Şimdi Ara

2.0.x icin SMS FWD.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Daha önceki başlıklardan birinde bir arkadaşımız BiteSMS isimli program ile gelen SMS'leri Forward'lıyabiliyoruz veya tek mesajı silebiliyoruz demişti. Programı Cydia'dan yüklediğimde Fwd yapamamıştım.
    Ve fakat yabancı bir forumda dolanırken tekrar BiteSMS'le karşılaştım ve daha detaylı bir açıklama ile BiteSMS'in nasıl FWD yaptığını öğrendiğimde kendimi tam bir beceriksiz olarak tescilledim.
    Olayımız şu;
    Cydia'dan search ederk BiteSMS'i ücretsiz olarak install edebiliyoruz.

-Aslında BiteSMS kendi operatörümüzü kullanmadan internet üzerinden farklı bir fiyatlandırma üzerinden bize SMS atabilme özelliği sağlıyor. Tarife kısmını henüz karşılaştırmadım ama yurtdışına çıkanlar için hesaplı olma ihtimali bence yüksek.
    Tarifeyi sonra kurcalarız.-

Program yüklendikten sonra tüm SMS'leri "conversation" şekliyle alt alta gösteriyor.

Püf noktası 1: BiteSMS'in hiçbir yerinde "settings" tuşu ok. Settings'e ulaşmak için sağ alttaki ok tuşuna basmamız gerekiyor.
    Buradan settingse ulaşınca eger şu an geçerli olan şebeke üzerinde SMS göndermeyi istiyorsak "Mobile Carrier" seçeneğini işaretliyoruz.
    Böylece iPhone kendi şebekemiz üzerinden SMS gönderiyor.

Püf 2: (İşte bulamadığım FWD özelliği!)
    FWD özelliği settings vs. bir yerde yer almıyor.
    Text Messagesdan FWD yapmak istediğiniz mesajı seçip "Swipe the bubble" yani delete hareketi yani mesaj balonunun üzerine parmağınızı değdirip soldan sağa iterseniz -sağdan sola olmuyor- (tarihe geçecek bu tanımlama) BİNGO!! Forward, Dlete veya Cancel menusu çıkıyor.

Forward ile size daha önce gelmiş bir SMS'i başka birisine gönderebiliyor,
    Delete ile conversation görünümündeki mesajların birini silebiliyorsunuz. NOT: 1.1.x'de SMSD kullanan arkadaşlar bilir bu delete olayı orjinal SMS dizinin bozduğu için orjinal SMS application çakardı. BiteSMS'de çakmıyor.

Çok kullanışlı bu programı tüm 2.0'cılara tavsiye ederim...

2.0.x icin SMS FWD.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatugokhan -- 5 Eylül 2008; 12:33:43 >

• Emeğin için teşekkürler. Ama biraz araştırsaydın başlık açmadan aynı konu mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hekimbaba -- 5 Eylül 2008; 13:54:22 >

Orjinalden alıntı: tatugokhan

2.0.x icin SMS FWD.

Daha önceki başlıklardan birinde bir arkadaşımız BiteSMS isimli program ile gelen SMS'leri Forward'lıyabiliyoruz veya tek mesajı silebiliyoruz demişti. Programı Cydia'dan yüklediğimde Fwd yapamamıştım.
    Ve fakat yabancı bir forumda dolanırken tekrar BiteSMS'le karşılaştım ve daha detaylı bir açıklama ile BiteSMS'in nasıl FWD yaptığını öğrendiğimde kendimi tam bir beceriksiz olarak tescilledim.
    Olayımız şu;
    Cydia'dan search ederk BiteSMS'i ücretsiz olarak install edebiliyoruz.

-Aslında BiteSMS kendi operatörümüzü kullanmadan internet üzerinden farklı bir fiyatlandırma üzerinden bize SMS atabilme özelliği sağlıyor. Tarife kısmını henüz karşılaştırmadım ama yurtdışına çıkanlar için hesaplı olma ihtimali bence yüksek.
    Tarifeyi sonra kurcalarız.-

Program yüklendikten sonra tüm SMS'leri "conversation" şekliyle alt alta gösteriyor.

Püf noktası 1: BiteSMS'in hiçbir yerinde "settings" tuşu ok. Settings'e ulaşmak için sağ alttaki ok tuşuna basmamız gerekiyor.
    Buradan settingse ulaşınca eger şu an geçerli olan şebeke üzerinde SMS göndermeyi istiyorsak "Mobile Carrier" seçeneğini işaretliyoruz.
    Böylece iPhone kendi şebekemiz üzerinden SMS gönderiyor.

Püf 2: (İşte bulamadığım FWD özelliği!)
    FWD özelliği settings vs. bir yerde yer almıyor.
    Text Messagesdan FWD yapmak istediğiniz mesajı seçip "Swipe the bubble" yani delete hareketi yani mesaj balonunun üzerine parmağınızı değdirip soldan sağa iterseniz -sağdan sola olmuyor- (tarihe geçecek bu tanımlama) BİNGO!! Forward, Dlete veya Cancel menusu çıkıyor.

Forward ile size daha önce gelmiş bir SMS'i başka birisine gönderebiliyor,
    Delete ile conversation görünümündeki mesajların birini silebiliyorsunuz. NOT: 1.1.x'de SMSD kullanan arkadaşlar bilir bu delete olayı orjinal SMS dizinin bozduğu için orjinal SMS application çakardı. BiteSMS'de çakmıyor.

Çok kullanışlı bu programı tüm 2.0'cılara tavsiye ederim...

2.0.x icin SMS FWD.

eline sağlık arkadaşım... ancak biraz bana şu bölümü açar mısın? (Buradan settingse ulaşınca eger şu an geçerli olan şebeke üzerinde SMS göndermeyi istiyorsak "Mobile Carrier" seçeneğini işaretliyoruz.
    Böylece iPhone kendi şebekemiz üzerinden SMS gönderiyor. )

• Konuyu anlatan ve bizi aydınlatan arkadaşa teşekkür ediyorum... walla benim haberim yoktu bu olaydan sayende oldu...

Mobile Carrier seçtiğinizde aynen dediğiniz gibi kendi operatörünüz üzerinden gönderiyorsunuz, aksi takdirde zaten kredinin "0" olduğunu belirten bir ibare yazıyor ve mesaj gönderemezsiniz...

Ayrıca gelen mesajlara cvp verirken direk bu programı kullanmak için settingslerde bir on/off düğmesi var onu da "ON" yapmanız lazım yoksa gelen mesaja baktığınızda normal sms programından cvp verirsiniz...

Orjinalden alıntı: Xphoid

Ayrıca gelen mesajlara cvp verirken direk bu programı kullanmak için settingslerde bir on/off düğmesi var onu da "ON" yapmanız lazım yoksa gelen mesaja baktığınızda normal sms programından cvp verirsiniz...

Ben "Default SMS App" seçeneğini OFF'da kullanıyorum. Bir sorunla karşılaşmadım.
    ON yaparsak standart SMS application da kullanım problemi çıkabilme ihtimali var bence.

Orjinalden alıntı: dravdan

eline sağlık arkadaşım... ancak biraz bana şu bölümü açar mısın? (Buradan settingse ulaşınca eger şu an geçerli olan şebeke üzerinde SMS göndermeyi istiyorsak "Mobile Carrier" seçeneğini işaretliyoruz.
    Böylece iPhone kendi şebekemiz üzerinden SMS gönderiyor. )

"Mobile Carrier" seçeneği işaretli ise elinizdeki iphone hangi şebekeyi kullanıyorsa (Turkcell, Avea, Vodafone, vs.) normal SMS tarifesi üzerinden ücretlendirilirsiniz.
    "Send SMS Messages via: biteSMS" seçerseniz biteSMS'den SMS kontörü satın almanız gerekli. Tarifehttp://www.bitesms.com/ adresinde mevcut. Daha hesaplı mı bilmiyorum. Ama yurtdışında Türk hattı kullanıldığında hesaplı olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatugokhan -- 6 Eylül 2008; 16:41:15 >

• Oley! Onbaşılığa terfi etmişim.
    Gevezeliğin ödüllendirildiği yegane ortam!
    Daha Fazla Göster
  • bite smsde forward etmek için bitesmsde forward etmek istediginiz mesajın üzerine geelip parmagınızla soldan saga sürtün mesaj yazdıgınız kısma geliyor bilgilerinize..
  • programi ilk actiginizsa cikan menude mesajin uzerine tiklayin "balon" halinde mesaji detayli olarak goruntulesin ve sonra gondermek istediginiz mesajin balonu uzerinde parmaginizi soldan saga siler gibi yapin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatugokhan -- 7 Eylül 2008; 11:49:47 >
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.