Sony dz 260 sinema sistemi aldım ve lg lcd tv ye hdmi kablo ile bağladım.Fakat normal kanal seslerini 5.1 den alamıyorum.Nasıl bir bağlantı yapmam lazım.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
ben de aynı sistemi aldım ve bravia var ama tv'den gelen sesleri hoparlörden alamıyorum, ses kablosu gerektiği gibi birşey yazıyo kitapçığında ama zaten HDMI kablonun sesi iletmesi lazım, anlamsız geldi bana...çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen...
Intel Core 2 Duo E6750 @ 2.66GHz OC 2.93 GHz / 2.00 GB 500MHz Ram / 512 Mb 8800 GT MSI OC Edition / MSI P35 Platinium with Logitech X-540 5.1 Sound System---Panasonic TZ-3 Camera with Leica lens and 10x optic zoom---Apple Ipod Video 5.5 G 30 GB mp3 player---AKG 518 DJ Headphones--- sony dav dz-260 surround home theater system
Arkadaşlar DZ260 daki HDMI çıkış TV deki de giriş. DVD den görüntüyü HDMI ile TV ye aktarıyosunuz. Bu durumda TV deki sesi nasıl almayı planlıyorsunuz ki?
TV niz o HDMI girişi veri almak için kullanıyor zaten. Veri göndermek için degil. TV nin arkasında ayrıyetten ses çıkışı varsa onu DZ260 a baglamalısınız ki sesi hop. lerden alasınız.
sorunda tv'den player'a ses aktarabilmekte yatıyo zaten, nasıl bir kablo ile nerelere bağlantı yapılcak, onu çözebilsek mesele ortadan kalkacak, 5+1'i sisteme bağladıktan sonra bir tek kulaklık girişi kaldı sesler için, o da 3,5'luk, ama tv'de 3.5'luk çıkış yok, bilmem anlatabildim mi...
Intel Core 2 Duo E6750 @ 2.66GHz OC 2.93 GHz / 2.00 GB 500MHz Ram / 512 Mb 8800 GT MSI OC Edition / MSI P35 Platinium with Logitech X-540 5.1 Sound System---Panasonic TZ-3 Camera with Leica lens and 10x optic zoom---Apple Ipod Video 5.5 G 30 GB mp3 player---AKG 518 DJ Headphones--- sony dav dz-260 surround home theater system
sorunda tv'den player'a ses aktarabilmekte yatıyo zaten, nasıl bir kablo ile nerelere bağlantı yapılcak, onu çözebilsek mesele ortadan kalkacak, 5+1'i sisteme bağladıktan sonra bir tek kulaklık girişi kaldı sesler için, o da 3,5'luk, ama tv'de 3.5'luk çıkış yok, bilmem anlatabildim mi...
Bakın ATA ne yazmış, DZ260 ın üzerindeki ayarlardan HDMI OUT varsa onu OFF yapın. Böylece DZ260 ın HDMI sinden veri gönderilmeyecek sadece alınacak gibi bir anlam taşıyo buda. Denedinizmi?
SCART (COMPOSITE çıkışı / RGB çıkışı / AUDIO girişi) VAR
Video Signal ÇIKIŞI (Komponent) YOK
Video Signal ÇIKIŞI (HDMI™) DVD için Yükseltme 720p / 1080i VAR (1080p)
DIGITAL MEDIA PORT VAR
Yukardaki Kaynaklar Kırmızı olanlar giriştir. Ve harici kaynağınızın sesini DS260 hoperlolarından almak için kullanılır. Örnek Uydu Alıcınız, DT+, DS, AudioCD player, VCD player DVD player veya Bu çıkışlardan birini barından ve Kabloludan izlediğiniz LCD/PLAZMA nız vs. TV lerin arkasında Dijital bağlantılar Genelde Optic/Coaxial den bahsediyorum çıkış tır. TV nizi kablolu veya çatı anteni ile izliyorsanız arkasındaki Optic çıkıştan DZ260 ınızın Optic Grişine bağlantı yaparsanızTV sesni DZ260 hoperlolarından alırsınız. Uydudan izliyorsanız TV nizi uydunuzun görüntüsünü TV nize sesinide DZ260 a direk bağlamnız daha makbuldür.Çünki TV ler dijitalde olsa çıkışları 2.0 çıkış desteklemektedirler. samsung anadolu elektronik ten aldığım bilgidir. Mavi olanlar çıkıştır
Edit: Not :Birde malesef forumlarda sorunlarını dile getiren arkadaşlarımızın birçoğu giriş çıkışları yanlış anlamakta veya sormaktadırlar
Örn: TV girişinden Z5500 çıkşına optic baladım ses çıkmıyor neden? Uydumun arkasındaki sarı girişten TV scart çıkışına çevirici ile bağlarsam TV den ses alabilirmiyim; Gibi daha bu örnekler çoğaltılabilir.
bu konuya da açıklık getireyim bildiğim kadarı ile.
Elimizde 3 tane ürün var ve hangisinde bağlayacağımız yer giriş. hangisinde çıkıştır?
Digitürk Plus(DT+) LCD tv AVR HOPERLOLAR
DT+ tan LCD ye HDMI bağlantı; DT+ Tarafı çıkış LCD tarafı giriş olmalıdır.
DT+ tan AVR ye HDMI. AVR den LCD ye HDMI ile bağlantı: DT+ tan yine çıkış AVR HDMI girişine. AVR den HDMI çıkış LCD HDMI girişine. AVR den hoperlolara kablo bağlantı: AVR den hop çıkışına Hoperloların Girişine Takılır
YANI VERIYI ALACAĞIMIZ ÜRÜNÜN ÇIKIŞI>>>> AKTARACAĞIMIZ ÜRÜNÜN GİRİŞİ KULLANILIR.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATA@ -- 13 Ekim 2008; 14:25:01 >