Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
format atarken hard disk gözükmüyor

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> format atarken hard disk gözükmüyor Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
alialparslan

6 Eylül 2008; 19:17:33 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

ben bilgisayarıma xp iken durduk yere pardus yükledim sonra vazgeçtim tekrar xp yüklemeye karar verdim xp yüklemek için cd yi taktım yapılacakları yaptım disk bölümlemede disk 500gb olmasına rağmen 131 gb mı ne gözüküyor neden böyle anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim

şimdiden teşekkürler

serdar selen

6 Eylül 2008; 19:39:32 

Pc kaç patitiondan oluşuyor. Sen nereye kuracaksın wşndows u ve pardus hangisinden kurulu ?

bilgi paylaşmayı bilenindir
dejaay

Sisteme Gözat

6 Eylül 2008; 22:06:53 

Diğer kısım ayrılmamış alan olduğu için kurulum esnasına görünmüyordur. İşletim sistemi kurduktan sonra da biçimlendirebilirsiniz, hdd yi çıkarıp başka bir bilgisayara takarak da biçimlendirebilirsiniz. Biçimlendirme sonrası muhtemelen diskinizi görebilirsiniz..

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

seboist64

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

6 Eylül 2008; 22:16:08 

@dejaay siteni sık kulanılanlara ekledim, eğer konu datanın bir yüzeye yazılmasıysa sitede en kıdemli başvuru kaynağı sensin, Eyvallah !

Desktop: AMD ® Athlon™ 64 +3000 << & >> Notebook: FujitsuSiemens ® AMILO™ Intel ® Centrino™
Creative ® ZEN™ 2GB+16~GB Creative ® SoundBlaster™ Live! Creative ® Inspire™ M4500
Canon ® PowerShot™ « A530 » "Fotoğraf Galerim"
Şu koca DH forumunda Uşak'lı arıyorum!
Genç Uşaklıların Buluşma Noktası
Kişisel Site (Blog)
Reasonable

7 Eylül 2008; 0:17:15 

quote:

Orjinalden alıntı: seboist64

@dejaay siteni sık kulanılanlara ekledim, eğer konu datanın bir yüzeye yazılmasıysa sitede en kıdemli başvuru kaynağı sensin, Eyvallah !

Öyle hakkaten.@dejaay bildiğim kadarıyla sadece USB konusunda değil Pc ile ilgili her konuda uzman bir isim.

// Intel Core 2 CPU E4400@ 2.00 GHZ 2010MHZ//Gigabyte GA-965p-S3//OCZ 2 GB (2*1) 800Mhz Platinum XTC DDR2 CL4//Ati Radeon HD 2900XT (512 Mb,512bit)//Sata Hitachi HD scsı(300 gb)//Windows XP Professional//
burakcontay

7 Eylül 2008; 0:44:12 

bi daha format at ve bölünmüş ve bölünmemiş alanlara dikat et bnce..

Gtm BuRaK
nihat35nihat

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

7 Eylül 2008; 2:10:12 

Aslında sorun XP ilk çıktığı zaman HDD'leri 80 Gb. kadar SP1'den sonra 132 Gb. kadar destekliyordu ve onun üstünü desteklemiyor derken eksik gösteriyordu, teknoloji ilerledikçe SP2 ve SP3 çıktı ve bu sorun çözüldü; yani kısacası şu Windows XP SP2 CD'siyle kurup bölümlere ayırırsan 500 Gb. tam gözükecek, yani aslında 500.000 / 1024 = 488.281,25 Mb. gözükecek (yaklaşık olarak)
1. Sorunu çözemenin birinci yolu regedit aşağıda verdim. Regedit'le dizin takip ederek işlem yapacaksınız.
2. yolu Update ile SP2 yüklemek. Sonrasında Disk Yönetimi (diskmgmt.msc) ile işi çözmek.
3. yolu Windows XP Service Pack 2 kurulum CD'si ile işlem yapmak. Bunları anlattım çünkü; 500 Gb. HDD Windows XP kurulumunu yeni kuracasın, bu durumda regedite giremeyeceksin çünkü Windows kurulu değil ama takacaksın Windows XP SP2 CD'sini işini haledecek bu kadar.

Başlat -> calıştır -> regedit yazip entera veya tamama basın. Şuraya gidin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters
sağ tarafta EnableBigLba adında bir DWORD değeri yaratın ve 1 olarak değer verin. Bilgisayarı yeniden başlatıp, başlat - çalıştır - diskmgmt.msc yazıp entera veya tamama basın. Orada biçimlendirilmemiş olan alanı bölebilir ve veya biçimlendirirsin.

Dost bulmanın yolu da dost olmaktan, Dost olmanın yolu "insan" olmaktan geçer....
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> format atarken hard disk gözükmüyor Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cebit 2008: nComputing Standı
Cebit 2008: nComputing Standı nComputing birden çok bilgisayar kasası yerine tek bir bilgisayar kasası kullanmamızı sağlayan çözümleri ile bizleri bir çok masrafdan kurtarıyor.
Forex FM-8100 FM Transmitter
Oto Teybine MP3 çalar, cep telefonu veya hafıza kartından istediğiniz Müzik parçasını kablosuz aktarın!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar