Bu güne kadar hep soru sorduk, artık birşeyler yapma vakti geldi :) Başka çözümler de var başka arkadaşlar da yapmış ama operatör logosunda eksiklikler olduğunu gördüm o versyonlarda. Kendi çözümümü kendim yaptım ben de sizlerle paylaşmak istedim.
Bu gün oturup carrier.plist dosyasını incelemem ve bazı yerlerini değiştirmem sonucu Call Forwarding sorununu çözmüş bulunuyorum. Ayrıca operatör logolarını da ayarladım. Turkcell, Avea, Vodafone logolarını ekledim. Operatörün TURKCELL ve TR TURKCELL olarak çıkmasından ötürü kaynaklanan logo sorunları da bulunmamaktadır.
Kendi 2.0.2 telefonumda test ettim çalışıyor, diğerlerinde de çalışacağından eminim. Çünkü frimware değişikliğinin çözüme etki edeceğini sanmıyorum.
Kurulumu .rar arşivinin içinde bir .txt dosyasında belirttim ancak buraya da yazayım:
Telefonunuzun dosya sistemine SSH kanalı ile bağlanıp, telefonunuzun /System/Library/Carrier Bundles/Unknown.bundle dizinine gelin.
İndirdiğiniz .rar dosyasının içinde bulunan Dosyalar klasörünün içindeki bütün dosyaları telefonunuzun dizinine atın ve eskileri ile değiştirin.
NOT: Eğer operatör logolarınız varsa, ya da logo istemiyorsanız sadece carrier.plist dosyasını atsanız da işinizi görecektir. Operatör logolarını atmak isteğinize kalmış bir durum.
Çalışıp çalışmadığı hakkındaki ve her türlü yorumunuzu cevap olarak atarsanız sevinirim. Kolay Gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZeneX -- 8 Eylül 2008; 17:07:43 >
Valla olmuyorsa, olmamasının artık bizim bilmediğimiz başka bir nedeni var demek ki. Çünkü .plis deki kodlama çok basit. Frimware farkından v.s den olacak bir başarısızlıkla ilgisi yok diye düşünüyorum...
Olmayanlara da artık manuel olarak bir çözüm düşünürüz, olmayanlar kendi carrier.plist ini editler. Belki öyle çözüm bulunabilir.
Ben de Turkcell kullanıyorum, bende çalıştı. Kodları ve dosyaları tekrar kontrol ettim, herhangi bir sorun görünmüyor.
Bu işlemleri yaptıktan sonra telefonu baştan açtınız mı acaba? Ayrıca iTunes dan Carrier güncellemesini yaptınız mı? Güncellemeyi yaptıysanız ondan dolayı logolarda sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. O güncellemenin neleri değiştirdiği hakkında bir bilgimiz yok henüz.