Şimdi Ara

Radyatör suyu değişimi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aşağıdaki servis el kitabına ve aşağıdaki castrol ün sayfasındaki bilgilere göre aracın soğutma suyunu değiştiriyorum. Önce radyötürün altındaki tahliye valfini açarak suyu boşalttım. Sonra üstten sabunlu su dökerek içini temizleyip antifiriz+saf suyu koyacaktım ancak 1,5 lt kadar sabunlu su koyduğumda alttan su akmaz oldu. Radyatörü temizleyip sıvıyı değiştirelim derken şimdi içerisine 2 lt ye yakın sabunlu su koymuş olduk. Bi türlü bu suyu boşaltamıyorum ki antifirizli suyu koyalım.

Ek notlar:
    -servis el kitabındaki motorun arkasında gibi görünen su tahliye valfini göremedim.
    -aracı 10 dk kadar çalıştırdım, motor ısındı, kaloriferi de sıcak konumunda açmama rağmen radyatör suyu boşalmadı.

Siz neler önerirsiniz?
    -önceki sıvı şu anda 1.5 lt kadar sıvı sabunlu su ile karışmış durumda, bu şekilde aracı kullanmamın sakıncası var mı?
    -bu suyu nasıl boşaltacaz?

http://www.castrol.com/castrol/genericarticle.do?categoryId=73024005&contentId=7015849

servis el kitabı:
     Radyatör suyu değişimi sorunu

http://img530.imageshack.us/my.php?image=coolantjv8.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birtasarimci -- 5 Eylül 2008; 18:42:25 >

• sabunlu suyu en iyi çeşme suyu ilave ederek boşaltabilir yada en azında seyrelterek yan etkisini yok edebilirsin , tazyikli bir hortum işini görecektir , daha sonra yeni antifirizi ekleyebilirsin , ama sabunu koymek nerden aklına geldi ???? tazyikli su pekala işini görebilirdi
  • Valla mendel hocam önce özendiriyon, :) sonrada fırça atıyon sabunlu su ne iş diye. :)
    sen bi güzel değiştirince hortumlardı, radyatördü , uzun süreden beri ihmal edilen iş aklımıza düştü. :)

Sabunlu suyu radyatörün içinde muhtemel kir, pis vs için çözsün diye koyayım dedim. Aslında çok bi sabun yok, yani 1.5 lt suyun içine 3-4 defa sıvı sabun bastık. zaten antifirizi koymadan önce 10 -15 lt su geçirecektim iyice temizlemek için, ama su aşağıdan akmaz oldu.
    musluğun orası tıkandı mı noldu anlamadım. Akşamüzeri olduğundan çok uğraşmadımda, yarın bakarım yine. Haftasonu halledecez artık.

quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

sabunlu suyu en iyi çeşme suyu ilave ederek boşaltabilir yada en azında seyrelterek yan etkisini yok edebilirsin , tazyikli bir hortum işini görecektir , daha sonra yeni antifirizi ekleyebilirsin , ama sabunu koymek nerden aklına geldi ???? tazyikli su pekala işini görebilirdi

• sabunun tıkamasına imkan yokki , o su termostata filan takılmıştır termostat soğukken su geçişine izin vermiyor , sen en iyisi üst dolum kapağından bolca temiz suyu bas gitsin o zaten sabunu çözecektir yoksa sabun hele sıvı sabun mumlaşıp radyatörü tıkayamaz korkacak bişey yok , bide alt tahliye tapasından su tazyikli su göndermeyi dene , çünkü şu anda aracında 2 kısım oluşmuş termostattan öncesi vede termostattan sonrası :) sen nekadar su eklesende radyatörün altından akmayacaktır , ancak araç çalışıp ısınınca ikisi birbirine karışır
  • Bugün hallettim olayı, sabah gittim, dün eklediğim su da boşalmış. Güzelce bahçe hortumunu soktum olaya, en az bi 5 dk aktı içine, diğer taraftan aktı. Sonra hızımı alamadım, suyun motordan çıktığı yerden hortumunu çıkarttım, oradan su tahliye edilince daha hızlı sirkülasyon oldu. Birazda kaloriferi sıcak açarak içindeki suyu da çevirdim. Sonrasında antifiriz ve saf suyu ekleyerek olayı bitirdim. Şimdi bi sorun yok.
    Mendel50 arkadaşım mesajların için teşekkürler.
  • Radyatördeki kireç çözünsün diye az miktar kireç çözücü eklesek yada su kabı ve borular temizlensin diye çamaşır suyu eklesek radyatöre zararı olur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: birtasarimci

Bugün hallettim olayı, sabah gittim, dün eklediğim su da boşalmış. Güzelce bahçe hortumunu soktum olaya, en az bi 5 dk aktı içine, diğer taraftan aktı. Sonra hızımı alamadım, suyun motordan çıktığı yerden hortumunu çıkarttım, oradan su tahliye edilince daha hızlı sirkülasyon oldu. Birazda kaloriferi sıcak açarak içindeki suyu da çevirdim. Sonrasında antifiriz ve saf suyu ekleyerek olayı bitirdim. Şimdi bi sorun yok.
    Mendel50 arkadaşım mesajların için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Soğutma suyu seviyesi sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu çözücülerde aklımdan geçmişti ama dezavantajları olabilir. Çünkü bu çözücüler kireçleri çözerken diğer aksamlara da zarar verebilir. Riske hiç gerek yok o sebeble.

quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Radyatördeki kireç çözünsün diye az miktar kireç çözücü eklesek yada su kabı ve borular temizlensin diye çamaşır suyu eklesek radyatöre zararı olur mu?
  • kireç sökücüyü bilgisayarımdaki radyatörü temizlemek için kullanmayı denemiştim. radyatör boruları bakırdı ve içine döker dökmez tepkimeye girdi sarı dumanlı birşeyler çıkmaya başladı yani bakırı eritti. sistemde bakır parça varsa bozucaktır bence sisteme bu tür şeyler dökmeyin.
    zaten içine konan sıvı antifriz ve saf su olduktan sonra kireç oluşmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenon Mercek -- 10 Eylül 2008; 18:33:32 >
  • iyi gunler bende 3.18 is war. dun motorun harareti yukseldi cubuk en uste kadar bir anda cikiverdi . suyu ve yagi normaldi . neden bole bisey oldu ve sorun ne olabilir . tesekkurler evren / manchester / uk
  • Sorununuzu ayrı başlık altında sorarsanız cevaplanma oranı yükselecektir.

birde olayı daha detaylı anlatın, araba ve sürüş koşulları neydi, önce aynı hararet olayı oldu mu vs.
    quote:

Orjinalden alıntı: evrenmanchester

iyi gunler bende 3.18 is war. dun motorun harareti yukseldi cubuk en uste kadar bir anda cikiverdi . suyu ve yagi normaldi . neden bole bisey oldu ve sorun ne olabilir . tesekkurler evren / manchester / uk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.