Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
ekrana görüntü alamıyorum

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> ekrana görüntü alamıyorum Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
joker22

6 Eylül 2008; 21:19:26 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Öncelikle mrhaba hergün sitenizi ziyaret etmekteyim pc hakkında bilgilerimi genişletmek için şimdiden teşekkür ederim . benim sorunum pc yi açtığımda ekrana görüntü gelmemesidir
msı k7n2 delta- amd athlon 2.09 ghz-256 mg ram-120 gb hdd-fx 5200 ekran kartı-17 inç philips
yeni kasa aldığım için bunu kullanmıyorum fakat bu kasaya ekrana görüntü gelmiyor. Başka ekran kartı denedim yinede görüntü yok.benim ekran kartını başka kasada denedim ekran kartı çalışıyor .işlemci fanımda çalışıor.kasamda yeni hdd-güç kaynağı-ram denedim yinede görüntü yok :S hatanın ya işlemciden yaa anakarttan olduğunu düşünüyorum monitörümde sağlam yeni kasamda çalışıyor çünkü hatanın nereden kaynaklandığı hakkında bilgi verirseniz çok mutlu olurum ..

cpu intel e8400 3.ghz-- ekran kartı-sappihare atı hd4870---anakart gigabyte ga ep35c-ds3r--ram 2*2 gb 800 mhz kingston--feel hurricane 600 w ocz
serdar selen

6 Eylül 2008; 22:15:58 

Uyumlu olup olmadığını biliyormusun bunu kontrol et.Kabloları doğru taktığınada emin ol. Ayrıyaten ekran hiç mi açılmıyor ? Bios açılıyor mu ?

bilgi paylaşmayı bilenindir
dejaay

Sisteme Gözat

6 Eylül 2008; 22:36:55 

Sorun ne zaman oluştu. Bir de monitörü başak bilgisayarda denedini zmi çalıştığından emin misiniz? Bilgisayarınız bu arada açılıyor mu yani görüntü olmamasına rağmen açıldığından emin misiniz.?

joker22

7 Eylül 2008; 0:09:18 

kabloları doğru ve tam olarak taktım eminim bios dahi açılmıyor ekrana hiç görüntü gelmio :S:S monitörü başka kasa da da denedim çalışıo monitör yeni kasa almadan önce çalışıodu yeni kasa aldım görüntü gelmeyen kasayı temizledim ve evin bi köşesinde duruordu bi zaman sonra denedim ama görüntü gelmiyordu :S:S

cpu intel e8400 3.ghz-- ekran kartı-sappihare atı hd4870---anakart gigabyte ga ep35c-ds3r--ram 2*2 gb 800 mhz kingston--feel hurricane 600 w ocz
dejaay

Sisteme Gözat

7 Eylül 2008; 0:27:07 

BIOS dahi açılmıyorsa bilgisayar hiç açılmıyor o zaman. PSU (güç kaynağı) da sorun olabilir. PSU bağlantılarında sorun olabilir..

joker22

7 Eylül 2008; 0:27:56 

bilgisayarımın çalıştığımdan eminim açılırken hdd den ses gelio fanlar çalışıo hdd-ram-ekran kartınıda başka kasalarda denedim bütün parçalar birbiriylede uyumlu

joker22

7 Eylül 2008; 0:32:53 

başka güç kaynağı da denedim yinede görüntü yok

dejaay

Sisteme Gözat

7 Eylül 2008; 0:36:31 

İşlemciyi çıkarıp takın.. Bu da olmazsa anakart sorunlu demektir..

joker22

7 Eylül 2008; 0:43:09 

ewt işlemciyi de denedim fakat görüntüyü alamıyorum durup dururken ekrana görüntü gelmemesi canımı sıktı :S anakartta sorun varsa yaptırabilir miyim acaba

dejaay

Sisteme Gözat

7 Eylül 2008; 0:54:40 

quote:

Orjinalden alıntı: joker22

ewt işlemciyi de denedim fakat görüntüyü alamıyorum durup dururken ekrana görüntü gelmemesi canımı sıktı :S anakartta sorun varsa yaptırabilir miyim acaba

Anakart tamiri zor ve masraflı olur, tahminimce. Alında uzay montajı denilen (bütün parçaların kasa üzerinden çıkarılarak dışarı da birleştirilmesidir) uygulama yapılarak sorunlu parça belirlenebilir. Ancak siz bütün parçaların çalışabilirliğinden emin olmuşsunuz gibi.

BISO pilini çıkarıp birkaç dakika bekleyip yeniden takın ya da bios pilini çıkarıp direk bilgisayarı açmayı deneyiniz.

egee17

7 Eylül 2008; 1:19:00 

dejaay ın dediği gibi bios pilini çıkart.Benzer bi sorunu bende yaşamıştım.Ben biosu 0 layarak görüntü gelmesini sağlamıştım.Gerçi benim iş sonradan karıştı baya ama sen öyle yaparak sorunu çözebilirsin birde anakarttan ekran kartını çıkart 2-3 saniye aç pc yi sonra fişini tak bu yöntemlede ekran kartımı geri getirmiştim zamanında kolay gesin sana.inş yardımcı olabiliriz

messire

7 Eylül 2008; 1:32:12 

Bilgisayarına start verdiğinde startı alıyor, fakat monitöründe BIOS yazıları dahil hiç bir görüntü vermiyorsa, ana kartın sizlere ömür.
Kolay gelsin...

joker22

7 Eylül 2008; 13:57:07 

bios pilimide çıkarıp denedim fakat yine hayata döndüremedim :S yeni bir bios pili alma ihtimali var mıdır yada denesem faydası olur mu yoksa anakartım kesinlikle bozulmuş mudur şimdiden hepinize çok teşekkür ederim vaktinizi bana ayırdığınız için

dejaay

Sisteme Gözat

7 Eylül 2008; 14:03:15 

quote:

Orjinalden alıntı: joker22

bios pilimide çıkarıp denedim fakat yine hayata döndüremedim :S yeni bir bios pili alma ihtimali var mıdır yada denesem faydası olur mu yoksa anakartım kesinlikle bozulmuş mudur şimdiden hepinize çok teşekkür ederim vaktinizi bana ayırdığınız için

Yeni bir pil almanıza gerek yok.. Anakart arızası gibi. Şu aşamada başka birşey öneremiyorum.

oguzhan1992

Sisteme Gözat

7 Eylül 2008; 14:30:56 

evet soru nanakrt gibi duruyor bide bütün parçları aynı anda başka bi anakartta dene bakalım çalışacak mı

Dh Erepublik Fan Clup

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> ekrana görüntü alamıyorum Sayfa: [1]
Buraya git: