MSI ekran kartı portföyüne yeni bir model daha ilave ediyor. Firmanın transistör canavarı GT200 gpu'sunu esas alan GeForce GTX 280 OC HydroGen isimli yeni modeli, görsellerden de anlaşılacağı üzere Nvidia'nın referans tasarm GTX 280 modelinden ayrılıyor ve fabrika çıkışı arttırılmış gpu hızıyla geliyor.
Su soğutma bloğuyla gelen ve hava soğutmalı standart modele göre 10 derece daha serin çalıştığı ifade edilen MSI'ın yeni 512-bit bellek veri yolunu destekliyor ve 1GB GDDR3 bellek ile geliyor. Grafik işlemci hızı 700MHz olarak belirlenen kart üzerinde 240x paralel işlem birimi yer alıyor ve çoklu ekran kartı kullanımı için Triple SLI desteği de sağlanıyor.
Yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabilen, DirectX 10 ve PCIe 2.0 uyumluğun yanı sıra CUDA ve PhysX teknolojilerine de destek sağlamakta. MSI'su soğutmalı yeni mdoeli N280GTX OC HydroGen'in önümüzdeki günlerde raflardaki yerini alması beklenirken fiyatı jakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.
standart hava soğutmaya göre 10derece daha iyiymiş.10 derece için bu kadar teferruata deymez bence.Al standart soğutuculu bir model fanın ağzına tak bi 82cm fan zaten o 10 dereceyi kurtarırsın
standart hava soğutmaya göre 10derece daha iyiymiş.10 derece için bu kadar teferruata deymez bence.Al standart soğutuculu bir model fanın ağzına tak bi 82cm fan zaten o 10 dereceyi kurtarırsın
Asıl pasif soğutmalılar olacak. Mesela bir akrabama zamanında His in pasif soğutmalı X1650XT isilence modelini almıştık.
Kart bu.
Boş yere 12 lik fan dayayınca ısı çok fazla fark ediyor. Baya düşüyor.
Şu an bende de kartım garantiden gelene kadar Gigabyte X1650 var. O da pasif soğutuculu. Kart normalde resmen yanıyor soğutucu elinizi yakıyor. Öyle böyle yakma da değil yani resmen kaynar su misali yakıyor ( Buna rağmen stabilitede sorun yok belirteyim. Kart ile high ayarda Crysis oynamaya çalıştım hesab edin onda bile stabilite sorunu çıkarmadı. ). Yan taraftan altına destek ekleyip bir 12 lik fan tutturdum oldukça iyi oldu. En azından rahatça dokunabiliyorum. Bir de direkt üstüne üfletsem ne olur kim bilir.
Eklemek gerekirse de arkadaşların kimi de belirtmiş. 55nm likler geliyor yakında zaten. Yani o 10 derece standart soğutma ile yakında mümkün olur sanırım.
GPU üreticilerinin bu kadar hızlı güncelleme yapması üreticileri zor durumda bırakmaya başladı. Yani şu özel tasarımlı bir kart ama bu elimize geçene kadar yeni ve daha serin bir kart çıkacak hem de daha ucuza. Kısacası kart elinde patlar adamın.