Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
USB belleği güvenli çıkar

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> USB belleği güvenli çıkar Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
serdarS1

6 Eylül 2008; 15:54:36 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

USB bellekleri ve mp3 playerıma müzik yükledikten sonra "güvenli çıkar" yapmadan" usb den çekiyorum.Bozulma ihtimali var biliyorum fakat bununla ilgili birşey sormak istiyorum. "güvenli çıkar" yapmadan belleği usb den çıkarırsam ve bu yüzden belleğe zarar gelirse ne gibi şeyler olur ? mesela geçenlerde mp3 ü açtım (müzik dinlemek için) fakat takılmalar yaşadım.bu bozukluklar bu yüzden olabilir mi? yoksa bu nedenle bozulan mp3 ler kesinlikle açılmaz mı ?

LionTech16

Sisteme Gözat

6 Eylül 2008; 18:31:00 

Sakıncalı. Uzun vadede sorun yaratabilir. Yine de güvenli çıkar. USB Bellekler HDD lerden daha sağlam bu konuda ama yine de dikkatli olmak lazım.

liontech16@hotmail.com
''Hayatında geriye dönüp baktığında değer verdiğin tek bir insan bile göremiyorsan, bu hayatta senin de değerin yoktur.''
İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği '06
serdarS1

6 Eylül 2008; 19:15:04 

sakıncalı oldğunu biliyorum.Benim burda sormak istediğim bişi var : eğer bu mp3 ün takılma sebebi bu olabilirmi ? çünkü ben eğer birden usb den çıkartınca bozulan mp3lerin tamamen bozuldğunu hiçbir şekjilde açılmadığını biliyorum. fakat diğer bozukluklar (bende olduu gibi takılmalar vs.) bu olaydan kaynaklanabilirmi ?

RevidaL

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

6 Eylül 2008; 21:29:09 

Tam doğru mu bilmiyorum ama şunu belirteyim; içindeki dosyalar silinebiliyormuş...

XTC | RevidaL |
Reasonable

6 Eylül 2008; 21:42:53 

quote:

Orjinalden alıntı: RevidaL

Tam doğru mu bilmiyorum ama şunu belirteyim; içindeki dosyalar silinebiliyormuş...

Evet en çok sık rastlanılan olay bu.Senin mp3'te daha önceden dediğin sorun yoksa ve bunu yaptıktan sonra başlamışsa büyük ihtimalle yine güvenli çıkarmadığın içindir.

// Intel Core 2 CPU E4400@ 2.00 GHZ 2010MHZ//Gigabyte GA-965p-S3//OCZ 2 GB (2*1) 800Mhz Platinum XTC DDR2 CL4//Ati Radeon HD 2900XT (512 Mb,512bit)//Sata Hitachi HD scsı(300 gb)//Windows XP Professional//
LionTech16

Sisteme Gözat

6 Eylül 2008; 22:00:00 

Yine bu sebeptendir takılmalar filan.

liontech16@hotmail.com
''Hayatında geriye dönüp baktığında değer verdiğin tek bir insan bile göremiyorsan, bu hayatta senin de değerin yoktur.''
vertigo_tr

6 Eylül 2008; 22:10:05 

ya ben 3 senedir kingston 512 kullanıyorum 8gb aldığım için şimdilerde attım kenarı ama hiç bir zaman güvnle çıkar felan yapmadım taş gibi valla.. usb belleğin ışığı yanıp sönmüyorsa yani veri akışı yoksa çıkarılabilir... ama harddisklerde bole değil kesinlikle güvenle çıkar yapılmalı..

~ PANASONIC LUMIX® TOPLULUĞU ~ LUMIX FX12

esesli1975

7 Eylül 2008; 9:50:47 

Eger belleginizde degerli bilgileriniz varsa yada belleginizi uzun süre güvenli kullanmak istiyorsanız güvenli cıkartarak voltajın kesilmesini saglamak en mantıklısı.

LionTech16

Sisteme Gözat

7 Eylül 2008; 14:18:48 

quote:

Orjinalden alıntı: vertigo_tr

ya ben 3 senedir kingston 512 kullanıyorum 8gb aldığım için şimdilerde attım kenarı ama hiç bir zaman güvnle çıkar felan yapmadım taş gibi valla.. usb belleğin ışığı yanıp sönmüyorsa yani veri akışı yoksa çıkarılabilir... ama harddisklerde bole değil kesinlikle güvenle çıkar yapılmalı..

Belleğin ışığının yanmaması çalışmadığı anlamına gelmez. Bellek bilgisayara takılı ise çalışır durumdadır. Yani elektrik akımı mevcuttur. Işığının yanması ise sadece veri transferi olduğunu gösterir. Siz belleği aniden çıkardığınızda bellek şoka uğrayabilir. Bu sorun HDD lerde kısa vadede, flashdisklerde ise uzun vadede meydana çıkar. Bu yüzden eğer en değerli bilgilerinizin olduğu bir anda flashdiskinizin bozulmasını istemiyorsanız donanımı güvenli çıkar yapın. Benim tavsiyem budur.

liontech16@hotmail.com
vertigo_tr

7 Eylül 2008; 14:24:38 

yani benim anlamadığım konu bellek zaten serbestte anakartta onun gücünü kesiyor sende çekerek gücünü kesiyorsun ben matıksal olarak fark görmüyorum.. ama işin erbabı biri kulaktan dolma olmayacak şekilde açıklarsa sevinirim...

~ PANASONIC LUMIX® TOPLULUĞU ~ LUMIX FX12

cheetahonline

7 Eylül 2008; 16:01:16 

eğer usb'den bilgisayara bir dosya atmışsanız sorun değil ama bilgisayardan usb'ye atmışsanız kesinlikle güvenli çıkar deyin. tamamını yazmayıp bekletebiliyor windows. yani en azından benim başıma böylesi gelmişti.
ayrıca aygıt yöneticisinden diske bakınca çabuk uzaklaştırma için en iyi duruma getir diye bir seçenek var. dediğine göre o zaman güvenli çıkar demek gerekmiyormuş. denemedim, denemicem de gerçi ama öyle de bir şey varmış :)

fuckulteli

7 Eylül 2008; 16:28:04 

quote:

Orjinalden alıntı: cheetahonline

ayrıca aygıt yöneticisinden diske bakınca çabuk uzaklaştırma için en iyi duruma getir diye bir seçenek var. dediğine göre o zaman güvenli çıkar demek gerekmiyormuş. denemedim, denemicem de gerçi ama öyle de bir şey varmış :)

Böyle bişiy bende duydum gördüm ve uyguladım ancak yine de güvenle kaldır diyorum. Bizim bir arkadaşım MS Pro hafıza kartı bozulmuştu, muhtemelen bundan dolayıydı. Telefonu USB kabloyla bağladıktan sonra güvenle kaldır demediğinden olmuş olmalı.

ceka13

7 Eylül 2008; 17:47:10 

Belleği yakabilrisin bile.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> USB belleği güvenli çıkar Sayfa: [1]
Buraya git: