Dostum web tasarımı yapmak istiyorsan Html ve Css ile başlayabilirsin... İleride Photoshop , Flash vss gibi programları öğrenirsin...
Html'yi kasarsan 3-4 gün içerisinde öğrenirsin Css'tede 10-15 gün içerisinde çok güzel işler çıkarabilirsin....
Gelelim program yazmaya...Web programlama istiyorsan çeşitli diller var...Bunlardan biri ile başlamalısın...Bunlardan bazıları Asp , Asp.Net , Php...En çok kullanılanlar bunlar..
Ben Asp.Net ve c# ikilisi ile başlamanı tavsiye ederim...Çünkü .net platformu gerçekten gelecek vaad ediyor..Bu ikisini öğrenebilmen için gerçekten bayağı vakit harcaman gerekiyor çünkü html ve css gibi kolay lokma değiller...Yalnız asp.net ve c# ikilisini kendi istediğin projeleri geliştirebilecek kapasitede öğrenebilirsen emin ol işsiz kalmazsın
Şimdiden başarılar....
MSI VR330X / Amd Sempron 3600 , Ge Force Go 6100 128 Mb , 1500 Gb DDR2 //// Intel D930 , ATI X550 Radeon 256 - 512 MB , 1 GB DDR2 , 160 GB HDD , /// Intel P4 Celeron ( 478 Pinli ) , 256 Mb Ram , 64 Mb Ge Force Ekran Kartı , ..... İşletim Sistemlerim : Ubuntu , Pardus , Win Xp SP2