Şimdi Ara

Dikkat! 4X1 TB RAID 0 OLMUYOR!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün aldığım 4 adet maxtor 1 tb harddiski raid 0 yapmaya çalıştım ama vista kurulurken ne yaptıysam harddiskleri 2048 GB olarak gördü. ilk önce 3700 gb olarak görüyor ama 200 gb bölüm oluştur dedikten sonra kalan kısmı 1848 olarak görüyor. Belki bir yolu vardır ama internette biraz araştırdım ve bi çözüm bulamadım ne yazık ki. 2048 GB üzerinde raid 0 yapmayı düşünenlere duyurulur...

Orjinalden alıntı: Alish

Dün aldığım 4 adet maxtor 1 tb harddiski raid 0 yapmaya çalıştım ama vista kurulurken ne yaptıysam harddiskleri 2048 GB olarak gördü. ilk önce 3700 gb olarak görüyor ama 200 gb bölüm oluştur dedikten sonra kalan kısmı 1848 olarak görüyor. Belki bir yolu vardır ama internette biraz araştırdım ve bi çözüm bulamadım ne yazık ki. 2048 GB üzerinde raid 0 yapmayı düşünenlere duyurulur...

Eğer Raid kurarken 3,8TB olarak görüyorda, Partition yaparken 2TB ile sınırlıyorsa büyük ihtimalle bu windowstan dolayı oluyordur yada Dosya sistemi biçimini birşekilde FAT32 seçtiyseniz NTFS yerine, FAT32de partition sınırlaması 2TB diye biliyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, aynısını yapmayı (uzun vadede) bende planlıyorum doğrusu, umarım bu sorun açıklığa kavuşur.

• FAT32 de 2TB sınırı var evet... NTFSde yok diye biliyorum...

İfrat tefritsiz olmaz.
  • 4TB mı ?

ne için kullanırsınız ki 4tb ? max kullanacagım 500gb dır oda taş çatlasa
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • @canerpense
    64 bit vista kurulumunda yaşadım bu olayı. kendisi zaten ntfs olarak formatlıyor. yani fat32 seçeneği yok zaten. ve dediğim gibi 3700gb görüp ilk partitionu oluşturduktan sonra 2048'e düşürdü boyutu.

@kaleci07
    linux serverlarında da tek disk olarak 2tb'den büyük olmuyorlarmış duyduğum kadarıyla.

@cluber00
    1080 :)

Orjinalden alıntı: cluber00

4TB mı ?

ne için kullanırsınız ki 4tb ? max kullanacagım 500gb dır oda taş çatlasa

Aylık 500 gb download yapanlar var arkadaşım : Şekil A

Yüksel TÜRK; Senin İçin Yükselmenin Hududu Yoktur!
    Yüzde Yüz TÜRK Olduğun Gün; Cihan Senindir!

MSI GE72VR 7RF Apache Pro : i7 7700HQ, 2x8 GB Kingston DDR4 2400Mhz RAM, GTX1060 3GB, 500GB Kingston A2000 M.2 SSD, HGST 1 TB 7200Rpm HDD, Intel(R) Wi-Fi 6E AX210 160MHz, 17.3" AntiGlare FHD 120 HZ LCD, SteelSeries RGB Keyboard, Dynaudio 4x2w + 3w Sub. Zalman NS2000, MSI GG GM08 Clutch, MSI DS502 Gaming 7.1, XBOX 360 Wi-Fi Gamepad, Seagate Backup Plus 4TB 2.5" USB 3.0 HDD
    iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple, Fiat Egea Hatchback 1.4 Lounge Plus Export (2020)
    İstisnalar "Galatasaray" ise, Kaideyi Parçalarım!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence sen bütün TB ları harcama

@canerpense
    64 bit vista kurulumunda yaşadım bu olayı. kendisi zaten ntfs olarak formatlıyor. yani fat32 seçeneği yok zaten. ve dediğim gibi 3700gb görüp ilk partitionu oluşturduktan sonra 2048'e düşürdü boyutu.

@kaleci07
    linux serverlarında da tek disk olarak 2tb'den büyük olmuyorlarmış duyduğum kadarıyla.

@cluber00
    1080 :)

RAID kontrolcünü driver ile mi tanıttın yoksa kendi mi algılamıştı?

Benim başıma benzer bi olay gelmişti. Asus p4p800 board'a raid kurmuştum (Kontrolcüsü VIA). Driverı usb diskten tanıtıp kurduğumda 40gb görmüştü 80GB 2 diski. Windows'a girip tekrar aynı driver'ı setuptan kurduğumda tam boyutunu görmüştü. Çok tuhaf bi durum ama başıma geldi

• asus cd'sinin içindeki driverla tanıttım... kendisi tanımıyor. ich10r olduğundan olabilir...

xp sp sız cd ler 130 gb uzerını gormuyodu hatırlarsanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alish -- 8 Eylül 2008; 1:10:52 >
  • 100gb fln windows vista için bir sürücü oluşturun, sonra vistayı kurun, sonra sp1 kurun en son olarak diğer partitionı(ları) windows altında formatlayın.

Denetim masası>yönetimsel araçlar>bilgisayar yönetimi>depolama>disk yönetimi>

Oradanda yeni partition oluşturup, formatlarsanız sorun kalmayacaktır diye düşünüyorum.
  • Yönetimsel araçlar,bilgisayar yönetimi,disk yönetimi kısmını karıştırırken GPT diske dönüştür diye bir ifadeye rastladım.Windows yardımda 2 TB üstü disklerin vista da gpt partition table'a sahip olması gerektiği yazıyordu belki senin durumun bununla ilgili bir şey olabilir.2 TB kurup gpt'ye dönüştürünce kalan alanı görebilirsin belki,benimki sadece tahmin tabi bu arada...
  • Vaz geçtim bu sevdadan. 4x250 410as kullanmaya devam etme kararı verdim. tb'leri depolama amaçlı kullanacağım. güvenlik açısından daha mantıklı geldi. :)

Vaz geçtim bu sevdadan. 4x250 410as kullanmaya devam etme kararı verdim. tb'leri depolama amaçlı kullanacağım. güvenlik açısından daha mantıklı geldi. :)

4 tane 410AS ile aldığınız performansı HDDTach yada benzeri bir programla ölçebilirmisiniz? SS bekliyorum Elimdeki 2 tanesiyle karşılaştırma yapıp ona göre 4 tane yapmayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

Orjinalden alıntı: cydonia

3.parti dısk bolumleme araçlarıyla bence 4tb sorunsuzca partionlara ayrılabılmelı

Windows Vista'nın kendi imkanlarıyla olmuyor mu acaba?

Orjinalden alıntı: canerpense

quote:

Orjinalden alıntı: cydonia

3.parti dısk bolumleme araçlarıyla bence 4tb sorunsuzca partionlara ayrılabılmelı

Windows Vista'nın kendi imkanlarıyla olmuyor mu acaba?

hıc tecrube etmedım bu gune kadar 4 tb ı
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.