arkadaşım o hoparlör 1200w değil 1200w onun peak değeri 300w veya 400w max o hoparlör tsw307 f veya tsw307d dir onun modeli tam model bilgisini vermemişsin f serisi freair diye geçer yüksek hacimli kabin ister d serisi daha farklı aldığın zaman hoparlörün yanında kitapcık gibi bişey verirler genelde orada kullanılacak kabinin litresi yazar
pioneer ın sitesine girip wofer için kabin ölçüsü bulabilirsin diye tahmin ediyorum.kesinlikle kafana göre yapma kabini.kabin hesapları çok ince ve detaylı oluyor.genelde kitapçıkta nasıl bir kabin ile sürülmesi gerektiği yazıyor.hiç birşey bulamaz isen en azından lt sine dikkat et kabinin.daha yüksek verim için kabinin uyumlu olmalı
arkadaşım o hoparlör 1200w değil 1200w onun peak değeri 300w veya 400w max o hoparlör tsw307 f veya tsw307d dir onun modeli tam model bilgisini vermemişsin f serisi freair diye geçer yüksek hacimli kabin ister d serisi daha farklı aldığın zaman hoparlörün yanında kitapcık gibi bişey verirler genelde orada kullanılacak kabinin litresi yazar
Heyecandan model ismi ve r.m.s. gücü yazmamışım . Sorun çözüldü arkadaşlar sağolun.
Evet pioneer vccs free air 30cm wofer bende d var ama kabin yok yardımcı olursanız çok iyi olur. Bir şey sormak istiyorum hazır 2+1 ler de wofer gorun muyor sadece bassa borusu var galiba kabin ikiye bolumden olusuyor. Bendeki wofera bole bir şey yapmamız mumkun mu?
Evet pioneer vccs free air 30cm wofer bende d var ama kabin yok yardımcı olursanız çok iyi olur. Bir şey sormak istiyorum hazır 2+1 ler de wofer gorun muyor sadece bassa borusu var galiba kabin ikiye bolumden olusuyor. Bendeki wofera bole bir şey yapmamız mumkun mu?
Ona band geçirgen kabin deniyor . Yüksek frekansları otomatikman keser. Borulu açık kutulardan daha düşük distorsiyonu vardır.
Subwoofer için kabin yapacağım diyorsun. Kesinlikle tavsiye etmem bu işlerle 30 yıldır uğraşırım. Bugüne kadar professional kabinlerdeki ses kalitesine ulaşamadım. Gerekçesi şu: Kabini yapabilmek için hoparlörün rezonans frekansını ve crossover frekansını bilmen gerekiyor. Ayrıca eğer bas reflex yapacaksan akustik tünel hesabının çok iyi yapılması lazım, aksi halde sonuç hüsran olur ses çatlamaları duyarsın. İç cidarların cam yünü ile kaplanması biraz eski bir yöntemdir ve bende cam yünüyle kapladığım ilk kabinimi yaptığımda cam yünü yüzünden 1 hafta kaşınmıştım. Onun yerine üzeri keçe kaplanmış strafor daha iyi sonuç veriyor. Sonuçta yapacağın kabinden alacağın ses vasat olacak, uğraştığınla kalacaksın. Sana tavsiyem arkadaşım hazır bir sistem al. Yine de her uğraş öğrenmenin bir parçası olduğundan eğer yapacağım dersen şansın açık olsun.
beyler ben bu tür msj ları görmekten sıkıldım bu kabin hesabı dipsiz bir kuyu asla ve asla orjinal kabinin verdiği ses kalitesini yakalayamıyorsunuz... bende 20 cm lik basa 4 zamanlı band geçiren filtre kabin yaptım bass arka kısımdaydı portu 70 lik pvc borudan kabinin tam ortasına milimi milimine yerleştirdim kabinin iç duvarlarıı halıflexle kapladım.
80 watlık stk anfime bağladım. hiç bir filtre devresi olmamamsına rağmen basslar mükemmeldi (bana göre) bir kaç kişiye daha dinlettim ses sistemleriyle uğraşan bi kaç arkadaşa şaşırdılar ama kabinin arka kapak açık ve sub çok içerde kaldığı için porttan manyak bir bass arkadan ise cırtlak bir ses gelityordu.
İç cidarların cam yünü ile kaplanması biraz eski bir yöntemdir ve bende cam yünüyle kapladığım ilk kabinimi yaptığımda cam yünü yüzünden 1 hafta kaşınmıştım. Onun yerine üzeri keçe kaplanmış strafor daha iyi sonuç veriyor.
Yumurta kolisini bilirsiniz. Şu yumurta gözü olan kağıt şeyler. Şekli buna benzeyen, siyah, sert süngerler çıkar bazı elektronik malzemelerin ambalajından. Bunlarla daha iyi netice alırsın. Eğer yumuşak süngerse, altına sert sünger bulup koyabilirsin, strafordan daha iyi netice verir.
Kabinin hacmini de, bu süngerlerin hacmi düşüldükten sonra hesaplaman gerekir. Yani, gereken hacmi hesaplarsın, bu hacmi sünger kaplanacak şekilde büyütürsün..