Şimdi Ara

zyban (sigarayı bırakma ilacı) (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
7
Favori
229.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SİGARA DÜNYASI

    Nüfusun neredeyse altı milyara ulaştığı geniş dünyamız üzerinde yaşıyoruz. Pek çok zenginliği olan dünyamızda tütün çok önemli bir endüstri olmaya devam ediyor. Yıllık sigara üretiminden her birimize yaklaşık bin paket düşüyor. Bu da toplam altı trilyon paket sigara yapıyor! Bu rakam, sektörün para hacminin ne kadar büyük olduğuna dair bir fikir veriyor. Kısacası, sigara satışı, sektöre yaklaşık 200 milyar dolarlık (yaklaşık 1 Katrilyon 500 Trilyon Türk Lirası) bir gelir sağlıyor ve tabii parayı paylaşan dev sigara şirketleri, her yıl biraz daha devleşiyor.

    Dünyanın en büyük sigara şirketleri ve bunların pazar payı şöyle:

    Şirket Adı
    Ülke
    Pazar Payı (%)

    Çin Milli Tütün Fabrikası
    Çin
    31

    Philip Morris
    ABD
    17

    BAT
    İngiltere-ABD
    13

    RJR Reynolds
    ABD
    6

    Rothmas International
    ABD
    4


    Ancak, bu ekonomik faaliyet dünyanın zenginleşmesine hiç de katkı sağlamıyor. 1993 yılında, Dünya Bankası sigaradan kaynaklanan hastalıkların maddi bedellerini, bu hastalıklar yüzünden oluşan iş kaybını, sigara tiryakilerinin kaybettiği iş gücünü, yangın kayıplarını ve sigaraya harcanın parayı hesaplayarak, tüm bunların dünya ekonomisine yılda net 200 milyar dolar kaybettirdiğini ortaya çıkardı. Ne yazık ki, bu kaybın yarısı gelişmekte olan ülkeleri kapsıyor.

    Dünyada en çok sigara tüketen ülke, erkek nüfusunun %60’ının, kadınların ise %8’inin sigara içtiği Çin’dir. Bu ülkede toplam 385 milyon sigara tiryakisi yaşamaktadır. Buna bağlı olarak her yıl 750.000 kişi sigaranın yol açtığı hastalıklardan hayatını kaybetmektedir. DİKKAT EDİN BU SADECE ÇİN’DE SİGARA YÜZÜNDEN ÖLEN KİŞİLERİN SAYISIDIR!

    Dünyada her yıl 4 milyon insan sigaradan hayatını kaybetmektedir. Eğer, gerekli önlemler alınmazsa bu sayı, önümüzdeki 20 yılda 10 milyona ulaşacaktır.

    Dünya Sağlık Örgütü (WHO) dünyada en büyük sağlık sorunun sigara olduğunu ilan etmiştir.

    Türkiye’de ise her yıl 100.000 insanımızı erken yaşlarda sigaraya kurban vermekteyiz; eğer önlem alınmazsa önümüzdeki 20 yılda bu sayı 250.000’e çıkacaktır.

    Her yıl 100 bin kişi ne anlama geliyor?

    Her gün 1 uçak düşüyor ve 300 kişi ölüyor
    Her yıl yüz bin nüfuslu bir şehrimize bir atom bombası atılıyor
    Her gün içi dolu 6 otobüs uçuruma yuvarlanıyor kimse sağ kalmıyor
  • Yaklaşık 19 yıl sigara içtikten sonra Zyban kullanmaya karar verdim. Ve 11. gün sigarayı bıraktım. Arada bir kriz tutsada geçiyor. Çünkü zyban kullanırken 11 gün boyunca sigara zevksizleşmişti ve sanki boş duman çeker gibiydi. İlacın herhangi bir yan etkisi olmadı sadece sigarayı bırakmama yardımcı oldu. Darısı tüm sigara içenlere...
  • retired colonel Hocam yazdıklarının %90 okudum teşekkürler.. sizide tanısaydık..
  • hocam 2 yıl siragara içtim günde ortalama 1 paket bitiriyordum birgün birakmaya karar verdim akşam son sigaramı içtim sabah içmiyeceğim dedim vede içmedim 2-3 gün böyle sabahları kahvaltı edemedim doğru düzgün bişey yemedim biraz agresif oldum ama sonra normala döndüm yani kişisel görüşüm ilk önce kendinle anlaşman lazım bırakacağım diye, sonra bırakıyorsun zaten
  • Zyban kullanarak şimdilik sigarayı bıraktım fakat ilacın 20. gününde vücudumda kabarmalar başladı kızarıklıklar oluştu ve sürekli kaşınıyor, şimdi zyban'ı bıraktım kaşıntı ve kabarıklıklar için ilaç kullanıyorum, keşke bu zybana hiç bulaşmasaydım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techsen -- 20 Eylül 2011; 12:10:48 >
  • En güzeli kendi iradenle sigarayı bırakmak
  • arkadaslar saglık bakanlıgının kampanyası dahilinde zyban'ı ücretsiz aldım, bugün 3. günüm..
    şuan nikotin ihtiyacımı baz alırsak hiç bir degisiklik yok, hala köpek gibi sigara istiyor canım:) ama bu istegin yavas yavas azalacagına inanıyorum.. 3 günlük süreçte hiçbir yan etki görmedim..
    zyban'a basladıgım günden itibaren günde en az 1 paket içtigim sigarayı 2 saatte 1 adete indirdim ve kendime sigarayı bırakmak için 10. günü seçtim..
    hastanede nefesimdeki karbonmonoksit düzeyi ölçüldü, benden önce doktorun yanına giren bir bayan 15 senedir günde 1 paket sigara içtigini söyledi, karbonmonoksit düzeyine bakıldı ve 7 çıktı..
    doktor bu durumun bekledigi gibi oldugunu söyledi, sigara içmeyenlerde bu seviye 0-1 arasındaymıs ama 15 senedir içtiginizi düsünürsek 7 çııkması normal dedi doktor.
    daha sonra benim karbonmonoksit seviyeme bakıldı, cihazın ısıkları yeşil yanıyordu, üflemeye basladıktan sonra ısıklar sarardı, sonra kırmızıya döndü, cihaz ötmeye basladı :D:D karbonmonoksit seviyem 20 çıktı :):) sanki cigerlerim oksijeni karbondioksite degil monoksite çeviriyor :) ama insallah bırakırsam herşeyin düzelecegine inanıyorum
  • merhabalar ben 10 yıl kadar günde 1 paket içen tiryakiyim. sigarayı bırakmaya çalışıyorum. devlet hastanesine gittim ilaç verdi doktor.. zyban ile 2. günüm. sigarayı hala eskisi gibi içiyorum. canım çok çekiyor. 10. gün 29 ekimde bırakma hedefi koydum. benim durumumda olanlar, ilacı kullanmaya devam edenler, sigarayı bırakanlar vs. paylaşımda bulunursa sigarayı bırakmada birbirimize destek olabiliriz.
  • 15 yıllık sigara tiryakisi olarak zyban vesilesi ile 8 hazirandan bu yana sigara içmiyorum. Eskiden çevreme ne kadar rahatsızlık verdiğimide bu 4 aylık süreçte öğrenmiş oldum.

    sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlar mutlaka sigaran bırakma polikliniklerine başvurun.
  • 5 gündür sigara içmiyorum. 10. günü hedef seçmiştim ama 5.güne kadar çok sigara içtim. 6. gün içemedim ve 5 gündür içmiyorum. ilacı sadece sabahları alıyorum. gece çok fena rüya görüyorum ilaçtan dolayı
  • bugün sigarayı bırakmaya karar verdim,
    cuma namazına müteakip, ilk eczaneye uğrayıp ilacı alacağım. diğer arkadaşlarında yaptığı gibi sizi bu bırakma sürecinde bilgilendireceğim. sigarayı bırakma tarihi olarak da kurban bayramının 1. günü olarak kendime gün tayin ettim.
  • 18 ekimde ilaca başladım 26 ekime kadar günde 1 paket sigara içmeye devam ettim. bazen 1,5 bile oldu. 27 ekimde bırakacağım dedim. ayın 26 sındagece saat 03:00 da son sigaramı yaktım ve yattım.
    sabah kalkınca sigara içmedim içme isteği hissetmedim. bugün ikinci günüm hala içimde istek yok. ama canım cok sıkılıyor önceden canım sıkılınca sigara içtiğimi farkettim ama su anda sigara içmeyince insan napacağını bilmiyor. yan etki daha görmedim uykusuzluk yerine aşırı uyku yaptı .
    eşimin yemeklerden sonra sigara içmesi bile etkilemiyor artık. inşallah bu şekilde devam eder ve birdaha cebimde paket ve çakmakla dolaşmam.
  • bugün ilaca başlamamın 3. günü az önce bir paket sigara aldım içinden 1 tane aldım ve yarısını içemeden attım... bu bayram kavurmanın ardından yapacağım sigara keyfi eskisi kadar keyiifli olmayacak inşallah...:D
    10 kasım günü akşamında sigarayı bırakmayı hedefliyorum....
    Allah hepimizin yardımcısı olsun..:D
  • sigarayı 8 gündür içmiyordum dün akşam bi paket aldım sigarayı çektim ama tiksinti geldi attım dolu paketi :D artık bedava verseler içmem bu laneti. ilk üç günü atlatınca problem olmuyor. sigarayı bırakmak içmemek çok güzelmiş. 8*6,5 52 tl kardayım şimdiden :D
  • selam bugün 5.günüm ama biraz dengesizlik, vücudumda hafif yanmalar oluyo atlatırmıyım acaba..
  • selam hiçmi yan etkisi olmadı ben 5.gündeyim tamam sigara içimim 2-3-5 e düştü 3.dumandan sonrada sigarayı atıyorum..ama bedenimde biraz dengesizlikler oluyo panik atak gibi....
  • baş dönmesi mide bulantısı aşırı rüya görme titreme gibi yan etkileri oldu bende. ilacı bir hafta kullandım ve şimdi ilaçsız devam ediyorum. sigaranın zararlarını anlatan videoları izleyin. ilaçtan daha etkili inanın
  • 2 Gündür rahatsızdım grip gibi bişeyim halsizdim sürekli ve doktora gitmeye karar verdim...midemde uzun zamandır yanmalar vardı doktor reflü dedi ancak endoskopi yaptırmamıştım neyse bi sinüslerin röntgeni çekelim dedi doktor bende ciğerlerimede bi bakalım dedim ....yaklaşık 6 yıldır günde 10-15 tane içiyorum bu lanet şeyi ciğerlerim sigara dumanı gibi olmuş doktor hava yollarının görünmemesi gerektiğini ancak benim ciğerlerimde çok fazla beyazlık olduğunu söyledi ve sigarayı bırakmaya karar verdim.......dün akşam saat 9 gibi son sigaramı içtim ve paketi attım....bugun sabah kalktım iş yerine giderken bir paket aldım ve ilk sigaram elimde forumları dolaşmaya başladım ve sizin yazılarızı okuyorurum şuanda yaktım yakacam az kaldı sigarayı :( çok kötüyüm napcam bilmiyorum ne lanet birşeydir bu ya :(
  • ONCELIKLE MERHABA ARKDASLAR SANS ESERI DENK GELDIM FORUMA UYE OLDUM BEN ZYBANI YAKLASIK 3 YIL ONCE KESFETTIM BIR DOKTOR ARKADASIM VASITASYLA GUNDE 1.5 BAZEN 2 PAKET SIGARA ICTIGIM OLURDU VE INANIN BANA HER SBAH KALKTIGIMDA BOGAZLARIMDAN BURNUMDAN RESMEN KAN GIBI BALGAM SOKTUGUMU BILIRIM BI GUN ARKADASIMLA OTURUR KEN BANA SEN ASIRI SIGARA ICIYORSUN VE INAN BANA VUCUDUNA SIKTIGIN PARFUMDEN COK LES GIBI SIGARA KOKUYOR USTUNDE DEDI VE OKADAR UTANDIM KI ANLATAMAM SIZE BANA SANA BIRAKMAN ICIN BIR ILAC TAVISEYE EDECEGIM ISE YARADIGINI SOYLUYORLAR DEDI VE ZYBANI ECZANELERDE BULA BILCEGMI SOYLEDI YANLIS HATIRLAMIYORSAM 2008 14 HAZIRANDI VE BIR ECZANEDE BULDUM SANIRIM 90 100 TL CIVARINDA BIR FIYATA ALDIM VERDIGIM PARA COK ZORUMA GITTI AMA ARKADASIMN SOYLEDIGI KELIMELER RESMEN EVLAT ACISI GIBI GELMISTI VE ZYBANI KULLANMAYA BASLADIM YAKLASIK OLARAK 5. 6. GUNDEN SONRA SIGARADAN HIC TAT ALMAMAYA BASLADIM VE ANIDEN KESME KARARI VERDIM 10.GUNE GELDIGIMDE ICIMDE SIGARAYA DAIR HIC BIR ISTEK KALMAMISTI ZYBANIN HICBIR YAN ETKISI OLMADI BENDE SIZDE OLAMZ DIYEMEM CUNKU BUNYE MESELESI SONUCTA BEN 1 2 AY KULLANDIM BU ZYBANI VE TAKRIBEN 21 AGUSTOS 2008 DE SIGARIYI TAM OLARAK BIRAKTIM VE UZERINDEN 3 YIL GECTI HALADA ICMIYORUM INANIN SIGARA ICILEN ORTAMDA DAHI BULUNMUYORUM NEFRET EDER OLDUM SIGARADAN ZYBAN SIZE SIGARA BIRAKMA KONUSUNDA COK BUYUK YARDIMCI OLUYOR BUNA SAHIT OLDUM KENDI DENEMELERIMDE BASARILI OLAMAMISTIM 27 YASINDAYIM VE HAYATIMIN TAM 12 YILINI SIGARA HEBA ETTI 3 YILDIR SANNKI KENDIMI YENIDEN DOGMUS BIR BEBEK GIBI HISSEDYORUM SPORA BASLADIM BU 3 YIL ICINDE VUCUT GELISTIRME YAPIYORUM AŞIRIYA KACMADAN GAYET ATLETIK VUCUT YAPTIM KOSU YAPIYORUM SAGLIKLI BESLENIYORUM 3 YIL ONCEKI HALIMLE SUAN KI HALIM ARASINDA DAGLAR KADAR FARK VAR YZUM GOZUM ELIM AYAGIM HERSEYIM DAHA BI GUZELLESTI BU ILLETI BIRAKIN ARKADASLAR SAGLIKLI YASAMAK GBISI YOKMUS BEN BUNU ANLADIM BIRAKTIKTAN SONRA KIZ ARKADASIMIN YANINA GITMEYE UTANIYORDUM LEŞ GIBI SIGARA KOKTUGUM ICIN AMA SIMDI INANIN BANA KENDIMI DUNYANIN EN MUTLU INSANI OLARAK GORUYORUM ALLAHTAN EN BUYUK DILEGIM HERKES BU MERTTN KURTULSUN CIDDEN YAZIK ETMEYIN KENDINIZE BIRAKIN ARKADASLAR 1 YIL SONUNDA HAYATINIZA NELER KATTIGINIZI GORUNCE SIGARAYI BIRAKMAKLA KENDIZLE GURUR DUYACAKSINIZ SAYGILAR SEVGILER ( ALTAY ZAMBOGLU )
  • zyban çok etkili. bunun yanında paxil ve insidon destek ilaçları ile sigarayı nasıl bıraktıgınıza sizde şaşıracaksınız.denemesi bedava Allah devletimize zeval vermesin..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.