İlk olarak bu fanı gördük bir sürü inceleme okudum. Nerdeyse herkez sessizliği karşisinda hem fikir. maksimum 17dba. Benim içinde bu çok önemli. Ama aldiğimada deymeli. Fan kontrol mekanizmasi olmasi bir artı. Ama benim için önemli değil olmasada olur. 47 hava akımıdı iyi diyebilirim kanımca. Fiyat 25 ytl gibi birfiyatı var.
Ben aslinda ikinci seçeneği istiyorum. Fakat 1600 devirde 16dba dan çok daha fazla ses çikartma ihtimali beni düşündürüyor. Bunun içinde gerçekten bu fanı kulanan arkadaşlarin tavsiyelerini ihtiyacim var. Şimdiden yorumlariniz için tşkler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surf21 -- 6 Eylül 2008; 21:00:06 >
thermalthake ürünün üzerinde fan varsa uzak dur derim . nanoksia 120 bir yıldır kullanıyorum sesi duymuyorum desem yeridir.verim ise gayet güzel50 cfm civarında. eğer eksoz olarak kullanacaksan yani basınç gerekli değilse silex pro tavsiye ederim. 75 cfm ve 14 dB(fiyatı biraz pahalıdır-50ytlve şu ara bulunmuyor) slm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 5 Ekim 2008; 16:14:30 >
Thermaltake'den kaçın fanda. Silenx'ten de Thermaltake gibi uzak durun. Ben de var o modeli 14 dBA değil. Yalan tamamen. Duysanız, ne oluyor ya dersiniz. Üstelik bendeki kasa cosmos 1000, ses yalıtımlı olmasına rağmen gürültülü geliyor. Papst marka var, iyi sayılır ama kontrolcüsü yok. Tam devirde gürültülü geldi bana. Nanoxia'dan şikayet eden duydum, ama genelde insanlar iyi olduğunu söylüyor. Cooltek'in 14 cm ve 12 cm fanları var, gürültüsüz olduklarını duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum. Ama silenx ve thermaltake'den ağzı yanan biri olarak onları kesinlikle tavsiye etmiyorum.
arkadaşlar benim kasamda 2 adet 8 cm lik fan var bunlar artık ucak motoru gibi ses çıkarıyo ve dayanamıyorum bu ikisini çıkarıp yerine bir tane 12 cm lik fan taksam acaba bir sorun olur mu bilgisayarı internet ve arada sırada oyun oynamak için kullanıyorum sistemim de oyle ahım şahım bi sistem değil.
arkadaşlar benim kasamda 2 adet 8 cm lik fan var bunlar artık ucak motoru gibi ses çıkarıyo ve dayanamıyorum bu ikisini çıkarıp yerine bir tane 12 cm lik fan taksam acaba bir sorun olur mu bilgisayarı internet ve arada sırada oyun oynamak için kullanıyorum sistemim de oyle ahım şahım bi sistem değil.
bı sorun olmaz 12lık fan takabılıyorsan cıkardıgın yere degıstır ve sesten kurtul derım
80 mm olunca üflediği hava miktarını kabul edilebilir tutmak için rpm'i arttırıyorlar, kanat sayısı artıyor ve inceliyor o zaman da ses yapıyor. O yüzden mümkün olduğu kadar 120mm seçmekte fayda var. Ortalama bir 120mm fan üst kalite 80mm kadar ses çıkartır veya çıkartmaz
Ben kendim zalman kullanıyorum. 120mm iki tane vaktinde ikisini üst kalite tek fan fiyatına almıştım. Şu an gayet memnunum. Ses sorunları da yok
Amd x2 5000+ BE@3,2ghz, Asus M2a-Vm 690G, Sapphire Ati HD3850 256mb, 2x1GB Twinmos 800 mhz, Seagate St3500320ns hd, Creative Sb live 24bit 5+1, Altec Lansing Vs4121, Asus VW220S, Logitech Attack3 Joystick