Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
subwoofer a kabin yapacağım.(Çözüldü sağolun)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> subwoofer a kabin yapacağım.(Çözüldü sağolun) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Self Control

Sisteme Gözat

3 Eylül 2008; 23:18:49 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar bu s.w. ye uygun kabin yapacağım. fikrinizi alayım dedim. 30 cm çap 1200 w max .görüşleriniz benim için değerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Self Control -- 16 Eylül 2008; 19:24:46 >

DH KAFKAS ÇERKES KÖKENLİLER CEMİYETİ
Şerefsizce yaşamaktansa şerefimle ölürüm
ASİL01

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

3 Eylül 2008; 23:23:40 

ilk olarak kutuyu kafana göre yap yada yaptırma derim sitede yada datasheet gibi bişey varsa orada bu pioneerın kabin ölçüleri yazar

veya basın kabin litresini hesaplayıp buna uygun kutu almakta fayda var

www.kepbox.com

ayrıca ne ile besliyorsun merak ettim

Intel E8400 Core 2DUO 3.00GHz 6Mb 1333MHz Socket 775 45Nm ● Gigabyte EP45-DS3L P45 1600FSP DDR2 Board
Kingston 2*1024 DDR2 1066MHz HyperX ● Zotac nVidia GeForce 9600GT 512Mb DDR3 PCIExp 256Bit Direct X10
Seagate 500Gb Sata II NCQ 32Mb Cache ● Samsung 80Gb Sata 8Mb Cache ● Creative Sound Blaster Live!
Edimax 802.11g Wireless PCI adapter ● LG 16X DVD-ROM ● LG 52x32x52x CD-Writer
Cooler Master RC-690 460W nVidia SLI Ready ATX ● A4 Tech XL-750BF 2500DPI
A4 Tech X7-G800 3xFast Gaming keyboard ● Creative İnspre 4400
Samsung 17" ● Canon PowerShot A570 IS
Self Control

Sisteme Gözat

3 Eylül 2008; 23:25:25 

hei audio anfi var 4x300w 2şer köprülenebilir

sezerkıran

4 Eylül 2008; 8:51:05 

arkadaşım o hoparlör 1200w değil 1200w onun peak değeri 300w veya 400w max o hoparlör tsw307 f veya tsw307d dir onun modeli tam model bilgisini vermemişsin f serisi freair diye geçer yüksek hacimli kabin ister d serisi daha farklı aldığın zaman hoparlörün yanında kitapcık gibi bişey verirler genelde orada kullanılacak kabinin litresi yazar

sezerkiran@hotmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz...

sağlıcakla kalın
sarpertas

4 Eylül 2008; 11:06:19 

pioneer ın sitesine girip wofer için kabin ölçüsü bulabilirsin diye tahmin ediyorum.kesinlikle kafana göre yapma kabini.kabin hesapları çok ince ve detaylı oluyor.genelde kitapçıkta nasıl bir kabin ile sürülmesi gerektiği yazıyor.hiç birşey bulamaz isen en azından lt sine dikkat et kabinin.daha yüksek verim için kabinin uyumlu olmalı

TİCARETTE SÖZ NAMUSTUR.ARTIK ÖĞRENİN ŞU 3 KELİMEYİ.ÖĞRENEMEYEN İSE TİCARETE HİÇ BULAŞMASIN REZİL RÜSVA OLUR...
Self Control

Sisteme Gözat

6 Eylül 2008; 17:06:26 

quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

arkadaşım o hoparlör 1200w değil 1200w onun peak değeri 300w veya 400w max o hoparlör tsw307 f veya tsw307d dir onun modeli tam model bilgisini vermemişsin f serisi freair diye geçer yüksek hacimli kabin ister d serisi daha farklı aldığın zaman hoparlörün yanında kitapcık gibi bişey verirler genelde orada kullanılacak kabinin litresi yazar

Heyecandan model ismi ve r.m.s. gücü yazmamışım . Sorun çözüldü arkadaşlar sağolun.

power-elektronik

6 Eylül 2008; 18:32:53 

kardeş bende yaptım fotosu burda
picasaweb.google.com\power.resimler
power-elektronik@hotmail.com

audiocu

6 Eylül 2008; 20:06:55 

kabini içini elyafla kapla hoparlör daha geniş bir kabindeymiş gibi çalışır daha tatlı baslar alırsın.

PIONEER DEH 7950 UB ANA ÜNİTE
PIONEER TSA172C MİD TAKIMI
2x PIONEER TSW-306C SUBWOOFER (800w rms)
JBL GTO1201.1 BAS AMP.
mahruti

12 Eylül 2008; 15:44:10 

Evet pioneer vccs free air 30cm wofer bende d var ama kabin yok yardımcı olursanız çok iyi olur.
Bir şey sormak istiyorum hazır 2+1 ler de wofer gorun muyor sadece bassa borusu var galiba kabin ikiye bolumden olusuyor.
Bendeki wofera bole bir şey yapmamız mumkun mu?

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
Self Control

Sisteme Gözat

12 Eylül 2008; 20:47:11 

quote:

Orjinalden alıntı: mahruti

Evet pioneer vccs free air 30cm wofer bende d var ama kabin yok yardımcı olursanız çok iyi olur.
Bir şey sormak istiyorum hazır 2+1 ler de wofer gorun muyor sadece bassa borusu var galiba kabin ikiye bolumden olusuyor.
Bendeki wofera bole bir şey yapmamız mumkun mu?

Ona band geçirgen kabin deniyor . Yüksek frekansları otomatikman keser. Borulu açık kutulardan daha düşük distorsiyonu vardır.

Ertie

14 Eylül 2008; 18:30:28 

Subwoofer için kabin yapacağım diyorsun. Kesinlikle tavsiye etmem bu işlerle 30 yıldır uğraşırım. Bugüne kadar professional kabinlerdeki ses kalitesine ulaşamadım. Gerekçesi şu: Kabini yapabilmek için hoparlörün rezonans frekansını ve crossover frekansını bilmen gerekiyor. Ayrıca eğer bas reflex yapacaksan akustik tünel hesabının çok iyi yapılması lazım, aksi halde sonuç hüsran olur ses çatlamaları duyarsın. İç cidarların cam yünü ile kaplanması biraz eski bir yöntemdir ve bende cam yünüyle kapladığım ilk kabinimi yaptığımda cam yünü yüzünden 1 hafta kaşınmıştım. Onun yerine üzeri keçe kaplanmış strafor daha iyi sonuç veriyor. Sonuçta yapacağın kabinden alacağın ses vasat olacak, uğraştığınla kalacaksın. Sana tavsiyem arkadaşım hazır bir sistem al. Yine de her uğraş öğrenmenin bir parçası olduğundan eğer yapacağım dersen şansın açık olsun.

Ertie
tda 1562q

15 Eylül 2008; 15:05:19 

beyler ben bu tür msj ları görmekten sıkıldım bu kabin hesabı dipsiz bir kuyu asla ve asla orjinal kabinin verdiği ses kalitesini yakalayamıyorsunuz...
bende 20 cm lik basa 4 zamanlı band geçiren filtre kabin yaptım bass arka kısımdaydı portu 70 lik pvc borudan kabinin tam ortasına milimi milimine yerleştirdim kabinin iç duvarlarıı halıflexle kapladım.

80 watlık stk anfime bağladım. hiç bir filtre devresi olmamamsına rağmen basslar mükemmeldi (bana göre) bir kaç kişiye daha dinlettim ses sistemleriyle uğraşan bi kaç arkadaşa şaşırdılar ama kabinin arka kapak açık ve sub çok içerde kaldığı için porttan manyak bir bass arkadan ise cırtlak bir ses gelityordu.

INTEL 865 P4 3.0GHZ İŞLEMCİ+ECS ELITE GROUP MAINBOARD+17 INCH ACER FLATRON MONİTÖR+MAXTOR 80 GB HARDDİSK+2x512 MB KINGSTON RAM+LITE-ON DVD:CD RW:CDR+LG-GS-H55N-DVD RW+FPS BLUE STROM II 500 WATT PSU+ATX MINI TOWER KASA+HIS ATIHD2600XT GDDR3 (128 BİT) 512 MB EKRAN KARTI+LOGITECH X-530 5+1 SES SİNEMA SİSTEMİ 70 WATTR.M.S 140 WATT P.M.P.O+EL YAPIMI 2X80 WATT AMPLİFİKATÖR+SHARP 6 OHM 120 WATT KOLON+USB SPEAKER+ORİTE RN-3300 3 MP WEBCAM...
zoptrik

16 Eylül 2008; 2:18:53 

http://www.ajdesigner.com/speaker/bcs.php

skoylu

16 Eylül 2008; 10:25:59 

quote:

İç cidarların cam yünü ile kaplanması biraz eski bir yöntemdir ve bende cam yünüyle kapladığım ilk kabinimi yaptığımda cam yünü yüzünden 1 hafta kaşınmıştım. Onun yerine üzeri keçe kaplanmış strafor daha iyi sonuç veriyor.

Yumurta kolisini bilirsiniz. Şu yumurta gözü olan kağıt şeyler. Şekli buna benzeyen, siyah, sert süngerler çıkar bazı elektronik malzemelerin ambalajından. Bunlarla daha iyi netice alırsın. Eğer yumuşak süngerse, altına sert sünger bulup koyabilirsin, strafordan daha iyi netice verir.

Kabinin hacmini de, bu süngerlerin hacmi düşüldükten sonra hesaplaman gerekir. Yani, gereken hacmi hesaplarsın, bu hacmi sünger kaplanacak şekilde büyütürsün..

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> subwoofer a kabin yapacağım.(Çözüldü sağolun) Sayfa: [1]
Buraya git: