 12 12 2012 yanı 18 gun sonra gecen sene bıraktım dıyecegım ınsallah bır daha baslamam herkeze sıgarasız mutlu bır yıl dılıyorum sımdıden
  • Başladık bakalım kafamız güzel geziyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.