Şimdi Ara

Lancia Delta /SIRADIŞI İTALYAN TÜRKİYE'DE/ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
313
Cevap
2
Favori
53.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet lansmanda da siyah ve beyaz kullandılar. Auto motor&sportun bu ayki sayısında siyahının reklamı vardı. Müthişti gerçekten.

Lancia Delta /SIRADIŞI İTALYAN TÜRKİYE'DE/

Lancia Delta /SIRADIŞI İTALYAN TÜRKİYE'DE/
  • şehrazatın arabası, şu anda annem sayesinde izliyorum
  • cadde birmot'da bugün deltayı incelemeye gittim. Fuardan sonra tekrar aşık oldum bu arabaya.Bundan 5-10 sene evvel konsept arabalara ''nasıl yani '' diye bakardık işte delta böyle bir araba olmuş.Bıkmıştık hep aynı tarz araba görmekten .Volvo c30 biraz bu bıkkınlığı gidermişti ama delta tam anlamıyla farklı olmak isteyenlere göre.Arka koltuklar bir harika,hem yüksek hem de gömülmüyorsun,hareket kabiliyetlerinden bahsetmeyeceğim bile,tam anlamıyla müthiş.Arabayı o kadar beğendim ki hemen alıp gitmek istedim .Hele kontak açıp farları da yakınca a3 kaş yapmış diyorlar ya bu da gözüne sürme çekmiş gibi.Ne yapıp edecem ben bu arabayı alacağım.

• Nerden başlasam bilemiyorum....Öncelikle bu arabayı ilk defa fuarda gördüm fakat ondan önce bir sürü bilgi toplamıştım onun hakkında...

öncelikle dış tasarımı yenilikçi ve kesinlikle özel olmak isteyenlere hitap edebilecek br model...
    benim şahsi fikrim tasarım açısından tam bana göre

arabanın içine geçtiğim zaman konsolda fiat hissini aradım,aradım,aradım ama bulamadım...gerek kalite açısından gerekse tamamen farklı olmasada tasarım açısından bir alaka yok...fakat sadece andırıyor...Golf ile A3 arasındaki benzerlik gibi....

koltuklar kesinlikle çok rahattı, autoshowdaki deltalar tamamen deri fakat alcantra yarı deri koltuklar standart...Arka koltuklar hem ileri geri kaydırılabiliyor hem de sırt açısı ayarlanabiliyor yani aynı ön koltuklar gibi...ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim arka koltuklrın ferahlığı bir üst segmentle aynı diz mesafesi oldukça geniş olabiliyor...

bagaj bana yeterli geldi, arkadaşlarımın "Ohooo daha ilk arabada bu kadar çok oyalanırsak bütün arabaları göremeyiz" gibi sitemlerinin üzerine arka koltukları ileri geri kaydırdığımızda oluşacak farkı gözlemleyemedim...Ama küçük aileler için kesinlikle yeterli...

Benim merak ettiğim model 1.6 120 hp dizel otomatik....Kullanımını, performansını, uzun yol rahatlığını, en çok da insanlarda yaratacağı merak hissini merak ediyorum...inşallah bir gün yolda test etmek de nasip olur....Umarım bu uzun mesajım insanları sıkmaz iyi güler...

Edit : burada yazılanlardan dolayı tavana dikkat ettim, renk biraz farklı kalmış ama yukarı bakmadığınız sürece dikkat çekmiyor...Benim baktığım bej rengiydi, belki siyahta hiç fark edilmiyordur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T_AnAFoR -- 21 Ekim 2008; 1:02:40 >

• Diğer Markalarla karşılaştırma konusuna gelince,

Lancia Delta 1.6 120 hp dizel otomatik standart 27.450 € + 681 YTL.... bir kaç istediğim ek donanımla 30.000 Avro....
    A3 Sportback 1.4 TFSI 125 hp S tronic 30.407 €...
    BMW 116i 116 hp - 5 Kapı otomatik 30.918 €....

Fuarda ilk bu 3 araba içinden deltaya baktım fakat diğer arabalara baktıktan sonra bile aklımdan delta çıkmadığından fuarı gezmeyi bitirdiğimde en son gene ona bakmaya gittim....

öncelikle fiyatlara baktığımda
    1. deltanın bu fiyat diliminde sahip olduğu donanımlara diğer arabalar sahip değil.
    2. delta dizel ve performans açısından (teknik verilere dayanarak) çok da farklı değil.
    3. Sürüş konusunda bir şey diyemeyeceğim Delta kullanmadım fakat bmw kadar olacağını sanmıyorum.
    4. özellikle iç hacim bakımından delta bu arabalar içinde en ferahı.

Bu arada yeni golf VI bende büyük hayal kırıklıkları yarattı ve ben açıkçası onun da fiyatının (Delta ile aynı donanım ve motorda) Türkiye'de 3 aşağı yukarı aynı olacağını düşünüyorum...Ve ben açıkçası Lancia yı tercih ederdim...özellikle iç mekan kalitesinde lancia bende yarattığı hislerde golf e göre açık ara öndeydi...

Sonuç : Lancia servis, sürüş, yedek parça konuları dışında diğer 2 rakibinden geride değil hatta bir çok konuda beni daha çok etkiledi, bu konularda bilgim olmadığından yorum yapamayacağım...Ama onun dışında bana ilk bakışta Lancia Delta 30.000 € veripte alınacak bu 3 araba içinde en ideali gibi geliyor...

Yaptığım yorumlar tamamen benim şahsi düşüncelerimdir...Saygı gösterdiğiniz için teşekkür ederim...

• yorumlarını ve izlenimlerini paylaştığın için biz teşekkür ederiz.
  • eğer bir aksilik olmaz ise lancia Delta mı bu çarşamba teslim alıyorum.Beyaz 1.4 120 hp 23.650 €+vergi hiçbir opsiyon ilave etmedim çünkü daha fazla bütçemi zorlayamadım ama zaten pek de birşey eklememe gerek yok arabanın kendisi hali hazırda muadili araçların birçoğundan daha dolu .Listemde golf VI,honda elegance ve A3 sportback 5 kapı da vardı ama bunları kendime göre hiçde zorlanmadan kafamdan attım.Çünkü golf ne yaparsa yapsın artık sıkıyor,Honda desen önü güzel arkadan ve konsol yüzünden kaybetti,A3 ise çıplak haliye alıyorsun 26.000€ istiyor (Kalitesine diyecek lafım yok-yanlış anlaşılmasın alabilecek bütçem olsa a3 yerine a4 alırdım ama delta da aklım kalırdı).Birmot Ekim sonuna kadar € kurunu 1840 TL de tutuyor bu fırsatı da kaçırmak istemedim ı(ÖTV düşecek diyorlar ama ne zaman ?Ne kadar? € o zaman ne olur açıkcası muamma)Hal böyle olunca benim citroen 1.6 2000 kasa 56.000km kızımı 3 gün içinde eldençıkardım .Arabayı alınca resimler ve diğer bilgileri sizlere aktarıcağım.
    ( bu forumda konu ile ilgili tüm yazıları olumlu olumsuz tüm yorumları uzun zamandır takip ediyorum,benim için müthiş faydası oldu,eşim bile bu yorumları ona okuduğunda araç hakkında fikri çok değişti.Herkese çok teşekkür ederim)
    bu arada aracın düz vites olduğunu da belirtmek isterim zaten otomatik ne yapsam ne etsem de kullanamıyorum,araba bensiz gidiyor sanki her an kontrolümde çıkacakmış gibi sadece ben mi böyleyim yoksa benim gibi düşünenler varmı(C control de de aynı hissi yaşıyorum acemi şöför gibi kasılıyorum arabadan inince sinirden her yerim ağrıyor.Vectra 1.9 otomatikle cc kullanarak saroz'a gidiyorum sanki sırtımda taş taşıdım bu ne ya diyorum )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bureda -- 25 Ekim 2008; 16:12:54 >

• Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.
    Forumdan alan çıktı sonunda.

AHS müthiş bi sistem bu arada.

aracı alan arkadaşa da hayırlı olsun. pişman olmayacağı bir seçim yaptığı kanısındayım.

Orjinalden alıntı: bureda

eğer bir aksilik olmaz ise lancia Delta mı bu çarşamba teslim alıyorum.Beyaz 1.4 120 hp 23.650 €+vergi hiçbir opsiyon ilave etmedim çünkü daha fazla bütçemi zorlayamadım ama zaten pek de birşey eklememe gerek yok arabanın kendisi hali hazırda muadili araçların birçoğundan daha dolu .Listemde golf VI,honda elegance ve A3 sportback 5 kapı da vardı ama bunları kendime göre hiçde zorlanmadan kafamdan attım.Çünkü golf ne yaparsa yapsın artık sıkıyor,Honda desen önü güzel arkadan ve konsol yüzünden kaybetti,A3 ise çıplak haliye alıyorsun 26.000€ istiyor (Kalitesine diyecek lafım yok-yanlış anlaşılmasın alabilecek bütçem olsa a3 yerine a4 alırdım ama delta da aklım kalırdı).Birmot Ekim sonuna kadar € kurunu 1840 TL de tutuyor bu fırsatı da kaçırmak istemedim ı(ÖTV düşecek diyorlar ama ne zaman ?Ne kadar? € o zaman ne olur açıkcası muamma)Hal böyle olunca benim citroen 1.6 2000 kasa 56.000km kızımı 3 gün içinde eldençıkardım .Arabayı alınca resimler ve diğer bilgileri sizlere aktarıcağım.
    ( bu forumda konu ile ilgili tüm yazıları olumlu olumsuz tüm yorumları uzun zamandır takip ediyorum,benim için müthiş faydası oldu,eşim bile bu yorumları ona okuduğunda araç hakkında fikri çok değişti.Herkese çok teşekkür ederim)
    bu arada aracın düz vites olduğunu da belirtmek isterim zaten otomatik ne yapsam ne etsem de kullanamıyorum,araba bensiz gidiyor sanki her an kontrolümde çıkacakmış gibi sadece ben mi böyleyim yoksa benim gibi düşünenler varmı(C control de de aynı hissi yaşıyorum acemi şöför gibi kasılıyorum arabadan inince sinirden her yerim ağrıyor.Vectra 1.9 otomatikle cc kullanarak saroz'a gidiyorum sanki sırtımda taş taşıdım bu ne ya diyorum )

Merhaba aracınız hayırlı uğurlu olsun, satın aldığınız araç gerçekten çok özel bir araç, otomatik vitese alışamıyorsanız sol ayağınızın üstüne oturun araba kullanırken, babamda sizin gibiydi bu yöntem sayesinde alıştı kazasız belasız sürüşler tekrar hayırlı olsun

• Hayırlı olsun, izlenimlerinizi fotoğrafları bekliyoruz.
  • Yok ayakta bir problem yok o konuda rahatım ayağı unuttum gitti ama ne bileyim otomatik olunca arabayı ben degil de başkası kullanıyor gibi oluyorum.Vitesi ,motoru hissetmeden sanki olmuyor,kontrolümde değil gibi
    VW JETTA 1.4 TSI 122 HP
  • hayırlı olsun güle güle kullanın gerçekten çok güzel bir araç aldınız yakından incelediğimde benide abaya bir etkilemişti
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.