Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Airties RT-206 Chipseti değişmiş Infineon

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Adsl Modem >> Airties RT-206 Chipseti değişmiş Infineon Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Starforces

9 Eylül 2008; 11:21:23 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar Eskiden Airties modemlerde Texas Instrument chipseti kullanıyordu şuan değişmiş Infineon Chipseti kullanmaya başlamışlar resim aşağıda bilgisi olan arkadaş varmı?

http://img384.imageshack.us/my.php?image=image123gm7.jpg

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starforces -- 9 Eylül 2008; 11:20:48 >
_sphinx_34

Sisteme Gözat

9 Eylül 2008; 11:26:43 

rt-205'ten farkı sadece chıpseti mi?

Starforces

9 Eylül 2008; 11:41:35 

quote:

Orjinalden alıntı: _sphinx_34

Kullanıcı arayüzü aynı bir değişiklik göremedim, performanısı ilerleyen günlerde yazarım daha tam olarak test edemedim.
Starforces

10 Eylül 2008; 0:27:53 

Performansını beğendim açıkçası wireless da kopma yok ve çekim mesafesi iyi, ayrıca adsl bağlantısıda çabuk bağlanıyor, kopma filanda yapmadı. Tavsiye ederim.

Starforces

12 Eylül 2008; 13:50:52 

Birkaç araştırma yaptım Infineon Alman firması; Texas Insturment'in DSL kısmını satın almış ve bu sebeple ADSL chiplerini üretiyor artık bundan sonraki ürünler tamamen Infineon chipsetli olacak demektir.

_sphinx_34

Sisteme Gözat

12 Eylül 2008; 14:33:33 

Paylaşım için teşekkürler

Starforces

13 Eylül 2008; 22:50:49 

quote:

Orjinalden alıntı: _sphinx_34

Chipsetin kodları aynı, RT-206 da akım girişinde volaj dalgalanmasını engeleyen büyük bir kondansatör eksik yani yok bunun sebebi smps adapor ile veriliyor olması galiba, gerçi DVE 9 VDC smps adaptörlerle gelen yeni RT-205 lerle birebir aynı içi, bu sebeple hiçbir farkı yok bence, ha 206 ha 205 hangisini ucuza buluyorsanız onu alın derim.!! Herşey birebir aynı hiçbir farkları yok hatta 205 lerde orjinal Texas Instument chipseti bile olabilir.
Starforces

19 Eylül 2008; 11:58:25 

Hiçbir farkları yok RT-205 ile RT-206 nın ne donanım nede yazılım olarak!!

coreindie

18 Kasım 2008; 21:43:43 

rt-206 kullanıyorum, telekomun firmware ine gıcık kaptım, telekomun firmware dosyası biraz büyük, acaba diyorum içinde farklı programlar olmasın, yani ben rt-205 in firmware dosyasını alıp rt-206 ya yüklersem modem rt-205 gibi çalışır mı?

coreind,e
Starforces

19 Kasım 2008; 0:02:33 

quote:

Orjinalden alıntı: coreindie

rt-206 kullanıyorum, telekomun firmware ine gıcık kaptım, telekomun firmware dosyası biraz büyük, acaba diyorum içinde farklı programlar olmasın, yani ben rt-205 in firmware dosyasını alıp rt-206 ya yüklersem modem rt-205 gibi çalışır mı?

Yükletmez de, eğer yükleyebilmenin bir formulünü bulabilirsen çok iyi çalışır hardware olarak birebir aynı hiçbir farkları yok.
Ben denedim fw yükleyemedi ama yüklenemez değil.
krm-iks

19 Kasım 2008; 0:09:44 

hocam resimdeki kırmızı daire içine aldığım yeri kendinizmi yaptınız

bir birine deymesin resimden tam gözükmüyor fakat

UPS kesintisiz güç kaynağı İle ilgili herşey...
Uydu net ile ilgili herşey...

Starforces

19 Kasım 2008; 17:41:07 

quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

hocam resimdeki kırmızı daire içine aldığım yeri kendinizmi yaptınız

bir birine deymesin resimden tam gözükmüyor fakat

Hayır kendim hiçbirşeyine dokunmadım orjinal göründüğü gibi, O jumper'ın ne fonksiyonu var acaba? Belki fonksiyonu olmayan birtanedir, ama ben yapmadım. RT-205 sol üstteki büyük kondansatör bunda yok lehimlenmemiş. RT-205 de o kondansatör var tüm yönüyle aynı içerisi.

miyav kedi

20 Kasım 2008; 11:10:20 

arkadaşlar bende de bu model modem var fakat bu ttnet harici servis kullanamama sorununa bi çözüm bulunamaz mı şu an modemi kullanmıyorum kablonetteyim fakat yine de çok sorunsuz bir modem bence böyle kısıtlanmış olması çok yazık

Starforces

20 Kasım 2008; 15:51:10 

Arkadaşlar neyse ben RT-206'yı iyice inceledim ölçtüm tarttım içini dışını heryerini kurcaladım,
wireless performansı düşük çıktı, yani ağ üzerinden max 2.5 Mbyte/saniye aktarabiliyor, Ama diğer Philips CGA5722 modemim 3.2 MByte/saniye aktarabiliyor, o sebeple gittigidiyordan RT-206 yı sattım gitti. Diğer Modemin CGA5722 yi kullanıyorum daha memnunum. RT-206 nın bir numarasını göremedim yüksek fiyatlı satılıyorsa almayın ucuza bulursanız alın derim, RT-205'dende hiçbir farkı yok. saygılar.

temurg

22 Kasım 2008; 15:58:13 

RT-206, Türk Telekom'un kampanya dahilinde dağıttığı bir modemdir. ISP bağımlıdır; yani Telekom haricinde bir ISP'de kullanılamaz. Piyasada bulunabilecekler de 2. el olanlarıdır.

N-0NE

23 Kasım 2008; 19:52:01 

Hocam bende aynı modemden kullanıyorum airties WUS-300 adaptör ile birlikte bazen 125 mbps e çıkıyor.Yanlız çekim gücü biraz kötü.Ben ewin hemen girişine koydum modemi 6 metre ileride sinyal ortalama %15-20 arasında düşüyor.Yanlız arada kapıda var tabi.Sesi biraz yükselttiğim zaman içerdekiler rahatsız oluyo Antenlerinin ayarını filan değiştirdim nafile Ama ne hattan koptuğunu gördüm nede kendiliğinden kapandığını gayet stabil çalışıyor.Hocam birde chipseti daha iyi RT-205 in dediniz.İnfineon chipsetler pek iyi değilmi ? Elimde kalmasın ondan sonra Satıp kurtulayımmı ne dersiniz ??

İntel 524 3.06-2x1 Kingston DDR 2 800 Mhz-Samsung Spinpoint 160Gb Sata2 Harddisk-İntel i946 Gzıs Anakart-Zotac 8600Gt(675-1550-1800) 256Mb DDR3-Daytek L17CX Monitör-Asus Cd-Rw-Lg Dvd-Rom-2.1 29w Speaker-Samsung E740 =Eski Nick:MelihGürkan=
Starforces