Şimdi Ara

i900 Omnia - i8510 Innov8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yakında piyasaya çıkacak iki adet samsung modeli hakkında fikirlerinizi istiyorum. şu sıra çoğu kişide benzer tereddütler var sanırım.omnia yaygınlaşan dokunmatik ekran özelliği ve görünüm olarak, innov8 ise 8mp kamerasıyla öne çıkmakta. telefnların tüm özelliklerini yazmak istemedim ama öne çıkan ve tereddütte kaldığım özellikleri yazıcam.

    omnia :

    * 5mp kamera
    * 240x400, 3,2" dokunmatik ekran (256k renk)
    * 1150 mah li-ion batarya (1440 olarak belirtilen yerlede var ama satışa çıkan sitede bu şekilde)
    * tv out
    * yazılım olarak windows mobile
    * edge ve gprs class 12
    * wi-fi

    innov8 :

    * 8 mp kamera
    * 240x320, 2,8" ekran (16m renk)
    * 1200 mah li-ion batarya
    * tv out
    * 3,5 mm audio jak
    * yazılım symbian 9,3
    * edge ve gprs class 10
    * wi-fi

    öncelikle edge ve gprs class 10 ve 12 arası fark nedir bilgim yok. genel olarak yapılan yorumlara bakarsak

    * flaşlarla ilgili yorumlar yapılmış ama flaş özellikleri hakkında resmi açıklamalar tam değil.
    * innov8 de bazı sitelerde 3x optik zoom yazılmış. türkiyeye getiren siteye sordum bizde öyle duyduk gelince görücez gibi salakça bi cevap aldım.
    * iki modelde de tv out var ama 3,5 mm audio jak sadece innov8 de var ki dandik kullaklar yerine kendi kulaklıklarını kullanmak güzel benm için. (senheisser cx300 kulaklıkla standart samsung kulakıl arasıda fark olsun :))
    * samsungun daha önceki modellerini kullanmadım ama kullanım zorluğu ve yazılım hataları gibi şikayetler duyuyodum.şu anda omnia windows mobile ve innov8 symbian 9,3 kullanıcak. teknik olarak pek bilgim yok bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.ancak windows mobile de office dosyaları oluşturmak ve editlemek mümkün.bu + sı .innov8 te sadece bakılabiliyor.
    * dokunmatik ekranla ilgili kullanım zorluğu ve sorun çıkarması gibi tereddütler var her ne kadar görünümü güzel olsa da. ama yeni çıkan telefonlarda gitgide yaygınalştığı içinde ayrı bir tereddüt var :) kayan kapaklı telefona o kadar para verip de 2 ay sonra eski telefon gibi kalıcaksa anlamsız ki lg yeni modelinde 8mp ve dokunmatik ekran kullanacak.
    * kayan kapak telefonlarda ekran ısınma problemi şeklinde bir yorum yapılmıştı.kullananlaın bu tarz problemleri oldu mu acaba?
    * batarya kosununda idare eder ikisi de. ama dokunmatik 3,2" ekranda biraz problem olabilir gibi geliyo.
    * ekran renkleri olarak omnia 256k innov8 16m . ikisinin de hafızası 16 gb olacak ve divx izlenebilecek.böyle olunca 256k olmasının dezvanatajı olur mu yoksa pek farkedilecek bişey olmaz mı? ayrıca 240x320 ekran boyutları oturdu ve omniadaki 240*400 ekran boyutunun bazı program ve internette bazen sorun olabileceği şeklinde yorumlar var.


    bu konularla ilgili tecrübeleri ve bilgisi olanlar yazarsa ve bunun dışında dikkatlerini çeken noktalar varsa belirtirlerse sevinirim.telefonlar yaklaşık 20 gün içerisinde çıkacak.yorumlarınızla aydınlatmanızı bekliyorum,şimdiden teşekkürler :)



    _____________________________




  • Öncelikle samsung bu iki modelle çoğu kişinin kalbini feth etti. Bende bu iki model arasında kaldım. Ama çok kısa sürdü. Şimdi bazı konularda yanlışınız var öndelikle onları düzeltelim. symbian işletim sistemi olan cihazlarda gerekli programla office dökümanlarını çok rahat değiştirebilirsiniz ki ben bunu 6600 ile yaptım. Samsungların sistemlerinde sorun var dediniz bu sistemler standart sistem değil biri symbian biri de windows, symbian son sürümü kullanan innov8'in o sorunları çıkartacağını sanmıyorum ayrıca symbian için daha fazla program mevcuttur.
    Bu ikisi arasında tercihimi i8510 (innov8) den yana yapmamın nedenlerini şu şekilde sıralayabilirim.
    - Daha kaliteli kamera
    - daha uzun batarya ömrü
    - 3,5 mm kulaklık girişi (bu özelliği küçümsemeyin her türlü ses cihazına bağlayabilirsiniz)
    - tuş takımının olması, dokunmatik ekranlar bana pek güven vermiyor
    - edge ve gprs arasındaki fark önemli değil çünkü pek kullanmıyacağız
    - i8510 da büyük ihtimalle optik zom yok hem de çok büyük ihtimalle ben hiç var diye duymadım.
    - kayan kapak tasarımını samsung çıkartı sanırım bu kadar tecrübesini böylesini üst sınıf modelinde kullanacaktır.
    - Eğer symbian sistemine alışırsanız çok rahat ve güzel bir kullanımın olduğunu anlayacaksınız, başka model kullanmak sizi sıkacaktır.
    Benden bu kadar başka arkadaşlarında yorumunu alınız, gerisi size kalmış. Benim tavsiyem innov8 yani i8510
    _____________________________
    Asus Strix x470, AMD Ryzen 2700x, Corsair DDR4 3200 mhz,Aidata256 gb WD 500 gb c.b., 2x wd 2TB c.g., wd 1 tb c.b., HIGH POWER ABSOLUTE 750 watt, Thermaltake View 31 TG RGB, MSİ Optix MPG27CQ, MSİ RTX 2070,




  • güzel bi konu açılmış crab23 dostum sağol

    bu arada bende bu 2 telefon arasında kaldım.dokunmatık biraz korkutuyor beni bozulur gibime geliyor sanki i8510 daha kullanışlı gibi hem kamerasıda süper.
    hem i900 ün kulaklığı falan pek kullanışlı değil gibi duruyor.i8510 da 3.5 mm kulaklık girişi daha kullanışlı sanki

    şimdilik beklemedeyim telefonlar bi piyasaya çıksın yorumları görelim artıları eksileri görelim ondan sonra bu iki model arasında seçim yapılabilir
    _____________________________
    Her Hakkım Saklıdır®™ |l|lllll|lll||ll||lll ²¹°¹³²¹³ °¹²¹³¹³
  • Arkadaşım çok önemli bir konuya değindiğin için teşekkür ederim. bir süredir ben de bu iki telefonu takip ediyorum ve acaba hangisi daha iyi diye düşünüyorum. Dış görünüm olarak omnia beni etkiledi. Ama innov8'in özellikleri daha iyi gibi. Ben de sizler gibi kararsızım.
    _____________________________
  • Hepsiburada.com'da daha düne kadar 1149 YTL olan INNOV8'in fiyatı dün 1199 YTL'ye çıktı... Bilginize...

    Bu telefonu sırf 3x optik zoom var dedikleri için sipariş etmeyi düşünüyordum ama hepsiburada.da buna dair bilgi sanırım önceden vardı ama şimdi yok...

    Ben tercihimi fiyatını gördükten sonra I900'dan yana yaptım...
    _____________________________
  • Nokia manyagi oLarak Nokia ya degisecegim tek urun bu oLucak sanirim
    _____________________________

    Herkes Haddini Bilecek !
  • quote:

    Orjinalden alıntı: egzersayz

    Nokia manyagi oLarak Nokia ya degisecegim tek urun bu oLucak sanirim


    Hangisi? Omnia mı innov8 mi?
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nokia 6230i
    3 yıl önce açıldı
    Nokia 6230i
    5 yıl önce açıldı
    Nokia E72 Genpa garantili
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu modellerin piyasaya sürülmeden şuanda konuşulmaları gereksiz çünkü 2 modelde hala eksilerini artılarını bilmiyoruz kağıt üstünde çok iyi cihazlar ama çıktığında ne gibi kusurları olacak bekleyip göreceğiz unutmayalımki kağıt üzerinde çoğu model kusursuzdu bu zamana kadar çıkan modellerdeki tecrübelerime göre konuşuyorum ya şarzı ya sesi ya kamerası ya kullanımı gibi sorunlarla telefonlar çıktıktan sonra elendi bu modellerde çıkıp kendilerini kanıtlamadıkları ve incelemeleri yapılmadığı için tamamen kapalı bir kutu bir giz sır muammadır

    şuan sadece kağıt üzerindeki özelliklerle konuşabiliriz buda nekadar doğru olur bilinmez

    xenon flaşlı deyipte 1 metreyi aydınlatamayan flaş gördüm modellerde markalarda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukkk -- 5 Eylül 2008; 13:14:00 >
    _____________________________




  • evet kağıt üzerinde ama sorunum da o zaten.ben karar verene kadar bunlar çıksın millet kullansın diyince de başka modeller tanıtılıyo.bu sefer hayda onları bekle :) suyu çıktı işin ben alcam birini :D ama hepsiburadadaki fiyat artışı iyi olmadı.ayrıca ben isim vermemiştim ama optik zoom u hepsiburada ya sordum.bizde duyduk ama telefon gelince bakıcaz gibi bi cevap verdiler.
    _____________________________
  • bu arada bu konu ne diye taşınmış anlamadım.iki samsung modeli hakkında yorum yapılması için samsung bölümüne değilde nereye açıyım ki?
    _____________________________
  • quote:

    Orjinalden alıntı: crab23

    bu arada bu konu ne diye taşınmış anlamadım.iki samsung modeli hakkında yorum yapılması için samsung bölümüne değilde nereye açıyım ki?


    Bölümlerdeki kirliliği önlemek amacıyla "cep telefonu tavsiyesi" alt başlığı açılmıştır üyeler için.
    Samsung ile ilgili tavsiye istemeniz ilgili başlığınızı Samsung bölümüne açmanızı gerektirmez.
    Bu alt başlıkta rahatça, istediğiniz gibi telefon tavsiyesi isteyebilirsiniz.
    _____________________________

    :..Galaxy Note 20 Ultra 5G Snapdragon 12/128GB..:
  • i900
    _____________________________
  • sevgili dh yöneticisi benm bu konuyu samsung bölümüne açmamdaki neden de zaten konu kirliliğini azaltmak.samsungun bu modelleri hakkında karasız kalıp da yorumları görmek isteyen kişiler tekrar tekrar konu açmak yerine en azından tek bir yerden fikirlerini belirtebilirler...
    _____________________________
  • innov8'in fotoları süper şimdilik. Ama gorunum olarak gönlüm i900'e kayıyor. off. ne vardı o kamera kalitesi i900de olsa :(
    _____________________________
  • _____________________________
  • Dünya dokunmatik ve etkileşimli ekrana geçiyor yavaş yavaş..
    Dolayısıyla bu sürece ayak uydurabilmiş ve Win Mobile donanımıyla gelen i900 bence daha uygun bir model.
    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.