Giriş | |
|
|
|
3 Eylül 2008; 23:54:24
|
|
|
arkadaslar 1 watt ampifiler ve 5 dblik anteni bi arada aldım gelmesini bekliorum muhtemelern 15 günde gelir iişallah ama bi sorum olacak ben bir çok kaliteli sinyal bulmayı düşünüorum anten olarak ne denemeliyim yardımlarınızı bekliorum hangi anten le ii olur birde bu 1 watt filan ne işe yarıor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _iLKeR88_ -- 4 Eylül 2008; 5:08:33 >
|
|
4 Eylül 2008; 5:13:07
|
|
|
hocam ebayden aldım :P toplam 58 dolar tuttu iişallah gelir gelirse süper olur ama bu ne işe yarıyor bira zbilgilenmem lasım
|
|
4 Eylül 2008; 8:06:22
|
|
|
ebay linkini verebilir misin hocam
|
|
4 Eylül 2008; 12:05:25
|
|
|
şu amfileri kullanan arkadaşlar resimli bir inceleme yaparsa çok makbule geçer etrafta 2 akrabamız var belki faturaları düşürürüz bu sayede
|
|
|
4 Eylül 2008; 19:49:17
|
|
|
amfi önemsiz birşey hiç tavsiye etmiyorum. Özellikle akrabasıyla internet paylaşıcak olan şahıs için. Amfi sadece sinyalinizi yükseltiyor mu sanıyorsunuz? Bu tamamen yalan! Amfi sadece sinyalinizi yükseltmez, gelen gürültüyü arttırır ayrıca kendisi de gürültü yaratır. Ben açıkçası uzun süreli 360 derece yayın yapan bir anten varsa (2.4 ghz için) bu amfi kullanırsa direk tk ya şikayet ederim 10000 ytl öder o şahısta. Çünkü çevreyi kirletmeye hakkı yok. Ne mi kullanın, gidin kazancı yüksek anten kullanın 24 dBi lik gridler oluyor. Yagiler oluyor. Gidin yagi alın cesoft.com.tr den ve ya panel anten alın. Birde D-Link DWL 2100 alın FW ile çıkış gücünü 100mW yapın. Tamamdır. 5 km lik link yaparsınız bununla. Çıkış gücüne ancak anten kazancı yetmediği durumlarda arttırmak gerekir. Yani çanak antenler oluyor 40 dBi lik falan. Onlar yetmeyince Amfi kullanırlar. Mesela 304 km lik italya da bir link var çıkış gücü sadece 700mW. Ama anten olarak 120 lik parabolik çanak kullanmışlar. Tabi 5 ghz kullandıkları için temiz bir frekans. (bizim can-selcik ile yaptığımız 7.5 km lik linkte 2.4 ghz kullandık. O yüzden benim antenin kazancı italyada yapılana göre daha düşük) Yurtdışında sanırım meksikadaki bir ISS, 80 km lik wi-fi iletişimi vardı kullandıkları 26-28 dBi arası bir griddi. Çıkış güçleri ise 500mW idi. Amfi herşeyi halletmez. Amfiyi ihtiyacınız olmadıktan sonra kullanmayın.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
|
|
|
|
|
4 Eylül 2008; 23:38:25
|
|
|
pekş bunu 24 lük antenle kullansak ne olur bunun cvbını merak ediorum hocam ebayde aratırsan çok rahat bulursun daha gelmedi takılmaz iişallah
|
|
4 Eylül 2008; 23:43:56
|
|
|
hiçbişey olmaz. Önemli olan karşı tarafın da ekipmanı. Karşı taraf dandik bişey kullanıyorsa onun bağlantısınnı 100 dBi bir anten + 50W lık bir amfi ile bile alman zor.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
|
|
|
|
|
5 Eylül 2008; 0:55:01
|
|
|
ya bu işe yaramıorsa neden satılıor ozaman hiç mi işe yaramıor bıu kadar insan alfa 500 mw lık hakkında yalan mı konuşuor bu 1 watt olucak birde
|
|
5 Eylül 2008; 1:03:14
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: _iLKeR88_ ya bu işe yaramıorsa neden satılıor ozaman hiç mi işe yaramıor bıu kadar insan alfa 500 mw lık hakkında yalan mı konuşuor bu 1 watt olucak birde git biraz yabancı forum oku burdaki insanlar pek bişi bilmiyorlar...
|
|
|
|
|
5 Eylül 2008; 1:06:40
|
|
|
o zaman boşuna aldık desene gitti 58 dolar of yaa cnm sıkıldı bende diordum şimdi 5 ap buluom bunula 50 ap bulurum
|
|
5 Eylül 2008; 5:30:28
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: _iLKeR88_ o zaman boşuna aldık desene gitti 58 dolar of yaa cnm sıkıldı bende diordum şimdi 5 ap buluom bunula 50 ap bulurum ap bulmak önemli değil ben o 500mW alfa ile 250 tane buluyorum sadece 20 tanesi mi ne bağlanılabilir. Kullandığım anten yaklaşık 35dBi... Ha 2dBi anten ile alfayı kullandığımda yaklaşık 6-7 tanesi bağlanılabilir. Aynı anten ile normal bir kart ile aradığımda ise sonuç sadece 5-6 tane oluyor.
|
|
|
|
|
5 Eylül 2008; 20:08:04
|
|
|
hocam peki benim bu amfi çevredekilerin nete erişimini engellermi ööle ise çok kötü olur hane onları etkiler mi çünkü sen bi kaç mesaj önce şikayet ilan ederim yazmışsında
|
|
5 Eylül 2008; 21:01:37
|
|
|
Avrupada sınır 100 mW Amerikada sınır 250mW senin kullandığın 1000mW Ne durumda şikayetçi olmam. PtP yani point to point yani noktadan noktaya iletişim yapanlar olursa, grid, panel , yagi ,echo vsvs anten kullananlar. Omni ve sektör anten kullanmayanları şikayet etmem. Ama şehrin ortasında izinsiz omni ile 1W yayın yapanı şikayet ederim. Çünkü enterferans yaratıyor. Şöyle diyeyim. Bağlancağın yer 1. kanalı kullanıyorsa sen amfi kullanıyorsun diye 1 den 5. kanala kadar yan komşuların kendi ve çevredeki wi-fi lerinde hız düşüklüğü yaratacaksın. Öyle ki onların kendi ağ içindeki ping süreleri 1-5 ms den 50 ms ye kadar çıkıcak yani 10 katı daha fazla olucak...
|
|
|
|
|
5 Eylül 2008; 22:21:57
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare Avrupada sınır 100 mW Amerikada sınır 250mW senin kullandığın 1000mW Ne durumda şikayetçi olmam. PtP yani point to point yani noktadan noktaya iletişim yapanlar olursa, grid, panel , yagi ,echo vsvs anten kullananlar. Omni ve sektör anten kullanmayanları şikayet etmem. Ama şehrin ortasında izinsiz omni ile 1W yayın yapanı şikayet ederim. Çünkü enterferans yaratıyor. Şöyle diyeyim. Bağlancağın yer 1. kanalı kullanıyorsa sen amfi kullanıyorsun diye 1 den 5. kanala kadar yan komşuların kendi ve çevredeki wi-fi lerinde hız düşüklüğü yaratacaksın. Öyle ki onların kendi ağ içindeki ping süreleri 1-5 ms den 50 ms ye kadar çıkıcak yani 10 katı daha fazla olucak... he işte bak buna sevğindim interneti paylaştırdığım kişi beni ve anlaşmamı tarifemi yüz üstü bırakıp gitti bende ondan intikam için anfi aldım çok mu kötüyüm alıcaö omniyide bakalım intenete nasıl girilior