Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
pc dwd sürücümü görmüyor

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> pc dwd sürücümü görmüyor Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
CooL_RaX

5 Eylül 2008; 18:43:23 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadşlar uzun süredir samsung dwd sürücümü kullanıyorum ama son 2 gündür bilgisayarımı açtığımda weya cd taktığımda dw sürücümü görmüyor bu sorunu nasıl çözebilirim yazılımsal mıdır windowstan filanmı kaynaklıdır yoksa donanımsalmı anakartımıda yeni aldım aslında yardımlarınızı bekliyorum

bu arada samsungu kötülemeden edemicem geçen günde harddiskim bozuldu yeni almıştım garantiye gönderdim ama garanti dışı dediler kimseye tavsiye etmem.

Superdeve

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

5 Eylül 2008; 18:47:41 

BIOS'tan kontrol eder misin? Büyük ihtimalle BIOS'ta pasif(disabled) gözüküyordur. Eğer pasif(disabled) ise aktif(enabled) et. O zaman görür.

Samsung gayet iyi bir firma. Eğer sen harddiski kendin bozduysan kullanıcı hatası olduğundan garantiye girmez.

Kural dışı bir hareketimi görürseniz lütfen yöneticilerden önce bana ulaşınız.
CooL_RaX

5 Eylül 2008; 18:57:50 

tşkler nasıl aklıma gelmedi deniyeceğim

ben kendim bozmadım hiç birşekil mudahale etmedim hatta bilgisayarcı takmıştı. bir kaç ay sonra bozuldu we garantiye gönderdim garantide 3 ay bekledi ve sonunda İD girişimi ne öle birşey bozuk windows kurulmuyor garanti dışı die gönderdiler

ucanturk41

5 Eylül 2008; 20:47:34 

Deamontools yüklü ise ondan da oluyor bazen.

İnandığı gibi yaşamayanlar, yaşadığına inanmaya başlar.

http://ihh.org.tr/Neler-Yapabilirim.93.0.html
nihat35nihat

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

5 Eylül 2008; 20:56:38 

Aygıt Yöneticisinden bakıyoruz. Başlat > Çalıştır > devmgmt.msc (yazacaksın) enter... veya Başlat > Denetim masası > Performans ve bakım > sistem > Donanım > Aygıt yöneticisi dediğimizde DVD/CD-ROM Sürücüler kısmında cihazlarımızı görürüz. Bu cihazların üzerinde bir ünlem (!) işareti varsa bir driver problemini gösterir. bu problemli cihaza baktığımızda (Kod:XX) bir kod verir bu koda göre problemi çözmeye çalışırız. Burada bir problem yoksa DVD-ROM'un markası ve modeline göre imalatçısının destek sitesinden Firmware Update yapmak gerekebilir. Bu sorunumuzu çözebilir. Fakat bu Firmware Update yaparken dikkat edilecek bir husus var; şöyleki, Firmware Update yapılacak optik okuyucu tek başına ve master konumda bağlı olmalıdır, yoksa bu update başarısız olur.

Dost bulmanın yolu da dost olmaktan, Dost olmanın yolu "insan" olmaktan geçer....
CooL_RaX

7 Eylül 2008; 15:58:27 

Windows bu donanım için aygıt sürücüsü yükleyemiyor. Sürücü bozuk ya da eksik olabilir. (Kod 39)

çözümünüzü beqliyorum ilginizden dolayı tşkler.

nihat35nihat

7 Eylül 2008; 16:55:40 

microsoft un kendi çözümü:

Kod 39
Windows bu donanım için aygıt sürücüsü yükleyemiyor. Sürücü bozuk veya eksik olabilir. (Kod 39)
Önerilen çözüm;

Bu hatanın nedenleri eksik bir sürücü, bozuk bir ikili dosya, bir dosya G/Ç sorunu veya yüklenemeyen başka bir ikili dosyadaki girdi noktasına başvuran bir sürücü olabilir.
Sürücüyü kaldırın ve sonra Donanım değişikliklerini tara'yı tıklatarak yeniden yükleyin veya yükseltin.
Aygıtın Genel Özellikler sekmesinde, Sorun Gider'i tıklatarak Sorun Giderme Sihirbazı'nı başlatın.

Benim önerim;
Başlat/Programlar/Donatılar/Sistem Araçları/Sistem Geri Yükleme yi seçiyoruz, ileri diyoruz.
Karşımıza takvim geliyor burdan istedığimiz tarihi seçip ileri butonlarını tıklayıp bitiriyoruz.

Dost bulmanın yolu da dost olmaktan, Dost olmanın yolu "insan" olmaktan geçer....
CooL_RaX

7 Eylül 2008; 18:26:37 

tşkler 2. sorunum pc acıldıktan sonra bazen 10 dk bazen 5 satt bazen 10 saat sonra ekran gidiyor kasa çalışır durumda bunun nedeni nedir

nihat35nihat

7 Eylül 2008; 18:37:30 

Oyun oynarken başına geliyorsa ekran kartının soğutması kötü olabilir. Monitörün soğutması kötü olabilir. Durumun monitörden mi? bilgisayardan mı? olduğunu anlamak için ekran gittiğinde monitörü açıp kapamak vs.. yöntemler denenecek...

CooL_RaX

7 Eylül 2008; 18:41:53 

ekranı açıp kapamayı denedim ama yinede monitor açıldığında sanki bilgisayarı görmüyormuş gibi yanıp sönüyor ışığı umarım anlatabilmişim çok tşkler bu arada çok yardımcı oluyorsun

nihat35nihat

7 Eylül 2008; 18:47:36 

VGA bağlantı kullanıyorsan monitörün kablosunda bir problem olabilir veya ekran kartı-monitör bu bilgi verisi voltajlarında problem olabilir. 15 pinli bağlantının veri uçlarının görevleri aşağıda verilmiştir.
PİN İSİM TANIM
1 RED Kırmızı renk verisi (75 ohm 0.7Vp-p)
2 GREEN Yeşil renk verisi (75 ohm 0.7Vp-p)
3 BLUE Mavi renk verisi (75 ohm 0.7Vp-p)
4 ID2 Monitör bilgi verisi 2
5 GND Şase
6 RGND Kırmızı şase
7 GGND Yeşil şase
8 BGND Mavi şase
9 KEY Boş
10 SGND Senkronizasyon şase
11 ID0 Monitör bilgi verisi 0
12 ID or DA Monitör bilgi verisi 1
13 H SYNC Yatay senkronizasyon verisi
14 V SYNC Dikey senkronizasyon verisi
15 ID3 or SCC Monitör bilgi verisi 3

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> pc dwd sürücümü görmüyor Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme