Merhaba arkadaşlar.Daha önce köpeğimi bodrum katında yatırıyordum sıcak ve kapalı bir yerde.Şimdi dışarıya etrafı çit ile çevrili bir bahçe yaptım.Köpeğimi(2.5 aylık) orayada koydum ama ağlayıp duruyor.Özellikle akşam üstü ve geceleri çok ağlıyor.Bahçesi bayağı büyük oyuncak top kemik felan ne bulduysam verdim canı sıkılmasın diye.Ne yapsam yinede ağlıyor benim eve girdiğimi görmeden rahat etmiyor galiba.
Şimdilik yemeğini sadece orda yediriyorum ve orada oyun oynatıyorum ona.Başka fikirleriniz varsa paylaşırmısınız?
Köpeğin oraya alışana kadar sen de ağlama sesine alışmalısın 1hafta sonra alışır.benimde en büyük sorunum köpeğimin ağlamasıydı sonra alışınca sustu artık ağlamıyor.
Senın yaptığını yan komşumuz yaptı. Köpek dediğin gibi her gece ağlıyor ve tüm komşular küfür ediyor gecenın 3 ünde 4 ünde ve 1.5 ay oldu hala ağlıyor. Dua et seninki çabuk alışsın.
2.5 aylık köpeğin tek başına dışarıda kalması bence uygun değil.Hem zaten aşılarıda tamamlanmamıştır.Dolayısıyla hastalanabilir ve ölebilir.Ağlamasını engellemek için şöyle bir yöntem uygulanabilir: Yemeği verilir, 20-30 dk. oynatılır ve tuvaleti yaptırılır.Sonra yine oynatılır.Sonra hayvan yorulur ve uyur.Etrafta dikkatini çekecek sesler olmadığı sürece sabah 5-6 'ya kadar mışıl mışıl uyur.
Aynısını bizim köpekdede olmuştu bu komşular bodrumda baktığım köpeğim çok havluyor diye istememişlerdi.Bahçede bakmaya başladık 4 aylık falandı.Bi tane kedi yeni doğurmuş bizim köpekde merak etmiş bakmaya gitmiş tabii anne kedi yavrularına zarar gelecek diye bizim köpeği dövmüş köpek şuan 3 yaşında ve hala kedilerden korkuyor O yüzden uyuz olurum böyle komşulara