Uygun fiyatlı bir htpc yapmayı düşünüyorum. Sadece film izlemek, müzik dinlemek için kullanılacak bu aletde CELERON E1200 1.6Ghz DUAL CORE 256x2 L2 CACHE 800FSB yeterli olurmu acaba? Yeri gelecek full hd film izlenecek mkv si avi si vs.. . Eğer işimi görürse bu işlemciyi almayı düşünüyorum. Anakart olarakda GA-73PVM-S2H onboard hdmi ve optik ses çıkışına sahip olan modeli düşünüyorum. Bu ikisi iş görürmü ne dersiniz?
YAMAHA DSP-AX1, DANTAX OCTAVA-40 FRONTS , DANTAX OCTAVA-10MF CENTER , DANTAX OCTAVA-10 SURROUNDS , MAGNAT GAMMA SUB 220 A SUBWOOFER + KODA SW-952 SUBWOOFER, SABRE HDMI DVD-DIVX PLAYER , TOSHIBA 40XF350 FULL HD LCD TV, TOMACRO LIMHD310S HIGH DEFINITION MKV PLAYER, DREAMBOX DM600+160GB HDD, NINTENDO WII+WII ZAPPER, SONY PLAYSTATION 3 160GB , AMD X2 HTPC
Sistem genelinin detaylarini ve fiyatlarini yazarsan belki daha ucuz secenekler onerebilirim... evet Celeron e1200 guzel islemcidir.. ama sanki o bile fazla... tek cekirdek bile yeter acikcasi... sen olasi sistem detayini ver bakalim ben ne yapmisim?
Arkadaşlar sistemimde kullanacağım anakart bu GA-73PVM-S2H
Buda Foxconn kasam
diğer bileşenler zaten elimde var harddisk olsun ram olsun. Kasam biraz eski ve psu su güçsüz 200watt lık psu olduğu için düşük enerji tüketimli bir işlemci düşünüyorum. Henüz anakartıda işlemciyide almış değilim.
Bu ikisini almayı düşünüyorum ama eğer fazla iyi olur diyorsanız, daha düşük maaliyetli cpu+anakart alsam daha iyi olur tabiki. Yalnız anakartda dahili hdmi veya dvi ve dahili optik veya coaxial ses çıkışları olması lazım. Psu 200w olduğu için ekran kartı takmaytı düşünmüyorum onboard ekran kartı yeterli seviyede olmalı. Amd sistemler hakkında bilgim yok önereceğiniz düşük fiyatlı güzel performanslı, az enerji tüketen bir amd ikilisi var ise onları düşünebilirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaTToRi -- 4 Eylül 2008; 13:21:36 >
YAMAHA DSP-AX1, DANTAX OCTAVA-40 FRONTS , DANTAX OCTAVA-10MF CENTER , DANTAX OCTAVA-10 SURROUNDS , MAGNAT GAMMA SUB 220 A SUBWOOFER + KODA SW-952 SUBWOOFER, SABRE HDMI DVD-DIVX PLAYER , TOSHIBA 40XF350 FULL HD LCD TV, TOMACRO LIMHD310S HIGH DEFINITION MKV PLAYER, DREAMBOX DM600+160GB HDD, NINTENDO WII+WII ZAPPER, SONY PLAYSTATION 3 160GB , AMD X2 HTPC
towarscke nin önerdiği sistem gayet iyi hatta ben o işlemcinin l1600 versiyonu ile güncel oyunların hepsini oynuyorum
e1200 yerine le16xx serisi daha iuyi bir seçim olacaktır hd film vb olaylarda önbelleğin yüksek olması sana avantajlar sağlar güç tüketimi olarak ta zaten low energy serisi bir işlemci
towarscke nin önerdiği sistem gayet iyi hatta ben o işlemcinin l1600 versiyonu ile güncel oyunların hepsini oynuyorum
e1200 yerine le16xx serisi daha iuyi bir seçim olacaktır hd film vb olaylarda önbelleğin yüksek olması sana avantajlar sağlar güç tüketimi olarak ta zaten low energy serisi bir işlemci
@towarscke nin dediği işlemci ve anakartı alacam Allah izin verirse. Vatan dan axess indirimi ile 147 ytl ye gelecek. Microsofr media center kumandam var ama klavyem yok onuda alırım en kısa zamanda. Minik şirin bir sistem olacak
tamamdir o zaman.. gayet guzel sistem oldu yane... kasa iyimis... guzel bulmussun... cok ciddi performans istemeyen veya grafik ayarlari dusurulmus bir oyunu gayet rahatlikla oynayabilecegini dusunuyorum... COD4 belkide.. Belkide Q3 falan... yada mesela eski oyunlardan Alien VS Predator.. koca televizyonda super gider ... uzaktan kumandali bitane Sidewinder joystick alirsin.. sonra degme gitsin keyfine...
@towarscke nin dediği işlemci ve anakartı alacam Allah izin verirse. Vatan dan axess indirimi ile 147 ytl ye gelecek. Microsofr media center kumandam var ama klavyem yok onuda alırım en kısa zamanda. Minik şirin bir sistem olacak
gigatekte 62$ a x2 4600+ var.benzerleri de internette bolca mevcut. bence bütçeni biraz daha zorla amdnin 45wattlık çift çekirdeklilerinden al. internet explorer 8 bile çok çekirdek destekli geliyor. artık tek çekirdekli alma.
Hepinize tşk ederim arkadaşlar tüm parçalar hazır bir tek kasayı bekliyorum o da yarın gelecek inşallah. Bu arada kasadan 3-5 tane daha var aldığım yerde. Ufak defoları olan kasalar 20 ytl ye satılıyor psusuz. Forumdan Ali şeker arkadaşımız satıyor link burada http://forum.donanimhaber.com/m_25179476/tm.htm . Allaha emanet olun, saygılarımla.