merhaba arkadaşlar evde 2 bilgisayar var interneti komsudan alıyorum.2 bilgisayarda da internet olsun diye elektrikçiden bi tane hub almıştım.komsudan gelen lan kablosunu hub a taktım.normalde kabloyu bilgisayarlara takınca internete girebiliyordum fakat kabloyu hub a taktıktan sonra sadece birinde internete girebiliyorum.arastırdım ip cakısması olacagından 2siyle birden giremeyeceğimi ogrendim.
simdi sorunum su :artık bi tane bilgisayardan hiç internete giremiyorum.komsudan gelen lan kablosunu hubdan cıkarıp bilgisayara baglıyorum olmuo.ama aynı kabloyu diger bilgisayara baglayınca internete girebiliyorum ama digerinde ne yaptıysam giremedim.haftaya gidecegim için interneti diger bilgisayara baglamam gerekiyor ama bi turlu basaramadım.
sabit ip vermeyi denedim olmadı. dns leri değiştirdim olmadı. ethernet kartının driverını silip yukledim olmadı. tcp/ıp yi silip yukledim olmadı.
ama dedigim gibi aynı kabloyla bir bilgisayarda girip digerinde giremiorum baglantıda bi problem yok yani.
lütfen yardım edin arkadaslar sorun ne olabilir acaba? şimdiden tesekkur edrim..
oncelikle ilginden dolayı tesekkur ederim... o sekilde de denedim sabit ip ve dns vererek ama olmadı galiba ethernet kartı yandı.. ben de anakarttaki onboard ethernetin driverını yukleyip taktım calıstı tekrar saol...