Elimde Creative SBS580 model 5+1 ses sistemi var. 2 yıldır XP'de sorunsuz kullandığım sistem yeni aldığım bilgisayarda düzgün çalışmıyor. Sorun şu ki Vista Ultimate var ve bütün driverları eksiksiz yükledim ve güncelledim ancak "Ses Sınama" da test ettiğimde hepsi çalışıyor ama WMP'da, oyunlarda, filmlerde ses 2+1 olarak geliyor. Ayarları da 5+1 yaptım ancak hala 2+1 olarak müzik dinliyorum. Yardımlarınızı esirgemeyin
ses kartın onboard mı yoksa haricimi yazmamışsın.eğer harici ise kasayı acıp model nosuna bakarak sitesinden vista driverini yukle sorunun çözülür.eğer onboard ise anakart sitesinden ilgili vista driverini yüklemen yeterli olacaktır.
Ses kartına elindeki Cd ya da Dvd'den yüklediğin driverları hemen kaldır.Ses kartının Offical sitesine git ve en güncel driverı indir ve kur.Sorun %99.9 düzelecektir.
bende 64 bit vista vardı ve 5+1 ses alamıyodum sistemin 32 veya 64 bit mi onada baksan olur... bide mümkünse format attıktansonra ilk ses kartını yükle ve 5+1 normal çalışıyosa driver güncellemesi yapma bende senin gibi çok çektim bu 5+1 olayından dediğin gibi xp mükemmel çalışan vistada sadece 2+1 deneme yanılma ugraşmak istemiyosan dediklerim kulagının bi köşesinde kalsın... kolay gelsin